keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Kookoshoitista kutreille

Kuva iHerbistä.


Hugo Naturals Coconut Smoothing & Defining Conditioner on kermaisen paksu hoitis kuiville ja kurittomille kutreille. Hoitiksen INCI on todella yksinkertainen, mutta erittäin toimiva hoitavuudessaan.

Ostin hoitiksen oikeastaan pelkästään sen takia, että se sisältää kasviperäistä ja erittäin tehokkaaksi kehuttua rakennepaikkaajaa, kvinoaa, ja halusin kokeilla olisiko kasviperäisestä rakennepaikkaajasta mitään hyötyä. Rakennepaikkaavuus tuntuu tässä hoitiksessa melko vähän verrattuna keratiinirekkuun, mutta lisää potkua sekä rakennepaikkaavuutta hoitis saa nestemäisestä kauraproteiinista, jota olen lisännyt hoitikseen noin yhden tai kahden teelusikallisen verran per hoitokerta. Kauraproteiini ei tee hiuksista karheita, vaan antaa jäntevyyttä, kuohkeutta ja kiiltoa.

Jos hiukset kaipaavat kosteuden lisäksi kevyttä rakennepaikkausta tai hiukset selvästi tykkäävät proteiinipitoisemmasta hoitiksesta, niin tämä hoitis on oiva valinta kuiville ja/tai kiharoille hiuksille. Ainakin minun luonnonkiharat kutrini pitävät proteiineista, joista hennot hiukset saavat vähän lisää rakennetta ja yleensä kiharuus lisääntyy selvästi proteiinipitoisen hoitiksen jälkeen. Kuvauksensa mukaan hoitis myös silottaa hiuksia, mutta hiuksista ei onneksi tule lättänät.

Hoitis käy myös pikahoitikseksi, sillä se selvittää hiukset melko hyvin lyhyenkin suihkun aikana. Tehohoitiksenakin se toimii erittäin hyvin kermaisen paksun ja valumattoman koostumuksensa ansiosta.

Hoitis tuoksuu todella paljon kookokselta, mutta koska hoitiksessa on myös mukana kaakao- ja vaniljauutetta, niin hoitis tuoksuu mielestäni kookoksen, vaniljan ja suklaan suloiselta sekoitukselta. Yleensä en pidä kookoksen tuoksusta, mutta tätä hoitista voisin nuuhkia vaikka kuinka kauan hoitiksen sisältämän selvän suklaanuotin takia. Varoituksen sana kuitenkin vielä herkkänenäisille, sillä tämä hoitis tuoksuu hiuksissa pitkään ja tuoksu jää myös leijailemaan pään ympärille hiusten kuivuttua.

Kaakaota

Dagoba Organic Chocolate Milk Chocolate, 55 g
- pieni levy maitosuklaata
- kaakaopitoisuus on mukavan korkea
- valitettavasti tämä suklaa maistui todella oudolta, jotenkin kummallisen muovimaiselta ja samaa mieltä oli myös mieheni

Endangered Species Chocolate Milk Chocolate with Almonds, 85 g
- mantelirouhetta sisältävä maitosuklaa
- korkea kaakaopitoisuus, mutta silti maitosuklaamainen maku
- erinomaisen hyvää suklaata

Now Foods Healthy Foods Certified Organic Cocoa Powder, 340 g
- iso puteli luonnonmukaista raakakaakaota
- käytän raakakaakaota lähinnä salin jälkeiseen palautusjuomaan
- pehmeä maku, jossaa ei ole yhtään kitkeryyttä niin kuin monissa Suomen kaupoista saatavissa raakakaakaoissa on
- kätevä ja kestävä pakkaus, joka pitää kaakaon tuoreena pitkään, pitää myös epätoivotut hajut sekä maut loitolla ja josta on helppo annostella sopiva määrä kaakaota


Kuva iHerbistä.

Sekalaista uutuuksia

Artisana 100% Organic Raw Coconut Oil Extra Virgin, n. 470 ml
- neitsytkookosöljyä, jota kelpaa syödä, sillä maku on aivan uskomattoman hyvä
- tätä kun sipaisee tavallisten korppujen päälle ja ripottelee päälle vielä ceyloninkanelia, niin saa ihanan terveellisen, kevyen ja makean välipalan
- käy todella hyvin myös ihon- ja hiustenhoitoon

Colorganics Inc. Hemp Organics Organic Lip Tint Terra
- ihanan kosteuttava, värillinen huulirasva, jossa ei ole lisättyä makua tai tuoksua
- väri on sekoitus oranssia, ruskeaa ja korallia, mutta kevyt kerros huulilla näyttää erittäin luonnolliselta ja antaa huulille hiukan lämmintä väriä, joten ei kannata arastella tätä värisävyä

Xlear Inc (Xclear) SparX Candy with 100% Xylitol Berry, 30 g
- pieniä ja erittäin makeita xylitol-pastilleja tai -karkkeja, joiden maku on kyllä inasen esanssinen

- nämä marjaiset pallerot ovat omiansa helpottamaan makeannälkää todella, todella kevyesti ja terveellisesti
- makeannälän taltutus on hyväksi myös hampaille pastillien sisältämän xylitolin takia

Xlear Inc (Xclear) Fruit SparX with 100% Xylitol Fruit, 30 g
- sama kuin yllä oleva tuote, mutta hedelmänmakuisena
- makua on vaikea tarkemmin eritellä, mutta pastillit maistuvat jonkinlaisen hedelmäsekoituksen yhdistelmältä

Xlear Inc (Xclear) SparX Candy with 100% Xylitol Citrus, 30 g
- sama kuin yllä oleva tuote, mutta sitruunanmakuisena
- kaikkein raikkain maku näistä kolmesta mausta

Stretch Island All-Natural Fruit Strip Orchard Cherry, 30 laattaa
- hedelmäsoseesta valmistettuja kirsikanmakuisia laattoja välipaloiksi tai makeannälkään

- sisältävät valitettavasti paljon hedelmäsokeria, joten ovat siksi aika kaloripitoisia, vaikkakin muuten terveellisiä
- maku on hyvä, kunnolla kirsikkainen ja hedelmäinen

Hajusteeton vartalovoide

Käytettyäni pari pulloa BWC:n hajusteetonta vartalovoidetta en ole osannut enää palata takaisin hajustettuihin voiteisiin. Senpä takia ostinkin kokeiluun uuden hajusteettoman vartalovoiteen.


Kuva iHerbistä.


Rainbow Research Baby Oh Baby Unscented Body Lotion on tarkoitettu ainakin nimestä päätellen vauvoille, mutta vartalovoide käy kyllä mainiosti myös aikuisenkin iholle. Voidetta ei ole hajustettu, eikä siinä ole mikään voimakas raaka-aineidenkaan tuoksu, vain sellainen perusvoidemainen tuoksu voiteessa on. INCI on erittäin yksinkertainen, mutta silti voide toimii mainiosti.

Voide on juuri sopivan paksua: se ei ole käsien välistä valuvaa lirua voidetta tai älyttömän paksua ja hankalasti levittyvää jänkkiä, vaan se levittyy iholle helposti. Se myös imeytyy melko nopeasti, mielestäni nopeammin kuin BWC:n voide. Voidetta täytyy kyllä hieman hieroa ihoon imeytymisen takaamiseksi, mutta ei taaskaan niin kauaa kuin BWC:n voidetta. Iho jää todella pehmeäksi ja sileäksi, mutta ei ole kuitenkaan rasvaisen tai öljyisen tuntuinen.

Voide tuntuu myös imeytyvän ihoon erittäin hyvin, sillä suihkussa ei tule sellaista öljyisen niljakasta tuntua ihoon niin kuin jostain voiteista saattaa tulla, koska ne eivät imeydy kunnolla, vaan jäävät vain lillumaan ihon pinnalle.

Kätevän pumpun ansiosta kermaisen paksua voidetta saa pullosta helposti ja jäljelle olevan voiteen määrää on helppo seurata läpinäkyvän pullon takia. Lisäksi voide valuu kauniisti pullon pohjalle niin, että aivan vihoviimeisenkin voidepisaran käyttäminen on helppoa.

Tästä tuli kyllä suosikkini ihan kertaheitolla. Hinta-laatusuhde on erinomainen, sillä isoa, noin 470 ml:n pulloa ei ole todellakaan hinnalla pilattu =) !

Kirsikan/mantelin tuoksuinen sampoo + hoitis

Rakastan kirsikan tuoksua ja makua ja jos jokin tuote tuoksuu vähänkin kirsikkaiselta tai mantelimaiselta, niin minun on yleensä pakko kokeilla sitä =) . Senpä takia kokeiluun päätyivät Acure Organicsin sampoo ja hoitis.




Acure Organics Moroccan Argan Oil + Argan Stem Cell Shampoo tuoksuu aivan järjettömän ihanasti manteleilta. Sampoo tuoksuu todella paljon pesuvaiheessa, mutta valitettavasti tuoksu ei ole enää niin voimakas hiusten kuivuttua. Öljyisen koostumuksensa takia sampoo sopii todella hyvin erittäin kuiville hiuksille ja kuivalle päänahalle. Vaikka sampoo on öljyistä, niin silti se vaahtoaa todella helposti ja sampoota on helppo levittää päänahkaan. Se myös huuhtoutuu pois helposti. Sampoo pesee hellävaraisesti ja jättää hiukset todella kosteutetun tuntuisiksi, mutta ei kuitenkaan rasvaisiksi. Sampoon mahtavan koostumuksen takia olen käyttänyt sampoota myös koko kehon pesemiseen ja jopa intiimihygieniaan, sillä sampoo jättää myös ihon todella pehmeäksi, sileäksi ja kosteutetuksi. Ihollakaan sampoon tuoksu ei ole voimakas, vaan iho tuoksuu aika vähän manteleilta sampoon jäljiltä.


Kuvat iHerbistä.


Acure Organics Moroccan Argan Oil + Argan Stem Cell Conditioner tuoksuu sekin manteleilta ja sampoon tavoin tuoksu on voimakkaampi pesuvaiheessa kuin hiusten kuivuttua. Hoitis on sampoon tavoin todella öljymäinen, mutta se ei kuitenkaan jätä hiuksia rasvaisiksi, vaan imeytyy hiuksiin todella hyvin, kunhan annostus ei ole litratyylistä. Pieni määrä riittää pitkälle ja hoitis selvittää hiukset lyhyenkin suihkun aikana hyvin. Koska hoitis sisältää paljon erilaisia öljyjä, niin se saattaa latistaa hentoja hiuksia, mutta kuiville hiuksille hoitis on varmasti todella hyvä tehokosteuttaja, joka sopii sekä pikahoitikseksi että tehohoitikseksi muhituksiin.

Valitettavasti nyt tulee se mutta: jos sampoota ja hoitista käyttää useita pesukertoja peräkkäin, ne tekevät hiuksista kummallisen mattaisen näköiset. Huomasin selvän eron muihin tuotteisiin, sillä hiukseni eivät enää kiiltäneet yhtä paljon kuin ennen useamman pesukerran jälkeen. Ehkäpä tuotteiden sisältämät öljyt kasautuvat hiuksiin, sillä muiden tuotteiden kanssa vuorotellessa sampoo ja hoitis toimivat mainiosti, eikä moista himmeää mattahiusvaikutusta tule. Senpä takia suosittelenkin tuotteita vain kuivapehkoisille hiushörhöille, joilla on muitakin tuotteita, joiden kanssa voi vuorotella näitä Acuren tuotteita himmeiden hiusten välttämiseksi. Jos käyttää vain yhtä sampoota ja hoitista kerrallaan, niin sitten kannattaa valita jatkuvaan käyttöön joko sampoo tai hoitis, mutta ei molempia.

Erilaisia lisävalmisteita laihdutuksen avuksi

Joku voisi sanoa minua ainaiseksi laihduttajaksi, joka kyllä osaltaan pitäisi paikkansa, mutta en ole kyllä tarkoituksella oikein koskaan dieetillä. Yritän silti pitää jonkinlaisen kurin syömisissäni, etten ihan paisuisi hurjiin mittoihin, sillä kun ikää alkaa tulla, niin kehon aineenvaihdunta valitettavasti hidastuu ja niitä pahuksen kiloja saattaa hiipiä ihan huomaamatta lisää. Sen takia kokeilenkin mielenkiinnolla erilaisia "laihdutusvalmisteita". Laihdutusvalmisteet lainausmerkeissä sen takia, sillä tutkimusten mukaan oikeastaan vain suurista annoksista kofeiinia on oikeasti apua aineenvaihdunnan selvään tehostamiseen ja muista valmisteista saattaa olla marginaalista hyötyä. Tässä kuitenkin kokemuksiani muutamista valmisteista, joita olen onnistuneesti tai vähemmän onnistuneesti kokeillut aktiivisen saliharrastukseni ohella.

Vihreä tee -uute kapseleissa auttoivat kyllä laihtumaan, sillä kapselit aiheuttivat ainakin minulle pahoinvoivaa oloa ja ällötystä, eikä siinä tilassa todellakaan haluttanut syödä mitään =) . En huomannut kapseleista mitään erityistä hyötyä ja lisäksi otan vihreän teen hyödyt mieluummin juotavan teen muodossa.

L-karnitiini vähensi selvästi ruokahalua kahden kapselin päivätahdilla, mutta minkäänlaista rasvapoltto-ominaisuutta en huomannut.

CLA ei sekään vakuuttanut, sillä en huomannut mitään rasvanpoltto-ominaisuutta. Isoilla annoksilla sain vain vatsani erittäin sekaisin. CLA:sta on apua laihdutukseen, jos sitä voi ottaa todella suuria annoksia päivässä, siis todellakin useita grammoja päivässä. Rasittaa sekä kukkaroa että vatsaa =) .

Vadelmaketonitkin olivat turha ostos, sillä en huomannut niistä olevan yhtään mitään hyötyä.

Kahvipapu-uute vähensi ruokahalua, mutta mitään dramaattista usean kilon pudotusta ei ole todellakaan tapahtunut, vaikka sellaista kahvipapu-uutteen vaikutusta onkin hehkutettu. Kahvipapu-uute tasaa verensokeria ja sitä kannattaakin ottaa ennen syömistä. Otin tätä valmistetta kaksi kapselia ennen aamupalaa ja kaksi kapselia ennen päivän lämmintä ruokaani.

Glukomannaanista oli selvää apua, kun valmistetta otettiin ennen ruokailua. Glukomannaanikuitu turpoaa veden kanssa paksuksi kiisseliksi ja ennen ateriaa nautittuna se antaa kylläisemmän olon pienemmällä ruokamäärällä, sillä kuitu täyttää vatsaa jo ennen ruokailua, eikä ruokaa tarvitse syödä niin paljon kuin ennen kylläisyyden saavuttamiseksi. Sopii myös välipalan korvikkeeksi täyttämään vatsaa kalorittomasti.

Pomeranssista saa ainakin salille ja muuhunkin liikuntaan lisäpotkua. Pomeranssi sisältää synefriiniä, jonka pitäisi vähentää ruokahalua, antaa energiaa, polttaa rasvaa, lisätä aineenvaihduntaa ja auttaa painonpudottamisessa.Pomeranssi toimii parhaiten kofeiinin kanssa, eli olenkin ottanut pomeranssikapselin ennen treeniä joko kaakaokapselin tai yerba mate -tabletin kanssa. Koska mieheni kestää enemmän kofeiinia, hän ottaa pomeranssia guaranatabletin kanssa. Pomeranssi antaa selvästi lisää energiaa ihan arkeenkin kuin salille, ja salilla hiki lentää ihan eri tavalla pomeranssin jälkeen. Mitään dramaattisia hyötyjä en ole pomeranssistakaan havainnut, mutta kokonaisuudessaan pomeranssista on mielestäni ollut enemmän hyötyä kuin muista kokeilemistani valmisteista.

Hajusteettomia vaahtohetkiä koko perheelle

Desert Essence Organics Baby 2 in 1 Gentle Foaming Hair & Body Cleanser sopii niin vauvalle kuin vanhemmillekin. Hajustamaton pesuneste tulee purkista pehmeänä ja kermaisena vaahtona, joten sitä on helppo käyttää niin vauvan kuin aikuisenkin iholle. Pesuneste ei kuivata ihoa, vaikka ei ole olekaan järjettömän kosteuttavaa, mutta vaahto jättää ihon silti pehmeäksi ja kosteutetun tuntuiseksi. Myös meikit lähtevät vaahdolla pestessä hyvin.

Pesunesteellä voi pestä helposti lyhyet hiukset, mutta pitkien hiusten pesuun vaahto ei oikein sovellu, sillä vaahto ei levity tarpeeksi tasaisesti päänahkaan suuremman hiusmassan alla.

Pesuneste on hajustamaton, mutta siinä on kyllä mielestäni pähkinämäinen tuoksu, vaikka ei mitään pähkinään viittaavaakaan sisällä. Tuoksu on mielestäni aika neutraali, eikä se ole minusta huono tai hyvä, kunhan vain vähän tuoksuu.



Kun tämän pesunesteen sisällön saa käytettyä, niin pullo kannattaa laittaa uudestaan käyttöön uudella sisällöllä, sillä pullo tekee mistä tahansa pesunesteestä ihanan vaahtoavan pesuelämyksen. Omaa suosikkipesunestettä vain pulloon loraus, päälle kunnolla vettä, korkki kiinni, kunnon ravistus ja sitten on suosikkipesunestettä vaahtomaisessa muodossa.