perjantai 3. toukokuuta 2013

Ihana karitevoi

Tykkään käyttää karitevoita varsinkin erittäin kuiville ihoalueille ja kantapäille, sillä vahamaisen koostumuksensa ansiosta karitevoi samalla kosteuttaa ja suojaa ihoa. Karitevoi on myös erinomainen hiusten muotoilutuote pienissä määrin, kun kaipaa hiuksiin kiiltoa ja hapsuisten latvojen silotusta. Lisäksi karitevoi on vahamaisuutensa ansiosta todella hyvä latvasuoja, jos ei halua käyttää silikonisia latvasuojia.

Kesäisin teen karitevoista ja jostain mieleisestä öljystä seoksen, jota voi levittää hiuksiin runsain määrin ennen pitkäaikaista ulkoilua tai auringon ottamista. Karitevoi suojaa hiuksia kuivumiselta ja tuollainen voi-öljy-seos onkin ollut käytössä jokaisella ulkomailla vietetyllä rantalomalla. Olen laittanut seosta hiuksiin aamulla ja sitten iltapäivällä altaalla ja/tai rannalla vietetyn päivän päätteeksi olen pessyt hiukseni tavalliseen tapaan. Pesen hiusten latvat vain, jos olen uinut niin, että hiukseni ovat kastuneet kokonaan. Yleensä riittää, että pesen vain päänahan. Hiuksiin mahdollisesti jäänyt karitevoiseos saa jäädä latvoihin, eivätkä hiukset ole lähmäisen näköiset aamulla levitetyn runsaan seoksen määrästä huolimatta.

Nyt otin kokeiluun vaniljan tuoksuisen karitevoin, sillä puhdistamaton karitevoi tuoksuu tympeältä. Out of Africa 100% Pure and Unrefined Vanilla Shea Butter Raw and Wild Crafted on aivan ihanasti aidolta vaniljalta tuoksuvaa karitevoita, jonka tuoksu on saatu aikaan vaniljaöljyllä. Kyseessä ei siis ole synteettisesti hajustettu tuote, vaan aidolla vaniljalla luonnonmukaisesti hajustettu karitevoi. Sen takia karitevoin tuoksu ei ole ällöttävän hajuvesimäisen ja synteettisen makea niin kuin yleensä vaniljan tuoksu tuntuu monissa kosmetiikkatuotteissa olevan, vaan on kevyt ja kukkaisen makea. Yleensä vältän vaniljan tuoksua, mutta tämä karitevoi tuoksuu niin hyvältä, että tuotetta käyttää oikein mielellään. En malta odottaa kuinka mahtavalta tuoksuvaa hiuksiin laitettavaa karitevoi-öljy-seosta tästä karitevoista saakaan =) .

Kuva iHerbistä.Purkki on mukavan iso ja se sisältää karitevoita noin 230 grammaa, joten purkki on kyllä riittoisa. Puhdistamatonta ja käsittelemätöntä karitevoita saisi edullisemminkin, mutta maksan mielelläni vähän ylimääräistä ihanan tuoksun takia.

1 kommentti:

  1. Kiitos tästä, olen silmäillyt noita Out of African tuotteita ja erityisesti karitevoita jo pidempään. Tämä mukavasti vahvistaa ostopäätöstä. ;-)

    VastaaPoista