maanantai 19. joulukuuta 2011

Top 5

Minulta kysyttiin kauan aikaa sitten voisinko valita viisi suosikkiani kokeilemieni ihon- ja hiustenhoitotuotteiden suuresta joukosta, joita voisin käyttää loppuelämäni. Samalla tiedusteltiin myös onko minulla vakiintuneita lempituotteita. Toki minulla on vakiintuneita lempituotteita, jotka miellyttävät enemmän kuin muut tuotteet ja joita käytän enemmän kuin muita. Ihan niin paljon en haluaisi sitoutua, että voisin sanoa käyttäväni tuotteita hamaan loppuuni saakka, mutta olen kyllä käyttänyt joitain tuotteita jo kauan ja aina vain ostan niitä lisää. Tässä sellaisia tuotteita ihonhoidon ja hiustenhoidon saralta.

Top 5 ihonhoito1. Pesuneste
Mikään muu pesuneste ei ole ollut niin ihana kuin Nubian Heritagen mangosuihkusaippua. Sillä pesee koko kehon päästä varpaisiin, koska pesuneste sopii hiustenpesuun, kasvojenpesuun, intiimipesuun ja koko vartalon hellävaraiseen puhdistukseen. Pieni määrä pesunestettä vaahtoaa todella paljon, joten pullo riittää pitkäksi aikaa.

2. Vartalon kosteusvoide
Minulla täytyy aina olla yksi avaamaton pullo yhden käytössä olevan pullon lisäksi Nubian Heritagen mangovartalovoidetta, sillä mikään muu voide ei kelpaa minulle enää. Tämä voide tuoksuu mielestäni aivan taivaallisen ihanalle mangojäätelölle. Mies aina sanoo, että tuoksun ihan karkille tämän voiteen jälkeen =) . Voide on todella paksun kermaista, mutta silti se imeytyy ihoon hyvin, eikä jätä jälkeensä liian rasvaista tai öljyistä pintaa. Käytän tätä niin talven kuivan sisäilman kuin kesän useasti toistuvien pesujen kuivattamalle iholle.

3. Kosteuttava seerumi
Now Foodsin hyaluronihappoa sisältävä kosteuttava seerumi on aivan mahtava myös rasvaiselle iholle, sillä rasvainenkin iho tarvitsee kosteutusta. Geelimäinen seerumi imeytyy nopeasti ja käy hyvin myös silmänympärysiholle. Mieto, mielestäni kukkaismainen tuoksu, joka haihtuu iholta.

4. Tehovoide
Mikään ei tee ihoa niin sileäksi ja pehmeäksi kuin Revivan 10 % glykolihappovoide. Oivallinen tuote arpiselle, ikääntyvälle tai epäpuhtauksista kärsivälle iholle. Kuivattaa näpyt ja tasoittaa ihoa sekä ihon väriä hyvin. Ei kuivata ihoa liikaa tai aiheuta liikaa ihon hilseilemistä.

5. Huulirasva
Badgerin kaakaohuulirasvaa on myös oltava aina, minulla on yksi yöpöydän laatikossa ja toinen kulkee mukana käsilaukussa. Huulirasva kosteuttaa huulia pitkäkestoisesti olematta limaisen tai inhan tuntuinen tai katoamalla huulilta jossain vaiheessa. Aivan ihana yökäytössä ja jos unohdan laittaa rasvaa huulille yöksi, huomaan sen kyllä seuraavana päivänä, koska huulet ovat oikein kuivan ryppyiset.


Top 5 hiustenhoito1. Sampoo
Olen tykästynyt aivan valtavasti Beauty Without Crueltyn kosteuttavaan sampooseen, joka on ihanan hellävaraista, mutta vaahtoaa silti hyvin sulfaatittomuudestaan huolimatta. Sampoo kosteuttaa hiuksia ilman, että se tekee hiukset öljyisiksi. Hiukset ovat ilmavat ja todella kiiltävät tämän sampoon jäljiltä.

2. Tehohoitoaine
Olen käyttänyt jo useamman litran pullon Kevin.Murphy Born.Again -tehohoitoainetta tässä vuosien mittaan. Vaikka saatankin kokeilla muita hoitiksia sekä tehiksiä ja unohtaa tämän tehiksen vähäksi aikaa, niin aina alan taas käyttää tätä tehistä uudelleen. Se hoitaa, silottaa ja kosteuttaa hiuksia, mutta ei tee hiuksia rasvaisen öljyisiksi. Tehis selvittää hiukset todella hyvin vain muutaman minuutin vaikutusajalla ja se sopii pikahoitikseksi, tehikseksi ja CO-pesuihin. Tuoksu on yrttimäinen, eikä varmasti kaikkien mieleen, mutta ei jää mielestäni leijumaan pään ympärille.

3. Rakennepaikkaava hoitoaine
Mill Creekin rekku hakkaa mennen tullen kalliit kampaamosarjan rekut, sillä tämä rekku tekee hiuksistani todella sileät ja pehmeät niin lyhyellä kuin pitkälläkin vaikutusajalla. Rekku ei ole ikinä tehnyt hiuksistani koppuroita tai karkeita, mikä saattaa johtua rekun sisältämistä kosteuttavista ja pehmentävistä luonnonöljyistä. Keratiinipitoisuus on korkea ja siksi hinta-laatusuhde on erinomainen.

4. Hoitoaine
Kirsikalle herkullisesti tuoksuva Nature's Gaten hennahoitis on mielestäni todella monipuolinen tuote, joka sopii CO-pesuihin, CWC-pesuihin, pikahoitoaineeksi ja tehohoitoaineeksi. Antaa kiiltoa, vähän rakennetta ja tuuheutta, eikä tee hiuksia lähmäisiksi tai karheiksi. Todella mainio hinta-laatusuhde, joten tätä viitsii lotratakin.

5. Jätettävä hoitoaine
Hajusteeton, todella kermainen, suojaava, selvittävä, silottava, kosteuttava ja kiiltoa antava Alba Botanican jätettävä on syrjäyttänyt kaikki muut hiuksiin jätettävät hoitikset tuotearsenaalissani. En osaa käyttää enää muuta, sillä muut jätettävät eivät ole yltäneet Alban tasolle. Erinomainen hinta-laatusuhde, sillä pieni määrä riittää pitkäänkin kutristoon ja puteli on iso, joten se riittää pitkäksi aikaa.

maanantai 12. joulukuuta 2011

Vinkkejä hiusten hyvän kunnon saavuttamiseen


Tämä on jo aiemminkin julkistettu postaus, mutta olen lisännyt vinkkeihin muutamia uusia tuotteita sekä myös pienen osion hyvistä ja toimivista hiuslisäravinteista, joista on ollut ainakin minulle selvästi hyötyä.

Tässä siis uudestaan vinkkejä (pitkien) hiusten hyvän kunnon saavuttamiseen, ylläpitämiseen ja kasvatukseen.

Föönauksen, suoristamisen ja kihartamisen vähentäminen tai lopettaminen kokonaan. Yleensäkin hiustenmuotoilu liian rajusti, kuten hiuksia tupeeraamalla, vaurioittaa hiuksia. Lämpökäsittely varsinkin vaurioittaa hiuksia.

Kuivattavia alkoholeja sisältävien muotoilutuotteiden käytön lopettaminen kokonaan tai vähentäminen. Alkoholittomia muotoilutuotteita on saatavilla ja ne toimivatkin ihan mainiosti.

Hapetteellisten värien käytön lopettaminen ja korvaaminen suoraväreillä tai luonnonmukaisilla väreillä, kuten hennalla.

CWC-pesu (Condition, Wash, Condition), eli paljon halpaa hoitista tai öljyä ennen sampoopesua kuiviin hiuksiin ja varsinkin latvoihin, niin latvat eivät kuivu, eivätkä takkuunnu sampoopesun aikana.

Luonnonöljyt ja -voit hoitissekoituksissa sekä jätettävinä. Öljyä voi lurauttaa hoitikseen sekaan joka pesukerralla ja sitä voi myös käyttää jätettävänä. Itse pidän luumunsiemenöljystä, mutta monet muutkin öljyt ovat ohuita ja soveltuvat sekä hiusten- että ihonhoitoon.

Kosteuttavan glyseriinin lisääminen hoitiksiin. Se on halpaa ja tuoksutonta, eikä glyseriini lähmää niin helposti kuin öljyt.

Sulfaatiton sampoo, jolla pestään vain päänahka ja hiusten juuret, ei koko hiusten pituutta.

Kosteuttavien hoitiksien ja tehohoitoaineiden muhittaminen puolesta tunnista eteenpäin. Hoitis hiuksiin sampoopesun jälkeen, hiusten ja hoitiksen päälle muovikalvo (elmukelmu, suihkumyssy, hevipussi, yms.) ja sen päälle pipo tai pyyheturbaani pitämään lämpöä ja kosteutta yllä sekä estämään hoitiksen kuivuminen hiuksiin. Jos hiukset ovat todella huonokuntoiset ja kuivat, niin hoitiksen muhitus joka pesun yhteydessä elvyttää hiuksia nopeasti.

Keratiinipitoisten hoitisten muhittaminen vuorotellen kosteuttavien kanssa, sillä varsinkin kemiallisesti rääkätyt hiukset tarvitsevat keratiinia.

Tehokas jätettävä joka pesun jälkeen hiuksiin.

Yökampauksen käyttäminen nukkuessa: hiukset päälaelle ponnarille, letille tai nutturalle.

Suojaavien kampausten käyttö: hiukset nutturalle tai letille ja latvat piiloon. Tämä kikka saa lisää tehoa, kun laittaa latvoihin muutaman tipan öljyä.

Hiusystävällisten kiinnikkeiden käyttö: mm. nutturapuikot, nutturahaarukat, Flexi8:t.

Hiusten harjaaminen vain kuivana laadukkaalla hiusharjalla. Itse suosin puuharjaa, joka ei raasta hiuksia.

Tehokas selvitysharja, esim. Tangle Teazer, joka ei vaurioita hiuksia.

Hiusten suojaaminen kesällä auringolta luonnonöljyillä tai -voilla sekä erilaisilla päähineillä. Sama öljykikka pitää hiukset suojattuna myös veden kanssa läträtessä, eli uidessa klooratussa vedessä tai luonnonvesistöissä. Hiukset kannattaa suojata myös pakkasella, mutta talvisin hiusten suojaamiseen riittää pipo tai huppu.

Hyvä, monipuolinen ja runsaasti proteiinia sekä hyviä rasvahappoja sisältävä ravinto antaa potkua hiustenkasvuun ja hiusten voimistamiseen. Erilaisia lisäravinteita voi myös kokeilla hiusten vahvistamisessa. Näistä lisäravinteista on ollut itselleni selvästi hyötyä:

- silica: vahvistaa ja kasvattaa hiuksia, ripsiä ja kynsiä
- biotiini: nopeuttaa hiustenkasvua
- MSM: pitää hiukset päässä, eli auttaa hiustenlähtöön
- rauta: auttaa hiustenlähtöön, jos on raudanpuutetta
- sinkki: kasvattaa hiuksia
- kalaöljy: vahvistaa hiuksia


Hyväksi havaittuja hiustenhoitotuotteita:

* sulfaatittomia, hellävaraisia ja kosteuttavia sampoita
- Beauty Without Cruelty Moisture Plus Shampoo
- Nubian Heritage Body Wash Coconut & Papaya with Vanilla Bean Extract
- Nubian Heritage Body Wash Mango Butter with Shea Butter & Vitamin C
- Nubian Heritage Body Wash Olive & Green Tea
- Nubian Heritage Body Wash Peppermint & Aloe
- Nubian Heritage Body Wash Indian Hemp & Haitian Vetiver
- Rainbow Research Colloidal Oatmeal Bath & Body Wash Fragrance Free
- Alaffia Enriching Shampoo Shea & Virgin Coconut
- Everyday Shea Moisturizing Shampoo Vanilla & Mint
- Everyday Shea Moisturizing Body Wash Unscented
- MOP C-System Hydrating Shampoo
- Urtekram No Perfume Baby Shampoo

* kosteuttavia hoitiksia/tehiksiä
- Kevin.Murphy Born.Again
- Nature's Gate Henna Shine Enhancing Conditioner For Dull, Lifeless Hair
- Nature's Gate Organics Color Protecting Conditioner Asian Pear & Red Tea
- Nature's Gate Aloe Vera Moisturizing Conditioner 
- Desert Essence Organics Hair Care Coconut Conditioner
- Alba Botanica Detangling Conditioner
- Aubrey Organics Honeysuckle Rose Moisturizing Conditioner
- Aubrey Organics GPB Glycogen Protein Balancing Conditioner
- Giovanni 50:50 Balanced Hair Remoisturizer
- Giovanni Smooth as Silk Deep Moisture Conditioner
- Earth Science Fragrance Free Conditioner 
- Urtekram No Perfume Conditioner
- A'kin Ginkgo & Jojoba Intensive Moisture Vitamin Mask
- L'anza Daily Elements Moisture Treatment
- Nexxus Humectin
- MOP C-System Hydrating Conditioner
- Joico Intense Hydrator
- Crestol Color Gloss

* hyviä rakennepaikkaavia hoitiksia
- Mill Creek Keratin Conditioner Repair Formula
- EO Products Keratin Conditioner Sulfate Free Coconut & Hibiscus
- Giovanni Nutrafix Hair Reconstructor
- L'anza Hair Repair Reconstructor
- Joico K-Pak Deep Penetrating Reconstructor

* hyviä jätettäviä
- Alba Botanica Leave-in Conditioner Fragrance Free
- Giovanni Direct Leave-In Weightless Moisture Conditioner
- Beauty Without Cruelty Leave-in Conditioner
- Tigi Love Peace & The Planet Let It Be Leave-In Conditioner
- Sebastian Potion 9
- Nexxus Luxxtress
- L'anza Hair Repair Leave-In Protector
- A'kin Lavender & Anthyllis 24 hour Intensive Moisture Leave-In Conditioner
- erilaiset luonnonöljyt ja -voit