maanantai 27. kesäkuuta 2011

Sisäinen aurinkosuoja auttaa oikeasti

Olen käyttänyt jo useampana kesänä jotain "rusketusvalmistetta" suojatakseni ihoani sekä nopeuttaakseni ruskettumista, ja useiden vuosien kokeiden jälkeen olen löytänyt hyvän yhdistelmän, joka suojaa ihoa ihan oikeasti, josta on apua elimistölle muutenkin ja joka antaa säännöllisessä käytössä iholle kivan sävyn talvellakin.

Olen syönyt vahvaa D-vitamiinia parisen vuotta ja siitä on ollut selvästi apua ihon suojaamisessa, ja onhan D-vitamiinin säännöllisestä syönnistä muutakin apua muun muassa virkeyden ylläpitämiseen, luiden hyvinvointiin ja vastustuskyvyn nostamiseen ja ylläpitämiseen. Syön D-vitamiinia myös kesäisin, vaikka auringostakin tulee luontaisesti sitä, mutta vähennän annosta selvästi kesällä.

Toinen todella hyvä ja tutkitustikin toimiva sisäinen aurinkosuoja on voimakas antioksidantti ja karotenoidi lykopeeni. Syön lykopeeniä ympäri vuoden noin 15-20 mg päivässä valmisteesta riippuen ja keväisin tuplaan annoksen 30-40 mg:an koko kesän ajaksi. Lykopeeni auttaa suojaamaan varsinkin todella helposti palavaa ihoa ja muita ihotyyppejä se auttaa ruskettumaan helpommin. Lykopeenistä on selvästi hyötyä aurinkoihottuman estämisessä. Lisäksi säännöllinen lykopeenin syönti antaa iholle kivan, luonnollisen ruskettuneen sävyn talvellakin.

Kolmas hyvä sisäinen aurnkosuojavalmiste on astaksantiini. Se on myös voimakas antioksidantti ja karotenoidi, joten tekee elimistölle muutenkin hyvää kuin, että antaa iholle hyvän sisäisen aurinkosuojan. Astaksantiinia kannattaa syödä 10 mg päivässä, ja siitä on hyötyä myös muutoin kuin talvisin, koska astaksantiini tukee varsinkin silmien ja ihon terveyttä sekä auttaa hyvän vastutuskyvyn ylläpitämisessä.

Myös luteiini on kokeilemisen arvoinen sisäinen aurinkosuoja, koska sekin on voimakas antioksidantti ja karotenoidi. Eräänkin tutkimuksen mukaan luteiini suojaa ihoa UV-säteilyltä ja auttaa säilyttämään sekä saavuttamaan hyvän kosteustasapainon ihossa, eli pitää tällöin myös ryppyjä loitolla. Juuri tuon ryppyseikan takia aloin syömään myös luteiinia =) .

Säännöllisessä käytössä kaikki nuo kolme antioksidanttia antavat iholle mukavan, rusketuksenomaisen hehkun, joka ei ole liian oranssi tai kellertävä, vaan iholle tulee oikeasti sellainen päivettyneen näköinen väri. Talvellakin voi siis olla hiukan päivettynyt, vaikka ei olisikaan nähnyt aurinkoa puoleen vuoteen.

2 kommenttia:

 1. Hei,

  Kiitos paljon blogistasi, löysin tämän vasta viikko sitten, annat tosi hyviä vinkkejä ja enne kaikkea kiitän sinua siitä, että sinun kauttasi löysin iHerbin, josta en ollut ennen kuullutkaan <3 Nyt olen ihan hulluna tilaillut tuotteita sieltä, heh. Näistä "rusketuspillereistä" kysysin vielä sen verran, että ihanko oikeasti ja näkyvästi talvellakin ilman aurinkoa päivettävät ihoa? Näyttääkö se siis ihan siltä, että kuin olisi ruskettunut, vaiko vain vähän antaa väriä? Vähäinen värikin tosin riittäisi, jos sen tekee, sillä olen luonnostani niin kalpea, että jos en käytä itseruskettavaa kasvoilla, kaikki kysyvät olenko sairaana :D

  Kiitos vielä, palailen varmasti kommentoimaan myös jatkossa, kaikkea hyvää sinulle.
  :)lla Sannu

  VastaaPoista
 2. Sannu, kiva, jos tykkäät tuotevinkeistäni ja jos niistä on sulle apua =) . "Rusketuskapselit" antavat säännöllisesti ja pidempään käytettynä selvästi sellaisen kullankeltaisen/rusehtavan värin. Se ei ole järjettömän voimakas, jos väriä vertaa vaikka itseruskettavan tekemään väriin, mutta kyllä se ainakin mulla näkyy selvästi ja sain kuulla ihmettelyjä, että miten voin olla päivettynyt keskellä talvea. Suosittelen kyllä kokeilemaan pidemmän aikaa, sillä vaikka väriä ei tulisikaan todella paljon, niin ainakin iho ja keho saavat kuitenkin hyödyn syömistäsi antioksidanteista.

  VastaaPoista