lauantai 19. helmikuuta 2011

Niksinurkka

Iltalehden Salongissa peräänkuulutetaan hyviä kauneusniksejä ja aloin miettiä mitä hyviä niksejä kauneudenhoidon saralla itselläni on käytössä. Niitähän kertyi ihan mukavasti.

* Fysikaalisen suojan sisältävät aurinkosuojavoiteet ovat yleensä valkoisia ja tekevät ihosta ihan harmaan. Tipauta muutama tippa tyrniöljyä aurinkosuojavoiteen sekaan, niin saat hennon keltaista voidetta, joka tekee ihon kauniin väriseksi, etkä näytä enää harmaalta haamulta.

* Veteleekö ripsivärisi viimeisiään, tekeekö se ikäviä paakkuja ripsiin? Pidä suljettua ripsivärihylsyä kuuman veden alla vähän aikaa, niin saat taas levitettyä ripsaria ilman paakkuja.

* Öljyn ja tavallisen hienon sokerin sekoituksella saat maailman parhaimman kuorinnan vartalolle. Sokeri kuorii ja öljy kosteuttaa ihoa, joten kuorinnan jälkeen ei tarvitse edes rasvata ihoa. Öljy-sokeriseoksella saa myös hyvin irrotettua kesäisin aurinkovoiteet ihosta päivän päätteeksi.

* Hirveä kiire, etkä ehdi millään suihkuun pesemään hiuksia edustuskuntoon? Ota hiukan riisipuuteria tai perunajauhoa kämmenelle ja hiero puuteri hiuksiin. Hiusten rasvaisuus piilottuu siihen asti, kunnes ehdit suihkuun. Tämä kikka käy parhaiten vaaleille hiuksille, tummissa hiuksissa valkoinen riisipuuteri tai perunajauho näkyvät hiusten harmautena.

* Vanha ja tylsä ladyshaverin terä saa uusiokäyttöä jalkojen kovettumien poistossa. Höylällä voi varovasti käsitellä kovettuneet kantapäät pehmeään kuntoon.

* Juhlien ja bileiltojen jälkeen hiukset saattavat olla lakan peitossa ja tiukasti tupeerattuna. Kun peset hiukset, levitä ensin todella runsas määrä halpaa hoitoainetta kuiviin hiuksiin. Hoitoaine selvittää takut ja pehmentää hiuksissa olevia muotoilutuotteita ennen pesua, että sampoo pääsee pesemään hiukset perusteellisesti ilman liiallista takkuuntumista.

* Luonnonöljyistä on moneksi:

- meikinpoistoon
- kasvojen ja vartalon ihon kosteutukseen
- korppukäsien ja -kantapäiden kosteutukseen
- jätettävänä hoitoaineena hiuksiin
- hiusten kiillotukseen
- hiusten silotukseen/hapsutuksen poistoon kampauksen viimeistelemiseksi
- hiuslatvojen pehmentämiseen ja kosteutukseen
- päänahan kosteutukseen
- kuorintaan sokerin kanssa
- hiusten aurinkosuojaksi auringonpaahteessa

* Kivun lievitykseen tarkoitettua kylmägeeliä voi levittää iholle lievittämään hyttysen puremaa. Geeli rauhoittaa ihoa, helpottaa kutinaa ja laskee mahdollisen patin.

* Tavallisia vartalo- ja kasvovoiteita voi käyttää hätätapauksessa myös hiusten kiillotukseen ja silotukseen kampauksen viimeistelemiseksi. Mitä tuhdimpi voide, sitä vähemmän voidetta tarvitsee. Ohut ja kosteuttava voide käy hyvin myös hiuksiin jätettäväksi hoitoaineeksi.

Mitä hyviä kauneudenhoitoon liittyviä vinkkejä itse käytät?

2 kommenttia:

  1. Minä kaipailisin niksiä ihomatojen poistoon. Vaikka höyrytän ihoa ennen "nipistelyä" matoset eivät halua irrota naamastani. Kosmetologi käyttää jotain ainetta ihoon,joka edesauttaa mekaanista puhdistusta. Höyryssä on kai otsonia ja naamalla jotain, en tiedä mitä se on, muttei hänellä ole ongelmia saada huokosiani puhtaaksi. Tiedätkö sinä, millä tiukkaan juuttunutta talia voisi saada ulos paremmin? Käyn jo nyt joka toinen kuukausi puhdistuksessa, mutta sekään ei riitä iholleni.

    VastaaPoista
  2. Mie oon kokeillut kaikenlaista mustapäiden pois pitämiseksi, mutta aina ne vain tulevat takaisin. Parhaiten mustapäitä ja ihon epäpuhtauksia auttavat irrottamaan kemialliset kuorinnat ja kuorivat tuotteet yleensäkin. Salisyylihappo on todella tehokasta ja sopii parhaiten rasvaiselle iholle. Glykolihappo sopii myös kuivemmalle iholle ja sekin on tehokasta.

    VastaaPoista