keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Kotona tehtävät kemialliset kuorinnat

Olen käyttänyt epäsäännöllisen säännöllisesti erilaisia kemiallisesti kuorivia kuorintoja, jotka toimivatkin mainiosti ja taistelevat yhtä aikaa ikääntymisen merkkejä, arpia, ihon rasvoittumista sekä ihon kukkimista vastaan. Kemiallisten kuorintojen tekemistä kotona itsekseen ei kannata pelätä, kunhan vain muistaa noudattaa ohjeita tarkalleen ja on muutenkin huolellinen kuorintoja tehdessä. Itse tehdessä säästää rahaa, aikaa ja vaivaa, kun ei tarvitse lähteä erikseen lääkärille teettämään hoitoja.

Suosikkini kemiallisista kuorinnoista on salisyylihappokuorinta, joka soveltuu hyvin rasvaiselle, seka- ja epäpuhtaalle iholle. Olen käyttänyt 15 % ja 20 % pitoisuuksia menestyksekkäästi. Tilasin salisyylikuorintatesterin 15 % liuoksesta Makeup Artist's Choice -nettikaupasta ja isomman pullon 20 %:sta liuosta tilasin sitten Larachemistä, kun MUAC:n postituskulut nousivat todella korkeiksi. Jos tilaa Larachemistä, kannattaa pyytää, että happo laitetaan tietynlaisella korkilla varustettuun pulloon (flip top bottle). Tällä tavalla happopullo pysyy kiinni koko postituksen ajan.

Salisyylihappokuorinta on aika tymäkkä kuorinta, mutta sen takia se on myös tehokas. Kasvoihin voi tulla frosting-efektiä, eli iho menee valkoiseksi, sellaiseksi jäätyneen näköiseksi, mutta tuo valkoisuus katoaa kasvoilta aika nopeasti. Salisyylihappo kirvelee vähäsen ja ikävää tunnetta voi yrittää helpottaa esimerkiksi tuulettimella tai kylmää ilmaa puhaltavalla föönillä. Onneksi kirvele ei ole pahaa ja se menee nopeasti ohi. Kasvot saattavat punottaa ja kasvolle saattaa muodostua ryppyjä kuorinnan kuivattavan vaikutuksen takia, mutta ryppyisyys katoaa, kun iho kuoriutuu. Salisyylihappokuorinnat eivät vaadi sairas- tai piileskelylomaa, mutta ajoittaisin kuorinnan kuitenkin lomapäiville, että iho saa rauhassa levätä, punottaa, ryppyyntyä ja hilseillä. Salisyylihappokuorintoja voi käyttää parin viikon välein ja parhaimmat tulokset tulevatkin juuri säännöllisellä käytöllä. Kuorinnan jälkeen pitää muistaa käyttää aurinkosuojallista voidetta.

Olen tehnyt salisyylihappokuorintoja ja muitakin kuorintoja seuraavasti. Ensin pesen kasvot huolellisesti ja puhdistan vielä meikin sekä puhdistusaineen jämät kasvovedellä. Sitten laitan käteeni ohuet lateksikäsineet, jotta suojaan käteni ja sormeni kuorintaliuoksilta. Otan vanulapun, johon laitan hiukan salisyylihappoa: Larachemin tuote on sen verran jänkkiä tavaraa, että pysyy hyvin vanulapun pinnalla, eikä imeydy heti vanulapun sisään. Levitän kuorintaliuosta kasvoille vanulapun avulla mahdollisimman tasaisesti ja annan kuorinnan vaikuttaa muutaman minuutin. Saatan myös lisätä liuosta tarpeen mukaan, eli teen useamman kerroksen kuorintaa. 20 % salisyylihappo on jo melko voimakas happo, jota ei edes tarvitse tai pysty pitämään kasvoilla kauan aikaa, koska kirvely ja polttelu on voimakasta. Vaikutusajan päästä huuhtelen kasvot viileällä vedellä, pesen kasvot varovasti vielä uudestaan kasvojenpuhdistusaineella ja levitän jotain yksinkertaista kosteuttavaa voidetta tai seerumia iholle. Sen jälkeen annan ihon vain olla ja rauhoittua. Yleensä teen kuorinnat iltaisin, että iho saa olla rauhassa kuorinnan jälkeen, en ärsytä ihoa enää millään meikillä ja sen poistolla.

Glykolihappokuorinnat eivät olleet mielestäni kovinkaan tehokkaita, vaikka tein kuorintoja 40 % liuoksella. Parhaiten glykolihappo toimii ainakin omalla ihollani voiteena. Revivan 10 %:n yövoide on todella mahtava tuote ja voiteen vaikutuksen näkee heti seuraavana päivänä, koska iho on sileämpi ja väritys on tasaisempi. Taaskin säännöllisyys takaa parhaimmat tulokset ja tämänkin tuotteen kanssa tulee muistaa aurinkosuojallisen voiteen käyttö päivisin.

Kaikkein kovin kokeilemani happo onkin sitten TCA. Olen tehnyt TCA:lla koko kasvojen kuorintoja noin kolme-neljä ja sellaisia paikallisia arpipaikkojen kuorintoja sitten jo useamman. TCA:ta ei voi neutralisoida vedellä tai saippualla, vaan se neutralisoituu itsekseen kudosnesteeseen päästyään. TCA-kuorinta on voimakas kuorinta, enkä suosittele sitä aloittelijan ensimmäiseksi kemialliseksi kuorinnaksi, koska TCA:n kanssa täytyy olla niin tarkka ja huolellinen. Kemialliset kuorinnat kannattaa aloittaa jollain miedommalla kuorinnalla ja kun hanskaa kuorintarutiinin, niin sitten voi kokeilla varovaisesti TCA-kuorintaa vaikka yhdellä levityskerroksella.

Levitän TCA-liuosta kasvoille pienen taitellun sideharson palan avulla, koska vanulappu imisi liikaa nestettä itseensä, kun taas ohut sideharso kastuu läpeensä vähemmällä nestemäärällä. Sideharso myös luovuttaa nesteen tasaisemmin iholle kuin vanulappu ja varsinkin TCA-liuoksen kanssa kuorintaliuoksen levitys on todella tarkkaa.

Olen tehnyt TCA-kuorintoja 20 % liuoksella, jonka hankin Skin Obsession -nettikaupasta, kun se oli vielä nimeltään The Original Skin Store. 20 % liuos on mielestäni sopiva kotikäyttöön, koska sillä saa tehtyä todella syvänkin kuorinnan, jos TCA:ta levittää iholle useamman kerroksen. TCA aiheuttaa voimakasta frostingia ja olen huomannut, että mitä enemmän saan aikaan frostingia, sitä parempi lopputulos on. TCA tekee ensin voimakkaan frosting-efektin, sitten iho punottaa voimakkaasti, pikkuhiljaa punotus muuttuu ruskeaksi ja kiristäväksi "nahaksi", joka alkaa hilseillä. "Nahka" kuoriutuu pois ja alta paljastuu uusi, hieman punakka iho.

TCA kirvelee iholla aika ilkeästi ja kirvelyn tunnetta voi yrittää laannuttaa esimerkiksi tuulettimella tai kylmää ilmaa puhaltavalla föönillä. Kuorinnan jälkeenkin ihoa kirvelee, polttelee ja nipistelee, mutta onneksi nuo tunteet menevät ohi viimeistään päivän aikana. Kuorinnan jälkeistä kuumottavaa tunnetta voi yrittää liennyttää kylmällä vedellä kastellulla pyyhkeellä, jota pitää kasvojen päällä. Hilseilyvaiheessa kutinaa ja kiristävää tunnetta voi liennyttää vedellä, suihkimalla kasvoille alkoholitonta kasvovettä tai ihan puhdasta lähdevettä.

Kuorinnan jälkeen tarvitsee sairaslomaa ainakin viikon verran riippuen ihosta ja kuorinnan syvyydestä, koska kasvot eivät todellakaan ole edustuskunnossa, vaan sitä näyttää enemmänkin nahkaansa luovalta käärmeeltä. Iho kutiaa, nahkaa haluaisi repiä pois ja olo on aika tukala varsinkin siinä vaiheessa, kun iho vain kiristää kasvoja ennen kuin iho halkeilla ja hilseillä. Mutta lopputulos on kaiken sen ikävän olon arvoinen, koska TCA-kuorinta auttaa ihoa niin näkyvästi.

49 kommenttia:

 1. Kiva kun kirjoitit aiheesta. Olen jo pidempään miettinyt kotiin happokuorinta-aineiden hankkimista, mutten ole sitten vielä uskaltanut. Osaatko suositella mistä kannattaisi aloittaa? Minulla on merkkä ja ohut iho, mutta poskiin ja leukaan tulee finnejä ja paiseita. En haluaisi ihan turhankaan mietoa tilata, mutten liian vahvaakaan. Jotain millä saisi rahoilleen vastinetta. Vai uskallanko TCA:ta ostaa ja käyttää pelkille poskille? Toivottavasti osaat auttaa edes vähän.. :)

  VastaaPoista
 2. Tilasin nyt sitten 20% TCA:ta ja testaan ensin varovasti pienelle alueelle... Ostin myös jotain ainetta, mitä pitäisi käyttää kuorittavalle ihoalueelle 2-3vk etukäteen. Pitää tutustua ohjeisiin paremmin, kun saa paketin käsiinsä. Toivottavasti tulee pian!

  VastaaPoista
 3. Jos ihosi on herkkä, ohut, mutta taipuvainen epäpuhtauksiin, voi TCA olla liian vahva kuorinta, ainakin koko kasvoille. Suunnitelma käyttää kuorintaa vain poskille kuulostaa paremmalta, tällä tavalla TCA ei kuivata koko kasvoja. Eikä kannatta kerrostaa TCA:ta ainakaan ensimmäisellä käyttökerralla, vaan kannattaa laittaa iholle vain yksi kerros liuosta, että voi nähdä miten ihon reagoi happoon, millainen on ihon parantumiskyky- ja -aika sekä vaikuttaako happo negatiivisesti kuivaan ihoon. Yksi kuorintakerta ei tietenkään tee ihmeitä, vaan kuorintoja pitäisi pystyä tekemään säännöllisesti useamman kerran. Aurinkoa täytyy ehdottomasti välttää kokonaan kuorinnan jälkeen, ettei iholle vain synny pigmenttihäiriöitä, jos kuorinnan tekee nyt jo auringon porottaessa.

  Jos ei halua/uskalla kokeilla heti ensimmäisenä kuorintana TCA:ta, niin herkkäihoinen voi aloittaa kotona tehtävät kemialliset kuorinnat hedelmähapolla (AHA, lactic acid, http://larachem.com/lactic_acid.html) ja rasvaisesta ihosta kärsivä voi taas aloittaa salisyylihapolla (BHA, http://larachem.com/salicylic_acid.html).

  VastaaPoista
 4. Kiitos neuvoista. :)

  Mitenköhän kasvojen kuorintaan tarkoitettu hedelmähappo eroaa esim. tavallisesta sitruunamehusta?

  Tänään tuli postista tilaamani TCA, mutta testaan sitä vasta ensi viikolla ja voisin kokeilla vain pienelle alueelle aluksi. Jääköhän iho eri väriseksi käyttökohdista, jos sitä käyttää pisteinä?

  VastaaPoista
 5. Olipa kiva kun löysin mielenkiintoiset sivusi! Voisitko vielä neuvoa,miten salisyylihappokuorinta käytännössä tehdään ihan vaihe vaiheelta?

  VastaaPoista
 6. Kasvojen kuorintaan tarkoitetut hedelmähapot ovat tiivistettyjä happoja, joiden on huomattu olevan tehokkaita ihonhoidossa, eli eroavat paljonkin esim. sitruunahaposta.

  TCA jättää ihon punaiseksi siltä alueelta miltä iho on kuorittu, eli vähän aikaa kuorinnan ja ihon kuoriutumisen jälkeen iho punottaa kuorinta-alueelta ja sen takia saattaa erottua muusta ihosta. Mutta paikallisen pienen punotuksen saa hyvin piiloon ihan pelkällä peiteaineella tai -puuterilla.

  VastaaPoista
 7. Lisäsin nyt postaukseen tietoa kuorintojen tekemisestä vaihe vaiheelta. Jos joku on vielä epäselvää, niin kysykää ihmeessä =) .

  VastaaPoista
 8. Minkä hintaisia nämä mainitsemasi kuorinnat ovat? Kiitos mahtavasta kirjoituksestasi, tulee todella tarpeeseen. Olen pian 26 vuotias nainen ja tällä iällä on alkanut tulemaan ihoon kasvoihin paljon epäpuhtauksia, myös kaulan ja dekolteen alueelle, ehkä hormooneista johtuvaa, ken tietää. Inhottavaa kuitenkin kun yht'äkkiä tulee paljon pikkuruisia mustapäitä joita äärimmäisen vaikea saada pois, tuntuvat olevan aika tiukasti kiinni, ja usko, olen kokeillut vaikka mitä peruskonsteja kotona ;) Nyt siis järeämmät keinot kehiin, olen joskus nuorempana ollut jossain kemiallisessa kuorinnassa kosmetologilla, vai olisiko tarkemmin ajateltuna juuri ollut tuo salisyylihappokuorinta, ihon pinnalle siinä nousi ainakin talia ihan hirveästi mikä oli todella kovaa. Mutta tuli silloin ainakin iho paljon puhtaammaksi ja kirkkaammaksi. Ja näiden pienten mustapäiden lisäksi olen saanut siis riesakseni myös helpommin rasvoittuvan ihon johon tulee myös runsaasti pikku näppyä. Akneksi en sitä luokittelisi, mutta aika lähelle mennään koska jonkin verran olen saanut puristelun seurauksena lievää arpea kasvoille. Joitain pigmenttimuutostakin havaittavissa (pieniä punertavia laikkuja). Muutoin ihoni on aika hyvässä kunnossa, tykkään laittaa itseäni ja nautin eri kasvohoidoista. Mahtavaa että "törmäsin" sinuun joka näköjään tiedät ammattimaisesti asioista. Kaikki lisävinkit joita mieleesi tuli otan mieluusti vastaan. IHANAA! Terkuin Laura p.s olisi kiva tehdä porukalla tilaus nyt etenkin kun sinä tiedät mistä kannattaa tilata ja mitä, säästettäisiin ehkä kuluissa ;)

  VastaaPoista
 9. Laura, esimerkiksi Larachemistä (http://larachem.com/salicylic20.html) tilaamani 60 ml:n pullo 20 % salisyylihappoa maksoi noin 30 € ja tuohon sisältyy jo postituskulut. Tuo yksi pullo riittää kymmeniin kuorintoihin, joten yhden kuorinnan hinta on naurettavan pieni verrattuna kosmetologilla tehtäviin ihonpuhdistuksiin. Puhtaampaa ihoa, josta mustapäät irtoavat helposti pois, on helppo ylläpitää sitten vaikka glykolihappovoiteella tai A-vitamiinivoiteella.

  VastaaPoista
 10. Kiitos Ellen vastauksestasi, heti tilausta laittamaan Larachemiin :)

  VastaaPoista
 11. Huomioikaa muuten TCA:ta tai muita happoja tilatessanne ovatko ne puskuroituja vai eivät. Puskuroimattomat ovat huomattavasti tehokkaampia ja siten niiden käyttö johtaa helpommin ei-toivottuihin ihovahinkoihin.
  Olkaa todella varovaisia ja aloittakaa mielummin liian miedosta kuin vahvasta. Mietoa voi aina kerrostaa ja lisätä tehoa jos tarvitsee. Ihovahingot ovat pysyviä.
  Muistakaa myös tehdä testi ensin pienelle ihoalueelle allergioiden ja muiden reaktioiden varalta.

  VastaaPoista
 12. Hei, eikö salisyylihappoa siis myydä apteekeissa?

  VastaaPoista
 13. Eikö tuon tilaaminen ole laitonta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä tuotteesta on nyt kyse? Ei kemiallisesti kuorivien tuotteiden tilaaminen/ostaminen ole laitonta.

   Poista
 14. Hei! Onko tuo salisyylihappo liuos hyvä auringon aiheuttamien hyperpigmentaatio muutosten hoitoon kasvoille?
  JOskus lääkäri ehdotti laseria, mutta on kyllä todella kallis. Salisyylihappoa ei saa kyllä apteekista, enkä tiedä vaikka sattuisi saamaan, kuinka se seos pitäisi tehdä, jotta sitä uskaltaisi levittää kasvoille?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salisyylihappokuorinnoilla voi kyllä hoitaa hyperpigmentaatiotakin oikein mainiosti. Apteekista ei saa kemialliseen kuorintaan soveltuvia aineita tai ainesosia, eli kannattaa suunnata ostoksille nettiin. Sillä tavalla saa käyttövalmiin liuoksen, jonka pitoisuutta ei tarvitse arvailla, eikä tarvitse itse alkaa yrittää sekoittaa toimivaa liuosta, joka ehkä toimii tai ei toimi.

   Poista
 15. Minä olen käyttänyt päivittäin maitohappoa kasvoille parin viikon ajan. Kuorii epätasaisuutta, desinfioi sekä kosteuttaa, mutta on kuitenkin hellävaraisempi kuin vahvemmat hapot eli ei vaurioita ihoa näkyvästi ja ulottuu vaan ulompiin kerroksiin. Finnien muodostuminen loppunut kokonaan käytön aikana. Parikin välipäivää niin alkaa näppyä syntyä, mutta maitohapon uudelleen aloittaminen sitten lopettaa näppylöinnin uudestaan. Keratinoituvaan, lievästi arpiseen, pintakuivaan akneihooni se on toiminut paremmin kuin mikään "virallinen" aknetuote koskaan, vaikka käyttöaika on näinkin lyhyt (ja kokemusta on aknesta jo yli 20 vuoden ajalta). Käytän sitä kasvoveden tavoin aamuin illoin ja sen päälle voi vielä laittaa kosteusvoiteen. Mikä parasta, maitohappoa saa lähes kaikista ruokakaupoista. Kyse siis maitoheravalmisteesta, jota myydään laimennettuna juotavaksi. Sitä on edullisesti erilaisilla kauppanimillä , esim. Molkosan ja muutamia muita. Sinänsä varmaan ihan sama minkä eri nimisistä maitoheroista valitsee, samaa tavaraa ovat.

  TCA-kuorinta kuulostaa kiinnostavalta, mutta arveluttaa sen voimakkuus ja yksilöllinen vaikutus, jota ei voi etukäteen tietää. Salisyylihappokuorintaa voisin kokeilla, jos joskus raaskin ainetta tilata. Toistaiseksi maitohapon vaikutukset ovat olleet jo niin hyvät näin lyhyessä ajassa, että saatanpa tyytyä ihan tähänkin vain :) Eli yksi vaihtoehto kemiallisia kuorimisia aloittelevalle kokeiluun on tämä maitohappo, joka kuuluu AHA-happoihin, ja jota on helposti ja halvalla saatavissa.

  VastaaPoista
 16. Olen 27 v. Minulla on ollut vaikea akne teinistä lähtien. Sitä hoidettiin antibiooteilla ja Roaccuttanilla. Roaccutania söin ensin 8 kk ja sitten 4 kk. Lääkitys auttoikin joksikin aikaa, kunnes akne puhkesi uudelleen. Luin erilaisista kuorinnoista ja tilasin erilaisia kuorintoja. Aloitin kevyillä kuorinnoilla. Viime talvena tein 20% salisyylihapolla muutaman kuorinnan ja ihoni on hyvä. Ihoni ei pahemmin edes kesinyt. Tänään sain paketin, jossa oli 4 setin happokuorintoja. TCA, Jessner, salisyyli ja glycolic. Nyt kokeilen miedolla 10 % TCA:lla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 10 % TCA on sekin jo aika voimakas kuorinta, joten kokeilethan kuorintaa varovaisesti? Kannattaa olla ensimmäisillä kerroilla mieluummin liian varovainen ja huolellinen kuin että joutuu kärsimään, jos onkin ollut vähän liian huoleton kuorintojen kanssa. Jessneristä minulla ei olekaan kokemuksia, mutta sekin on voimakas kuorinta, joten senkin kanssa varovaisuutta peliin. Tulehan ihmeessä kertomaan kokemuksistasi kuorintojen jälkeen varsinkin tuon Jessnerin suhteen, se kuorinta kiinnostaa minua erityisesti =) .

   Poista
 17. Heippa Ellen,

  Olisin kysellyt, että onkohan miedommista salisyylihappokuorinnoista (esim. 10 %) hyötyä rasvoittuvalle sekaiholle/rasvaiselle iholle? Haluaisin kokeilla, onko salisyylikuorinnasta hyötyä epäpuhtaalle iholleni, mutta pelottaa aloittaa heti vahvalla kuorinnalla (20 %). Ihoni kestää paljon, mutta tuntuu, että ainakin talviaikaan se on myös melko herkkä. Haluaisin tehdä salihappotilauksen, mutta en haluaisi mennä metsään tilaukseni kanssa. Olisi kiva, jos ehdit auttamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Janina,

   10 % salisyylihappokuorinnasta on kyllä apua rasvaisen ihon hoitoon varsinkin, jos jaksaa tehdä kuorintoja useasti. Voithan ostaa esim. Larachemista pienen 30 ml:n pullon 10 % salisyylihappoa, käyttää sen pois alta ja sitten siirtyä siihen vahvimpaan 20 % salisyylihappoon, jos ihosi tuntuu kestävän sitä 10 %:sta liuosta hyvin.

   Poista
  2. Kiitos vastauksestasi :). Näin ajattelinkin tehdä, mutta oli kiva kuulla myös sinun mielipiteesi.

   Poista
 18. Hei Ellen!

  Ihan ensimmäiseksi kiitos loistavasta infopaketistasi koskien kemiallisia kuorintoja. Olen pähkäillyt tca kuorintaa jo pitkään, mutta epäilyttää hieman, tuoko kuorinta helpotusta minun ongelmaani. Eli olen reilu parikymppinen nainen, joka sai hormonaalisen toimitahäiriön seurauksena reippaasti raskausarpia ympäri kehoa. Olen kokeillut jo mikroneulausta arpien vaalentamiseen, ja nyt olen ajatellut kokeilla kotona tehtävää tca kuorintaa (oletan, että muut happouorinnat ovat liian mietoja, koska arpi on muodostunut syvällä kudoksessa). Onko sinulla mitään kokemusta, onko kuorinnasta apua raskausarpien parantamisessa? En oleta arpien kokonaan poistuvan, mutta toivoisin kuorinnan nopeuttavan arpien vaalenemisprosessia. Kiitos jo etukäteen!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni ei ole kokemusta kemiallisten kuorintojen hyödyistä tai haitoista kehon ihon kuorimisessa. Tein pikaisen googletuksen ja kun hakee sanoilla "tca peel for stretch marks", saa aikamoisen kasan erilaisia kokemuksia ja ohjeita. Tulokset riippuvat näköjään paljon mm. ihotyypistä, arpien tyypistä, kuorinnan vahvuudesta ja esikäsittelystä. Jotkut ovat saaneet TCA-kuorinnasta apua raskausarpiin, kun joillakin käsittely on vain tehnyt uusia arpia.

   Ainoan varman neuvon, jonka voin antaa sinulle, on kehotus mennä käymään plastiikkakirurgilla, joka osaa antaa varmasti paljon enemmän tietoa erilaisista kehon arpien hoitomuodoista kuin minä osaan =) .

   Poista
  2. Hei Ellen!

   Sain juuri tuolta makeupartistchoice-sivulta tilaamani tca-kuorinnat. Ohjeissa neuvotaan käyttämään vaseliinia, antibioottista voidetta ja jotain kutinaa lievittävää voidetta. Käykö tuon ennen kuorintaa silmien ja sierainten ympärille sekä huulille levitettävän vaseliinin tilalle ihan yhtä hyvin joku muu perusvoide? Entä käykö antibioottisen voiteen tilalle jokin antiseptinen voide esim. Helosan tai Betadine? Ja Favoran ihogeeli sitten kutinan hillitsemiseen? Noita tuotteita löytyi kaapista, joten ajattelin hyödyntää niitä, jos nekin käyvät. En ole tosiaan mikään asiantuntija... Kiitos jos viitsit vastata!

   Poista
  3. Käytätkö TCA-kuorintaa nyt kasvoille vai vartalolle? Mie en ole käyttänyt mitään suojavoiteita silmänympäryksille tai sieraimille tehdessäni TCA-kuorintaa, joten en osaa sanoa mitä tuotteita voisi käyttää toisten tilalla. En myöskään ole laittanut kasvoille mitään antiseptisiä voiteita TCA-kuorinnan jälkeen. Olen yrittänyt minimoida erilaisten tuotteiden määrän mahdollisimman vähään TCA-kuorinnan jälkeen, sillä huomasin selvästi erilaisten voiteiden ja geelien hidastavan kuoriutumista. Omalla ihollani totesin parhaaksi sen, etten käyttänyt mitään muuta kuin kasvojenpuhdistusainetta ja vettä iholla TCA-kuorinnan jälkeen, jotta kuoriutumisvaihe menisi ohi nopeasti. Eikä paksujen voiteiden ja geelien laittaminen kasvojen iholle TCA-kuorinnan jälkeen tunnu edes kivalta, sillä tuntuu, että ne vain tukkivat vastakuorittua ihoa.

   Kasvojen kutinaa voi helpottaa esim. ihan vedellä, kylmillä vesihauteilla (kastelee puhtaan pyyhkeen vedellä) tai Vichyn mineraalivesisuihkeella.

   Poista
 19. Hei Ellen!

  Mitä luulet, voiko tuota TCA-kuorintaa käyttää ranteen sisäpuolen arpiin? :) Ajattelin, että onko iho siellä liian ohut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iho on kyllä ohutta ranteen sisäpuolella, mutta jos ei käytä liian voimakasta liuosta, niin TCA ei polta ihoa liian syvälle. Ainoa mikä minua mietityttää TCA:n käyttämisestä arville, on itse arpien tyyppi ja muoto, sillä arpien tyyppi vaikuttaa paljon kuorinnan lopputulokseen. Kaikenlaisia arpia ei voi onnistuneesti hoitaa TCA-kuorinnalla.

   Poista
  2. Arvet ovat vaaleita, hyvin ohuita sentistä kolmeen pituudeltaan, hieman kohollaan olevia ja siis itseaiheutettuja. Mitä veikkaat, kannattaisko lähteä yrittämään?

   Poista
 20. Moi. Eikös tuo TCA-kuorinta vaadi jonkinlaista neutralisointia sitten kun iho alkaa tuntumaan kivuliaalta? Eli happo laitetaan kasvoille ja sitten se tulee poistaa/neutralisoida kun alkaa sattumaan? Puhutaan aika vahvasta haposta, joten ehkä olisi hyvä täsmentää ohjeita?

  VastaaPoista
 21. Hei,

  Olisin kysynyt että mitä happokuorinta mun kannattaisi käyttää jos haluun kuoria säärtä ? Säärissä on paljon arpia erilaisten kolhaumien yhteydessä tullut=(.

  VastaaPoista
 22. Moi Ellen!

  Kiitos hyvistä sivuista ja selkeistä kuorintaohjeista. Yksi asia salisyylihappokuorinnoissa kuitenkin jäi mietityttämään: jostain muistelen lukeneeni, ettei salisyylihappokuorintaa saisi tehdä jos iholla on paljon finnejä. Kuorinnan kerrottiin myös saattavan lisätä finnien määrää ensimmäisten käsittelyjen jälkeen.
  Onko sinulla mielipidettä tästä? Tilasin pullon salia Larachemin sivuilta, ainakaan siellä ei ollut mainintaa asiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salisyylihaposta on mielestäni etua kukkivalle iholle, sillä se kuorii ihoa ja siten kuivattaa epäpuhtaudet pois. Kuorivan vaikutuksensa takia salisyylihappo saattaa tuoda ihon pinnalle ihon pinnan alla piilleitä tai näkymättömissä olleita epäpuhtauksia, mutta yleensä tämä puhdistuskausi ei kestä kauaa.

   Poista
 23. Hei!
  Tilasin Larachemistä 20%:sta salisyylihappoa ja juuri tein ensimmäistä kertaa kuorinnan koko kasvoille. Kasvoilleni ei tullut tätä ns. frosting-efektiä ja kasvoissani ei juuri tunnu oikeastaan miltään, hiukan vain kuumottaa. Laitoinkohan liian vähän ainetta?

  VastaaPoista
 24. Hei!
  Hyvä teksti ja kiva kuulla erilaisista kuorinnoista joita voi tehdä kotonakin.

  VastaaPoista
 25. Moikka. Kuinka Larachemistä saa tilattua sillä eri korkilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyydä heitä lähettämään happo pullossa, jossa on flip top cap.

   Poista
 26. Hei Ellen, minulla on monia pinnallisia arpia ja yksi syvempi. Voisiko kemialliset kuorinnat auttaa pinnallisia kuoppa-arpia? Oletko saanut näkyviä tuloksia arpien suhteen? Kiitos jo etukäteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotona tehtävät kemialliset kuorinnat auttavat varmasti, kunhan niitä tekee säännöllisesti ja tarpeeksi vahvoina kuorintoina.

   Poista
 27. mikä minulle olisi hyvä: minulla on pintakuiva sekaiho omasta mielestäni siis.

  VastaaPoista
 28. Kauanko postitus Larachemistä kestää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parisen viikkoa taisi postitus kestää.

   Poista
 29. Kiitos Ellen hyvin kirjoitetusta ja asiantuntevasta blogista. Olen juuri toipumisen loppumetreillä ensimmäisestä TCA kuorinnastani joka tehtiin 10 päivää sitten. Ihoa kuoriutuu vielä nenästä ja kasvojen sivuillta. Minulle tehtiin lääkärillä koko kasvoille 20%:lla jota tehostettiin vielä valituille alueille 12,5% ja 10% liuoksilla. Lääkärin mukaan kasvoni reagoivat hoitoon "yllättävän herkästi". Kasvot ovat kuitenkin toipuneet hyvin.

  Hoito näyttäisi kirkastavan ja raikastavan kasvoja yleisesti mutta arvet/jäljet joita lähdin poistamaan ovat edelleen paikoillaan, tosin hivenen himmeämpinä ja siistimpinä. Ymmärrän kyllä että lopullinen tulos näkyy mahdollisesti vasta viikkojen/parin kuukauden päästä, sen mitä uuden kollageenin muodostus vie. Joka tapauksessa kuorintoja tarvitaan ilmeisesti useampia jotta vaikutus arpiin näkyisi ? Ajattelinkin nyt tilata tuolta Larachemistä salisyylihappoa (arpiin, kuivattava vaikutus) ja maitohappoa (pigmentaatioon/laikkuihin, kosteutta sitova) joita ajattelin vuorotellen käyttää viikon/parin välein. Osaisitkohan neuvoa näiden vahvuuksien kanssa, mitä kannattaisi tältä pohjalta valita..? Olen 41-v mies.

  VastaaPoista
 30. Onko normaalia, ettei 20% salisyylihappo tuntunut iholla juuri miltään? Pienen pientä kivelyä tuntui silloin, kun huuhteli lopuksi kasvot vedellä.

  VastaaPoista
 31. Hei!

  Toivottavasti vielä näet tämän kommentin.. Eksyin tähän vanhaan postaukseesi, kun etsin ratkaisua mustapäille nenänvarressani, jotka tukkivat meikin niin, että näyttää hyvin epätasaiselta. Olen 20-vuotias ja ihoni on herkkä, atooppinen ja ihottumalle herkkä. Olen saanut sen rauhottumaan kyllä säännöllisellä ja perusteellisella pesemisellä. Mitä siis suosittelisit tuolta larachem.com sivulta; salisylihappoa (mikä prosentti) vai tai esim tuota Lactid Acid Peeliä tms. Käyttäisin vain nenään, mikä on ainoa osa naamastani joka on rasvainen ja epäpuhtauksia keräävä.

  Kiitos! :)

  VastaaPoista
 32. Ainakin salisyylihappohan on lääkeluettelossa, eli tilata saa vain Eta-maista. Kannattaa olla tulliin tai fimeaan yhteydessä, tarvitaanko reseptiä ja onko rajoituksia, keneltä saa tilata jne.

  VastaaPoista
 33. Hei, kiitos näistä tiedoista. Voisitteko neuvoa mikä happoa kannattaa tilata jos halua vaalentaa raskausarvet vasta/ reidet ja olkavarsien alueelta? Olen miettinyt asia pitkään... olisin todella kiitollinen jos saisin vastauksen.

  VastaaPoista
 34. Hei!
  Oletko tehnyt kemiallista kuorintaa alaluomille?
  Minulla on iän tuomaa (40+) ryppyä ja ihon veltostumista, joten varsinkin silmän alueen kemiallinen kuorinta ja tulokset kiinnostaisivat :) Entä mikä happo?
  Kiitos!!!
  Seila

  VastaaPoista