tiistai 17. heinäkuuta 2012

Salisyylihappokasvovesi

Lueskelin erään keskustelufoorumin kasvovesiketjua ja siellä kehuttiin Cliniquen salisyylihappoa sisältävää kasvovettä, joka tekee hyvää rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle. Salisyylihappo on todella tehokas kemiallisesti kuoriva ainesosa, joka sopii erityisen hyvin rasvaiselle iholle, koska salisyylihappo pystyy tunkeutumaan ihon rasvan läpi syvemmälle ihoon verrattuna muihin kuoriviin happoihin. Se tasapainottaa ihon rasvantuotantoa ja vähentää siksi ihon rasvaisuutta sekä epäpuhtauksia. Kuorivan vaikutuksensa ansiosta salisyylihappo aktivoi kollageenin tuotantoa, joten se sopii siksi hyvin myös ikääntyvälle iholle, jossa näkyy jo hienoisia ryppyjä ja ihon veltostumista.

Yritin sitten etsiä netistä luonnonmukaisempaa salisyylihappokasvovettä, koska en halua käyttää Cliniquen kaltaisten kosmetiikkamerkkien tuotteita. En löytänyt mitään valmista tuotetta, jonka salisyylihappopitoisuus olisi tarpeeksi korkea, mutta löysin kyllä ohjeita itsetehtyyn salisyylihappokasvoveteen. Ostin sitten 100 %:sta salisyylihappojauhetta, josta olen tehnyt itse salisyylihappokasvovettä.

Omasta ohjeestani tulee melko voimakasta kasvovettä tai oikeastaan salisyylihappoliuosta (noin 7-8 prosenttista), sillä olen tehnyt liuosta erittäin yksinkertaisella ohjeella.


5 ml salisyylihappojauhetta
5 ml alkoholia (salisyylihappo liukenee vain alkoholiin)
60 ml vettä


Olen käyttänyt ihan vain hanavettä, mutta sen tilalla voi käyttää myös erilaisia kukkaisvesiä tai tislattua vettä. Tislatun veden mukana pulloon voi tiputtaa muutaman tipan eteeristä öljyä, jos haluaa saada kasvoveteen enemmän sellaista tavallisen kosmetiikan tuoksuvaa fiilistä. Epäpuhtaalle iholle sopii hyvin teepuuöljy, vaikka sen tuoksu ei olekaan kaikkein miellyttävin. Olen mitannut salisyylihappojauheen pulloon ja olen kaatanut sen päälle alkoholin. Pulloa täytyy sekoittaa hyvä tovi, että karkean jauheen saa liukenemaan alkoholiin. Kun jauhe on liuennut, niin sitten vain vettä päälle ja pullon ravistus. Ennen jokaista käyttökertaa pulloa olisi hyvä ravistaa, että varmasti saa koko ajan tasaisen pitoisen liuoksen/kasvoveden käyttöönsä.

Minun rasvaiselle ja paksulle iholleni tuo 7-8 prosentin salisyylihappopitoisuus on juuri sopiva, mutta herkkä- ja kuivaihoisten on ehdottomasti tehtävä laimeampaa kasvovettä. Huomasin vahvasta salisyylihappokasvovedestä nopeasti suotuisia vaikutuksia, sillä jo parin viikon käytön jälkeen laajentuneet ihohuokoset näyttävät pienemmiltä, epäpuhtauksien määrä on vähentynyt, mustapäät ovat alkaneet hävitä, iho tuntuu ja näyttää sekä sileältä että pehmeältä ja ihon rasvoittuvuuskin on vähentynyt hieman. Iho ei ole kuoriutunut hilseilemällä niin paljoa, ettei todella pientä hilseilyä saisi meikin alle kauniisti piiloon.

Alussa salisyylihappo saattaa aiheuttaa enemmän epäpuhtauksia, koska happo kuorii ihoa ja tuo siksi ihon pinnalle näkymättömissä piilleet epäpuhtaudet, mutta onneksi salisyylihappo myös kuivattaa epäpuhtaudet nopeasti ja vaalentaa epäpuhtauksien mahdollisesti jättämiä punaisia jälkiä.

Ainoa harmistukseni tämän itsetekemän kotkotuksen suhteen on se, etten ole huomannut tehdä tätä aikaisemmin =) !

torstai 12. heinäkuuta 2012

Eksoottisen huumaavalta tuoksuvaa pyykkiä

Yleensä en pidä siitä, että vastapesty pyykki tuoksuu kilometrienkin päähän pyykinpesu- ja pyykinhuuhteluaineelta, joten olenkin pitäytynyt melko miedon tuoksuisissa pesuaineissa ja käyttänyt pyykinhuuhteluainettakin säästeliäästi ja silloinkin yleensä vain lakanoiden pesussa. Kuitenkin ihastuin GrabGreenin pyykinpesuainenäytteen perusteella pyykinpesuaineen melko voimakkaaseenkin tuoksuun ja minun oli pakko saada pesuainetta ihan kunnollinen käyttömäärä. Ostinkin sitten ison, 60 pesun pussin gardenialta tuoksuvaa pyykinpesuainetta.

Olen käyttänyt aiemmin GrabGreenin vetiveriltä tuoksuvaa pyykinpesuainetta treenivaatteiden ja pyyhkeiden pesuun, ja vetiverin raikas sekä vihreä tuoksu onkin sopinut niiden pesuun hyvin. GrabGreenin kätevät pyykinpesuainekapselit ovat helppoja käyttää: yksi tai kaksi kapselia riippuen pyykkien likaisuudesta pesukoneeseen pyykin sekaan, eikä tarvitse enää kaataa, mitata tai sotkea minkään nestemäisen ja jauhemaisen pyykinpesuaineen kanssa.




Gardenian eksoottisen huumava kukkaistuoksu on kuitenkin vieläkin parempi kuin vetiverin mieto vihreä tuoksu. Tuoksu on voimakas, voimakkaampi kuin mihin olen tottunut, mutta mielestäni niin järjettömän hyväntuoksuinen, että voisin vain nuuhkutella puhdasta pyykkiä koko ajan =) .



Kuvat iHerbistä.

Sekalaisia iHerb-uutuuksia

NutriBiotic Skin Cleanser Sensitive Skin Fragrance Free, 470 ml
- hajusteeton kasvopuhdistusaine herkällekin iholle
- putsari on hellävarainen, mutta pesee kyllä tehokkaasti rasvaisenkin nassun puhtaaksi meikeistä ja ihotalista

- geelimäinen, kirkas koostumus vaahtoaa hyvin ja jättää ihon pehmeäksi sekä kosteutetun tuntuiseksi
- ihoon ei tule sellaista kiristävää tunnetta tämän jälkeen
- isolla pullolla on aivan mainio hinta-laatusuhde

Dr. Woods Pure Almond Castile Soap with Organic Shea Butter, 235 ml
- nestemäinen, mantelilta tuoksuva saippua kaikenlaiseen kropan, kodin ja jopa pyykin puhdistamiseen
- saippuasta tulee ihanalta tuoksuva ja hyvin vaahtoava, mutta hellävarainen käsisaippua, kun saippuaa lantraa runsaalla vedellä, joten pienikin pullo saippuaa kestää pitkään ja tulee hinta-laatusuhteeltaan edulliseksi

Dr. Woods Shea Vision,Pure Peppermint Castile Soap with Organic Shea Butter, 235 ml
- raikkaalta piparmintulta tuoksuva nestemäinen saippua, jonka ominaisuudet ovat samat kyllä ylläolevassa tuotteessa

Frontier Natural Products Organic Ground Ceylon Cinnamon, 450 g
- tavallista kassiakanelia aromikkaampi, makeampi ja terveellisempi ceyloninkaneli on aivan järjettömän hyvältä maistuvaa kanelia
- ceyloninkaneli on luonnonmukaisesti viljeltyä
- nyt voi kaneliakin käyttää huolettomammin ja runsaasti, kun ei tarvitse pelätä kumariinia, jota on halvassa kassiakanelissa enemmän

Healthy Origins Vitamin D3 2400 IU, 360 kapselia
- vähän heikompaa, 60 μg:n D-vitamiinia kesäksi, koska haluan silti syödä D-vitamiinivalmistetta päivittäin, mutta 125 μg:n kapseli päivittäin on vähän liikaa kesäisin auringonkin paistaessa
- todella hyvä hinta-laatusuhde

Sampoo ja hoitis herkkiksille

Thorne Research Thorne Organics Shampoo with Vitamin E Unscented Blend, 250 ml



Tällä sampoolla on pidempi lista sen suhteen mitä sampoo ei sisällä kuin mitä se sisältää =) . Sampoo on hajusteeton, eikä siinä ole inhottavaa raaka-aineiden hajua kuin joissakin hajusteettomissa tuotteissa on. Kuten muidenkin ostamieni tuotteiden kaltaisesti, se ei tietenkään sisällä sulfaatteja, silikoneja, mineraaliöljyä, glykoleita (Propylene Glycol yms.) tai parabeenejä. Muiden sampooseen sisältymättömien aineosien lista on vieläkin pidempi, se kannattaa tsekata iHerbin sivuilta tai itse pullosta.

Geelimäisen koostumuksen omaava sampoo pesee todella hellävaraisesti, eivätkä hiukset jää natiseviksi tai liian pestyn tuntuisiksi. Sampoota tarvitsee aika ison määrän, jotta sen saa vaahtoamaan päänahassa. Koska sampoota tarvitsee hieroa päänahkaan vaahdon aikaansaamiseksi, niin se saattaa takuttaa varsinkin käsiteltyjä hiuksia. Vaahto huuhtoutuu pois helposti ja hiuksiin jää mielestäni miellyttävän pehmeä tuntuma.

Sampoo sopii oikein hyvin herkkäihoisille ja -nenäisille, mutta kannattaa tietenkin tarkistaa INCI, jos on allerginen jollekin tietylle aineelle. Vaikka sampoo on kosteuttava, niin mielestäni se sopisi parhaiten aivan käsittelemättömien hiusten sampooksi.


Thorne Research Thorne Organics Conditioner with Vitamin E Unscented Blend, 250 ml

 Kuvat iHerbistä.

Sampoon tavoin tällä hoitoaineellakin on pidempi EI-lista kuin INCI. Hoitiksessa on hienoinen raaka-aineiden kirpeä tuoksu, joka ei onneksi ole voimakas, eikä jää hiuksiin leijailemaan, vaan huuhtoutuu pois veden mukana.

Hoitiksen koostumus on aika liru ja pulloa kannattaakin ravistaa voimakkaasti ennen jokaista käyttöä, että saa pullosta edes vähän paksumpaa tavaraa ulos. Kevyt hoitis oikein holahtaa hiuksiin, mutta jaksaa silti selvittää hiuksia jonkin verran. Huuhdellessa tuntuu, ettei hoitista irtoa hiuksista pois, vaan se kaikki olisi imeytynyt hiuksiin. En huomannut mitään erityistä kiiltoa hoitiksen jälkeen, mutta kiharuus voimistui selvästi, koska hoitis ei ole liian öljyinen tai raskas suoristaakseen kiharat.

Paljon käsitellyille hiuksille tämä hoitis ei riitä yksinään, mutta öljyillä terästettynä on varmasti toimiva ratkaisu, jos on herkkäihoinen, tuoksuyliherkkä tai muuten vain haluaa välttää turhaa kemikaalikuormaa. Sampoon tavoin hoitis sopii parhaiten käsittelemättömille hiuksille, jotka eivät vaadi paksua ja öljyistä hoitista.

Ainoa negatiivinen asia molemmissa tuotteissa on niiden korkea hinta ja pieni koko, vaikka mielestäni tuotteet ovat kyllä hintansa arvoisia.

Öljyä ja antioksidanttia

Now Foods Omega-3 Molecularly Distilled Cholesterol Free, 500 kapselia
- todella iso ja edullinen pönikkä kalaöljykapseleita
- kunnolliseen EPA:n ja DHA:n annostukseen pääsee useammalla kapselilla, eli näitä täytyy ottaa useampi päivässä tai sitten iso satsi illalla juuri ennen nukkumaanmenoa

Healthy Origins Astaxanthin 12 mg Triple Strength, 60 kapselia
- yhdessä vahvassa kapselissa on päivän tarve astaksantiinia, eli 12 mg:a
- astaksantiini on voimakas antioksidantti ja karotenoidi, josta on paljon hyötyä mm. iholle

Floppeja

Tällä kertaa kasa floppi-tuotteita, joiden hankkimista en suosittele kellekään. Kerran näinkin päin =) .


Healthy Origins Razberi-K Raspberry Ketones 100 mg, 60 kapselia
- aromaattisen tuoksun vadelmalle antava aineosa on joidenkin eläintutkimusten mukaan laihduttava raaka-aine, mutta itse en huomannut yhtään mitään hyötyä tästä valmisteesta kahden kapselin päiväannostuksella
- kapselit ovat suloisen pieniä ja ne tuoksuvat ihan vadelmalta

 Better Botanicals Amla Shine Daily Conditioner, 235 ml
- Aivan järkyttävän huono hoitis, joka ei selvittänyt, ei antanut kiiltoa, eikä volyymiä
- vaalean mudan värisen hoitiksen tuoksukin oli kamala: jonkinlainen sekoitus mutaa ja yrttejä
- holvasin tämän runsaalla öljyllä terästettynä esihoitiksena, eikä se siinäkään hommassa ollut mikään erityisen hyvä

Uncle Lee's Tea Legends of China Green Tea Lemon, 100 teepussia
- tämän vihreän teen piti olla sitruunanmakuista vihreää teetä, mutta teessä ei maistunut kyllä mikään muu kuin kitkerä vihreä tee, teessä ei siis ollut edes sitruunan tuoksua tai häivähdystäkään makua
- ainoa hyvä puoli oli paketin iso koko ja todella edullinen hinta