lauantai 14. syyskuuta 2013

Hiusten laminointi


Kun esimmäisen kerran luin hiusten laminoinnista, mietin, että mikä ihme hiusten muovitusjuttu tämä nyt on, eihän se voi olla terveellistä, mutta onneksi hiusten laminoinnissa ei ole kyse mistään muoveista =) . Laminoinnilla tarkoitetaan hiusten rakennepaikkaavaa käsittelyä, jonka voi teetättää kampaamossa, mutta laminoinnin voi tehdä myös kotona erittäin edullisesti ja helposti. Laminointi antaa hiuksille rakennetta sekä kiiltoa ja se pidentää myös hiusvärin kestoa.

Pitkien hiusten yhteen hoitokäsittelykertaan tarvitaan vain

2 rkl liivatejauhetta, eli gelatiinia
6 rkl vettä
1 rkl hoitoainetta tai tehohoitoainetta


Hiukset pestään, jonka jälkeen hiukset voi tehohoitaa joko kosteuttavalla tai rakennepaikkaavalla tehiksellä. Tehohoito tässä vaiheessa ei ole pakollista, mutta laminointi tavallaan lukitsee kosteuden tai keratiinin hiuksiin, joten tehiksen käyttö on hyödyllistä. Tehiksen sekaan voi myös lisätä suoraväriä, jos on tarvetta hiusvärin taitolle tai kirkastamiselle. Hiukset voi myös värjätä ennen hiusten laminointia, niin väri kestää kirkkaampana pidempään.

Vesi kiehautetaan ja sen annetaan jäähtyä hieman, esimerkiksi hiustenpesun tai tehiksen poishuuhtelun ajan. Kuumaan veteen sekoitetaan kaksi ruokalusikallista liivatejauhetta ja niistä sekoitetaan mahdollisimman tasainen seos. Sekoituksessa kannattaa kuitenkin olla nopea, sillä seos ei saisi jäähtyä liikaa. Sitten, kun seoksesta on tullut tasaista, sekoitetaan mukaan ruokalusikallinen tehistä. Taas sekoitetaan tasaiseksi ja sitten seos onkin valmis laitettavaksi hiuksiin.

Seos on niljakasta ja liivatteen takia seos tuoksuu vähintäänkin mielenkiintoiselta, mutta onneksi seoksen saa levitettyä hiuksiin melko helposti, eikä haju leijaile nenään vaikutusajan aikana. Levityksessä kannattaa taas olla nopea, ettei seos jäähdy liikaa. Kun mömmö on saatu hiuksiin, niin suihkumyssy päähän ja sen päälle pyyheturbaani tai pipo. Hoitoa voi tehostaa lämmittämällä pyyhettä föönillä välillä. Vaikutusaika on 40 minuuttia tai enemmän. Sen jälkeen hiukset voi huuhdella, jälkihoitaa jätettävällä hoitoaineella ja mahdollisesti muotoilla tavalliseen tapaan, mutta kannattaa varautua tavallista pidempään kuivumisaikaan.

Lopputuloksena ovat kiiltävät, kuohkeat, jämäkät ja paksumman tuntuiset hiukset. Samanlaisen lopputuloksen olen saanut, kun kävin säännöllisesti teetättämässä kampaamossa rakennepaikkaavia L'Anzan Ultimate Treatment -tehohoitoja. Hiusten laminointi on vain paljon, paljon edullisempaa ja helpompaa kuin L'Anzan viisivaiheisen UT:n teetättäminen kampaamolla tai kotona itse tekeminen. Lisäksi liivatelaminointi on hiuksille luonnonmukaisempi käsittely.

Laminoinnin voi tehdä hiuksiin 3-5 viikon välein hiusten kunnosta riippuen.

10 kommenttia:

 1. En oo tästä ennen kuullutkaan, ja suoravärien suurena kuluttajana tuo laminointi houkuttelee... Täytyy kokeilla. Kiitos ohjeesta! :)

  VastaaPoista
 2. Toooosi erikoista, mutta kiinnostavaa :)

  VastaaPoista
 3. Hei kiitos paljon vinkistä! Piti heti päästä kokeilemaan ja olen kyllä tyytyväinen :) Laitoin sekoitukseen Mill Creekin biotiinihoitoainetta ja tehostin sitten vaikutusta käymällä saunassa. Hiuksista tuli tosi tosi pehmoiset ja kuohkeat, tykkään kovasti! Tästä varmasti tulee vakituinen osa hiustenhoitoa, ihanaa kun ei maksakaan melkein mitään :)

  VastaaPoista
 4. Käsittely on kyllä erikoinen, mutta todella hyvä hiustenhoitokeino kaikessa yksinkertaisuudessaan =) . Kannattaa kokeilla, sillä ainakaan hintansa puolesta tämän käsittelyn tekemisessä ei menetä mitään.

  VastaaPoista
 5. Pysyykö tuo kuohkeus ja kiilto kuinka kauan, jos vaikka pesee hiuksia päivittäin? Tietty hiuslaadustakin riipuvainen, mutta noin keskimäärin, onko tietoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tehnyt käsittelyn vasta kerran, joten en osaa sanoa kuinka pitkään hyvät vaikutukset näkyvät. Minulla on nyt viikko ensimmäisestä käsittelystä ja edelleen hiukset ovat kiiltävät sekä jämäkät, ja pesen hiukset päivittäin.

   Poista
 6. Toivottavasti et Ellen pahastu, jos jaan tässä toisenkin vinkin kuinka gelatiinijauhetta voi käyttää. (Mietiskelin itsekseni, voiskohan tuohon lisätä pari tippaa jotain eteeristä öljyä. No, kokeilemalla selviää.) =)

  http://www.youtube.com/watch?v=-bjOB4zS0uE

  http://www.youtube.com/watch?v=-bjOB4zS0uE

  VastaaPoista
 7. hei

  mistä tämä resepti on peräisin? Oletko itse ihan keksinyt vai mistä löytänyt?
  Kokeilin luonnonkiharaan pörröpäähäni ja ei se kyllä siloittanut yhtään pörröisyyttä, ehkä ei vaikuttanut tarpeeksi kauan, mutta toisaalta sehän kovettuu jos liian kauan vaikuttaa.. toki lähtee hyvin lämpimällä vedellä huuhdellen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netistä tämäkin resepti on löytynyt =) . Annoithan mössön vaikuttaa jonkun muovisuojan alla, ettei seos kuivaa hiuksiin? Ihan niin kuin tavallisessa tehismuhituksessakin, täytyy gelatiinikäsittelyssä pitää hiukset kosteina ja lämpiminä koko ajan, ettei kosteus haihdu. Ohut suihkumyssy kelpaa oikein hyvin tähän tarkoitukseen, kun päälle vielä tekee pyyheturbaanin tai vetäisee myssyn päälle löysän pipon.

   Poista
 8. Tää on ihan mahtava!
  Kaveri linkitti Facebookiin ja oli pakko testata!
  Mun supersuorat ja superliukkaat hiukset pysyivät viikon patukkakiharoilla kun normaalisti kiharat ovat yhdessä illassa suoristuneet.
  Ehdoton lisäys mun hiustenhoitotouhuihin, kiitos kun jaoit :)

  VastaaPoista