lauantai 25. tammikuuta 2014

Toimiva trio

Mineral Fusion Eye Shadow Trio -luomiväri sävyssä Sultry on todella hyvin toimiva luomiväritrio. Värit eivät ole liian "kovia", vaan ne soveltuvat vaaleammankin ihon meikkaamisen.

Kuva iHerbistä.


Tummin väri, kauniin tummanharmaa, ei ole liian tumma, toisin sanoen ihan hiilenmusta, siksi sillä saa loihdittua arkikäyttöön hyvin sopivat rajaukset sekä varjostukset. Väri ei ole mielestäni täysin matta, siis sellainen ihan jauhoisen matta, mutta siinä ei myöskään ole selvästi näkyvää shimmeriä, joten väri on vähän jotain matan ja kimaltelevan väliltä.

Vaaleammassa harmaassa on hiukan shimmeriä, mutta onneksi väri ei ole liian kimalteleva tai kiiltävä luomien iholla. Väri sulautuu tummanharmaaseen erittäin kauniisti.

Vaalein väri on ihanan kermaisen valkoinen, tai luonnonvalkoinen, ei siis lumenvalkoinen. Vaaleinta väriä voi levittää koko silmäluomen alueelle pohjustuksena rajauksille ja luomiväripaletin tummemmille väreille, tai sillä voi korostaa kulmaluuta tai silmän sisänurkkia. Tämä vaalein väri sopii erinomaisesti juurikin tuohon kulmaluun korostamiseen ja lopputulos on luonnollisen kaunis.

Luomivärit ovat kaikki todella täyteläisen oloisia, eivätkä yhtään jauhoisia. Ne eivät varise silmänalusille melkien laisinkaan. Luomivärien pysyvyys luomilla on todella hyvä, eivätkä ne häivy tai kasaannu luomivakoihin pitkänkään käytön aikana. Ehkä juuri tuon kermaisen täyteläisyyden takia luomivärit häivyttyvät niin kauniisti ja pysyvät erinomaisesti.

Vaikka luomiväritrion hinta on melko kallis, on tämä trio silti ehdottomasti rahansa arvoinen tuote. Mielestäni hinta-laatusuhde tässä tuotteessa on todella sopusuhtainen, sillä luomivärit ovat todella laadukkaita!

tiistai 7. tammikuuta 2014

Kookosvettä muuhunkin käyttöön kuin juotavaksi

Onneksi uskalsin kahden kasvovesipettymyksen jälkeen kokeilla muutaman kosmetiikkaan höperöityneen kanssasisaren suosituksesta  Everyday Coconut Coconut Water Face Toner -kasvovettä. Kasvovesi sisältää suurimmaksi osaksi kookosvettä, joka oli jossain vaiheessa todella trendikäs jano-, sali- ja palautumisjuoma (ainakin Amerikassa :D ), ja näköjään kookosvesi sopii oikein hyvin kasvovedeksikin =) .

Kuva iHerbistä.

Tuote sopii kaikille ihotyypeille ja varsinkin rasvaiselle iholle tämä kasvovesi on todella hyvä, sillä se ei jätä iholle öljyistä tai rasvaista tuntumaa käytön jälkeen. Iho on todella pehmeä, mutta ei yhtään tahmea kasvoveden levityksen jälkeen.

Ei kannata pelätä, että kasvovesi tuoksuisi liian kookoksiselta, sillä kasvoveteen on lisätty papaijauutetta, joten kasvovesi tuoksuu todella trooppisen mehukkaalta. Tuoksu jää iholle melko pitkäksikin aikaa, mutta tuoksu ei ole mielestäni yhtään häiritsevä.

Lisäksi ison, 350 ml:n pullon hinta-laatusuhde on erinomainen ja kasvovettä raaskii holvata vähän huolettomamminkin.

Suihkepullon ansiosta kasvovesi soveltuu todella hyvin myös meikin "kiinnittämiseen": varsinkin mineraalimeikkipohja tuntuu olevan joskus liian jauhoisen näköinen iholla, joten muutama suihkaus kasvovettä iholle, ihon taputtelu kuivaksi ja meikkipohja näyttää sen jälkeen paljon luonnollisemmalta sekä kuulaammalta. Samalla kikalla saa myös "sulatettua" ihon ikävät hilseilevät kohdat meikin alle piiloon.

Aina ei voi voittaa, vol. 101

Muutama hutiostos tuli taas kasvovesien muodossa.




Now Foods Solutions Clarify & Illuminate Toner oli tuoksultaan oikein kiva, sellainen sitrusmainen ja kevyt. Siihen positiiviset puolet taisivatkin sitten loppua, sillä ainakin minun rasvoittuvalle iholleni tämä kasvovesi oli ihan liian tuhtia. Kasvovesi jätti iholle öljyisen tahmean tuntuman, vaikka se tuntuikin puhdistavan meikinjäämät hyvin pois iholta.

En lukenut tuotekuvausta tarpeeksi hyvin, sillä vasta tuotteen saavuttua kotiin huomasin kasvoveden olevan anti aging -tuote, eli se sisälsi mm. tutkimuksissa tehokkaaksi havaittua Mitostime-ainesosaa. Selkeästi kasvovesi oli suunniteltu kuivemmalle, jo ikääntyvälle iholle, ja sellaiselle ihotyypille kasvovesi olisikin varmasti paljon parempi kuin rasvaiselle iholle, joka kaipaa kasvovedeltä kunnon puhdistusta ja ihon kirkastusta.



Kuvat iHerbistä.

Ajattelin Derma E Refining Vitamin A and Glycolic Tonerin tuovan sitä ihon puhdistusta ja kirkkautta mitä rasvainen iho kaipaakin, mutta eipä tämäkään kasvovesi toiminut ihollani. Tuote jätti iholleni ihan liian tahmean/öljyisen lopputuloksen. Kai suurella määrällä glyseriiniä on ajateltu olevan kosteuttava vaikutus A-vitamiinin ja glykolihapon kuivattavan vaikutuksen tasapainottamiseksi, mutta mielestäni tämä kasvovesi oli ihan liian öljyinen rasvaiselle iholle, jollaiselle ihotyypille se oli suunniteltukin.

En käyttänyt kasvovettä niin kauaa, että olisin huomannut A-vitamiinin ja glykolihapon kuorivan vaikutuksen, joten en osaa sanoa kuoriiko ja puhdistaako kasvovesi ihoa oikeasti.

maanantai 6. tammikuuta 2014

Luonnollinen retinolivoide

Käyttäisin mielelläni retinolia sisältäviä tuotteita säännöllisesti, mutta yleensä retinolituotteet eivät ole mitenkään erityisen luonnonmukaisia. Jos taas retinolivoiteita löytyy luonnonmukaisina, niin ne ovat yleensä aika mietoja ja tehottomia. Onneksi uskalsin epäilyistäni huolimatta kokeilla Skin By Ann Web Super Retinol Slow-Release Retinol Creamia, sillä voide on oikeasti tehokas ja se on luonnonmukainen.



Kuva iHerbistä.

Voide on mukavan kevyttä ja se imeytyy ihoon todella hyvin sekä nopeasti. Se käy jopa rasvaisellekin iholle, sillä voide ei jätä jälkeensä öljyistä tai rasvaista pintaa, vaan iho on voiteen imeydyttyä silkkisen pehmeä ja sileä. Tuotteessa on vieno tuoksu, mutta se ei jää leijailemaan pään ympärille häiritsevästi.

Kovin rankasti voide ei ihoa kuori esimerkiksi lääkevoide Avitcidin tavoin, mutta kuitenkin sen verran, että iho hilseilee voiteen säännöllisen käytön ansiosta. Voiteen vaikutusta voi tehostaa derma-/piikkirullalla, jolloin voide pääsee tunkeutumaan syvemmälle ihoon piikkirullan tekemien pienten reikien ansiosta.

Vaikka voide on pieneen 30 ml:n tuubikokoonsa nähden melko hinnakasta, niin mielestäni voide on silti rahansa arvoinen ostos!

Suurenmoisia mineraalipuutereita

EDM:n puuterimainen peiteaine on yksinkertaisuudessaan aivan suurenmoinen. Puuterin INCI on todella simppeli ja tuote peittää samalla erinomaisesti niin tummat silmänaluset kuin epäpuhtaudetkin. Everyday Minerals Concealer Sunlight Color Corrector levittyy iholle tasaisesti, pysyy iholla pitkään, tasoittaa ihon väriä tehokakasti, mutta ei sula, eikä mössöönny iholle. Puuteria voi levittää kasvojen iholle joko pienellä siveltimellä tarvittaviin kohtiin tai esimerkiksi koko poskien alueelle suuremmalla kabukilla. Kummallakin levitystavalla saa hyvän lopputuloksen. Vinkiksi silmänalusten käsittelyyn tällä tuotteella: kannattaa levittää ensin tätä peiteainetta silmänalusille ja sen jälkeen levittää puuterin päälle geelimäistä silmänympärystuotetta. Sillä tavalla lopputuloksesta tulee luonnollisempi ja tavallaan "kosteamman" näköinen.


Kuva iHerbistä.

Saman merkin ihon rasvaisuutta hillitsevä viimeistelypuuteri on myös yksinkertaisuudessaan hieno tuote. Everyday Minerals Face Finishing Powder Sunlight Finishing Dust sisältää ihon rasvaisuutta hyvin hillitsevää maissijauhoa. Olen käyttänyt puuteria meikin alustuspuuterina, en siis meikin viimeistelypuuterina, sillä puuteri toimii todella hyvin myös meikkipohjan alla. Puuteri täyttää melko hyvin suurentuneet ihohuokoset ja iho näyttää siksi tasaisemmalta. Lisäksi puuterissa on hiukan keltaista väriä, niin se tasoittaa ihon väriä ennen meikkipohjankin levitystä. Puuteri selvästi hillitsee ihon rasvoittumista, ainakin meikkipohjan alle levitettynä. Meikkipohjan päälle levitettynä meikin viimeistelypuuterina puuteri saattaa jättää hiukan jauhoisen lopputuloksen, mutta sehän ei kovasti haittaa ainkaan nopeasti rasvoittuvaa ihoa =) .