perjantai 24. helmikuuta 2012

Suurempi alennus uusille iHerb-asiakkaille

Rajoitetun ajan uusi asiakas saa 5 $:n sijaan 8 $:n alennuksen, kun tilaa ensimmäisen kerran iHerbistä keskiviikkoon 29. helmikuuta mennessä. Tämä suurempi uuden tilaajan alennus on käytettävissä vain tämän rajoitetun ajan ja tarjous loppuu keskiyöllä Kalifornian aikaa. Jos et ole ennen tilannut iHerbistä, mutta nettikaupan valikoima houkuttelisi kovasti, niin nyt olisi mahdollisuus päästä tekemään ostoksia tavallistakin edullisemmin =) .

keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Lisää proteiinia!

Kunnollisten vapaiden painojen kanssa tehtyjen treenien jälkeen olo saattaa olla todella heikko, eikä oksennuskaan ole monesti ollut kaukana, joten olenkin alkanut juoda heti treenien jälkeen palautusjuoman pukuhuoneessa. Kaikenlaista heraproteiinivalmistetta on tullut kokeiltua, mutta kaikkein parhaimman makuiseksi palautusjuomaksi olen havainnut ihan maustamattoman heran, jonka sekaan laitan hiukan tummaa O'boyn kaakaojauhetta (O'boy Dark Intense Cocoa Taste). Olen myös kuluttanut iHerbin ilmaisnäytteinä saatuja Madre Labsin kaakaojauhepussukoita palkkarin seassa ja tuo kaakaojauhe onkin tuntunut antavan vielä lisää kaakaon makua palkkariin. Senpä takia tilasin isomman, 225 g:n pussin Madre Labsin kaakaojauhetta, että saan sekoittaa sitä ihan kunnollisen määrän maustamattoman heran ja O'boyn tumman kaakaojauheen sekaan.



En osaa sen kummemmin arvioida onko Madre Labsin muutakin kuin kaakaota sisältävästä kaakaojauheesta joitain terveysvaikutuksia, mutta ainakin se on todella hyvää palkkarin seassa =) .

Maustamattoman heran hyvä puoli on sen edullisuus ja helppo saatavuus, koska maustamatonta heraa on saatavilla marketeissakin. Lisäämällä itselle maistuvaa ja sopivaa kaakaojauhetta maustamattoman heran joukkoon saa tehtyä juuri sen makuisen palautusjuoman kuin haluaa, eikä tarvitse tyytyä yleensä todella ylimakeisiin ja kalliisiinkin valmiisiin proteiinijauheisiin. Lisäksi jos haluaa välttää keinotekoisia makeuttajia ja muita ylimääräisiä ainesosia, niin tuo omatekoinen sekoitus tekee siitäkin helpon homman.

Koska en ole mitenkään erityisen hyvä syömään aamupalaa, niin käytänkin kaseiinijauhetta aamupalan korvaajana. Kaseiini on hitaasti imeytyvää proteiinia, joten sen ansiosta kaseiini sopii todella hyvin aamupalan, välipalojen tai aterioiden korvikkeeksi. Ainoa ongelma kunnon kaseiinin löytämisessä on minulla oĺlut se, että melkein kaikki kaseiiniproteiinivalmisteet ovat makeutettu keinotekoisilla makeuttajilla tai fruktoosilla. Onneksi iHerb on tässäkin pulmassa auttanut valikoimissaan olevan Bluebonnet Nutrition -kaseiiniproteiinin avulla. Vaikka purkki on aika pieni, alle kilon kokoinen, ja sen takia kalliihko, niin maksan mieluummin vähän enemmän stevialla makeutetusta kaseiinista kuin että ostaisin edullisempaa ja helpommin saatavilla olevaa keinotekoisilla makeuttajilla makeutettua kaseiinia.



Bluebonnetin kaseiinin maku on mukavan mieto suklaa, eikä proteiini ole yhtään liian imelää tai ällömakeaa. Tämänkin jauheen sekaan olen laittanut hiukan Madre Labsin kaakaojauhetta ja siinäkin raaka kaakaojauhe maistuu hyvältä voimistaessaan suklaan makua.

lauantai 18. helmikuuta 2012

Ihanaa passionhedelmää

Rakastan passionhedelmän tuoksua, mutta tuoksua on valitettavasti saatavilla aika huonosti erilaisissa ihonhoitotuotteissa. Senpä takia olinkin niin onnellinen, kun löysin Island Essence -sarjalta passionhedelmän ja limen tuoksuisia tuotteita. Sarjassa on passionhedelmän ja limen tuoksuinen sampoo, hoitoaine, pesuneste, vartalovoide ja kylpysuola. Ostin heti itselleni suihkusaippuan ja vartalovoiteen.

Island Essence Gentle Body Wash Passionfruit & Lime -suihkusaippua vaahtoaa melko runsaasti, vaikka ei ihan niin hyvin kuin suosikkini, Nubian Heritagen mangopesuneste. Pesuneste ei kuivata ja on todella hellävarainen. Passionhedelmän tuoksu on aika kevyt ja limen tuoksu lisää tuoksun kirpeyttä. Kokeilin pesunestettä hiustenpesussakin ja siinäkin se toimi ihan hyvin, vaikka olisi ehkä vaatinut toisen vaahdotuksen matalavaahtoisuutensa takia. Ainoa huono pullo tuotteessa on pieni koko, 250 ml, sekä korkeahko hinta. Kauniin etikettinsä ja pullon ulkomuodon ansiosta puteli on ihastuttava lisä suihkuhyllykköön.


Island Essence Silky Smooth Lotion Passionfruit & Lime -vartalovoide on ihanan tuoksuinen, tuoksu on karkkimaisempi ja voimakkaampi kuin pesunesteessä. Voide on kevyttä ja juoksevaa, joten se levittyy ja imeytyy helposti sekä nopeasti. Pienellä öljytilkalla voiteesta saa kosteuttavamman, koska kevyt voide ei välttämättä riitä kosteuttamaan tarpeeksi tehokkaasti ja pitkäkestoisesti todella kuivia ihoalueita. Aivan ihanan tuoksun ansiosta tämä voide on kyllä yksi suosikeistani, vaikka voidetta joutuisikin paksuntamaan öljyllä.

torstai 9. helmikuuta 2012

Hoitis herkkiksille

Näin talvisin todella kuivan huoneilman vallitessa päänahkani alkaa ärtyä ja kutista, jonka takia siirryn yleensä vähäksi aikaa hajusteettomien tuotteiden pariin. Viime aikoina ongelmana vain on ollut hyvän hajusteettoman hoitiksen löytyminen. Olen kokeillut kaikki sopivat iHerbin hajusteettomat hoitikset ja vain yksi on ollut todella hyvä, mutta koska tuotteen koostumusta muutettiin mielestäni huonompaan suuntaan, en ole käyttänyt kyseistä hoitista enää. Eipä siinä sitten auttanut muu kuin siirtyä internetin ihmeelliseen maailmaan ja etsiskellä hajusteetonta hoitista, joka täyttäisi melko korkeat kriteerini. Hoitis ei saa sisältää silikonia, mineraaliöljyä, parabeenejä, kuivattavia alkoholeja, eikä tietenkään hajusteita tai eteerisiä öljyjä.

Hakuni tuotti melko nopeasti tulosta ja päädyin tilaamaan Feel Uniquesta John Masters Organics Bare Unscented Detangler -hoitiksen, joka täytti kaikki kriteerini paitsi ehkä hinnan osalta. En olekaan vähään aikaan ostanut muita kuin naurettavan edullisia hoitiksia iHerbistä, joten tuon uuden hoitiksen hinta vähän järkytti. Mutta koska INCI näytti niin hyvältä, niin ajattelin kokeilla miltä hoitis tuntuu. Kaikki nuo öljyt ja varsinkin itseensä paljon kosteutta imevä hyaluronihappo kiinnittivät huomioni.

John Masters Organics Bare Unscented Detangler INCI:
Aloe barbadensis (aloe vera leaf juice) gel,* aqua (water), behentrimonium methosulfate, cetearyl alcohol, panthenol, hydrolyzed soy protein, hydrolyzed wheat protein, sorbitol, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil,* cocos nucifera (coconut) oil,* hyaluronic acid, helianthus annuus (sunflower) seed oil,* sulfur, linum usitatissimum (flaxseed) seed oil,* borago officinalis (borage) seed oil,* soy lecithin, soy tocopherols, citric acid, arnica montana (arnica) flower extract,* camellia sinensis (white tea) leaf extract,* chamomilla recutica (chamomile) flower extract,* calendula officinalis (calendula) flower extract,* equisetum hiemale (horsetail) leaf/stem extract,* foeniculum vulgare (fennel) seed extract,* potassium sorbate, sodium benzoate
* NOP Certified Organic



Hoitiksessa on selvittävien pikahoitisten (englanniksi detangler) tapaan varmastikin aika alhainen pH, sillä hoitis sulkee hiussuomut nopeasti ja se selvittää hiukset jopa muutaman minuutin suihkun aikana. Hoitis ei tosiaan tuoksu millekään ja siinä on oikein mukava koostumus, joka ei ole liian liru tai liian paksu, joten se levittyy hiuksiin helposti. Kaikkien sisältämiensä öljyjen takia hoitis on kosteuttava ja silottava, jopa niin silottava, että minun hennot hiukseni latistuvat jopa vähän liikaa makuuni. Sen takia sopii varmasti oikein hyvin kuiville ja kurittomillekin hiuksille, joita tarvitsee saada aisoihin.

Mielestäni hoitis oli oikein mainio ostos, vaikka olikin reilusti hinnakkaampi kuin tavalliset hoitikseni. Mukavaa oli myös löytää kunnolla hoitava luonnonmukainen hoitis, jota ei hajustettu yhtään millään. Jos ei ole allerginen millekään hoitiksen sisältämille raaka-aineille, niin John Masters Organics Bare Unscented Detangler -hoitoaine on oikein hyvä vaihtoehto luonnonmukaista hoitoainetta etsiville hajusteyliherkille tai herkän ja/tai ärtyvän päänahan hoitoon. Ainakin minun talvipakkasten kuivattama päänahkani rauhoittui jälleen.