maanantai 24. syyskuuta 2012

Raikkaita sitruunanmakuisia xylitol-pastilleja

Minun pitäisi käyttää enemmän xylitol-tuotteita, mutta en jaksa aina jauhaa purkkaa. Lisäksi minusta tuntuu, että oikeasti terveellisen purkan löytäminen on nykyään niin vaikeaa, koska purukumeissa on niin paljon kaikenlaisia ylimääräisiä ja välteltäviä aineosia. Onneksi huomasin etsiä jotain erikoisemman makuista pastillia iHerbistä, sillä löysin Xlear Inc Spry Lemonburst Mints -pastillit.

Kuva iHerbistä.

Nämä raikkaat sitruunanmakuiset xylitol-pastillit ovat niin maistuvia, että olen syönyt niitä jopa makeisten sijaisina. Pastilleja voi imeskellä tai pureskella, enkä ole saanut pastilleista vatsavaivoja, vaikka olenkin saattanut syödä niitä todella suuren määrän päivän aikana. Pastillit ovat tehty vain muutamasta ainesosasta ja ne ovat gluteenittomia. Kaloreitakaan niissä ei ole paljon, jos joku muukin haluaa syödä pastilleja karkkien sijaan :D .

Kosteuttavaa glyseriiniä hiuksille

Kasvisperäinen glyseriini on erinomainen ja ihanan edullinen kuivien hiusten tehohoitaja sekä kosteuttaja hoitoaineen seassa.


Kuva iHerbistä.



Notkean koostumuksensa takia se emulgoituu hoitoaineisiin helposti ja nopeasti.

Vaikka glyseriini onkin koostumukseltaan öljyisen tuntuista, niin se ei kuitenkaan ole samalla tavalla rasvaista ja paksua niin kuin jotkut luonnonöljyt ovat. Sen takia se on oivallinen todella kuiville hiuksille, sillä suurikaan määrä glyseriiniä ei lähmää hiuksia. Siksi glyseriini käy myös luonnonöljyjen maailmaan vasta tutustuneille, koska glyseriinin annostuksessa ei tarvitse olla niin nöpönuuka.

Hajuttomuutensa takia glyseriinillä voi terästää hyväntuoksuisia hoitiksia ilman pelkoa siitä, että terästäminen muuttaisi hoitiksen tuoksua huonompaan suuntaan niin kuin joskus tapahtuu voimakkaalta tuoksuvien luonnonöljyjen kanssa. Tuon hajuttomuusominaisuutensa ansiosta glyseriini soveltuu myös tuoksuyliherkkyyksistä kärsiville, sillä glyseriinillä voi terästää hajusteettomat tuotteet, eivätkä tuotteet tuoksu terästyksen jälkeen millekään.

Glyseriini tekee huonostakin hoitiksesta todella kosteuttavan pika- tai tehohoitiksen, joka varmasti selättää kuivimmatkin kutrit edullisesti ja helposti.

Taistele syksyn ankeutta vastaan B-vitamiineilla

Auringonvalo on taas vähentynyt selvästi ja ainakin itselläni se tuntuu ja näkyy heti virkeydessä, jaksamisessa ja energiatasoissa muutenkin. Senpä takia olenkin kokeillut hyvin imeytyvän B12-vitamiinin ottamista yhdessä laadukkaan moniB-vitamiinivalmisteen kanssa.

Olen ottanut päivittäin yhden Solgar Sublingual Methylcobalamin -imeskelytabletin sekä yhden Jarrow Formulas B-Right -moniB-vitamiinivalmisteen. Nämä lisäravinteet kannattaa ottaa ruuan kanssa parhaimman imeytyvyyden takaamiseksi, ja mieluummin vielä aamupäivällä, etteivät virkeyttä antavat B-ryhmän vitamiinit pidä hereillä öisin.




Mielestäni pimeämmän vuodenajan alkaminen ei ole vaikuttanut minuun niin paljon kuin aikaisempina syksyinä ja muutenkin mieli on ollut virkeämpi sekä positiivisempi. Laadukas moniB-vitamiinivalmiste saattaa myös helpottaa ajoittaista stressiä. Joillakin B-ryhmän vitamiinit auttavat todella paljon PMS:n sekä kuukautiskierron aiheuttamaan ärtymykseen ja itsekin olen huomannut, etten ole ollut ihan niin pahalla päällä kuukautisten alkaessa kuin silloin ennen näiden B-vitamiinien aloittamista.


Kuvat iHerbistä.

maanantai 3. syyskuuta 2012

Sitruunaista vihreää teetä

Enkä nyt tarkoita sitruunan pusertamista vihreään teehen, vaan jotain helpompaa ratkaisua, eli sitruunan makuista vihreää teetä. Ihastuin heti ensimaistamalta Bigelowin sitruunaiseen vihreään teehen, jossa sitruuna maistuu selvästi, mutta ei kuitenkaan liian paljon. Tee on todella pehmeää, eikä yhtään karvasta, kitkerän tai happaman makuista.

Kuva iHerbistä.


Yleensä oikean sitruunan lisääminen teehen tekee teestä liian happaman makuista, jota taas pitää yrittää taittaa makeudella. Kohta teessä maistuu sekä liian hapan sitruuna että liian makea sokeri, stevia tai muu makeuttaja. Teessä jo valmiiksi oleva sitruuna-aromi tekee mielestäni teen mausta tasapainoisemman ja jotenkin helpomman "käsitellä".

Ennen välttelin vihreän teen juomista, sillä luulin kaikkien vihreiden teelaatujen olevan kitkerää ja pahanmakuista, vaikkakin terveellistä, mutta nyt en oikeastaan muuta juokaan kuin vihreää teetä. Vihreä mangotee on toinen teelaatu, jota juon nykyään paljon tämän sitruunateen ohella =) .