tiistai 5. heinäkuuta 2011

Karitevoita kuiville kutreille

Paksu karitevoi tekee nannaa hiuksille varsinkin nyt kesällä, kun aurinko paahtaa ja kuivattaa hiuksia, mutta en ole saanut omaa isoa voilohkoani oikein käytetyksi tarpeeksi sutjakkaa vauhtia ja lohko onkin saanut maata aika rauhassa pakastimen lokerossa. Onneksi huomasin sekoittaa hiukan Nubian Heritagen mangovoita pieneen annokseen tavallista, puhdistettua ja siten melko hajutonta karitevoita. NB:n mangovoi on itsessään melkoisen juoksevaa öljyä, kun voi sulaa iholla ihon lämmön takia, ja senkin on mangovoi jäänyt vähälle käytölle, koska voi ei ole tarpeeksi jämäkkää käytettäväksi esimerkiksi hiuksiin.

Sekoitin erilliseen kannelliseen astiaan noin pari teelusikallista Pienestä Tuoksukaupasta hankkimaani karitevoita ja noin alle puoli teelusikallista NB:n mangovoita. Seosta ei tarvinnut lämmittää, vaan voit sekoittuivat helposti ihan pelkästään lusikalla muussaamalla.

Nyt saan käytettyä karitevoita melkein joka päivä latvasuojana ja ihanan tuoksuista voita on kiva käyttääkin, kun hiukset tuoksuvat hyvältä. Seoksesta on myös helppo sulattaa pieni nokare ja emulgoida sulanut voi pieneen määrään hoitoainetta hiusten tehohoitoa varten. Karitevoilla on minua ainakin suuresti ilahduttava hienoinen tuuheuttava ominaisuus ja antaahan karitevoi mukavasti latvoille kiiltoakin samalla, kun voi hoitaa ja suojaa hiuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti