perjantai 24. toukokuuta 2013

Tuuheuttava ja rakennepaikkaava hoitis

Päädyin kokeilemaan Biotene H-24 Natural Conditioner with Biotin -hoitista, kun etsin jotain keratiinia sisältävää rakennepaikkaavaa hoitista hiuksilleni. Hoitis on samalta valmistajalta kuin tavallisesti iHerbistä tilaamani rekku, eli Mill Creek valmistaa myös tuota Biotene H24 -sarjaa. Biotene-hoitis on hieman luonnonmukaisempi hoitis kuin Mill Creekin Keratin Conditioner, jos ei ole välittänyt Mill Creekin rekun hiukan teollisemmasta koostumuksesta.


Kuva iHerbistä.


Biotiinihoitis sisältää ihan kivan määrän keratiinia, eli sopii myös käytettäväksi rakennepaikkaavana tuotteena vaurioituneille hiuksille. Lisäksi hiuksia tuuheuttaa hoitiksen sisältämä aloe vera, joka sopivissa määrin antaa kutristolle jämäkkyyttä, mutta liiallisesti käytettynä aloe vera korputtaa ainakin minun hiuksiani tehokkaasti.

Hoitiksen koostumus on melko paksun geelimäistä, ja hankalan muotoista pulloa saakin puristaa voimalla, että hoitista saa putelista ulos tarpeeksi, mutta kun hoitista vihdoin saa kädelle asti, niin hoitis levittyy hiuksiin helposti ja tasaisesti. Hoitis on myös mukavan monipuolinen, sillä se käy pikahoitikseksi (selvittää hiukset nopeasti), rakennepaikkaavaksi tehohoidoksi ja CO-pesuihin. Varsinkin CO-pesuissa hoitis on erinomainen, sillä se vaahtoaa hiukan tehden emulgoinnista ja päänahan puhdistamisesta helppoa. Jämäkkyyttä lisäävän ominaisuuden lisäksi hoitis kiillottaa hiuksia selvästi, joten hiuksista tulee sekä kuohkeat että kiiltävät.

Tuotteen tuoksu on melko voimakas, sellainen toffeemaisen/karamellimaisen makeahko ja mielestäni oikein ihana sekä miellyttävä, mutta tuoksuherkille hoitis ei varmaankaan sovellu voimakkaan tuoksunsa takia.

4 kommenttia:

 1. Olen tykännyt tuosta Mill Creekin rekusta kovasti, mutta ainahan sitä mielellään kokeilee hiukan luonnonmukaisempiakin tuotteita. Tää menee kyllä tuonne toivelistalle, voisi seuraavaan tilaukseen ajatella ottavansa. Tuoksukin kuulostaa just semmoselle mistä voisin tykätä. :-) Kiitos taas hyvästä vinkistä!

  VastaaPoista
 2. Hei, minulla taitaa olla juuri tuota, on vain unohtunut käyttää. muuten mitä on CO-pesu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. CO-pesu tarkoittaa Conditioner Only, eli hoitoaineella pesua. Käy hyvin kuivalle päänahalle ja kuiville hiuksille, tai kevyempänä pesuna verrattuna sampoopesuun.

   Poista
 3. Muakin kiinnostaa, mikä on CO-pesu? :)

  Blogissani on sinulle haaste!
  http://prettyecoistic.blogspot.fi/2013/05/viiden-kysymyksen-haaste.html

  VastaaPoista