tiistai 11. kesäkuuta 2013

Uusia sulfaatittomia sampoita kokeilussaEarth Science Deep Conditioning Shampoo Olive & Avocado on sulfaatiton ja hellävarainen sampoo, joka sisältää muun muassa silkkiä. Otin sampoon kokeiluun oikeastaan juuri tuon silkin takia ja lisäksi senkin takian, että sampoon nimestä voisi päätellä sen olevan kosteuttava tuote.

Onneksi sampoo osoittautuikin oikein kivaksi tuotteeksi, sillä se pesee hiukset hellävaraisesti puhtaaksi asti, mutta ei kuivata hiuksia tai pese narskuvan puhtaaksi asti, eikä jätä hiuksia tai päänahkaa öljyisen lähmäisiksi. Joskus oikein kosteuttavat ja öljypitoiset sampoot ovat useamman käyttöpäivän jälkeen tehneet hiuksistani himmeät, mutta onneksi Earth Sciencen sampoo tekee hiuksista kiiltävät.

Pieni määrä sampoota vaahtoaa hyvin, eikä sampoota tarvitse lutrata ruokalusikkatolkulla, jotta saa päänahan kokonaan vaahdotettua. Hyvän vaahtoamisen ansiosta puteli riittää melko pitkään pienestä pakkauskoostaan huolimatta.

Tuotteeseen on lisätty tuoksua, joka on kuitenkin melko mieto ja saippuamaisen raikas, mielestäni aika neutraali tuoksu, joka ei jää leijailemaan pään ympärille.

Sampoo ei nyt voi muutenkaan olla mitenkään erityisen syvähoitava, mutta voisin kyllä lämpimästi suositella tätä sampoota kuiville ja käsitellyille hiuksille, jotka tarvitsevat kosteuttavan sampoon.


Kuvat iHerbistä.

Earthly Delight Hair Care Shampoo Herbal on myös sulfaatiton sampoo, joka ei sekään kuivata hiuksia tai päänahkaa, vaikka onkin tuota edellistä sampoota selvästi pesevämpi.

Earthly Delightin sampoota tarvitsee käyttää todella reilusti, että sampoon saa vaahtoamaan päänahassa edes jotenkin. Vaikka pullo onkin kokoonsa nähden edullinen, niin iso 455 ml:n pullo ei välttämättä kestä kauaa tuon huonon vaahtoavuuden takia.

Tämäkään sampoo ei tee hiuksia kuiviksi tai öljyisen lähmäisiksi, mutta mitään erityisiä tuloksia en ole huomannut tämän sampoon käytön jälkeen, hiuksiin ei siis tullut mitään lisääntynyttä kiiltoa tai kuohkeutta.

Sampoo on kuitenkin sen verran kosteuttavan tuntuinen varsinkin iholle käytettynä, että olenkin käyttänyt sampoota muun muassa kainaloiden pesussa :D . Voimakkaan, mutta raikkaan ja jotenkin miehekkään yrttisen tuoksunsa takia sampoo sopii mielestäni hyvin myös miesten käyttöön varsinkin, kun sampoota täytyy vähän holvata sekä päänahan että vartalon pesussa vaahdon aikaansaamiseksi, ja miehethän monesti käyttävät erilaisia pesutuotteita melko runsain määrin ;) . Tietenkin jos tykkää raikkaan yrttisestä ja miehekkäästä tuoksusta, niin mikään ei estä naisia käyttämästä sampoota joka paikan pesunesteenä, sillä tuoksu ei kuitenkaan jää iholle leijailemaan pitkiksi ajoiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti