torstai 11. elokuuta 2011

Käsisaippuaa kuiville käsille

Olen ahkera pesemään käsiäni ja se valitettavasti joskus myös näkyy käsissä, koska en ole yhtä ahkera rasvaamaan käsiäni. Olenkin siis yrittänyt etsiä edullista vaihtoehtoa käsisaippuaksi, joka ei kuivattaisi ihoa niin paljon, varsinkin talvisin. Viime aikoina olen käyttänyt paljon ihan marketista saatavaa LV:n biohajoavaa nestesaippuaa, joka on osoittautunut ihan kelvolliseksi käsisaippuaksi, kun sitä vähän virittelee. Sen sisältö on yksinkertainen, se on hajusteeton, eikä se sisällä mitään välttelemiäni kemikaalipahiksia.


INCI:
Aqua, Lauric Acid, Stearic Acid, Potassium Hydroxide, Hydroxyethylcellulose
Haluan käyttää helppokäyttöistä, hygieenistä ja näppärää nestesaippuaa, joten kylpyhuoneessa ja vessassa onkin kauniit nestesaippuapumppupullot, johon teen erilaisia sekoituksia. Yksi kuivien käsien helpottajaksi todella hyväksi havaittu viritys sisältää LV-saippuaa, ison lorauksen ihan tavallista rypsiöljyä (käsiteltyä, halpaa, hajutonta ja mautonta) sekä lorauksen voimakkaasti tuoksuvaa toista suihkusaippuaa tai muutaman tipan jotain eteeristä öljyä. Eteerisistä öljyistä raikas sitruuna toimii hyvin käsisaippuassa. Sitten vain pumppu takaisin pulloon ja kunnon ravistus, niin on saatu aikaan hyvältä tuoksuva ja kosteuttava käsisaippua, joka ei kuitenkaan jätä käsiä liian rasvaisiksi tai öljyisiksi.

Joskus olen jättänyt tuoksuvan saippuan tai eteerisen öljyn pois ja käyttänyt tuoksuvana sekä öljyainesosana luumunsiemenöljyä. Valitettavasti luumunsiemenöljy on vain sen verran arvokasta, etten viitsi käyttää sitä saippuassa joka kerralla, vaikka se tekeekin saippuaan ihanan marsipaanin tuoksun. Jos tykkää kookos- tai oliiviöljyn tuoksusta, niin niitäkin voi lisätä saippuaan. Ihan mikä tahansa öljy sopii tuohon sekoitukseen ja jos öljyssä on itseä miellyttävä tuoksu, niin sitä parempi.

Tällaisella helpolla saippuan virittämisellä kädet pysyvät puhtaina, hyväntuoksuisina sekä kosteutettuina ja vieläpä melko edullisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti