maanantai 19. joulukuuta 2011

Top 5

Minulta kysyttiin kauan aikaa sitten voisinko valita viisi suosikkiani kokeilemieni ihon- ja hiustenhoitotuotteiden suuresta joukosta, joita voisin käyttää loppuelämäni. Samalla tiedusteltiin myös onko minulla vakiintuneita lempituotteita. Toki minulla on vakiintuneita lempituotteita, jotka miellyttävät enemmän kuin muut tuotteet ja joita käytän enemmän kuin muita. Ihan niin paljon en haluaisi sitoutua, että voisin sanoa käyttäväni tuotteita hamaan loppuuni saakka, mutta olen kyllä käyttänyt joitain tuotteita jo kauan ja aina vain ostan niitä lisää. Tässä sellaisia tuotteita ihonhoidon ja hiustenhoidon saralta.

Top 5 ihonhoito



1. Pesuneste
Mikään muu pesuneste ei ole ollut niin ihana kuin Nubian Heritagen mangosuihkusaippua. Sillä pesee koko kehon päästä varpaisiin, koska pesuneste sopii hiustenpesuun, kasvojenpesuun, intiimipesuun ja koko vartalon hellävaraiseen puhdistukseen. Pieni määrä pesunestettä vaahtoaa todella paljon, joten pullo riittää pitkäksi aikaa.

2. Vartalon kosteusvoide
Minulla täytyy aina olla yksi avaamaton pullo yhden käytössä olevan pullon lisäksi Nubian Heritagen mangovartalovoidetta, sillä mikään muu voide ei kelpaa minulle enää. Tämä voide tuoksuu mielestäni aivan taivaallisen ihanalle mangojäätelölle. Mies aina sanoo, että tuoksun ihan karkille tämän voiteen jälkeen =) . Voide on todella paksun kermaista, mutta silti se imeytyy ihoon hyvin, eikä jätä jälkeensä liian rasvaista tai öljyistä pintaa. Käytän tätä niin talven kuivan sisäilman kuin kesän useasti toistuvien pesujen kuivattamalle iholle.

3. Kosteuttava seerumi
Now Foodsin hyaluronihappoa sisältävä kosteuttava seerumi on aivan mahtava myös rasvaiselle iholle, sillä rasvainenkin iho tarvitsee kosteutusta. Geelimäinen seerumi imeytyy nopeasti ja käy hyvin myös silmänympärysiholle. Mieto, mielestäni kukkaismainen tuoksu, joka haihtuu iholta.

4. Tehovoide
Mikään ei tee ihoa niin sileäksi ja pehmeäksi kuin Revivan 10 % glykolihappovoide. Oivallinen tuote arpiselle, ikääntyvälle tai epäpuhtauksista kärsivälle iholle. Kuivattaa näpyt ja tasoittaa ihoa sekä ihon väriä hyvin. Ei kuivata ihoa liikaa tai aiheuta liikaa ihon hilseilemistä.

5. Huulirasva
Badgerin kaakaohuulirasvaa on myös oltava aina, minulla on yksi yöpöydän laatikossa ja toinen kulkee mukana käsilaukussa. Huulirasva kosteuttaa huulia pitkäkestoisesti olematta limaisen tai inhan tuntuinen tai katoamalla huulilta jossain vaiheessa. Aivan ihana yökäytössä ja jos unohdan laittaa rasvaa huulille yöksi, huomaan sen kyllä seuraavana päivänä, koska huulet ovat oikein kuivan ryppyiset.


Top 5 hiustenhoito



1. Sampoo
Olen tykästynyt aivan valtavasti Beauty Without Crueltyn kosteuttavaan sampooseen, joka on ihanan hellävaraista, mutta vaahtoaa silti hyvin sulfaatittomuudestaan huolimatta. Sampoo kosteuttaa hiuksia ilman, että se tekee hiukset öljyisiksi. Hiukset ovat ilmavat ja todella kiiltävät tämän sampoon jäljiltä.

2. Tehohoitoaine
Olen käyttänyt jo useamman litran pullon Kevin.Murphy Born.Again -tehohoitoainetta tässä vuosien mittaan. Vaikka saatankin kokeilla muita hoitiksia sekä tehiksiä ja unohtaa tämän tehiksen vähäksi aikaa, niin aina alan taas käyttää tätä tehistä uudelleen. Se hoitaa, silottaa ja kosteuttaa hiuksia, mutta ei tee hiuksia rasvaisen öljyisiksi. Tehis selvittää hiukset todella hyvin vain muutaman minuutin vaikutusajalla ja se sopii pikahoitikseksi, tehikseksi ja CO-pesuihin. Tuoksu on yrttimäinen, eikä varmasti kaikkien mieleen, mutta ei jää mielestäni leijumaan pään ympärille.

3. Rakennepaikkaava hoitoaine
Mill Creekin rekku hakkaa mennen tullen kalliit kampaamosarjan rekut, sillä tämä rekku tekee hiuksistani todella sileät ja pehmeät niin lyhyellä kuin pitkälläkin vaikutusajalla. Rekku ei ole ikinä tehnyt hiuksistani koppuroita tai karkeita, mikä saattaa johtua rekun sisältämistä kosteuttavista ja pehmentävistä luonnonöljyistä. Keratiinipitoisuus on korkea ja siksi hinta-laatusuhde on erinomainen.

4. Hoitoaine
Kirsikalle herkullisesti tuoksuva Nature's Gaten hennahoitis on mielestäni todella monipuolinen tuote, joka sopii CO-pesuihin, CWC-pesuihin, pikahoitoaineeksi ja tehohoitoaineeksi. Antaa kiiltoa, vähän rakennetta ja tuuheutta, eikä tee hiuksia lähmäisiksi tai karheiksi. Todella mainio hinta-laatusuhde, joten tätä viitsii lotratakin.

5. Jätettävä hoitoaine
Hajusteeton, todella kermainen, suojaava, selvittävä, silottava, kosteuttava ja kiiltoa antava Alba Botanican jätettävä on syrjäyttänyt kaikki muut hiuksiin jätettävät hoitikset tuotearsenaalissani. En osaa käyttää enää muuta, sillä muut jätettävät eivät ole yltäneet Alban tasolle. Erinomainen hinta-laatusuhde, sillä pieni määrä riittää pitkäänkin kutristoon ja puteli on iso, joten se riittää pitkäksi aikaa.

12 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Löytyi samoja tuotteita kuin itseltänikin. Osaisitko suositella jotain hyvää tehohoitoainetta iHerbistä? Minulta löytyy tuota hennahoitista kyllä mutta olisko hyvä olla sen lisäksi jotain tehokkaampaa, jota muhitella? Entä miten sinusta olisi hyvä käyttää kookosöljyä hiuksiin/päänahkaan? Voiko sitä laittaa vaan suoraan kuivaan tukkaan kauttaaltaan ja antaa vaikuttaa?

    VastaaPoista
  2. Mie olen yrittänyt etsiä iHerbistä jotain "oikeaa" tehistä, siis sellaista intense conditioneria, mutta aika vähän, jos ollenkaan, siellä on tehiksiä. Olen käyttänyt oikeastaan kaikkia iHerbistä tilaamiani hoitiksia muhituksiin ja ne pelittävät hyvin myös tehohoitoainekäytössä. Varsinkin Mill Creekin rekku on erinomainen muhituksissa. Ja voithan aina lisätä öljyjä hoitiksiin muhituksia varten, jos tuntuu, että haluat lisäpotkua johonkin tiettyyn hoitikseen. Ei ole pakko olla käytössä jotain erityistä tehistä, jos tavallisessakin käytössä oleva hoitis suoriutuu tehohoidosta hyvin. Öljyjä tosiaan voi sekoittaa hoitiksien sekaan muhitusta tai ihan pikahoitiskäyttöä varten, öljyjä voi käyttää jätettävinä tai tehohoitoina niin, että lämmittää öljyä, laittaa sen kuiviin hiuksiin, pesee vähän ajan päästä pois ja hoitaa tavalliseen tapaan hoitiksella. Kannattaa kuitenkin huomioida, että öljyt irrottavat väriä varsinkin, kun niitä lotraa kuiviin hiuksiin ja antaa vaikuttaa, eli jos haluaa säästää väriä, niin kannattaa käyttää jotain muuta öljynkäyttötapaa.

    VastaaPoista
  3. Kiitos vastauksesta :) Öljyhoidot kuulostaa hyvältä jo senkin puolesta, että toivoisin nykyisen hiusvärini vähän vaalenevan. Mulla on siis hiukset värjätty pähkinänruskeiksi ja oma värini on kullanvaalea, joten ero näkyy. Mietinkin että miten tuota värieroa saisi muuten tasoitettua? En halua enää värjätä tukkaani eikä ilmeisesti värinpoistokaan ole kovin kannattava juttu? Ei kai auta muu kuin odotella muutama vuosi, että tämä väri kasvaa pois... :/

    VastaaPoista
  4. Sittenhän öljyillä lotrailu sopii sulle oikein hyvin, jos haluat värjättyjen hiuksien vaalenevan. Toinen oikeasti vaalentava konsti on hunajavaalennus, eli kaksi ruokalusikallista halpaa hunajaa ja 12 ruokalusikallista vettä. Tuo seos pestyihin hiuksiin vaikuttamaan tunniksi ja hiukset vaalenevat hellävaraisesti. Jos haluat vielä tehostaa vaalenemista, niin jauhetun kanelin tai kanelin eteerisen öljyn lisääminen seokseen tehostaa vaalentavaa vaikutusta. Kannattaa kuitenkin olla kanelin kanssa varovainen, sillä se ärsyttää ihoa. Juurikasvussa on pitkä ketju värin haalentamisesta eri tavoin, kannattaa tutustua myös siihen: http://www.juurikasvu.org/smf/index.php?topic=1122.0

    VastaaPoista
  5. Pakko vielä munkin kehaista tuota mangosuihkusaippuaa. Nimittäin kokeilin sitä tänään ensimmäistä kertaa vartalon pesuun (olen tähän asti käyttänyt vain hiuksiin) ja tykästyin täysin. Ei kuivata ollenkaan jo valmiiksi kuivaa ihoani vaan jättää sen ihanan pehmeäksi. Kiva välillä käyttää muutakin pesuainetta kuin tuota ainaista suihkuöljyä. :)

    Yks hiuskysymys vielä... Mikäköhän auttaisi hiusten pörröisyyteen? Tai mikä niitä vaivaa jos ne on tuollaiset? Yritän hoitaa hiuksiani hyvin ja mielestäni niiden kunto on jo parantunutkin mutta silti pörröttää pahasti pesun jälkeen ja varsinkin ulkona kostealla säällä villiintyvät täysin.

    VastaaPoista
  6. Ada, ovatko hiuksesi luonnonkiharat tai -laineiset, sillä varsinkin kostealla säällä luonnonkiharaiset hiukset pörröttyvät välillä todella ärsyttävästi? Näin ainakin on mun luonnonkiharaiset hiukset tekevät, enkä ole saanut niitä taltutettua aivan täydellisen pörröttömiksi. Oikeastaan vain raskaiden muotoilutuotteiden ja hiusten laittamisen jälkeen suoristusraudan avulla hiukset voivat olla vähemmän pörröiset, joten olen vain yrittänyt oppia elämään sen tosiasian kanssa, ettei mun kutreista saa täysin sileitä, koska en halua muotoilla hiuksia kuolleeksi asti :) . Onneksi hyvä hoito auttaa pahimpaan pörröisyyteen edes vähän.

    VastaaPoista
  7. olen mahdottoman kujalla iHerbistä tilaamisen kanssa. minkä kuljetustyylin olet valinnut omille tuotteillesi kun olet tilannut? osaisitko muutenkin auttaa minua tyhmää tuolta sivulta tilaamisen kanssa :( arvostaisin kovasti!

    VastaaPoista
  8. Olen valinnut aina sen halvimman postitusvaihtoehdon, koska mielestäni kuriiripostitus on hankala järjestettävä sekä kallis. Mitä et osaa tehdä iHerbissä, että saat tilattua?

    VastaaPoista
  9. Olen 100% samaa mieltä Beauty Without Crueltyn shampoosta, aivan mahtava tuote. Jos se joskus lopetettaisiin, itku pääsisi.
    Hiuksista tulee ihanan pehmeät eikä hoitoainetta aina edes tarvita. Hiukset eivät silti jää koppuraisiksi. Eivätkä myöskään lättäniksi vaan ihanan tuuheiksi!
    Tosi kiva blogi, jatka vain samaan malliin, olen saanut hyviä vinkkejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miekään en enää osaisi olla ilman BWC:n sampoota, sillä en saa edes CO-pesuilla sellaista kiiltoa hiuksiin kuin tuolla sampoolla. Aivan ylivoimainen tuote kyllä.

      Kiitos, että pidät yksinkertaisesta blogistani, toivottavasti saat vielä lisää tuotevinkkejä tulevaisuudessa =) .

      Poista
  10. Revivan 10 % glykolihappovoide...

    käytätkö 10 %:sta koko aja vai oletko käyttänyt/käytät 5 %:n voidetta myös? Oletko huomannut vaikutuksia ihon ikääntymiseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin suoraan sitä kymmenen volttista tavaraa, sillä ihoni on sen verran paksu ja rasvainen, että tiesin ihon tottuvan vahvempaan tavaraan heti. Herkkäihoisille suosittelisin ostamaan sitä 5 %:sta ensin ja jos se ei ärsytä, niin voi siirtyä siihen vahvempaan.

      Glykolihappovoide pitää kyllä ihon sileänä sekä pehmeänä ja mielestäni tuntuu, että voide erilaisten lisäravinteiden kanssa on pitänyt erottuvimpia ikääntymisen merkkejä loitolla.

      Poista