perjantai 11. marraskuuta 2011

Laadukasta kalaöljyä

Kalaöljy on hyväksi nivelille, iholle, aivoille, sydämelle, näölle, se alentaa huonoa kolesterolia, se taistelee ikääntymistä sekä tulehdustiloja ja -sairauksia vastaan. Itse huomaan kalaöljyn helpottavan kuukautis- ja ovulaatiokipuja huomattavasti. Jos ei muuta lisäravinnetta syö, niin kannattaa syödä ainakin kalaöljyä, jos ei syö säännöllisesti rasvaista kalaa. Kalaöljystä on kuitenkin niin paljon tutkimuksilla todistettua hyötyä, että sitä ainakin kannattaa napata purkista. Kalaöljyissä on kuitenkin paljon eroja ja laadukas tuote ei välttämättä ole se kaikkien halvin, vaikka hinnakas tuote saattaakin olla pitoisuudeltaan parempi ja siksi käytössä edullisempi. Eikä kalaöljyn hyviä vaikutuksia kannata vesittää sillä, että syö ympäristömyrkkyjä sisältävää kalaöljy, joten kalaöljyä ostaessa kannattaa hiukan tutkia putelin sisältöä.

Hyvä ja laadukas kalaöljy sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja, erityisesti eikosapentaeenihappoa (eicosapentaenoic acid, EPA) ja dokosaheksaeenihappoa (docosahexaenoic acid, DHA). Omega-3-rasvahappoja pitäisi saada päivässä ainakin 1000 mg hyvien vaikutuksien aikaansaamiseksi, ja mitä enemmän tuossa määrässä on DHA:a ja EPA:a, sitä parempi. Ja mitä puhdistetumpi (ultra-refined, molecularly distilled) kalaöljy on kyseessä, sitä vähemmän siinä on ympäristömyrkkyjä ja sitä laadukkaammasta tavarasta on kyse.



Wellements PharmaNutrients -kalaöljyt ovat laadukkaita ja kahdesta kalaöljykapselista saa jopa 2000 mg omega-3-rasvahappoja. Cardio- ja Life-versiot ovat identtisiä sisällöltään ja hintakin niissä on sama, joten kumpi vain noista valmisteista takaa oikein hyvin kalaöljyn päivittäistarpeen. Kapseleissa on EPA:a runsaasti, samoin kuin DHA:a. Kapselit ovat kyllä  melko isokokoisia, mutta onneksi ne menevät alas sutjakkaasti liukkaan pinnan ansiosta. Niihin on myös lisätty piparminttuöljyä, joten inhottavia kalanmakuisia röyhtäyksiä ei tarvitse pelätä. Kalaöljykapselit kannattaa ottaa aterian tai välipalan kanssa parhaan mahdollisen imeytyvyyden takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti