keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Lisää proteiinia!

Kunnollisten vapaiden painojen kanssa tehtyjen treenien jälkeen olo saattaa olla todella heikko, eikä oksennuskaan ole monesti ollut kaukana, joten olenkin alkanut juoda heti treenien jälkeen palautusjuoman pukuhuoneessa. Kaikenlaista heraproteiinivalmistetta on tullut kokeiltua, mutta kaikkein parhaimman makuiseksi palautusjuomaksi olen havainnut ihan maustamattoman heran, jonka sekaan laitan hiukan tummaa O'boyn kaakaojauhetta (O'boy Dark Intense Cocoa Taste). Olen myös kuluttanut iHerbin ilmaisnäytteinä saatuja Madre Labsin kaakaojauhepussukoita palkkarin seassa ja tuo kaakaojauhe onkin tuntunut antavan vielä lisää kaakaon makua palkkariin. Senpä takia tilasin isomman, 225 g:n pussin Madre Labsin kaakaojauhetta, että saan sekoittaa sitä ihan kunnollisen määrän maustamattoman heran ja O'boyn tumman kaakaojauheen sekaan.En osaa sen kummemmin arvioida onko Madre Labsin muutakin kuin kaakaota sisältävästä kaakaojauheesta joitain terveysvaikutuksia, mutta ainakin se on todella hyvää palkkarin seassa =) .

Maustamattoman heran hyvä puoli on sen edullisuus ja helppo saatavuus, koska maustamatonta heraa on saatavilla marketeissakin. Lisäämällä itselle maistuvaa ja sopivaa kaakaojauhetta maustamattoman heran joukkoon saa tehtyä juuri sen makuisen palautusjuoman kuin haluaa, eikä tarvitse tyytyä yleensä todella ylimakeisiin ja kalliisiinkin valmiisiin proteiinijauheisiin. Lisäksi jos haluaa välttää keinotekoisia makeuttajia ja muita ylimääräisiä ainesosia, niin tuo omatekoinen sekoitus tekee siitäkin helpon homman.

Koska en ole mitenkään erityisen hyvä syömään aamupalaa, niin käytänkin kaseiinijauhetta aamupalan korvaajana. Kaseiini on hitaasti imeytyvää proteiinia, joten sen ansiosta kaseiini sopii todella hyvin aamupalan, välipalojen tai aterioiden korvikkeeksi. Ainoa ongelma kunnon kaseiinin löytämisessä on minulla oĺlut se, että melkein kaikki kaseiiniproteiinivalmisteet ovat makeutettu keinotekoisilla makeuttajilla tai fruktoosilla. Onneksi iHerb on tässäkin pulmassa auttanut valikoimissaan olevan Bluebonnet Nutrition -kaseiiniproteiinin avulla. Vaikka purkki on aika pieni, alle kilon kokoinen, ja sen takia kalliihko, niin maksan mieluummin vähän enemmän stevialla makeutetusta kaseiinista kuin että ostaisin edullisempaa ja helpommin saatavilla olevaa keinotekoisilla makeuttajilla makeutettua kaseiinia.Bluebonnetin kaseiinin maku on mukavan mieto suklaa, eikä proteiini ole yhtään liian imelää tai ällömakeaa. Tämänkin jauheen sekaan olen laittanut hiukan Madre Labsin kaakaojauhetta ja siinäkin raaka kaakaojauhe maistuu hyvältä voimistaessaan suklaan makua.

7 kommenttia:

 1. Muuten hyvää mutta kammoan kaikkea missä on sieniä ja minusta tässäkin kaakaossa maistuu sienet :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatko, että Madre Labsin kaakaossa maistuvat sienet? Miekään en voi sietää sienten makua, mutta mie en kyllä erota kaakaojauheesta sienten makua.

   Poista
 2. Suosittelen välipalaksi ja/tai palautumisjuomaksi Oriflamen Natural Balance Shakea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos haluaa välttää keinotekoisia makeutusaineita, niin en käyttäisi mainitsemaasi tuotetta sen sisältämän sukraloosin takia.

   Poista
 3. Mitä valmiita välipaloja itse suosittelet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaseiini on hyvä aamupala tai välipala, jos on mahdollisuus tehdä juoma sekoituspulloon, sillä kaseiini pitää nälän loitolla pitkään. Tuo em. kaseiinijauhe on laadukasta.

   Patukoista olen tykännyt tästä patukasta: http://www.iherb.com/Clif-Bar-Builder-s-Cocoa-Dipped-Double-Decker-Crisp-Bar-Chocolate-Mint-12-Bars-2-4-oz-68-g-Per-Bar/16928

   Noissa maku on enemmänkin kuin kohdallaan ja ravintoarvotkin ovat suht hyviä, joten noita tulee syötyä myös makeannälkään. Eivätkä patukat sisällä keinotekoisia makeutusaineita.

   Nopeita, helppoja, terveellisiä sekä hyviä rasvahappoja sisältäviä välipaloja ovat myös pähkinät ihan sellaisenaan.

   Poista
 4. Täytyypä tutustua. Mulla ei nuo pähkinät pidä verensokeria kohdillaan ja tietyille pähkinöille olen allerginen (en kuollettavasti).

  VastaaPoista