lauantai 31. maaliskuuta 2012

Lomalla =) !

Blogi lähtee nyt muutaman viikon pituiselle lomalle. Loman aikana en voi vastata esitettyihin kysymyksiin tai kommentteihin, mutta palaan asiaan huhtikuun puolen välin jälkeen loman antamalla uudella energialla =) .

tiistai 13. maaliskuuta 2012

Makeita hiustenpesuhetkiä

Desert Essence Shea Butter Shampoo Repairing, 380 ml

Tämä Desert Essencen korjaava ja kosteuttava sampoo soveltuu hyvin kuiville ja käsitellyille hiuksille, tai niille, jotka haluavat hiuksiinsa lisää rakennetta ja volyymiä. Karitevoin vahamainen koostumus kosteuttaa hiuksia tehokkaasti ja sampoon sisältämät erilaiset proteiinit antavat hiuksille rakennetta ja volyymiä tekemättä hiuksia kuitenkaan karheiksi tai kiillottomiksi.

Sampoon geelimäinen koostumus vaahtoaa helposti, pesee hellävaraisen tehokkaasti, mutta ei kuivata liikaa, eikä jätä hiuksia rasvaisen tai öljyisen näköisiksi. Sampoon tuoksu on aivan ihanan karkkimaisen ja hedelmäisen makea, mutta valitettavasti, tai joidenkin mielestä onneksi, tuoksu ei jää leijailemaan pään ympärille. Jos hiukset tykkäävät proteiineista, niin tämä sampoo on silloin oivallinen. Ainakin minulla sampoiden ja hoitoaineiden sisältämät proteiinit auttavat luonnonkiharia hiuksiani kihartumaan paremmin.






Desert Essence Shea Butter Conditioner Repairing, 380 ml

Saman sarjan hoitoaine sisältää sekin sampoon tavoin runsaasti kosteuttavaa karitevoita ja korjaavia proteiineja. Hoitis on juuri sopivan paksuista niin, että hoitista saa helposti ulos pullosta ja hoitiksen saa levitettyä hiuksiin helposti sekä tasaisesti. Hoitis selvittää hiukset hyvin ja nopeasti, mutta soveltuu sisältönsä ansiosta hyvin myös tehohoidoksi. Se ei tee hiuksia liian rasvaisiksi, öljyisiksi, tai lättänöiksi, vaan antaa hiuksille rakennetta ja volyymiä tekemättä hiuksia kuitenkaan kuivaksi, karheaksi ja kiillottomaksi hamppukasaksi niin kuin useat volyymiä lupaavat hiustenhoitotuotteet yleensä tekevät.

Jos hiukset tykkäävät vahamaisesta ja kosteuttavasta karitevoista, rakennetta antavista proteiineista sekä makean hedelmäisestä karkkituoksusta, niin kannattaa kokeilla tätä hoitista. Hinta-laatusuhde on oivallinen ja hoitiksen hedelmäinen tuoksu on niin syötävän hyvä, että hiustenpesuhetkistä nauttii todella paljon.


Kuvat iHerbin sivuilta.

Uusia iHerb-tuotteita

Nubian Heritage African Black Soap Clarifying Facial Toner, 130 ml
- afrikkalaisen mustan saippuan uutetta, kuorivaa salisyylihappoa ja epäpuhtauksia kuivattavaa rikkiä sisältävä kasvovesi rasvaisen ja epäpuhtaan ihon hoitoon
- kasvovesi tuoksuu etikkaiselta, mutta tuoksu onneksi haihtuu iholta, eikä iho jää haisemaan etikalta
- kasvovesi ei kuivata ihoa, mutta en ole kyllä huomannut muitakaan vaikutuksia, vaikka lisäsin muutaman tipan teepuun eteeristä öljyä kasvoveteen

Dr. Mercola Natural Aloe Vera, 235 ml
- vähän erilaisia lisäaineita sisältävä aleo vera -geeli
- tämä todella on geelimäistä aloe veraa, ei pelkkää aloe vera -nestettä, vaan ihan kunnon paksua geeliä
- rauhoittaa ihoa todella hyvin, varsinkin jääkaappikylmänä
- käy rasvaisen ihon kosteuttajaksi ihan pelkiltään
- miellyttävä, luonnollisen neutraali tuoksu

Now Foods Certified Organic Chlorella 500 mg, 200 tablettia
- luomulaatuista klorellaa, jonka soluseinämät ovat rikottu paremman ravinteiden imeytymisen takaamiseksi
- klorellalla sanotaan olevan kaikenlaisia terveysvaikutuksia, mutta itse en ole huomannut mitään erityistä ehkä pienen kahden tabletin päiväannoksen takia

Badger Company Badger Balm For Hardworking Hands, 60 ml
- aivan ihanan paksu ja vahamainen voide kuiville käsille
- voiteen sisältämän mehiläisvahan takia voide jää iholle suojaavana ja kosteuttavana kalvona, joka pitää varsinkin käsien rystypuolen ihon pitkään kosteutettuna
- voide on myös todella mahtava pehmittämään sekä kosteuttamaan halkeilleita kantapäitä ja jalkojen kuivaa ihoa
- voiteen tuoksu tuo mieleeni vanhanajan Vademecum-suuveden tuoksun ja maun, ja tuoksu muistuttaa mielestäni eukalyptusta, eikä sen vieno tuoksu ei jää iholle tuoksumaan kauaksi aikaa
- pakkauskin on niin söpö, vaikka peltirasia onkin vähän epäkäytännöllinen pakkaus voiteelle, jota pitää kaapia rasiasta


Kuva iHerbin sivuilta.

Lisää tuotteita herkkiksille

Löysinpä taas uusia mukavia tuotteita, jos haluaa tai on pakko vältellä hajusteita. Näissäkin tuotteissa voi olla allergisia reaktioita aiheuttavia ainesosia, eli kannattaa syynätä INCI:t oman välttelylistan kera, mutta nämä seuraavat tuotteet eivät ainakaan tuoksu yhtään millekään.

Mababan vauvalle suunniteltu kosteuttava sampoo & suihkusaippua sopii hyvin myös äidille sekä isälle tai lapsettomalle =) . Pesuneste vaahtoaa todella vähän, mutta pesee silti erinomaisesti ja niin mahdottoman hellävaraisesti. Iho jää aivan älyttömän pehmeäksi tuon pesunesteen jälkeen ja hiuksetkin tuntuvat todella kosteutuilta. Hiustenpesussa pesunestettä tarvitsee käyttää kahteen kertaan, eli ensin yksi pesunesteen levitys joka paikkaan, huuhtelu ja sitten pienellä määrällä pesunestettä toinen pesu, jolloin pesunesteen saa jo vaahtoamaankin hiuksissa. Olen käyttänyt pesunestettä onnistuneesti myös kasvojen pesussa, sillä se pesee myös meikit pois iholta tehokkaasti, mutta ei kuivata ihoa yhtään. Iso, 400 ml:n pullo on edullinen ja sitä raaskii holvatakin.



Beauty Without Crueltyn vartalo- ja käsivoide on myös aivan hajusteeton, eikä voide tuoksu mitenkään epämiellyttävälle niin kuin jotkut hajusteettomat voiteet joskus saattavat haista sisältämiensä raaka-aineiden takia. Isosta pumppupullosta on kätevä annostella sopiva määrä voidetta ja 470 ml:n pullo on hinta-laatusuhteeltaan erinomaista. Voide on juuri sopivan kermaista, ei liian paksua tai liian lirua. Voide imeytyy hyvin, vaikka sitä täytyykin vähän hieroa ihoon. Hajusteeton voide kosteuttaa ihoa todella hyvin, mutta ei jätä ihoa rasvaisen tai öljyisen tuntuiseksi.

BWC:n voide tuo vähän mieleeni ennen käyttämäni apteekista saatavat perusrasvat, mutta tämä voide kyllä voittaa muut perusvoiteet mennen tullen luonnollisuutensa ansiosta sekä sen takia, ettei voiteessa ole sellaista inhaa sairaalamaista löyhkää tai raaka-aineiden hajua.


Kuvat iHerbin sivuilta.

Laihdutuksen avuksi

Näin keväisin kuntosaleilla alkaa taas porukka lisääntyä, kun ihmiset alkavat treenata ja laihduttaa itseään kesäkuntoon. Samanlainen projekti on minullakin käynnissä ja senpä takia kokeilenkin muutamaa lisäravinnetta laihduttamisen avuksi.

Olen huomannut erittäin selvän ruokahalua vähentävän vaikutuksen l-karnitiinista. Tämä aminohappo lisää kehon kykyä muuttaa rasvaa energiaksi ja siksi sitä kutsutaankin rasvanpolttajaksi. En ole huomannut mitään rasvanpolttovaikutusta, mutta yksikin Jarrow'n 500 mg:n l-karnitiinikapseli päivässä on vaikuttanut selvästi ruokahaluani vähentävästi ja samalla myös annoskokoni ovat pienentyneet. Tästä laihdutusvalmisteesta voi todellakin sanoa, että se toimii!



Source Naturalsin Yerba Mate -valmiste sisältää joidenkin tutkimusten mukaan aineenvaihduntaa lisäävää yerba matea. Yerba mate sisältää vähän kofeiinia, joten valmiste saattaa myös piristää, mutta tätä yleensä teenä nautittavaa yerba matea pidetään hyvänä antioksidanttipommina. Aineenvaihdunnan lisäämisen lisäksi näillä tableteilla on siis myös muutakin terveydellistä hyötyä.


Kuvat iHerbin sivuilta.