perjantai 24. toukokuuta 2013

Tuuheuttava ja rakennepaikkaava hoitis

Päädyin kokeilemaan Biotene H-24 Natural Conditioner with Biotin -hoitista, kun etsin jotain keratiinia sisältävää rakennepaikkaavaa hoitista hiuksilleni. Hoitis on samalta valmistajalta kuin tavallisesti iHerbistä tilaamani rekku, eli Mill Creek valmistaa myös tuota Biotene H24 -sarjaa. Biotene-hoitis on hieman luonnonmukaisempi hoitis kuin Mill Creekin Keratin Conditioner, jos ei ole välittänyt Mill Creekin rekun hiukan teollisemmasta koostumuksesta.


Kuva iHerbistä.


Biotiinihoitis sisältää ihan kivan määrän keratiinia, eli sopii myös käytettäväksi rakennepaikkaavana tuotteena vaurioituneille hiuksille. Lisäksi hiuksia tuuheuttaa hoitiksen sisältämä aloe vera, joka sopivissa määrin antaa kutristolle jämäkkyyttä, mutta liiallisesti käytettynä aloe vera korputtaa ainakin minun hiuksiani tehokkaasti.

Hoitiksen koostumus on melko paksun geelimäistä, ja hankalan muotoista pulloa saakin puristaa voimalla, että hoitista saa putelista ulos tarpeeksi, mutta kun hoitista vihdoin saa kädelle asti, niin hoitis levittyy hiuksiin helposti ja tasaisesti. Hoitis on myös mukavan monipuolinen, sillä se käy pikahoitikseksi (selvittää hiukset nopeasti), rakennepaikkaavaksi tehohoidoksi ja CO-pesuihin. Varsinkin CO-pesuissa hoitis on erinomainen, sillä se vaahtoaa hiukan tehden emulgoinnista ja päänahan puhdistamisesta helppoa. Jämäkkyyttä lisäävän ominaisuuden lisäksi hoitis kiillottaa hiuksia selvästi, joten hiuksista tulee sekä kuohkeat että kiiltävät.

Tuotteen tuoksu on melko voimakas, sellainen toffeemaisen/karamellimaisen makeahko ja mielestäni oikein ihana sekä miellyttävä, mutta tuoksuherkille hoitis ei varmaankaan sovellu voimakkaan tuoksunsa takia.

tiistai 21. toukokuuta 2013

Namit pähkinät

Tilasin oikeastaan vain paketin täytteeksi Yumnuts Naturals Cashews Flavor Roasted Chocolate -pussin, eli ilmapaahdettuja, suklaisia cashew-pähkinöitä. Tiesin, etteivät pähkinät ole suklaalla kuorrutettuja ja epäilin sen takia pähkinöiden makua. Epäilin kyllä ihan turhaan, sillä nämä ikään kuin kaakaojauheella kuorrutetut pähkinät ovat aivan järjettömän hyvänmakuisia ja mahtavan rapsakoita.

Pähkinät ovat juuri sopivan makeita, että niillä lähtee pieni makeannälkä terveellisesti, sillä pähkinäthän tunnetusti sisältävät ihmiskeholle tarpeellisia hyviä, pehmeitä rasvahappoja. Samalla saa pikkuisen myös proteiinia ja mahdollinen oikea nälkäkin taittuu pähkinöitä syödessä.



Kuva iHerbistä.


Suosittelen erittäin lämpimästi kokeilemaan näitä pähkinöitä, jos iHerbin tilaus kaipaa vähän kevyttä lisätäytettä!

Protskua

Vaikka yritänkin syödä mahdollisimman proteiinipitoista ruokaa, niin en siltikään aina saa ruokavaliostani tarpeeksi proteiinia lihasten kasvatusta ja saavutettujen tulosten ylläpitämistä varten. Senpä takia yritänkin juoda proteiinijuomia ainakin ennen ja jälkeen salitreenin sekä monesti juon shakeja myös ihan välipalana tai ateriankorvikkeena.

Go4fit-nettikaupan myymä Extreme Whey -heraproteiinikonsentraatti on todella edullista, mutta myös erittäin laadukasta maustamatonta heraa, josta voi itse tehdä millaisen proteiinijuoman haluaa. Laitan omaan juomaani noin mitallisen (meidän käyttämä mitta on noin 0,7 dl) tuota heraa, lisään kukkurallisen teelusikallisen Navitas Naturals -raakakaakaojauhetta pienen leivontasihdin läpi kaakaon kokkaroitumisen estämiseksi ja sitten laitan vähän steviaa sekaan makeutta antamaan. Juoma menee helposti sekaisin Sundesan sekoituspullossa, jossa on tavallisen sihdin sijaan sekoituspallo. Juoma kyllä vaahtoaa aika tavalla, varmaankin stevian takia, mutta vaahto kyllä laskeutuu nopeasti ja juoman voi juoda kokonaan pois, eikä pulloon jää isoa kasaa vaahtoa.

Stevian laadun kanssa kannattaa myös olla varovainen, sillä kaikki steviat eivät ole samanlaisia tai edes sokerittomia vaihtoehtoja. Olen tykännyt NuNaturalsin Nustevia Prebiotic Blend -steviasta, joka tagatoosipohjainen, mutta sisältää ainesosaluettelossa erittelemättömiä makuaineita. Tuo stevia ei ole kovin makea, mutta sopii makunsa puolesta hyvin protskujuomaan. Now Foods Certified Organic BetterStevia Extract Powder on mukavan makea, eikä se sisällä mitään täyteaineita tai ylimääräisiä makuaineita, mutta ei taas jostain syystä sovellu makunsa puolesta protskujuomaan, vaan sopii enemmänkin teen makeuttamiseen.


Kuva iHerbistä.


Navitaksen raakakaakaojauhe on ihanan pehmeän makuista ja tuota terveellistä suklaanannaa saa hyvin syötyä proteiinijuoman seassa. Se antaa juomalle voimakkaan kaakaon maun, joka ei ole yhtään kitkerä tai palaneen makuinen. Kaakaojauhe todellakin on hintansa väärti, sillä tuote on niin laadukasta ja pussi kestää pitkään.

Jos ei halua sekoittaa juomia itse, niin markkinoilla on jonkin verran stevialla makeutettuja valmiita proteiinijuomajauheita. Esimerkiksi Fitnesstukussa myytävä Satr Nutrition Whey-80 Stevia on ihan kelvollisen makuista herakonsentraattia, mutta on tuohon käyttämääni Extreme Whey -protskuun verrattuna kallista. Myös iHerbistä löytyy ihan hyvänmakuisia stevialla makeutettuja vaihtoehtoja, mutta vuodenvaihteessa laskeneen alv-rajan takia en ole enää tilannut protskujauheita iHerbistä. Esimerkiksi Bluebonnet Nutrition Dual-Action Protein Whey + Casein -proteiinijauhe on todella hyvä välipala- ja ateriankorvikekäyttöön, koska tuotteessa on heran lisäksi hitaasti imeytyvää kaseiinia, mutta sekin on kallista.

Valitettavasti melkein kaikissa proteiinijuomajauheissa (tai muissakin proteiinituotteissa, esimerkiksi proteiinipatukoissa) on käytetty makeutusaineina keinotekoisia makeutusaineita, eli sukraloosia (E955), sakariinia (E954), aspartaamia (E951), asesulfaami K:a (E950),  syklamaattia (E952), taumatiinia (E957) ja neohesperidiiniä (E959). Puljaan mieluummin itse proteiinijauheilla, jotta vältyn noilta edellä mainituilta keinotekoisilta makeutusaineilta. Otan kyllä mielelläni vastaan ehdotuksia stevialla makeutetuista proteiinijuomajauheista sekä proteiinipatukoista, jotka ovat makeutettuja stevialla, sokerialkoholeilla tai vaikka maltitolilla =) .

perjantai 17. toukokuuta 2013

Päivitettyjä vinkkejä (pitkien) hiusten hyvään kuntoon

Tässäpä päivitettyjä tuote- sekä muita vinkkejä (pitkien) hiusten hyvän kunnon saavuttamiseen, ylläpitämiseen ja kasvatukseen.

Föönauksen, suoristamisen ja kihartamisen vähentäminen tai lopettaminen kokonaan. Yleensäkin hiustenmuotoilu liian rajusti, kuten hiuksia tupeeraamalla, vaurioittaa hiuksia. Lämpökäsittely varsinkin vaurioittaa hiuksia.

Kuivattavia alkoholeja sisältävien muotoilutuotteiden käytön vähentäminen tai lopettaminen kokonaan . Alkoholittomia muotoilutuotteita on saatavilla ja ne toimivatkin ihan mainiosti.

Hapetteellisten värien käytön lopettaminen ja korvaaminen suoraväreillä tai luonnonmukaisilla väreillä, kuten hennalla.

CWC-pesu (Condition, Wash, Condition), eli paljon halpaa hoitista tai öljyä ennen sampoopesua kuiviin hiuksiin ja varsinkin latvoihin, niin latvat eivät kuivu, eivätkä takkuunnu sampoopesun aikana.

Luonnonöljyt ja -voit hoitissekoituksissa sekä jätettävinä. Öljyä voi lurauttaa hoitikseen sekaan joka pesukerralla ja sitä voi myös käyttää jätettävänä. Itse pidän luumunsiemenöljystä, mutta monet muutkin öljyt ovat ohuita ja soveltuvat sekä hiusten- että ihonhoitoon.

Kosteuttavan glyseriinin lisääminen hoitiksiin. Se on halpaa ja tuoksutonta, eikä glyseriini lähmää niin helposti kuin öljyt.

Sulfaatiton sampoo, jolla pestään vain päänahka ja hiusten juuret, ei koko hiusten pituutta.

Kosteuttavien hoitiksien ja tehohoitoaineiden muhittaminen puolesta tunnista eteenpäin. Hoitis hiuksiin sampoopesun jälkeen, hiusten ja hoitiksen päälle muovikalvo (elmukelmu, suihkumyssy, hevipussi, yms.) ja sen päälle pipo tai pyyheturbaani pitämään lämpöä ja kosteutta yllä sekä estämään hoitiksen kuivuminen hiuksiin. Jos hiukset ovat todella huonokuntoiset ja kuivat, niin hoitiksen muhitus joka pesun yhteydessä elvyttää hiuksia nopeasti.

Keratiini- tai proteiinipitoisten hoitisten muhittaminen vuorotellen kosteuttavien kanssa, sillä varsinkin kemiallisesti rääkätyt hiukset tarvitsevat proteiineja vaurioituneiden kohtien korjaamiseksi. Rakennepaikkaavat hoitikset/tehikset, eli rekut, eivät tietenkään pelasta ihan kaikkein eniten rääkättyjä hiuksia, mutta niistä on selvästi hyötyä hiusten hyvän kunnon saavuttamiseksi.

Tehokas jätettävä joka pesun jälkeen hiuksiin.

Yökampauksen käyttäminen nukkuessa: hiukset päälaelle ponnarille, letille tai nutturalle.

Suojaavien kampausten käyttö: hiukset nutturalle tai letille ja latvat piiloon. Tämä kikka saa lisää tehoa, kun laittaa latvoihin muutaman tipan öljyä.

Hiusystävällisten kiinnikkeiden käyttö: mm. nutturapuikot, nutturahaarukat, Flexi8:t.

Hiusten harjaaminen vain kuivana laadukkaalla hiusharjalla. Itse suosin puuharjaa, joka ei raasta hiuksia.

Tehokas selvitysharja, esim. Tangle Teazer, joka ei vaurioita hiuksia.

Hiusten suojaaminen kesällä auringolta luonnonöljyillä tai -voilla sekä erilaisilla päähineillä. Sama öljykikka pitää hiukset suojattuna myös veden kanssa läträtessä, eli uidessa klooratussa vedessä tai luonnonvesistöissä. Hiukset kannattaa suojata myös pakkasella, mutta talvisin hiusten suojaamiseen riittää pipo tai huppu.

Hyvä, monipuolinen ja runsaasti proteiinia sekä hyviä rasvahappoja sisältävä ravinto antaa potkua hiustenkasvuun ja hiusten voimistamiseen. Erilaisia lisäravinteita voi myös kokeilla hiusten vahvistamisessa. Näistä lisäravinteista on ollut itselleni selvästi hyötyä:

- silica: vahvistaa ja kasvattaa hiuksia, ripsiä ja kynsiä
- biotiini: nopeuttaa hiustenkasvua
- MSM: pitää hiukset päässä, eli auttaa hiustenlähtöön
- rauta: auttaa hiustenlähtöön, jos on raudanpuutetta
- sinkki: vahvistaa hiuksia ja on eduksi myös iholle
- kalaöljy: vahvistaa hiuksia


Hyväksi havaittuja hiustenhoitotuotteita:

Sulfaatittomia, hellävaraisia ja kosteuttavia sampoita
- Earth Science Deep Conditioning Shampoo Olive & Avocado
- Shikai Natural Moisturizing Shampoo
- Thorne Research Thorne Organics Shampoo with Vitamin E Unscented Blend
- Alba Botanica Gentle Shampoo Advanced Botanical Color Protection
- Acure Organics Moroccan Argan Oil + Argan Stem Cell Shampoo
- Beauty Without Cruelty Moisture Plus Shampoo
- Earthly Delight Hair Care Shampoo Herbal
- Alaffia Enriching Shampoo Shea & Virgin Coconut
- Rainbow Research Colloidal Oatmeal Bath & Body Wash Fragrance Free
- Everyday Shea Moisturizing Shampoo Vanilla & Mint
- Everyday Shea Moisturizing Body Wash Unscented

Kosteuttavia hoitiksia/tehiksiä
- Nature's Gate Henna Shine Enhancing Conditioner For Dull, Lifeless Hair
- Hugo Naturals Smoothing & Defining Coconut Conditioner
- Acure Organics Moroccan Argan Oil + Argan Stem Cell Conditioner
- Lily of the Desert Aloe 80 Organics Daily Conditioner
- Nature's Gate Aloe Vera Moisturizing Conditioner
- Alba Botanica Detangling Conditioner
- Biotene H-24 Natural Conditioner with Biotin 
- Earth Science Fragrance Free Conditioner
- Giovanni 50:50 Balanced Hair Remoisturizer
- Giovanni Smooth as Silk Deep Moisture Conditioner
- Kevin.Murphy Born.Again
- A'kin Ginkgo & Jojoba Intensive Moisture Vitamin Mask

Hyvä rakennepaikkaava hoitis
- Mill Creek Keratin Conditioner Repair Formula

Hyviä jätettäviä
- Alba Botanica Leave-in Conditioner Fragrance Free
- Giovanni Direct Leave-In Weightless Moisture Conditioner
- Beauty Without Cruelty Leave-in Conditioner
- Tigi Love Peace & The Planet Let It Be Leave-In Conditioner
- A'kin Lavender & Anthyllis 24 hour Intensive Moisture Leave-In Conditioner
- erilaiset luonnonöljyt ja -voit

perjantai 3. toukokuuta 2013

Ihana karitevoi

Tykkään käyttää karitevoita varsinkin erittäin kuiville ihoalueille ja kantapäille, sillä vahamaisen koostumuksensa ansiosta karitevoi samalla kosteuttaa ja suojaa ihoa. Karitevoi on myös erinomainen hiusten muotoilutuote pienissä määrin, kun kaipaa hiuksiin kiiltoa ja hapsuisten latvojen silotusta. Lisäksi karitevoi on vahamaisuutensa ansiosta todella hyvä latvasuoja, jos ei halua käyttää silikonisia latvasuojia.

Kesäisin teen karitevoista ja jostain mieleisestä öljystä seoksen, jota voi levittää hiuksiin runsain määrin ennen pitkäaikaista ulkoilua tai auringon ottamista. Karitevoi suojaa hiuksia kuivumiselta ja tuollainen voi-öljy-seos onkin ollut käytössä jokaisella ulkomailla vietetyllä rantalomalla. Olen laittanut seosta hiuksiin aamulla ja sitten iltapäivällä altaalla ja/tai rannalla vietetyn päivän päätteeksi olen pessyt hiukseni tavalliseen tapaan. Pesen hiusten latvat vain, jos olen uinut niin, että hiukseni ovat kastuneet kokonaan. Yleensä riittää, että pesen vain päänahan. Hiuksiin mahdollisesti jäänyt karitevoiseos saa jäädä latvoihin, eivätkä hiukset ole lähmäisen näköiset aamulla levitetyn runsaan seoksen määrästä huolimatta.

Nyt otin kokeiluun vaniljan tuoksuisen karitevoin, sillä puhdistamaton karitevoi tuoksuu tympeältä. Out of Africa 100% Pure and Unrefined Vanilla Shea Butter Raw and Wild Crafted on aivan ihanasti aidolta vaniljalta tuoksuvaa karitevoita, jonka tuoksu on saatu aikaan vaniljaöljyllä. Kyseessä ei siis ole synteettisesti hajustettu tuote, vaan aidolla vaniljalla luonnonmukaisesti hajustettu karitevoi. Sen takia karitevoin tuoksu ei ole ällöttävän hajuvesimäisen ja synteettisen makea niin kuin yleensä vaniljan tuoksu tuntuu monissa kosmetiikkatuotteissa olevan, vaan on kevyt ja kukkaisen makea. Yleensä vältän vaniljan tuoksua, mutta tämä karitevoi tuoksuu niin hyvältä, että tuotetta käyttää oikein mielellään. En malta odottaa kuinka mahtavalta tuoksuvaa hiuksiin laitettavaa karitevoi-öljy-seosta tästä karitevoista saakaan =) .

Kuva iHerbistä.



Purkki on mukavan iso ja se sisältää karitevoita noin 230 grammaa, joten purkki on kyllä riittoisa. Puhdistamatonta ja käsittelemätöntä karitevoita saisi edullisemminkin, mutta maksan mielelläni vähän ylimääräistä ihanan tuoksun takia.