tiistai 13. elokuuta 2013

Eteerisiä öljysekoituksia tuoksulyhtyyn

Jos joku muukin tykkää eteeristen öljyjen haihduttamisesta tuoksulyhdyssä asunnon raikastamiseksi tai vain sopivan tunnelman luomiseksi, niin tässäpä muutama öljysekoitus, jotka ovat miellyttäneet omaa nenääni.


Makean kukkainen, ehkä jopa saippuainen
5 tippaa laventelia
5 tippaa verigreippiä
1 tippa jasmiinia

Kukkaisen raikas
5 tippaa pirarminttua
5 tippaa laventelia
5 tippaa verigreippiä

Metsäisen raikas
5 tippaa eukalyptusta
5 tippaa sypressiä
5 tippaa mäntyä

Sitrussekoitus
5 tippaa limeä
5 tippaa verigreippiä
5 tippaa sitruunaa
3 tippaa bergamottia

Tehoraikastaja
5 tippaa eukalyptusta
3 tippaa piparminttua
1 tippa wintergreeniä (Gaultheria Procumbers, talvikki)


Otan myös mielelläni vastaan vinkkejä mistä voisi ostaa kestäviä, yksinkertaisia ja kauniita tuoksulyhtyjä, sillä vanha vetelee viimeisiään ja pitäisi hankkia uusi lyhty vanhan ja jo halkeilleen tuoksulyhdyn tilalle =) .

maanantai 12. elokuuta 2013

Rrrraikkaita suihkuhetkiä

Kuva iHerbistä.


Kiss My Face Wild Mint & Citrus Early to Rise Exhilarating Bath & Shower Gel on erittäin minttuisen raikas koko vartalon pesuneste ja sopii erityisesti kesän kuumuuden aikaan käytettäväksi. Se ei tuoksu pelkästään joko vihermintulta, piparmintulta tai eukalyptukselta, vaan tuoksu on sekoitus kaikkia minttuisia sekä erittäin raikkaita ja tavallaan viileitä tuoksuja. Nimestään huolimatta pesunesteessä ei niinkään tuoksu sitrukset.

Iso 470 millin pullo on edullinen, mutta pesunestettä täytyy holvata hiukan, jotta pesunesteen saa vaahtoamaan kunnolla. Jonkinlaisen pesusienen tai -käsineiden avulla pesuneste vaahtoaa hiukan paremmin, jos tykkää runsaasti vaahtoavista pesunesteistä.

En pesisi tällä pesunesteellä pitkiä hiuksia, sillä se takuttaa hiuksia melkoisesti, mutta se sopii hyvin lyhyiden hiusten pesuun, koska pesuneste pesee tehokkaasti myös muotoilutuotteet pois hiuksista. Lisäksi lyhyiden hiusten kanssa ei tarvitse olla niin hysteerinen hiusten takkuuntumisen kanssa tai liian pesevän pesunesteen takia.

Puuterimainen dödö ja muitakin dödöjä



Honeybee Gardens Deodorant Powder on puuterimainen deodorantti, joka sisältää kosteutta ja hajua hyvin torjuvaa ruokasoodaa, maissitärkkelystä, nuolijuurta ja eteerisiä öljyjä. Dödössä on mieto ja mielestäni todella miellyttävä kukkaistuoksu. Tällainen puuterimainen tuote voi pitää vain vähän hikoilevan henkilön kainalot kuivina ja sopii sellaisille henkilöille käytettäväksi sellaisenaan.

Koska minulla on voimakkaasti kostuvat ja helposti haisemaan alkavat kainalot, niin tarvitsen vähän enemmän suojaa hajua vastaan kuin mitä tuo pelkkä puuteridödö antaa. Alba Botanica Clear Enzyme Lavender Deodorant Stick on puikkomainen kirkas deodorantti, joka tuoksuu miedosti laventelilta. Dödö on itsekseen kainaloihin laitettuna melkoisen niljakkaan nihkeä, mutta kun puikkodödön levityksen jälkeen päälle laittaa tuota puuteridödöä, niin kainaloiden iho on kuivan ja liukkaan tuntuinen. Tuo yhdistelmä pitää kainaloni kuivina kesähelteelläkin ja hajukin pysyy poissa todella pitkään. Tuotteiden tuoksut myös menevät hyvin yhteen, eivätkä tuoksumaailmat riitele keskenään.






Samanlaisen niljakkaan nihkeän lopputuloksen kainaloiden iholle jättää sellaisenaan käytettynä myös Bee Naturals Natural Herbal Deodorant. Onneksi tuoksu on hyvä tässä dödössä, sillä roll-on tuoksuu mielestäni todella miedosti yrttisen sitruksilta, ei niinkään hunajaiselta.

Kuten Alba Botanicankin dödön kanssa, niin iholle kuivanneen Bee Naturalsin roll-onin päälle levitettynä Honeybee Gardensin puuterimainen dödö tekee kainaloiden ihosta taas kuivan ja miellyttävän tuntuisen. Haju pysyy hyvin poissa, vaikka kosteus ei pysykään poissa yhtä tehokkaasti niin kuin tuon edellisen yhdistelmän kanssa.



Kuvat iHerbistä.


Molemmat dödöyhdistelmät ovat mielestäni erittäin hyviä vaihtoehtoja alumiinia sisältäville antiperspiranteille, jotka sisältävät alumiinisuolojen lisäksi paljon muitakin haitallisia ainesosia.

Nude-meikki luomumeikin avulla

Suncoat Duo Mineral Eye Shadow With Organic Bamboo Silk Bamboo & Smoke on ollut yllättävän hyvä luomiväriduo arkikäytössä ja käy väriensä puolesta hyvin nude-silmämeikin luomiseen.






Kuva iHerbistä.

Luomivärit ovat mukavan voidemaisia koostumukseltaan, vaikka ovatkin ihan tavallisia, kokoonpuristettuja jauhemaisia nappeja, mutta luomivärin sisältämä karnaubavaha taitaa antaa luomivärille tuon mukavan pehmeän voidemaisen ominaisuutensa. Tuon pehmeytensä ansiosta luomiväri levittyy helposti, tasaisesti ja kauniisti sekä tuntuu pysyvän luomilla paikoillaan tunteja.

Vaalea väri on hieman kylmän sävyinen sekoitus pinkkiä ja korallia ja se sopii hyvin koko luomen alustamiseen. Tummemmalla, pronssisen ruskealla sävyllä voi tehdä tightline-rajauksen, tavallisen rajauksen ja tietysti luomivakovarjostuksen. Kostealla siveltimellä väristä saa intensiivisemmän ja silloin tummemmalla värillä voi tehdä kauniin rajauksen.

Luomiväripakkaus on tehty nopeasti uusiutuvasta bambusta ja pakkaus on kivannäköinen sekä käytännöllinen. Luonnonmukaiseksi meikkituotteeksi luomiväriduon hinta on todella edullinen ja mielestäni hinta-laatusuhde on erinomainen!

Huulille kosteutta ja suojaa

Kannattaa klikata iHerbin ostoskoriin Sierra Bees Organic Cocoa Butter Beeswax Lip Balm with Vitamin E -huulirasva, jonka saa tällä hetkellä ilmaisnäytteeksi.

Huulirasvan yksinkertaisesta koostumuksesta huolimatta tai ehkäpä jopa juuri sen ansiosta huulirasva on todella miellyttävä huulilla. Se ei ole paksua ja vahamaista kuin esimerkiksi yökäyttöön mainiosti sopiva Badger Company Cocoa Butter Lip Balm Creamy Cocoa -huulirasva, joka on yksi suosikeistani. Sierra Beesin huulirasva on melko kevyttä sekä öljymäistä, mutta se ei vain jää huulien ihon päälle pyörimään, vaan tuntuu imeytyvän huuliin todella hyvin. Kaakaohuulirasvassa ei ole lisättyjä tuoksu- tai makuaineita, joten kaakaon maku sekä tuoksu on mieto ja huulirasva käy siksi herkällekin iholle sekä tuoksuherkille.

Uusia sampoita taas

Kokeilussa on jälleen uusia sampoita, kun tuntuu olevan niin vaikeaa löytää juuri se täydellinen sampoo.



Babo Botanicals Moisturizing Baby Shampoo & Wash Oatmilk Calendula on sampoo ja koko vartalon pesuneste vauvalle ja hellävaraisuutensa ansiosta pesunestettä voi käyttää myös aikuisten käsiteltyjen hiusten pesuun.

Pesunesteen koostumus on aika lirumaisen notkeaa, mutta yllättäen se vaahtoaa silti todella hyvin. Hiukset eivät jää liian pestyn oloisiksi, mutta eivät liian rasvaisiksikaan, vaan pesuneste on juuri sopivan pesevä. Samoin iho jää kosteutetun tuntuiseksi.

Tuotteeseen ei ole lisätty hajustetta, mutta se silti todella voimakkaan yrttisen tuoksuinen, enkä suosittelisi käyttämään tuotetta, jos on yhtään tuoksuherkkä. Tuoksu ei jää leijailemaan iholle tai hiuksiin, mutta pesunestettä suihkussa käyttäessä tuoksu on voimakas.

Ostin pienen 60 millin pullon kokeiluun, mutta tuotetta saa ihan täysikokoisenakin pullona.


Solgar tekee näköjään lisäravinteiden ohella myös kosmetiikkatuotteita ja päätin kokeilla olisiko Earthly Elements by Solgar Island Jasmine Moisturizing Shampoo mistään kotoisin.





Kuvat iHerbistä.

Tämänkin sampoon koostumus on lirumaisen notkeaa ja samoin kuin ylläoleva sampoo, niin Solgarinkin sampoo vaahtoaa runsaasti, joten pieni määrä riittää koko hiuspohjan pesuun.

Hiukset tuntuvat pesun ja huuhtelun aikana hiukan natisevilta, mutta kuivina hiukset eivät tunnu tai näytä pesussa liikaa kuivuneilta, vaan ovat ihan kivan tuntuiset huolimatta sampoon melko tehokkaasta pesutuloksesta.

Sampoo tuoksuu aivan järjettömän, upean huumaavalta: oikein makean mehukkaan jasmiiniselta =D . Tuoksua on vaikea kuvailla, mutta se on mielestäni tämän sampoon parhainta antia, sillä muuten sampoo on ihan kiva, ei mitenkään erityisen huono tai hyvä, vaan ihan kiva.

Tietysti sininen pullo on minun silmilleni ilo, mutta en kuitenkaan viitsi ostaa kosmetiikkatuotteita pelkästään niiden kivan ulkomuodon tai värin takia.