maanantai 28. lokakuuta 2013

Hyvissä ajoin jouluun varautuminen!

Jos haluaa tilata iHerbistä tai muistakin nettikaupoista tuotteita joululahjoiksi, niin kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä tilausten kanssa. Useampana vuonna iHerbin marraskuun lopussa ja joulukuun alussa tehdyt tilaukset ovat saapuneet vasta tammikuussa, eivätkä tilatut tuotteet ole ehtineet suunnitelluiksi joululahjoiksi. Senpä takia suosittelenkin tilaamaan iHerbistä joululahjoiksi tarkoitetut tuotteet mahdollisimman pian, jotta ne ehtivät saapua hyvissä ajoin ennen joulua.

Passionhedelmää ja guavaa

Jostain syystä passionhedelmän kirpeän makea tuoksu viehättää minua erityisen paljon ja yritänkin sen takia etsiä uusia passionhedelmän tuoksuisia tuotteita kokeiluun. Siksi olikin innoissani, kun näin iHerbin uutuuksien joukossa Deep Steep Passion Fruit-Guava Body Lotion -vartalovoiteen.



Kokeilemani Deep Steepin vartalovoiteet ovat olleet todella kosteuttavia olematta kuitenkaan rasvaisen tai öljyisen tuntuisia, eikä tämäkään voide ollut poikkeus. Voide on ihanan kermaista, ei liian paksua tai lirua. Eikä kannata huolehtia pienestä pakkauskoosta, koska voide on yllättävän riittoisaa, sillä pieni määrä levittyy suuremmallekin ihoalueelle.

Voiteen tuoksu voisi olla voimakkaampikin ja muistuttaa vieläkin enemmän passionhedelmää, sillä voiteen tuoksu on kyllä hedelmäinen, mutta ei muistuta mielestäni erityisen paljon passionehedelmän tuoksua. Ehkäpä voiteessa toisena ainesosana oleva guava vaikuttaa tuoksuun niin, ettei se ihana kirpeän makea passionhedelmän tuoksu pääse kunnolla oikeuksiinsa.

Pienoisesta tuoksupettymyksestä huolimatta pidän voiteesta todella paljon, sillä se levittyy hyvin, imeytyy nopeasti ja kosteuttaa ihoa selvästi.

Lisäksi Deep Steepin tuotteet sopivat erittäin hyvin lahjoiksi, sillä kerrankin luonnonmukaisten tuotteiden pakkaukset ovat hyvin suunniteltuja, kauniita sekä käytännöllisiä.

torstai 24. lokakuuta 2013

Veriappelsiinin tuoksua

Ajattelin Bath Petals Shower Gel Sicilian Blood Orange -suihkugeelin olevan ihanan hedelmäinen, mutta samalla kirpeä pesuneste koko vartalolle, mutta jouduinkin pettymään tuoksun suhteen.


 Kuva iHerbistä.


Pesuneste on todellakin nestettä, melkoista lirua, joka kuitenkin vaahtoaa todella hyvin täyteläiseksi vaahdoksi. Koska pesuneste on tehty saippuoiduista öljyistä, se jättää hassun nihkeän tunteen iholle, mutta ei ole kuitenkaan liian kuivattavaa kuivallekaan iholle. Lisäksi täyteläinen vaahto huuhtoutuu helposti ja nopeasti pois iholta.

Valitettavasti saippua ei ollut hedelmäisen kirpeä, vaan on hiukan tunkkaisen tuoksuinen. Veriappelsiinin tuoksua voi havaita vain oikein kunnolla pulloa nuuhkiessa, eikä tuoksu ole silloinkaan voimakas.

Onneksi pesuneste on kuitenkin ihan kiva tuote, joka tulee kulutetuksi vaikka ihan käsienpesusaippuana. Jos haluaa lisätä pesuneesteeseen vielä ylimääräistä kosteutusta, niin kunnon loraus glyseriiniä suoraan pulloon tekee pesunesteestä vieläkin kosteuttavamman käsienpesusaippuan.

sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Vatsalle terveellistä steviaa

Haluan makeuttaa teeni sekä proteiinijuomani aina stevialla ja kokeilenkin mielenkiinnolla sen takia erilaisia jauhemaisia stevia-laatuja. Uusin löytöni on Planetary Herbals EarthSweet Stevia with FOS, joka sisältää vatsalle hyödyllisiä frukto-oligosakkarideja. Frukto-oligosakkaridit ovat fruktaaneja, sokereita, jotka luokitellaan kuitenkin kuiduiksi, sillä ne eivät imeydy vereen, vaan kulkevat suoliston läpi ja ovat sen takia oikeastaan kalorittomia. Fruktaanit ovat niin kutsuttuja prebiootteja, eli ne ovat hyväksi vatsan luonnolliselle bakteerikannalle.

Kuva iHerbistä.


Tämän stevian makeus on mieto ja sitä uskaltaakin annostella ihan reilulla kädellä, mikä mielestäni helpottaa annostelua, kun ei tarvitse laittaa steviaa aina jonkun tarkan mitan mukaan, vaan lusikalle voi hulauttaa purkista steviaa silmämääräisesti. Siirsin tätä steviaa tyhjään toisen merkin stevia-purkkiin, jossa on kätevä annostelumekanismi, sillä Planetary Herbalsin stevia tulee isossa, yli 200 gramman purkissa, josta steviajauhetta pitäisi annostella lusikalla tai muulla mittavälineellä.

Joissain stevioissa voi olla ikävä, karvas sivumaku, mutta onneksi Planetary Herbalsin steviassa ei ole mitään karvasta sivumakua, vaan maku on todella maukas, pehmeä ja mieto.

Yhdellä stevialaadulla saa siis makeutettua juomat ja samalla antaa vatsalle prebiootteja hyvien maitohappobakteereiden "ruokkimiseksi" =) .

Kromia makeanhimon hillitsemiseen

Jos pimenevät illat ja auringonvalon vähyys alkavat aiheuttaa hillitöntä makeanhimoa niin kuin minulla tuntuu tekevän, niin Bluebonnet Nutrition Chelated Chromium voi olla kokeilemisen arvoinen. Säännöllisesti otettuna kromi selvästi vähentää makeanhimoa, sillä kromi auttaa kehoa säätämään verensokeria. Kun verensokerin heilahduksia ei tapahdu, niin makeanhimokin helpottaa.

 Kuva iHerbistä.

Minulla kova makeanhimo liittyy usein kuukautiskierron tiettyihin vaiheisiin, jolloin osaan tiedostaa asian ja yritän olla tietoisesti mättämättä sokerisia ruokia nassuuni, mutta kromi on helpottanut vahtimista siinä mielessä, että sellainen jäystävä pieni makeanhimo ei iske niin pahasti ja niin usein kuin ennen, eikä makeaa syötävää ole saatava jatkuvasti.

Kromin kanssa kannattaa vain olla kärsivällinen, sillä makeanhimon hillintävaikutus ei ala ihan hetkessä, vaan siinä kestää muutamiakin viikkoja.

Sileät kutrit

Jos hiukset kaipaavat syksyn ja tulevan talven aiheuttaman kuivemman sisäilman takia silotusta, niin kannattaa kokeilla Rainbow Research Henna & Biotin Herbal Conditioner -hoitista. Tuotteen INCI on yksinkertainen, mutta hoitis silottaa hiuksia todella tehokkaasti, omaan makuuni jopa liiankin tehokkaasti.




Hoitis on koostumukseltaan melko paksua, mutta onneksi se levittyy hiuksiin tasaisesti ja melko helposti. Omien hentojen hiusteni takut alkavat selvitä sampoopesun jäljiltä heti, kun levitän hoitista hiuksiin. Siksi hoitis toimii hyvin pikahoitiksenakin ja pelkästään ihan latvoihin levitettynäkin, jos latvat tuppaavat takkuuntumaan runsaasti.

Vaikka hoitis sisältäänkin hennaa, ainakaan minun hiuksilleni hoitis ei anna rakennetta ja kuohkeutta niin kuin muut hennahoitikset ovat antaneet, vaan hiuksista tulee sileät ja suoremmat kuin muilla hoitiksilla. Hoitis ei lähmää tai rasvoita hiuksia, sillä se ei sisällä lainkaan öljyä, vaan on kookosvahapohjainen. Eikä kannata pelätä, että tuon kookosvahan takia hiuksista tulisi jotenkin vahamaiset, sillä hoitis hulahtaa hiuksiin hyvin ja myös huuhtoutuu helposti, eikä hiuksii jää tuotejäämiä.

Tuotteen tuoksu on mielestäni hiukan toffeemaisen makea, eikä tuoksu jää leijailemaan pään ympärille kauaksi aikaa. Mielestäni tuoksu on todella herkullinen ja vähän harmittaa, etteivät hiukset tuoksu hoitikselta enempää =) .

Jos haluaa hoitikselta silottavaa ja jopa suoristavaa vaikutusta, niin tätä edukasta hoitista kannattaa kokeilla.

keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Ilmaiset postituskulut iHerbissä

Lokakuun ajan iHerbissä on ilmainen Global Priority Mail by DHL -postitus yli 40 $:n ostoksille! Tarjous koskee siis sitä edullisinta postitusvaihtoehtoa ja tarjouksella säästää jopa huimat 4 $ per tilaus ;) :D !

Olen yrittänyt pitää omat tilaukseni siinä 40 dollarin paikkeilla ja ihan muutamia alkuvuoden tilauksia lukuunottomatta paketit ovat tulleet kotiin ilman tarvetta tullaukselle, joten ihan inasen yli 40 $:n tilauksia uskaltaa kyllä tehdä varsinkin, jos tilaus sisältää enimmäkseen lisäravinteita.