perjantai 19. huhtikuuta 2013

Mahtava kabuki!

Olen jo vuosia sitten ostanut Coastal Scents -nettikaupasta todella hyvän, tiheän ja pehmeän kabukin, joka on alkanut jo näyttää ikääntymisen merkkejä. Edelleen kabuki kyllä pelittää ihan hyvin mineraalimeikin levityksessä, mutta näyttää ehkä vähän surkealta. Siksi ajattelin kokeilla olisiko Physicians Formula Inc. Mineral Wear Airbrushing Kabuki Brush -kabukista yhtään mihinkään.





Onneksi uskalsin kokeilla, sillä kabuki on aivan järjettömän mahtava! Se on pehmeä ja tiheä, eikä se kutita tai raavi ihoa yhtään. Kabuki levittää mineraalimeikin todella hyvin sekä tasaisesti ja lopputuloksesta tulee kaunis ja kuulas. Meikkipohjasta tulee paljon kivemman näköinen kuin mitä vanhalla CS:n kabukilla tulee ja lisäksi tuo Physicians Formulan kabuki tekee vähemmällä mineraalimeikin määrällä peittävämmän pohjan. Peittävästä lopputuloksesta huolimatta kasvot eivät siltikään näytä jauhoisilta tai pakkelimaisilta.

Eikä minua haittaa yhtään kabukin mahtava väri, kerrankin on tarjolla jotain muuta kuin sitä ikuista pinkkiä, jota aina tungetaan joka paikkaan. Ihanan kirkkaansininen väri on raikas ja kabuki on kuin karkki, jonka voi ihan hyvin pitää esillä.

Vielä en ole päässyt pesemään kabukia, joten en osaa sanoa irtoaako siitä karvoja ja kuinka tuo sininen väri kestää pesuja.

Ei siis kannata tuhlata rahojaan kalliisiin kabuki-siveltimiin, kun todella edullisesti saa näinkin upean ja laadukkaan kabukin!!!

torstai 18. huhtikuuta 2013

Aloe vera -pohjainen kasvojenpuhdistusaine

Devita Aloe Vera Moisture Cleanser on epäpuhtaalle iholle suunnitellun tuotesarjan aloe vera -pohjainen kasvojenpuhdistusaine. Puhdistusaine on melko lirua, läpinäkyvää geeliä, joka vaahtoaa helposti.

 
 
Vaikka tuote onkin suunniteltu rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle, niin puhdistusgeeli ei siltikään ole liian pesevän tuntuista vaahtoavasta koostumuksestaan huolimatta. Se puhdistaa ihon hellävaraisesti, mutta ei jätä ihoa narskuvan puhtaaksi, vaan sopivan kosteutetun tuntuiseksi. Senpä takia tuote sopii mielestäni myös muillekin ihotyypeille kuin vain pelkästään rasvaiselle iholle. Hellävaraisuutensa takia meikinpoistoon saattaa tarvita kaksi eri pesua, että varmasti saa kaikki meikit pois iholta.
 
Geelissä on selvä ruusun tuoksu, koska puhdistusaine sisältää mm. ruusun eteeristä öljyä. Tuoksu ei ole mielestäni ylettömän miellyttävä, vaan enemmäkin sellainen sekoitus ruusua ja erilaisia yrttejä. Lisäksi tuoksu ei haihdu kovinkaan äkkiä iholta, joten tämä ei ole sopiva tuote herkkänenäiselle.
 
Puhdistusainetta on helppo annostella kätevän pumpun ansiosta, mutta koska pullo on tehty lasista, puhdistusaineen kanssa täytyy olla varovainen, ettei vain pullo pääse tippumaan. Senpä takia laitoin tuotetta pieneen muovipulloon, että uskallan pitää puhdistusainetta suihkunurkkauksen kosmetiikkatelineessä. Eipähän siten ole vaaraa, että lasipullo luiskahtaa märistä käsistä laattalattialle ja menee rikki.
 
En ole mitenkään erityisen ihastunut tähän tuotteeseen, sillä jotenkin odotin tältä kasvojenpuhdistusgeeliltä hiukan enemmän jo pelkästään tuotteen korkean hinnan takia. Pullon 150 ml:n pieni kokokaan ei auta hinta-laatusuhdetta yhtään. En taida hankkia tätä tuotetta enää, kunhan vain saan tämän pullon käytettyä loppuun.

tiistai 16. huhtikuuta 2013

Luonnonmukainen BB-voide

Vihdoin ja viimein pääsin testaamaan BB-voidetta, jossa ei ole silikoneja, mineraaliöljyä, parabeenejä tai muitakaan välttelemiäni petrokemian raaka-aineita, sillä Andalou Naturals Beauty Balm Sheer Tint with SPF 30 on aivan luonnonmukainen BB-voide.



Voiteessa on omalle iholleni sopiva kellertävän beige värisävy, joka sulautui hyvin ihooni niin, ettei kasvoille syntynyt meikistä inhoja meikkivoiderajoja. Voide on hiukan jänkkiä tavaraa, mutta kun voidetta levitti iholle vähän kerrallaan, niin se levittyi iholle kauniisti ja tasaisesti. Voidetta voi kyllä ohentaa omalle iholle sopivalla seerumilla tai muutamalla tipalla kasvovettä.

Vaikka ihoni onkin välillä voimakkaastikin rasvoittuva, niin tämä BB-voide ei silti sulanut päivän kuluessa surkeaksi väriliejuksi, vaan voide piti ihoni rasvoittuvuutta melko hyvin kurissa. Varmasti kuivaihoisille ja normaalille ihotyypille voide sopisi vielä paremmin, sillä se on selvästi paksuhko, kosteuttava BB-voide.

Tuotteessa on vieno appelsiinin tuoksu, joka ei haihdu kokonaan iholta pois, mutta päivittäisessä käytössä tuoksuun tottuu kyllä äkkiä.

Ainoa mitä jäin voiteelta kaipaamaan oli pigmenttisempi ja peittävämpi lopputulos, eli tämä BB-voide ei peittänyt ihoni virheitä tarpeeksi hyvin, mutta minulla onkin välillä melko epätasaisen värinen iho. Senpä takia sanoisinkin, että voide sopii parhaiten niille, joiden iho ei kaipaa meikiltä paljoa peittokykyä, vaan enemmän hiukan tasoittavaa väritystä, hehkua, kosteutusta ja aurinkosuojan. Siihen tämä voide kyllä pystyy mainiosti.

Luonnonöljyt ihonhoidossa

Tässäpä kokemuksiani erilaisista luonnonöljyistä ihonhoidossa.

Kasvojeni iho on varsinkin talvella pintakuiva sekaiho, joka pukkaa välillä isojakin finnejä. Kesäisin taistelen rasvaisuutta vastaan. Vartalon iho taas kaipaa tehokosteutta koko ajan.

Luumunsiemenöljy: ehdoton suosikkini, imeytyy todella hyvin, on kevyttä, tuoksu on mahtava, poistaa myös meikit hyvin. Todella hyvä vartalonkosteuttaja hyvän imeytyvyytensä ansiosta.

Mustakuminaöljy: jotenkin puisen tai pippurisen tuoksuista vihreää öljyä, joka imeytyy ihoon todella hyvin. Sopii hyvin epäpuhtaalle ja rasvoittuvalle iholle, sillä öljy rauhoittaa ihoa. Rauhoittavuutensa takia olen käyttänyt myös sheivauksen jälkeen ärtyneille säärille.

Ruusunsiemenöljy: koostumus on aika rasvainen, mutta imeytyy silti todella hyvin ihoon. Teemäinen tuoksu.

Vadelmansiemenöljy: hyvin samanlaista kuin ruusunsiemenöljy, tuoksuu vain hiukkasen vadelmateelle. Kevyttä ja hyvin imeytyvää.

Mansikansiemenöljy: vihreä öljy tuoksuu hiukan yrttiseltä, mutta tuoksu onneksi häviää iholta. Imeytyy hyvin, ei ole liian rasvaista ja vain pari tippaa riittää koko kasvojen kosteutukseen.

Karitevoi: todella hyvä tehokosteuttaja korpuille kantapäille, haljenneille huulille jne. Koostumus on vahamaista ja pehmeää.

Kaakaovoi: hyvä tehokosteuttaja tämäkin. Puhdistamaton kaakaovoi tuoksuu mahtavasti suklaalta ja pehmentää ihoa karitevoin tapaan tehokkaasti.

Aprikoosinsiemenöljy: ihanan kevyttä. Poistaa meikit todella hyvin. Ei tuoksu oikein millekään. Edullisuutensa takia käytän aprikoosinsiemenöljyä perusöljynä, jota lutraan öljy + sokeri - sekoitukseen kuorintaa varten.

Viinirypäleensiemenöljy: kevyt öljy, joka ei tuoksu millekään. Ihan kiva perusöljy.

Kookosöljy: todella hyvä meikinpoistoon, jos jaksaa sulattaa huoneenlämmössä kiinteäksi menevää öljyä. Laadukkaassa neitsytkookosöljyssä on todella voimakas kookoksen tuoksu.

Manteliöljy: ihan kiva perusöljy vartalolle, ei pahemmin ihastuttanut tai vihastuttanut. Tuoksu on pähkinäinen ja koostumus on melko ohutta. Meikinpoisto käy ihan ok:sti.

Granaattiomenansiemenöljy: todella paksua öljyä. Tuoksu on maapähkinäinen. Erittäin hyvä kuivalle iholle talveksi yökäyttöön, päiväkäyttö on mahdotonta paksun koostumuksen takia. Kun tätä levittää yöksi kasvoille, aamulla kasvot ovat todella pehmeät ja kosteutetut.

Hampunsiemenöljy: todella voimakas vastaleikatun ruohon tuoksu, joka jää iholle. Öljy on todella ohutta ja sopi hyvin myös meikinpoistoon, mutta tätä ei sovi päästää silmiin yhtään, sillä se kirvelee.

Avokadoöljy: koostumus on melko ohut, tuoksu yrttimäinen. Poistaa meikit ihan ok:sti. Tuoksun takia en halua käyttää tätä iholle, sillä se jää leijailemaan iholle liiaksi.

Kukuipähkinäöljy: mielestäni todella mitäänsanomatonta, ei tee oikein mitään. Öljy on melko ohutta, tuoksu on vesimäisen neutraali.

Meloninsiemenöljy: vesimäinen tuoksu, ohut koostumus. Ihan kiva perusöljy.

Papaijansiemenöljy: samanlaista mielestäni kuin meloninsiemenöljy.

Tamanuöljy: ällöttävän voimakas tuoksu ja paksu koostumus. En voi käyttää tätä kasvojen iholle voimakkaan ja ällön tuoksun takia. Jos öljyä pääsee meikinpuhdistuksen aikana silmiin yhtään, seuraa älytön kirvely.

Rasvaisen nassun kosteuttaja

Bee Naturals Oil Free Moisturizer sanoo pitävänsä rasvaisuutta kurissa ja helpottavansa epäpuhdasta ihoa vähentämällä eäpuhtaan ihon tulehduksia. Ihon epäpuhtauksien vähentymisestä en osaa sanoa, mutta tämä öljytön sekä alkoholiton kosteusvoide kyllä pitää rasvaisuutta kurissa monia muita tuotteita paremmin ja sopii erinomaisesti meikin alle.

Kuva iHerbistä.

Tuote on pakattu kätevään pumppupulloon ja se onkin hyvä, sillä voide tai pikemminkin seerumi on melko juoksevaa nestettä. Pumpulla seerumin annostelua on helppo säädellä ja hygieeninen pumppupullo pitää tietenkin pöpötkin poissa tuotteesta.

Seerumissa on hieman yrttinen tuoksu, joka ei onneksi ole voimakas ja se haihtuu kasvojen iholta nopeasti.

Vaikka tuote onkin tarkoitettu rasvaisen ihon öljyntuotannon vähentämiseen, niin rasvainenkin iho tarvitsee kosteutta ja senpä takia onkin hyvä, että tuotteeseen on myös lisätty kosteuttavaa hyaluronihappoa sekä aloe veraa.

Selvittäviä monitoimituotteita hiuksille

Voin lämpimästi suositella Kinky Curlyn selvittävää hoitista pikahoitiskäyttöön, sillä hoitis selvittää hiukset todella hyvin sekä nopeasti. Vaikka hoitis tuntuu lätsäyttävän hiukset suihkussa ihan järjettömän littaniksi, niin kuivina hiukset ovatkin yllättäen ihan tuuhean ja jämäkän tuntuiset. Hoitiksen koostumus on melko paksua, mutta hoitis levittyy silti hiuksiin helposti. Olen käyttänyt hoitista myös CWC-pesun ensimmäisenä hoitiksena ja siinäkin tehtävässä hoitis suoriutuu hyvin ja hiukset ovat sileät pesun jälkeen.




Ihan samaa tavaraa INCI-listaltaan on Kinky Curlyn jätettävä, eli oikeastaan riittäisi, että ostaa joko tuon selvittävän hoitiksen tai jätettävän, sillä molempia voi käyttää huuhdeltavina ja jätettävinä hoitiksina. Pikahoitista koostumukseltaan hiukan lirumpi jätettävä on mielestäni todella erikoinen, sillä kuivuttuaan hiukseni tuntuvat ihmeellisen mänkkisiltä ja lähmäisiltä, mutta vähän ajan kuluttua jätettävä tuntuu imeytyneen hiuksiin kokonaan, eivätkä hiukset ole enää lähmäisen tuntuiset. Valitettavasti jätettävä ei kuitenkaan anna hiuksilleni kiiltoa tai tee hiuksiani sileiksi.


Kuvat iHerbistä.

Kumpikaan hoitiksista ei sovellu ainakaan minulla kuivien hiusten silotuskäyttöön, sillä kuiviin hiuksiin levittäessä molemmat hoitikset tekevät hiuksistani karheat, takkuiset ja kiillottomat.

Pikaselvitysominaisuuden lisäksi tuotteiden hyvänä puolena on ihanan hedelmäinen tuoksu, joka ei valitettavasti jää hiuksiin leijailemaan kovinkaan voimakkaana. Onpahan kuitenkin käytettäessä kiva nautiskella hyvästä tuoksusta =) .

Hajustamattomia pesuhetkiä



Thorne Research Thorne Organics Shower Gel Unscented Blend with Vitamin E on hajustamaton pesuneste, jolla pesee koko kehon päästä varpaisiin. Hellävarainen pesuneste soveltuu sekä hiuksien, kasvojen, koko vartalon että intiimipaikkojen pesemiseen. Pieni määrä pesunestettä vaahtoaa melko hyvin, kunhan vain jaksaa vähän aikaa vaahdottaa nestettä kämmenten välissä.

Tuotteeseen ei ole lisätty hajustetta, mutta pesunesteessä on kyllä sellainen kirpakka ainesosien tuoksu, joka ei ole onneksi mikään voimakas.

Pesuneste on kosteuttavan tuntuista, eikä se kuivata ihoa, mutta ei toisaalta jätä iholle sellaista öljymäistä kalvoa tai tunnetta pesun jälkeen.

Kuvat iHerbistä.


Acure Organics Unscented Sensitive Skin Body Wash on myös hajustamaton pesuneste. Oikeastaan tuotetta voisi kutsua pesuvoiteeksi, sillä tuotteen koostumus on todella paksua, kermaista sekä voidemaista, eikä niinkään lirumaisen nestemäistä.

Jälleen kerran pieni määrä pesuvoidetta vaahtoutuu hyvin, kunhan vain jaksaa vähän aikaa vaahdottaa voidetta kämmenten välissä. Sen jälkeen käytössä on aivan järjettömän kosteuttava vaahto, joka pesee koko kehon hellävaraisesti ja jättää ihon kosteutetun tuntuiseksi. Kosteuttavuutensa ansiosta sopii erittäin hyvin myös intiimihygieniaan.

Käytän tätä myös ihan kasvojenpuhdistusaineena, sillä pesuvoide pesee meikitkin pois todella hyvin, mutta ei kuivata ihoa tai jätä ihoa lähmäiseksi. Kuivaihoiselle tämä olisi varmasti todella ihana kasvojenpuhdistusaine.

Tuotteessa on raaka-aineiden ehkä hieman kamomillamainen tuoksu, joka haihtuu iholta onneksi nopeasti.

Sekalaisia terveystuotteita

Health and Wisdom Inc. Magnesium Gel with Seaweed Extract, 355 ml
- magnesiumia geelin muodossa ulkoiseen käyttöön

- tämä yksinkertainen geeli auttaa kipeitä lihaksia palautumaan ja rentoutumaan
- meillä tätä geeliä laitetaan iholle ennen suihkua suuria määriä, hierotaan ihoon ja annetaan vähän aikaa vaikuttaa, sillä vaikka geeli oikeasti auttaa kipeitä lihaksia, niin se haisee aivan karmaisevalta ja geelin pois huuhtominen on tarpeellista

Navitas Naturals Cacao Powder Raw Chocolate Powder, 450 g
- terveellistä raakakaakaojauhetta, joka on valmistettu siten, että mahdollisimman paljon kaakaon terveysominaisuuksia säilyy
- ihanan mietoa, eikä yhtään kitkerää
- laitan jauhetta kukkurallisen teelusikallisen salin jälkeiseen palautusjuomaan

Think Products Thin Bites Chocolate Toffee Nut, 5 kappaletta 25 g:n patukoita
- pieniä patukoita pieneen makeannälkään
- suklaalla kuorrutettua, rouskuvia crisp-paloja sisältävä toffeeta
- ihan kiva pieni patukka pienellä kalorimäärällä, mutta ei mitenkään ylettömän hyvänmakuista, joten en osta uudelleen

Suihke meikin tasoitukseen ja pysyvyyden lisäämiseen

En ole vähään aikaan jaksanut hankkia erillistä kasvovettä, sillä itsetekemäni salisyylihappokasvovesi puhdistaa ihon tehokkaasti kasvojen puhdistuksen jälkeen. Hankin kuitenkin Morningstar Minerals Derma Boost Rejuvenating Spray Mist -tuotteen, joka ei ole mielestäni oikein kunnollinen kasvovesi, mutta tuotetta on hankala kuvailla oikein muuksikaan.

Kuva iHerbistä.


Tuo mineraaleja sisältävä vesi on erittäin hyvä apua rasvaisen, mutta pintakuivan ihon meikkaamisessa. Olen käyttänyt tuotetta niin, että kasvojen puhdistuksen jälkeen levitän tuotetta joka suoraan kätevästä suihkepullosta iholle tai sitten laitan suihketta vanulappuun, jolla käyn kasvojen ihon läpi. Tuon jälkeen en laita mitään kasvovoidetta tai muutakaan kosteuttavaa iholle, vaan levitän mineraalimeikin kuivalle iholle. Jos mineraalimeikki jättää jälkeensä röpelöisiä, kuivia kohtia, suihkautan suihketta iholle ja taputtelen ihon kuivaksi. Meikki ikään kuin "sulaa" ihoon paremmin ja röpelöinen kohtaa katoaa. Tuolla tavoin käytettynä suihke pitää meikin hyvin paikallaan sekä pitää kurissa ihon rasvoittuvuutta.

Samalla tavalla suihke toimii myös, jos iho ei ole rasvainen ja meikin alla on kosteusvoide tai muu kosteuttava tuote. Jos ihoon jää kuivia paikkoja, niin meikin päälle vähän suihketta ja meikin alla oleva tuote sulaa hiukan tasoittaen kuivat kohdat piiloon.

Suihke on hajuton ja erittäin kevyt iholla, eikä se sisällä mitään erityisiä kosteuttavia, puhdistavia tai kirkastavia ainesosia. En usko, että veden sisältämät erilaiset mineraalit tekevät iholle kummoisia, eikä suihke mielestäni kiinteytä ihoa niin kuin pullon kyljessä oleva teksti lupailee. Se ei tunnu kasvojen puhdistuksen jälkeisenä kasvovetenä toimivan puhdistavasti, joten siihen tarkoitukseen en suihketta hankkisi, mutta tuollaiseen meikkipohjan korjailuun tuote sopii äärettömän hyvin.