torstai 17. marraskuuta 2011

Mainiot öljyt hiustenhoidossa

Erilaiset luonnonöljyt ja -voit ovat erinomaisia tehohoitajia ja hoitiksien boostajia. Varsinkin erityisen kuivat hiukset hyötyvät niistä, mutta kyllä öljyistä on apua myös muille hiuslaaduille sekä hiusten hyvän kunnon ylläpitämiseen. Öljyt ovat helppoja käyttää hoitiksien seassa tai ihan hiuksiin jätettävinä hoitiksina, ainoastaan kovia voita täytyy sulattaa vesihauteessa tai mikrossa. Juoksevien öljyjen käyttö aamu- tai iltasuihkun yhteydessä ei vaadi välttämättä edes erillistä sekoituskippoa, kun öljyn voi sekoittaa hoitikseen kämmenelläkin.

Hiushulluuteni aikana olen kokeillut todella paljon erilaisia luonnonöljyjä ja -voita hiusten- sekä ihonhoidossa, joten kokemuksia erilaisista öljyistä on kertynyt runsaasti. Tässä kokemuksiani erilaisista öljyistä tykkäämisjärjestyksessä.

Luumunsiemenöljy: ehdoton suosikkini, on kevyttä, tuoksu on aivan mahtava, sekoittuu hyvin hoitikseen ja sekoituksiin. Voi käyttää myös jätettävänä, jolloin antaa kiiltoa ilman lähmäisyyttä.

Camelliaöljy: todella ohutta, ihan hajutonta teepensaan siemenistä tehtyä öljyä. Toimii hyvin jätettävänä, eikä lähmää hiuksia keveytensä ansiosta. On sellaista kuivan rasvaista öljy, imeytyy todella nopeasti. Parhain camelliaöljylaatu on Camellia Japonica -öljy, jota saa näköjään iHerbistäkin: Aubrey Organics White Camellia Oil Soothing Emollient, 11 ml.

Jojobaöljy: todella hyvä kiillon antaja, joka käy jätettäväksi kuiviin tai kosteisiin hiuksiin levitettynä. Sekoittuu myös hoitiksiin hyvin.

Käsittelemätön kaakaovoi: todella tummanruskeaa ja suklaisen tuoksuista. Sulaa nopeammin kuin puhdistettu kaakaovoi, sekoittuu hoitikseen hyvin, soveltuu hyvin myös jätettäväksi.

Karitevoi: todella hyvää karheille latvoille jätettävänä, kun levittää muutaman nokareen kuiviin latvoihin. Koostumus on vahamaista ja pehmeää, mutta sulaa helposti mikrossa ja sekoittuu hyvin hoitiksiin. Oma karitevoini ei tuoksu miltään, sillä se on Tuoksukaupan vanhaa versiota, eli ilmeisesti puhdistettua.

Kaakaovoi: hyvä tehokosteuttaja tämäkin. Käy jätettäväksi ja sekoittuu myös hoitiksiin. Tämän kanssa pitää olla varovaisempi kuin karitevoin levittäessä kuiviin hiuksiin, sillä voita saattaa tulla hiuksiin liikaa ja se näkyy heti sellaisena vahamaisena lähmäisyytenä. Koska kaakaovoita pitää sulattaa käyttöä varten mikrossa, käyttö on minulla jäänyt nykyään vähäiseksi. Kiva heikko kaakaon tuoksu.

Avokadoöljy: koostumus on melko ohut, tuoksu yrttimäinen. Todella hyvä kosteuttaja hoitikseen sekoitettuna. Öljyä voi sekoittaa hoitikseen paljon, sillä se ei lähmää helposti.

Ruusunsiemenöljy: koostumus on aika rasvainen, joten hoitikseen sekoittaessa tarvitsee vain muutaman tipan. Lähmää jätettävänä. Teemäinen tuoksu.

Kookosöljy: antaa hyvin kiiltoa ja sekoittuu hyvin hoitiksiin. Toimii myös jätettävänä hyvin. Lähmää melko helposti, joten pienikin määrä riittää.

Vadelmansiemenöljy: hyvin samanlaista kuin ruusunsiemenöljy, tuoksuu vain hiukkasen vadelmateelle. Aika ohutta, mutta siltikin lähmää helposti.

Mansikansiemenöljy: aika ohutta öljyä, joka imeytyy melko hyvin myös hiuksiin. Siinä on jännä yrttimäinen/marjainen tuoksu, joka jää vähän leijailemaan pään ympärille.

Hampunsiemenöljy: todella voimakas vastaleikatun ruohon tuoksu, joka jäi hiuksiin, mutta ei kuitenkaan leijaillut pään ympärillä. Öljy on todella ohutta ja sitä sai laittaa hoitikseen paljonkin, eikä se siltikään lähmännyt. Rekkumainen tuntu, eli hiukset jäivät tämän jälkeen hieman karheiksi ja pörröisiksi. Huono säilyvyys, eli ei pysy kauan aikaa hyvänä edes jääkaapissa, joten säilytin öljyä pakastimessa.

Manteliöljy: liian paksua ja lähmäävää hiustenhoitoon. Edullinen perusöljy holvaukseen, mutta ei ole mikään erityisihmeöljy.

Murumuruvoi: kovaa kuin kaakaovoi, ei lähmää jätettävänä suurestikaan annosteltuna. Ei ihan niin vahamaista kuin karitevoi, jotenkin sulautuu paremmin hiuksiin. Ei anna paljon kiiltoa, mutta pehmittää hyvin latvat. Tuoksu meni jotenkin huonoksi purkissa, olisiko mennyt nopeasti vanhaksi tai jotain, joten kylmäsäilytys olisi ollut paikallaan.

Kukuipähkinäöljy: oli mielestäni todella mitäänsanomatonta, ei tehnyt oikein mitään. Öljy on melko ohutta, tuoksu on vesimäisen neutraali.

Meloninsiemenöljy: vesimäinen tuoksu, ohut koostumus. Ei tehnyt hiuksille kummempaa.

Papaijansiemenöljy: samanlaista mielestäni kuin meloninsiemenöljy.

Tamanuöljy: ällöttävän voimakas tuoksu ja paksu koostumus. Imeytyi kyllä todella hyvin kuiviin hiuksiin, ja sekoittui myös hyvin hoitikseen. Ei mielestäni ollut kuitenkaan loppujen lopuksi kummoinen hiusöljy, eli ei antanut paljon kiiltoa.

Kylmäpuristettu rypsiöljy: järjettömän lähmäävää ja paksua, käytän vain terästämään CWC-pesun ensimmäistä hoitista tarvittaessa. Tuoksu menettelee, koska on sellainen pähkinämäinen.

3 kommenttia:

 1. Ajattelin vain vinkata, että avokadoöljyä löytyy myös tuoksuttomanakin esim. Pienestä Tuoksukaupasta. Mä en nimittäin vois muuten sitä käyttää tuon tuoksun takia. Ja mulla on myös iHerbin avokadoöljy eikä sekään tuoksu!

  Luumunsiemenöljy on tosiaan ihana, sen tuoksu ei häiritse, kun laittaa vähän :) Nuo kaksi on mun lemppareita hiustenhoidossa.

  VastaaPoista
 2. Mistä löysit Tamanuöljyn?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin tamanuöljyä aikoinaan Pienestä Tuoksukaupasta.

   Poista