torstai 12. toukokuuta 2011

Krapulapäivän kaunistamiseksi

Suurin osa ihmisistä on varmasti kokenut juhlimisen ikävät vaikutukset seuraavana päivänä: sitä näyttää ja tuoksuu kamalalta sekä tuntee olonsa surkeaksi. Olen huomannut muutamien pienten kikkojen auttavan tässä olossa huomattavasti, vaikka ne eivät juhlimisen sivuvaikutuksia poistaisikaan kokonaan.

Ensimmäisenä kannattaa suunnata suihkuun pesemään eiliset hajut pois ja parasta olisi, jos pesuaineet olisivat mukavan piristäviä tai sellaisia, jotka saavat mielen vähän korkeammaksi muuten. Hyvä tuoksu, kaunis pullo tai muhkea määrä vaahtoa piristävät kummasti, vaikka niistä ei muuten olisi niin älyttömästi hyötyä tavallisessa arjessa. Takkuiset hiukset kannattaa selvittää runsaan hoitoainemäärän avulla ennen kuin hiukset edes kastelee. Hoitoaine liuottaa jo etukäteen muotoilutuotejäämiä ja avaa takkuja. Hiusten pesu, tehohoitoaine vähäksi aikaa hiuksiin ja mahdollisen vartalon pesun aikana tehis ehtii vaikuttaa vähän aikaa.

Suihkun jälkeen olen levittänyt vartalolle hajusteetonta voidetta, johon olen tipauttanut muutaman tipan piparmintun eteeristä öljyä. Piparminttu on pahoinvointia ehkäisevä, piristävä ja raikkaan tuoksuinen öljy, joka toimii pieninä määrinä iholla, lyhdyssä ja saunassa. Piparminttu tekee iholle levittäessä hauskan kylmäävän vaikutuksen ja voidetta levittäessä tuoksu pääsee vapautumaan kunnolla. Olo on jo paljon parempi pelkästä piparmintun nuuskuttelustakin.

Vähän kosteusvoidetta tai vaikka kosteuttava naamio kasvoille oman jaksamisensa mukaan, niin kasvojenkin ihon kosteustasapaino tasaantuu.

C-vitamiiniporetabletti tai -jauhe lasillisessa kylmää vettä auttaa oloa myös huomattavasti. Vedenjuonti ja kunnollinen nesteytys onkin tärkeää edellisen päivän juhlimisen jälkeen, mutta jotenkin tuo C-vitamiinijuoma auttaa oloa selvästi enemmän kuin, jos joisi vain pelkkää vettä.

Onko teillä muilla hyviä juhlinnan sivuvaikutuksien nitistämiseen käytettyjä vinkkejä tai kikkoja?

3 kommenttia:

 1. Ihana blogi, kiitos Iherb arvioista, oon saanut monta hyvää tuotevinkkiä :)!

  Jos joskus jaksat, tee postaus peilikaappisi sisällöstä (kuvan kans!) :) Tai esittele hius-, ihonhoito-, yms tuotteesi!

  VastaaPoista
 2. Juhlinnan jalkeen illalla juon aina vahintaan 0,5l vetta, mieluiten kuitenkin litran verran, jos vain saan kurkusta alas. Krapulahan johtuu kuitenkin suurimmaksi osaksi nestevajauksesta, kuulemma. Eras mehilaisprofessori kertoi, etta hunaja auttaisi myos krapulan ennaltaehkaisyyn (kuulemma ihan tieteellisestikin tutkittu). Kuulemma 2rkl sita ennen nukkumaanmenoa tepsisi. Itse en ole tata paassyt kokeilemaan kuin vasta kerran, joten en osaa sanoa, kuinka se kaytannossa toimii..

  Kiva tama blogisi, loysin vasta iHerbin ja olen hullaantunut sen valikoimasta! (pahoitteluni skandittomuudesta, taalla Kanadassa kun niita ei ole)

  VastaaPoista
 3. Rosmariini, kiitos vinkistä. Voisin kokeilla tätä hunajakommervenkkiä tämän viikon lauantaina, jos vain muistan syödä sitä hunajaa kotiin tullessani. Sen iHerb kyllä osaa tehdä hyvin, että hullannuttaa ihmisen ihan täysin =) . Hyvä, jos kokemuksistani on apua uusien tuotteiden kokeiluun.

  VastaaPoista