torstai 9. helmikuuta 2012

Hoitis herkkiksille

Näin talvisin todella kuivan huoneilman vallitessa päänahkani alkaa ärtyä ja kutista, jonka takia siirryn yleensä vähäksi aikaa hajusteettomien tuotteiden pariin. Viime aikoina ongelmana vain on ollut hyvän hajusteettoman hoitiksen löytyminen. Olen kokeillut kaikki sopivat iHerbin hajusteettomat hoitikset ja vain yksi on ollut todella hyvä, mutta koska tuotteen koostumusta muutettiin mielestäni huonompaan suuntaan, en ole käyttänyt kyseistä hoitista enää. Eipä siinä sitten auttanut muu kuin siirtyä internetin ihmeelliseen maailmaan ja etsiskellä hajusteetonta hoitista, joka täyttäisi melko korkeat kriteerini. Hoitis ei saa sisältää silikonia, mineraaliöljyä, parabeenejä, kuivattavia alkoholeja, eikä tietenkään hajusteita tai eteerisiä öljyjä.

Hakuni tuotti melko nopeasti tulosta ja päädyin tilaamaan Feel Uniquesta John Masters Organics Bare Unscented Detangler -hoitiksen, joka täytti kaikki kriteerini paitsi ehkä hinnan osalta. En olekaan vähään aikaan ostanut muita kuin naurettavan edullisia hoitiksia iHerbistä, joten tuon uuden hoitiksen hinta vähän järkytti. Mutta koska INCI näytti niin hyvältä, niin ajattelin kokeilla miltä hoitis tuntuu. Kaikki nuo öljyt ja varsinkin itseensä paljon kosteutta imevä hyaluronihappo kiinnittivät huomioni.

John Masters Organics Bare Unscented Detangler INCI:
Aloe barbadensis (aloe vera leaf juice) gel,* aqua (water), behentrimonium methosulfate, cetearyl alcohol, panthenol, hydrolyzed soy protein, hydrolyzed wheat protein, sorbitol, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil,* cocos nucifera (coconut) oil,* hyaluronic acid, helianthus annuus (sunflower) seed oil,* sulfur, linum usitatissimum (flaxseed) seed oil,* borago officinalis (borage) seed oil,* soy lecithin, soy tocopherols, citric acid, arnica montana (arnica) flower extract,* camellia sinensis (white tea) leaf extract,* chamomilla recutica (chamomile) flower extract,* calendula officinalis (calendula) flower extract,* equisetum hiemale (horsetail) leaf/stem extract,* foeniculum vulgare (fennel) seed extract,* potassium sorbate, sodium benzoate
* NOP Certified OrganicHoitiksessa on selvittävien pikahoitisten (englanniksi detangler) tapaan varmastikin aika alhainen pH, sillä hoitis sulkee hiussuomut nopeasti ja se selvittää hiukset jopa muutaman minuutin suihkun aikana. Hoitis ei tosiaan tuoksu millekään ja siinä on oikein mukava koostumus, joka ei ole liian liru tai liian paksu, joten se levittyy hiuksiin helposti. Kaikkien sisältämiensä öljyjen takia hoitis on kosteuttava ja silottava, jopa niin silottava, että minun hennot hiukseni latistuvat jopa vähän liikaa makuuni. Sen takia sopii varmasti oikein hyvin kuiville ja kurittomillekin hiuksille, joita tarvitsee saada aisoihin.

Mielestäni hoitis oli oikein mainio ostos, vaikka olikin reilusti hinnakkaampi kuin tavalliset hoitikseni. Mukavaa oli myös löytää kunnolla hoitava luonnonmukainen hoitis, jota ei hajustettu yhtään millään. Jos ei ole allerginen millekään hoitiksen sisältämille raaka-aineille, niin John Masters Organics Bare Unscented Detangler -hoitoaine on oikein hyvä vaihtoehto luonnonmukaista hoitoainetta etsiville hajusteyliherkille tai herkän ja/tai ärtyvän päänahan hoitoon. Ainakin minun talvipakkasten kuivattama päänahkani rauhoittui jälleen.

1 kommentti:

  1. http://www.pristineplanet.com/non-toxic-natural-cruelty-free-organic/conditioner/8422_a_0.html tuolla kanssa hyviä tuotteita ja kuvaa klikkaamalla saa INCIn näkyviin.

    VastaaPoista