perjantai 29. kesäkuuta 2012

Kuin vitamiinipilleri iholle

Ihon vitamiinipilleriksi itsensä julistava Deep Steep Tangerine-Melon Organic Body Lotion -voide ei kyllä juhli mitenkään erityisen suurilla vitamiini- ja antioksidanttimäärillä, mutta ei se haittaa, sillä voide on silti erittäin käyttökelpoinen =) .

Se on kermaisen pehmeää ja paksua, mutta imeytyy silti ihoon nopeasti. Voide ei jätä ihoa rasvaisen tai öljyisen tuntuiseksi, mutta se kosteuttaa silti hyvin. Noin 180 ml:n tuubia on kätevä käyttää, mutta pienen pakkauskokonsa ja vähän kalliihkon hintansa se ei valitettavasti ole mitenkään edullinen ostos. Kuitenkin voide on kiva pieni lisä niihin päiviin, jolloin haluaa heti aamusta hellitellä itseään ihanalla voiteella, jonka karkkimaisen sitrusmainen tuoksu on sopivan vieno.



Kuva iHerbistä.

Sekalaisia uutuuksia

Source Naturals Guarana Energizer 900 mg, 200 tablettia
- paljon kofeiinia sisältäviä guaranatabletteja
- kofeiini on tutkitusti hyvä rasvanpolttaja, kehon lämmöntuottaja ja energisoija
- jos keho on tottunut suuriin kofeiiniannoksiin, niin guaranatabletit ovat oivallisia laihdutusboostereita ja hereillä pitäjiä =)

Life Flo Health Pure Sea Buckthorn Oil, 30 ml
- voimakkaan oranssia tyrniöljyä, joka on saatu luonnonmukaisesti kasvatetusta tyrnistä
- sellaisenaan värjää ihon aivan keltaisenoranssiksi, joten jos haluaa käyttää öljyä ihonhoidossa, niin sitä kannattaa laimentaa johonkin muuhun perusöljyyn
- itse ostan tyrniöljyä fysikaalisen suojan sisältävän aurinkosuojavoiteen värjäämiseksi kellertäväksi, jolloin valkoinen voide muuttuu vaaleankeltaiseksi, eikä enää tee ihosta haamumaisen valkoista

HimalaSalt Primordial Himalayan Pink Sea Salt, 110 g
- pinkkiä merisuolaa kätevässä, uudelleentäytettävässä suolamyllypakkauksessa
- tavallista suolaa terveellisemmän ja puhtaamman pinkin merisuolan maku on selvästi erilainen: pehmeämpi ja maukkaampi

Dynamic Health 100% Pure Pomegranate Juice Concentrate, 235 ml
- granaattiomenamehutiiviste, jota ei ole makeutettu millään
- maku on hieman hapan, mutta menee kyllä sellaisenaan veteen sekoitettuna
- granaattiomenalla on tutkitustikin monia terveyshyötyjä, joten tällaisella mehutiivisteellä saa granaattiomenan hyödyt pienellä vaivalla

Nestemäistä makeutta


Jos haluaa välttää keinotekoisia ja mahdollisesti terveydelle jopa haitallisia makeuttajia, niin luonnonmukaisella stevialla voi makeuttaa ainakin juomia erittäin onnistuneesti. Lisäksi nestemäisen stevian etuna on erilaiset maut, eli nestemäiseen steviaan on lisätty maku. Tällaiset makusteviat käyvät erinomaisesti tavallisen valkoisen ja vihreän teen makeuttamiseen sekä maustamiseen.

Wisdom Natural SweetLeaf Liquid Stevia Valencia Orange on appelsiininmakuinen stevia, jossa ei ole kitkerää jälkimakua. Appelsiini maistuu mielestäni erittäin hyvin ja 4-8 tipalla makeuttaa ja maustaa ison puolen litran teekupin oikein mainiosti.

Wisdom Natural SweetLeaf Liquid Stevia Lemon Drop on sitruunanmakuinen nestemäinen stevia, jonka maku ei ole mielestäni kovin voimakas, kun taas mieheni piti sitruunaa voimakkaamman makuisena kuin appelsiinia. Maku on kuitenkin mukavan raikas ja sopii hyvin kuuman kesän viilentäjäksi jääteen muodossa.

Wisdom Natural SweetLeaf Liquid Stevia Berry on marjaisan makuinen stevia, jonka pinkki värikin kertoo mistä maku on saatu tähän nestemäiseen makeuttajaan. Maku ole kuitenkaan kovin voimakas ja marjastevia onkin mielestäni näistä kolmesta kaikkein miedoin.



Kaikki nämä steviat ovat pakattu pipettipulloihin, jolla saa annosteltua tarkkaan juuri halutun tippamäärän. 60 ml:n pullo kestää todella pitkään, joten makeutusaine on edullista. Juomien makeuttaminen on mielestäni helpompaa nestemäisten stevioiden kanssa kuin jauhemaisen stevian annostelu, sillä jauhetta on vaikea saada aina täsmälleen sama määrä, kun taas nestemäisien stevioiden annostelu on helppoa pipettipullojen ansiosta. Teehen on helppo saada joka kerta esimerkiksi tasan 6 tippaa steviaa ja peräkkäiset teeannokset ovat aina samaan makeustasoon makeutettuja.

Makujakin on saatavilla useita, muun muassa suklaasta toffeeseen, hasselpähkinään ja piparminttuun, joten eri makuisten teiden juominen on helppoa ja edullista varsinkin, jos hankkii jonkun todella ison pakkauksen teetä. Esimerkiksi Prince of Peace 100% Organic Premium Peony White Tea -pakkauksessa on 100 teepussia pehmeää, aromaattista ja terveydellekin hyöydyllistä valkoista teetä ja erilaisilla makustevioilla makeuttamalla voi saada aikaan todella monia teemakuja.

Makeita teehetkiä =)

torstai 14. kesäkuuta 2012

Mä laitan dödöä kainaloon

Olipa sitä sitten maalais- tai kaupunkilaistyttö, niin kainalot tarvitsevat aina jonkinlaista haisunestäjää :) . Olen kokeillut joitain luonnollisia deodorantteja haisukanaloideni taltuttamiseen ja tällaisia tuotekokemuksia on niistä kertynyt.

Now Foods Long-Lasting Deodorant Cream on erikoinen deodorantti siinä mielessä, että se on voidemaisessa muodossa. Ei kuitenkaan kannata erikoisen muodon hämätä, sillä tämä deodorantti toimii todella hyvin. Vaikka tämän dödön kanssa tarvitsee nähdä vähän enemmän vaivaa kuin roll-on- tai suihkemuodossa olevien dödöjen kanssa, niin se ylimääräinen vaivannäkö kannattaa ehdottomasti. Olen ottanut dödövoidetta purkista puhtaalla lusikalla ehkä noin pienen herneen verran, levittänyt sen ensin tasaisesti sormille ja sitten levittänyt voiteen kuiviin kainaloihin. Voidetta täytyy jaksaa hieroa iholle kärsivällisesti, että sen saa levitettyä iholle tasaisesti niin, etteivät kainalot näytä aivan talkkisen valkoisilta. Voidedödössä on puuterisen mieto tuoksu, joka säilyy pitkään. Vaikka dödö näkyy kainaloissa valkoisena, niin se ei siltikään tahraa vaatteita. Dödö pitää kainaloni yllättävän kuivina ja sen ansiosta myös hajuttomina pitkään.



Aubrey Organics Men's Stock Natural Dry Herbal Pine Deodorant on miehille suunnattu dödö, jonka ostinkin miehelleni käyttöön, mutta koska tuoksu ei ole mielestäni ylettömän miehinen, testasin myös tämän dödön. Dödö on alkoholipohjainen, eli se saattaa kirvellä sheivauksen jälkeen suihkutettuna, mutta kirvely meni ainakin minulla ohi nopeasti. Tuoksu on mäntysuopaisen/saippuaisen mäntyinen, eli mielestäni käy myös naisten kainaloon, jos ei halua tuoksua kukkakedolta. Dödö kuivuu nopeasti, enkä ole huomannut sen tahraavan. Se pitää minut aika hyvin hajuttomana, vaikka aivan kuivia kainaloita en sillä saavutakaan. Tällä dödöllä voi myös raikastaa ummehtunutta tuoksua kainaloissa, jos niitä ei pääse/ehdi pesemään.




Home Health Herbal Magic Herbal Scent Roll-On Deodorant on miedosti yrttisen tuoksuinen dödö, joka kuivuu todella nopeasti ollakseen roll-on. Tuoksu on mielestäni miellyttävä sekä mieto ja käy sekä naisille että miehille. Dödö pitää kainaloni melko hyvin kuivina ja hajuttomina. Sheivauksen jälkeen levitettynä tämä dödö saattaa ärsyttää ihoa hieman.



Aubrey Organics Deodorant Spray Calendula Blossom Natural on melko samanlainen kuin Aubreyn miesten dödö paitsi, että tässä dödössä on naisellinen kukkaistuoksu. Sisältämänsä alkoholin takia dödö kuivuu nopeasti ja saattaa siksi kirvellä sheivauksen jälkeen. En oikein ihastunut tuoksuun, sillä se on puuterisen kukkainen vähän mummomaiseen tyyliin.






Onneksi kokeilin vielä kerrostaa noita yllämainittuja dödöjä, koska sillä tavalla sain tehostettua dödöjen toimivuutta. Olen siis levittänyt ensin Home Healthin roll-onia kainalon iholle ja sitten suihkauttanut kaksi-neljä suihkausta joko Aubreyn mänty- tai kukkadödöä roll-on-dödön päälle. Tällainen dödöjen yhdistelmä pitää kainalot paremmin kuivina ja hajuttomina. Tuoksutkin menevät mielestäni hyvin yhteen, sillä Home Healthin dödön tuoksu on sen verran neutraali, että se sopii kummankin Aubreyn dödön kanssa sekoitettavaksi yhteen.

Alvera Aloe & Almonds Roll-On Deodorant ei pidä minua kuivana, eikä hajuttomana, vaikka sisältääkin alumiinia (alcloxa). Dödön kuivuminen kestää todella kauan ja se tahraa vaatteita vähän. Mielestäni dödössä on miellyttävä, selvästi mantelinen tuoksu, jossa on mukana häivähdys yrttejä. Dödö rauhoittaa ärtynyttä ihoa, eli tätä voi oikein hyvin laittaa myös sheivauksen jälkeen, eikä iho ärsyynny siitä.


Kuvat iHerbistä.

keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Kysy melkein mitä vain

Vanha kysy mitä vain -postaus on kommentteineen niin pitkä, että oli aika tehdä uusi kyselypalsta.

Toivomuksesta teen tällaisen Kysy Elleniltä -palstan, jossa voi tosiaan kysyä melkein mitä tahansa. En välttämättä tiedä vastausta, mutta yritän ainakin etsiä. Kannattaa kuitenkin huomata, että vastaukseni ovat mielipiteitäni, enkä todellakaan ole kauneus- tai terveysalan ammattilainen, pelkkä hius- ja kauneushörhö =) .

Eli kysykää kysymyksiänne kommenteissa ja vastaan sitten sinne, tai teen erillisen kirjoituksen asiasta, jos asiaa tuntuu olevan liikaa tai asia kiinnostaa enemmänkin.

Vanha kyselyketju vastauksineen on edelleen näkyvillä.

perjantai 1. kesäkuuta 2012

Aina ei voi voittaa

Ostin iHerbistä kokeiluun Santen tuotteita, sillä olen katsellut niitä useasti Ruohonjuuressa ja miettinyt niiden laatua. Tilasin kolme erilaista Santen sampoota ja yhden tehohoitoaineen, enkä sitten tykännyt yhdestäkään tuotteesta. No, aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta.




Sante Naturkosmetik Jojoba Care Shampoo lupaa hiuksille kiiltoa ja elastisuutta, mutta en kyllä huomannut mitään erityistä kiiltoa tämän sampoon jälkeen. Itse asiassa hiukseni kiilsivät vähemmän kuin suosikkini BWC:n sampoon jälkeen. Santen jojoba-sampoossa on melko voimakas hajuvesimäinen tuoksu, mutta onneksi se ei ärsyttänyt päänahkaani ollenkaan, eikä haju jäänyt leijailemaan pään ympärille. Sampoon koostumus on juoksevan geelimäinen ja sampoon saa vaahdotettua hiuksiin melko hyvin. Se vaahtoaa todella paljon ja pesee hiukset narskuvaksi asti. Olisiko sampoon alkoholipitoinen INCI syynä siihen, että sampoo takutti raidoin vaalennetut hiukseni ihan takkuun jo hiusjuurista alkaen.



Sante Naturkosmetik Henna Volume Shampoo kertoo tekevänsä hiukset tuuheiksi ja kiiltäviksi niin kuin henna oikeasti tekeekin. Valitettavasti henna-sampoo ei tehnyt hiuksiani kiiltäviksi tai tuuheiksi. Tämänkin sampoon ominaisuudet ovat samanlaisia kuin jojoba-sampoon ominaisuudet: hajuvesimäinen tuoksu, geelimäinen koostumus, kova vaahtoamaan ja pesee hiukset takuttaen.



Sante Naturkosmetik Velvet Rose Shampoo on tarkoitettu kaikille hiustyypeillä ja sampoon pitäisi olla pesutehoiltaan hellävarainen sekä hiuksia ravitseva. Ajattelin, että tämän sampoon pitäisi olla jo enemmän sitä mitä haen, eli hellävarainen ja kosteuttava. Valitettavasti tämäkin sampoo oli samanlainen kuin kaksi edellistä Santen sampoota, eli on kova vaahtoamaan ja liian kova pesemään. Ainoastaan tuoksu tässä ruususampoossa on eri, eli nimensä mukaisesti tuoksuu voimakkaasti ja mielestäni erittäin miellyttävästi ruusulta.


 
Kuvat iHerbistä.


Sante Naturkosmetik Mango 2 in 1 Hair Treatment & Conditioner nappasin ostoskoriin ihan pelkästään tuotteen sisältämän mangon takia, sillä tykkään mangon tuoksusta todella paljon ja mango on muutenkin ravitseva raaka-aine hiuksia ajatellen. Tuotetta voi käyttää tehohoitoaineen tai tavallisen pikahoitoaineen tavoin, eli hoitis käy muhituksiin pitkällä vaikutusajalla sekä suihkussa käytettäväksi lyhyellä vaikutusajalla. Hoitis on todella paksua ja kermaista, mutta onneksi sitä on helppo annostella putelin kätevän pumpun ansiosta. Yllätyksekseni hoitis ei tuoksunutkaan mangolta, vaan tuoksu on melko erikoinen sekoitus sellaista maamaista/tallimaista tuoksua ja sitten jojoba- ja henna-sampoista tuttua hajuvesimäistä tuoksua. Ei tuoksu ole mielestäni mikään paha, vain erikoinen ja ihan miellyttäväkin, kun se jää hiuksiin leijailemaan. Hoitotehoja tälläkään tuotteella ei ole erityisesti, vaikka hoitis kyllä selvitti pahinta hiusjuurten takkukasaa hiukan, mutta latvoja se ei saanut selviksi ollenkaan. Olisin silti odottanut enemmän kosteutusta ja selvitystehoa tältä hoitikselta, sillä Sante kuitenkin sanoo sen olevan myös tehohoitoaine, mutta ehkä minun olisi pitänyt tajuta yksinkertaisen INCI-listankin takia jo, ettei hoitis ole mikään superkosteuttaja. Jos tämän hoitiksen saa halvalla ja siihen jaksaa sekoittaa mukaan öljyjä tai glyseriiniä, niin sitten hoitis voisi olla ostamisen arvoinen. Ainakin iHerbin hinnalla hoitis on mielestäni kallis hutihankinta.

Toivottavasti nämä tuotteet käyvät ystävälleni, jolle ajattelin lahjoittaa kaikki neljä tuotetta. Hänellä ei ole kovinkaan käsitellyt hiukset, joten sampoot eivät varmaankaan takuta niin paljon hänen kutristoaan kuin ne takuttivat minun raidoilla käsiteltyjä pehkoa.