tiistai 25. helmikuuta 2014

Etsinnässä sampoo

Olen taas yrittänyt etsiä hiuksilleni sekä ajoittain kutiavalle päänahalleni parhaiten sopivaa sampoota ja siksi kokeilinkin Organix South TheraNeem Organix Scalp Therapé Shampoota. Sampoon kuvauksessa kerrotaan sen sopivan herkälle ja kutisevalle päänahalle, sillä sampoo sisältää päänahkaa stimuloivaa piparminttua, puhdistavaa sitruunaa sekä rauhoittavaa neempuu-uutetta. Neempuu-uutteen pitäisi olla hyväksi hiuksille sekä iholle, sillä se on antibakteerista, rauhoittavaa ja kosteuttavaa.



Sampoo oli todella erikoisen ja voimakkaan tuoksuinen, tuoksu oli sellainen hassu sekoitus piparminttua, sitruunaa, ilmeisestikin melko yrttiseltä tuoksuvaa neempuu-uutetta ja teepuuöljyn tuoksua. Tuoksu ei ollut mikään paras mahdollinen, mutta hiukset eivät onneksi jääneet haisemaan mitenkään pahalta.

Pullon kyljessäkin sanottiin, että sampoo on tavallisia sampoita nestemäisempää, mutta onneksi koostumus ei ollut niin lirua, etteikö sampoota saanut levittymään päänahkaa vaivattomasti. Sampoo vaahtosi todella hyvin päänahassa, mutta se ei siltikään kuivattanut hiuksia yhtään, vaan oli erittäin hellävaraista ja jotenkin öljyisen tuntuista, vaikka sampoo ei sisälläkään mitään paksuja perusöljyjä, mitä tavallisesti käytetään hiustenhoitotuotteissa. Vaikka sampoo jättikin hiukset erittäin kosteutetun tuntuisiksi, eivät hiukset, eivätkä päänahka olleet kuitenkaan rasvaisen tai öljyisen tuntuiset/näköiset. Hiukset saattoivat rasvoittua vähän tavallista nopeampaa, mutta minua se ei ainakaan haitannut, sillä pesen hiukseni kuitenkin joka päivä.

Kokonaisuudessaan sampoo oli mielestäni hyvä ostos, sillä se toimi hyvin, eli pesi hellävaraisesti, mutta ei pessyt liikaa, ei kuivattanut hiuksia, eikä päänahkaa, mutta ei jättänyt hiuksia kuitenkaan lähmäisen öljyisiksi. Tuoksu olisi saanut olla raikkaampi ja sampoo olisi voinut tuoksua enemmän piparmintulta, mutta koska sampoo toimi kuitenkin muuten hyvin, niin ikävähkön tuoksunkin pystyi sivuuttamaan =) .


Seaweed Bath Co. Argan Shampoo Eucalyptus & Peppermint Scent olikin sitten tuoksultaan aivan ihana, todella raikkaan piparminttuinen eukalyptuksen vivahduksella, mutta en kyllä pitänyt sampoon käyttäytymisestä hiuksissani tai sen antamasta lopputuloksesta.



Kuvat iHerbistä.


Sampoo oli todella geelimäisen paksua ja pieni määrä riitti pitkälle, eli sampoo vaahtosi todella hyvin. Valitettavasti sampoo vain tuntui liian pesevältä hiuksilleni ja hiukset narskuivatkin sampoota huuhdellessa pois hiuksista.

Hiukseni jäivät oudon mattaisiksi ja kiillottomiksi sampoon jälkeen, kun tavallisesti hiukseni kiiltävät sampoopesun jälkeen. Hiukset olivat kyllä mukavan kuohkeat ja jämäkän oloiset, mutta se kiillottomuus jäi harmittamaan minua. Senpä takia sanoisinkin sampoon sopivan varmasti paremmin niille, jotka etsivät tehokkaammin pesevää sulfaatitonta ja hiuksia kuohkeuttavaa sampoota. Tietysti sampoo sopii paremmin myös lasimaisille hiuksille, sillä ne eivät hevin hetkahda pesevämmästäkään tuotteesta.

Sampoo ei kuitenkaan kuivattanut hiuksia, mutta ei se kyllä tuntunut erityisen kosteuttavankaan hiuksia. Hassua vain, että ihoa pestessä sampoo taas tuntui erittäin kosteuttavalta ja sen takia käytinkin sampoon loppuun käsienpesunesteenä, johon se sopikin oikein hyvin jo pelkästään ihanan raikkaan tuoksunsa ansiosta.

Hinta-laatusuhteeltaan sampoo ei ollut mielestäni mitenkään erityisen hyvä ostos, sillä olisin odottanut kuitenkin hiukan enemmän hoitavuutta tämän hintaluokan sampoolta.