torstai 12. heinäkuuta 2012

Sampoo ja hoitis herkkiksille

Thorne Research Thorne Organics Shampoo with Vitamin E Unscented Blend, 250 mlTällä sampoolla on pidempi lista sen suhteen mitä sampoo ei sisällä kuin mitä se sisältää =) . Sampoo on hajusteeton, eikä siinä ole inhottavaa raaka-aineiden hajua kuin joissakin hajusteettomissa tuotteissa on. Kuten muidenkin ostamieni tuotteiden kaltaisesti, se ei tietenkään sisällä sulfaatteja, silikoneja, mineraaliöljyä, glykoleita (Propylene Glycol yms.) tai parabeenejä. Muiden sampooseen sisältymättömien aineosien lista on vieläkin pidempi, se kannattaa tsekata iHerbin sivuilta tai itse pullosta.

Geelimäisen koostumuksen omaava sampoo pesee todella hellävaraisesti, eivätkä hiukset jää natiseviksi tai liian pestyn tuntuisiksi. Sampoota tarvitsee aika ison määrän, jotta sen saa vaahtoamaan päänahassa. Koska sampoota tarvitsee hieroa päänahkaan vaahdon aikaansaamiseksi, niin se saattaa takuttaa varsinkin käsiteltyjä hiuksia. Vaahto huuhtoutuu pois helposti ja hiuksiin jää mielestäni miellyttävän pehmeä tuntuma.

Sampoo sopii oikein hyvin herkkäihoisille ja -nenäisille, mutta kannattaa tietenkin tarkistaa INCI, jos on allerginen jollekin tietylle aineelle. Vaikka sampoo on kosteuttava, niin mielestäni se sopisi parhaiten aivan käsittelemättömien hiusten sampooksi.


Thorne Research Thorne Organics Conditioner with Vitamin E Unscented Blend, 250 ml

 Kuvat iHerbistä.

Sampoon tavoin tällä hoitoaineellakin on pidempi EI-lista kuin INCI. Hoitiksessa on hienoinen raaka-aineiden kirpeä tuoksu, joka ei onneksi ole voimakas, eikä jää hiuksiin leijailemaan, vaan huuhtoutuu pois veden mukana.

Hoitiksen koostumus on aika liru ja pulloa kannattaakin ravistaa voimakkaasti ennen jokaista käyttöä, että saa pullosta edes vähän paksumpaa tavaraa ulos. Kevyt hoitis oikein holahtaa hiuksiin, mutta jaksaa silti selvittää hiuksia jonkin verran. Huuhdellessa tuntuu, ettei hoitista irtoa hiuksista pois, vaan se kaikki olisi imeytynyt hiuksiin. En huomannut mitään erityistä kiiltoa hoitiksen jälkeen, mutta kiharuus voimistui selvästi, koska hoitis ei ole liian öljyinen tai raskas suoristaakseen kiharat.

Paljon käsitellyille hiuksille tämä hoitis ei riitä yksinään, mutta öljyillä terästettynä on varmasti toimiva ratkaisu, jos on herkkäihoinen, tuoksuyliherkkä tai muuten vain haluaa välttää turhaa kemikaalikuormaa. Sampoon tavoin hoitis sopii parhaiten käsittelemättömille hiuksille, jotka eivät vaadi paksua ja öljyistä hoitista.

Ainoa negatiivinen asia molemmissa tuotteissa on niiden korkea hinta ja pieni koko, vaikka mielestäni tuotteet ovat kyllä hintansa arvoisia.

3 kommenttia:

  1. ,,ja myös näistä tuotteiden arvosteluista ja esiinnostamisesta suuri kiitos sinulle,,

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Esim. propyleeniglykoli on iso ainesosa jäätymisenestoaineessa, enkä halua altistaa ihoani ja kehoani sellaiselle aineelle, jota käytetään laajalti raskaassa teollisuudessa.

      Poista