tiistai 4. joulukuuta 2012

Kalaöljy vs. krilliöljy

Otan päivittäin kalaöljykapseleita sen takia, etten syö tarpeeksi usein kalaa ja koska kalaöljykapselit ovat selvästi poistaneet ovulaatiokipuni ja auttaneet myös kuukautiskipuihini. Ajattelin kuitenkin kokeilla krilliöljyä, sillä jotkut ovat sanoneet krilliravuista tehdyn öljyvalmisteen olevan ylivertaista ja paremmin imeytyvää verrattuna tavalliseen kalaöljyyn.


Kuva iHerbistä.


Ostin siis purkin Natrolin Omega-3 Krill Oil -krilliöljykapseleita, joissa on 1000 mg krilliöljyä, josta EPA:a 150 mg ja DHA:a 90 mg per kapseli. Tavallisesti ottamaani kalaöljyyn (Wellements PharmaNutrients Life Omega-3 Fish Oil Fresh Mint 1000 mg, 60 kapselia) verrattuna krilliöljyn pitoisuudet ovat siis todella pieniä, kun yhdessä kalaöljykapselissa on EPA:a 500 mg ja DHA:a 200 mg.

Kapseleissa pitäisi olla sitruunanmakua- tai hajua, mutta todella voimakkaan kalanhajun lisäksi en huomannut mitään muuta makua tai hajua kapseleissa. Nielaisin kapselin aina mahdollisimman nopeasti ja vältin haistamasta purkkia, sillä kapselipurkki haisi aivan kuvottavan kalaiselta. Otin kapselin iltaisin ennen nukkumaanmenoa, joten en osaa sanoa aiheuttivatko kapselit inhottavia röyhtäyksiä. Kapselit ovat melko kookkaita, mutta suikulanmallinen sekä liukas kapseli on onneksi helppo niellä.

Ostin tosiaan vain yhden purkin kokeiluun ja kokeilun aikana minulla oli ovulaatio sekä kuukautiset. En edes muista koska viimeksi ovulaatiokivut olisivat olleet niin voimakkaat kuin krilliöljyä syödessäni. Samoin kuukautiskivut olivat voimakkaammat kuin tavallista kalaöljyä syödessäni. Tuplasin jossain vaiheessa yhden kapselin päiväannoksen kahteen kapseliin, enkä huomannut siitäkään olevan mitään hyötyä.

Ainakin minun kohdallani joidenkin hehkuttama krilliöljyn ylivertaisuus oli ihan naurettava väite ja purkin loputtua palasinkin äkkiä takaisin tavallisesti ottamaani ja selkesäti toimivaan kalaöljyyn. Ikävät ovulaatio- tai kuukautiskivut olivat vain huono muisto enää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti