perjantai 22. helmikuuta 2013

Sulfaatittomia sampoita



Nature's Gate Henna Shine Enhancing Shampoo
Hennaa sisältävä sampoo, joka on kosteuttava ja hellävarainen pesutehoiltaan, mutta antaa silti hiuksiin jämäkkyyttä ja rakennetta. Samanlainen jännä tuote kuin hennahoitis, eli samalla kosteuttaa sekä antaa kiiltoa ja tietynlaista rakennetta hiuksiin. Vaikka sampoo onkin kosteuttava, niin se ei ole kuitenkaan niin öljyinen, että seuraavana päivänä olisi lähmähiusjuuret, vaan sampoo pesee juuri sopivissa määrin. Sampoossa on vieno kirsikantuoksu, ja sen koostumus on paksun geelimäistä ja melko pieni määrä vaahtoaa runsaasti. Todella ihana sampoo, tämän hetkinen suosikkini!


Kuva iHerbistä.


Shikai Natural Moisturizing Shampoo
Kosteuttava sampoo, joka erityisesti kuiville, rääkätyille hiuksille sekä kuivalle päänahalle. Sampoossa on melko juokseva koostumus ja todella pieni määrä vaahtoaa runsaasti. Omalle rasvoittuvalle päänahalleni tämä sampoo on jo vähän liian öljyisen kosteuttava jokapäiväiseen käyttöön, sillä pesun jälkeisenä päivänä varsinkin hiusjuuret ovat likaisen näköiset. Todella yksinkertainen INCI. Sampoossa on aika mieto tuoksu, joka on mielestäni sellainen perussaippuamainen, mutta raikas.




Kuva iHerbistä.

Alba Botanica Gentle Shampoo Advanced Botanical Color Protection
Erittäin kosteuttava sampoo kuiville hiuksille ja kuivalle päänahalle. Koostumus on todella kermaisen paksua, mutta sampoon vaahdottaminen on hankalaa. Senpä takia kannattaakin tehdä kaksoispesu, eli levittää ensin pienen määrän sampoota päänahkaan, huuhtelee vähän huolimattomasti ja ottaa uudelleen pienen määrän sampoota, jonka pitäisi tällä toisella kerralla vaahdota jo paremmin. On todella öljyisen tuntuinen sampoo, joka näkyy rasvoittuvassa päänahassani kyllä seuraavana päivänä, eli hiukset näyttävät nopeasti likaisilta. Miellyttävä, raikas ja melko mieto tuoksu. Öljyisyytensä ja kosteuttavuutensa takia sopii varmasti todella hyvin niille, joilla on kuiva päänahka ja todella kuivat hiukset.

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

E-vitamiinia iholle

Kuva iHerbistä.


Rexall Sundown Naturals Vitamin E Oil 70000 IU, 75 ml

Paksun geelimäistä ja todella jänkkiä E-vitamiiniöljyä sellaisenaan käytettäväksi tai muihin voiteisiin lisättäväksi.

Tässä E-vitamiiniöljyssä on korkea E-vitamiinipitoisuus ja vaikka öljyn levitys vaatiikin kärsivällisyyttä sekä huolellisuutta, niin öljyn käyttö kannattaa, sillä se kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Säännöllisessä käytössä E-vitamiini, voimakas antioksidantti, voi taistella ikääntymistä vastaan.

Öljy sopii parhaiten yökäyttöön, sillä se on niin geelimäisen paksua tavaraa, että pientä määrää öljyä on vaikea levittää iholle. Sen takia öljyä täytyy annostella reilusti tasaisen kerroksen aikaansaamiseksi. Olen antanut reilun määrän öljyä vaikuttaa iholle tovin ja ennen nukkumaanmenoa olen painellut sekä pyyhkinyt ylimääräistä öljyä iholta pois. Öljyä jää silti iholle riittävästi ja aamulla iho on todella pehmeä.

Paksuudestaan huolimatta öljy sopii myös rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle. Itseasiassa öljy tuntuu vähentävän epäpuhtauksien syntymistä, nopeuttaa epäpuhtauksien kuivumista ja nopeuttaa myös epäpuhtauksien jälkeen jättämien punaisten jälkien parantumista.

Sokerittomia patukoita herkutteluun

Universal Nutrition Doctor's CarbRite Diet Chocolate Caramel Nut, 12 patukkaa
Sokeriton patukka herkutteluun. Yksi patukka sisältää ihan kivan määrän proteiinia, mutta ei kuitenkaan hurjaa määrää hiilareita. Vaikka tuote onkin sokeriton, niin patukkaa ei ole silti makeutettu keinotekoisilla makeuttajilla, kuten aspartaamilla tai sukraloosilla. Sen sijaan tuote saa makeutensa maltitolisiirapista. Näiden patukoiden maku on karamellinen pähkinä, jossa pähkinä ei kyllä hirveästi maistu.

Universal Nutrition Doctor's CarbRite Diet Raspberry Chocolate Truffle, 12 patukkaa
Samoja patukoita kuin edellä, mutta eri makuisina. Näiden patukoiden maku on vadelmasuklaatryffeli ja nämä ovatkin meidän taloudessa maistuneet paremmin kuin nuo pähkinäpatukat. Vadelmainen maku on selvästi maisteltavissa, eivätkä patukat ole tummasuklaisia, vaan vaaleita maitosuklaisia. Todella maistuvia patukoita pieneen herkutteluhetkeen.

Tummat silmänaluset piiloon

 
Kuva iHerbistä.


MyChelle Dermaceuticals Concealer Creme
Puikkomainen peiteaine tummien silmänalusten ja epäpuhtauksien peittämiseen. Peiteainetta on helppo annostella suoraan puikosta silmänalusille ja ainetta voi tasoittaa siveltimellä. Väri on kellertävän vaaleanbeige.

Peiteaine tuoksuu ihanasti passionhedelmälle tuotteen sisältämän passionhedelmäuutteen ansiosta, eikä keinotekoisten tuoksujen takia.

Vaikka peiteaine sisältää erilaisia öljyjä, tuntuu se silti jotenkin kuivalta, joten alle kannattaa ehdottomasti laittaa silmänalusvoidetta tai -geeliä, ettei peiteaine korosta mahdollisia silmänalusjuonteita.



Couleur Caramel Correcteur Anticerne 11 Beige Diaphane
Voidemainen peiteaine eritiyisesti tummien silmänalusten peittämiseen. Peiteainetta pitää annostella joko puhtaalla siveltimellä tai spatulalla peiteainepurkin hygieenisyyden takaamiseksi.

Siveltimellä peiteaineen levitys on todella helppoa ja aineen määrää on vaivatonta säädellä peiteaineen voidemaisuuden ansiosta. Voidemaisuutensa ansiosta tuote sopii myös kuivalle iholle.

Valitettavasti peiteaine sisältää hajusteita, mutta onneksi tuoksu ei ole iholla voimakas, vaan ihan miellyttävä.

Peiteaineen sävy on vaaleankeltainen beige, todella paljon vaaleampi kuin tuo em. MyChellen peiteaineen väri. Couleur Caramelin peiteaine on sen verran vaaleankeltaista, että se menee ihan valovoiteesta omalla ihollani jopa näin talvisin, jolloin ihoni on kesäihoon verrattuna todella vaalea. 

Käytän Couleur Caramelin tuotetta yhdessä MyChellen puikon kanssa niin, että laitan ensin MyChellen peiteainetta suoraan puikosta silmänalusille, levitän peiteainetta hieman siveltimellä ja otan Couleur Caramelin peiteainetta siveltimeen ja levitän peiteaineita ikään kuin päällekkäin. Yksinään Couleur Caramelin peiteaine olisi liian vaalean näköinen.

Väriä silmiin



Beauty Without Cruelty Mineral Eye Shadow Duo Aquamarine
Tämä duo sisältää vaaleamman ja vähän tummemman sinisen luomivärin. Vaalea väri on todella vaalea, jossa on aivan aavistus sinistä, kun luomivärin häivyttää huolellisesti. Koostumus on todella pehmeä ja väriä irtoaa helposti. Tummempi väri on selvästi sinisempi, ehkä enemmän laventelinsininen kuin tavallinen kirkas sininen. Tummemman sinisen koostumus on hiukan kovempi, mutta väriä ei siltikään tarvitse kovasti hinkata siveltimellä, että väriä saa irtoamaan. Tummempi sininen ei sisällä niin paljon shimmeriä kuin vaaleampi ja tummempikin väri on helppo häivyttää.



AnneMarie Borlind Single Powder Eye Shadow Deep Blue
Kuva ei vastaa luomivärin värisävyä yhtään, vaan tämä syvänsininen luomiväri on enemmänkin melko vaalea harmahtavan sininen. Väri on matta. Luomivärin koostumus on aika kova, mutta väriä saa silti hyvin irtoamaan siveltimeen. Kostealla siveltimellä saa aikaan intensiivisemmän värin esim. rajauksiin. Pysyvyys on erinomainen. Hinta on korkea, mutta luomiväri on mielestäni todella laadukasta ja ihan kyllä rahansa arvoista.



AnneMarie Borlind Single Powder Eye Shadow Black
Hiilenmusta, matta luomiväri, jonka koostumus on ihanan kermainen ja pehmeä. Todella hyvä luomiväri tightline- sekä tavallisiin rajauksiin. Tämänkin luomivärin pysyvyys on erinomainen ja hintalaatu-suhde korkeasta hinnasta huolimatta hyvä.



Benecos Natural Baked Colors Eyeshadow Melange
Väriä on hankala täysin määrittää, sillä väri on mielestäni sekoitus harmaata, ruskeaa ja malvaa. Luomivärin koostumus on todella kova, mutta väriä irtoaa varsinkin vaahtomuovisiveltimeen hyvin. Kostealla siveltimellä saa aikaan intensiivisemmän värin, joka käy hyvin rajauksiin, ja kosteana väri näyttää enemmän pronssisen ruskealta kuin harmaalta. Tykkään käyttää tätä luomiväriä nude-meikissä, sillä tummuutta on helppo säädellä ja väri on jotenkin luonnollisen näköinen. Erinomainen pysyvyys.


Kaikki kuvat iHerbistä.

Benecos Natural Baked Colors Eyeshadow Amazing
Sinivihreä/turkoosi luomiväri, jonka koostumus on samalla tavalla kova kuin edellä mainitunkin luomivärin koostumus. Kuivana väri on todella vaaleanvihreä, märkänä en olekaan huomannut tätä kokeilla. Tässäkin on eriomainen pysyvyys.

Luomuripsiväri

Olen kokeillut muutamia luonnonmukaisia ripsivärejä iHerbistä, eikä mikään niistä ole ollut verrattavissa tavallisesti käyttämiini, marketista saataviin ripsiväreihin. Suosikkejani ovat Max Factor False Lash Effect - ja Rimmel Extra Wow -ripsivärit, jotka antavat tuuheutta sekä myös vähän pituutta, mutta eivät tee ripsistä klimppisiä hämähäkin jalkoja. Noilla ripsiväreillä saa myös kauniisti kerrostettua kunnon räpsyttimet bilekäyttöä varten.

Minua on kuitenkin harmittanut, että vaikka muuten olen tarkka siitä mitä pistän iholleni ja hiuksilleni, teen ison myönnytyksen ripsivärin ja sen sisältämien ainesosien suhteen. Senpä takia kokeilin taas onneani yhden iHerbistä saatavan luonnonmukaisen ripsivärin kanssa, eivätkä odotukseni olleet korkealla muiden ripsivärien käyttökokemusten jälkeen. Onneksi Physician's Formula Inc. Organic Wear Mascara Black Organics -ripsiväri enemmänkin kuin täytti odotukseni.


Kuva iHerbistä.


Ripsväri pidentää ripsiä sopivasti, eikä jätä jälkeensä inhottavia ja yleensä juuri väärään suuntaan törröttäviä kuituja. Se ei suorista taivutuksia, eivätkä ripset suoristu päivänkään aikana. Ripsiväri ei myöskään klimpitä ripsiä yhteen niin kuin jotkut tuuhentavat ripsivärit tekevät, vaan se erottelee ripset todella hyvin. Ennen kaikkea tämä ihanuus myös tuuheuttaa. Lopputulosta voi helposti säädellä luonnollisen tuuheasta lopputuloksesta ihan kunnollisiin räpsyttimiin.

Mustan ripsivärin massa on oikeasti mustaa. Jotkut ripsivärit tuppaavat olemaan liian vetisiä tai jo ostovaiheessa liian kuivia, mutta tämän ripsarin massa on sopivan jänkkiä, että sitä saa kerrostettua ripsiin helposti.

Pidän myös ripsarin harjaosasta, joka on kuminen. Harja on mielestäni juuri sopivan kokoinen ja sivuihin kapeneva harja on myös kätevän muotoinen. Kumisen harjan takia ripsaria on helppo kerrostaa tarvittava määrä.

Minun käytössäni ripsiväri ei varissut ja muutenkin se pysyy paikoillaan hyvin koko päivän ajan. Päivän päätteeksi se on helppo pestä pois, eikä poispeseytyvä ripsiväri jämähdä silmänalusten ihoon, vaan oikeasti peseytyy pois.

Ainoa huono puoli ripsarissa on juuri tuo edellä mainittu vesiliukoisuus, eli kostea sää, vesi- tai lumisade saattavat liuottaa ripsaria sen verran, että ripsari tahraa silmänympäryksiä. Kunhan tämänkin ottaa huomioon, niin ripsaria voi hyvin käyttää joka säässä ja tilanteessa.

Tämä ripsiväri ei ole turhaan saanut monia, hyviä arvosteluja iHerbissä. Se on oikeasti todella hyvä luonnonmukainen ripsiväri!