tiistai 22. helmikuuta 2011

Pieniä aarteita

Yksi oikein mainio paikka kotikosmetiikan raaka-aineiden ostopaikka on Pieni Tuoksukauppa. Tarjolla on erilaisia öljyjä, tuoksuöljyjä ja paljon muuta mukavaa kosmetiikan valmistamiseksi tai hyvin yksinkertaisen ihonhoidon perusteiksi. Tykkään siitä, että melkein kaikkea on saatavilla pieni kokeilumäärä ja monesti onkin tullut ostettua iso kasa kaikenlaista pientä testaukseen.

Erityisesti pidän Pienen Tuoksukaupan myymästä hyaluronihaposta, sillä se ei ole eläinperäistä niin kuin useat muut hyaluronihappotuotteet voivat olla ja sitä on saatavilla mukavan pienessä, 10 ml:n tippapullossa. Hyaluronihappo on erittäin kosteuttava ainesosa ja siitä hyötyy myös rasvainen iho, josta tulee pehmeämpi ja sileämpi hyaluronihapon ansiosta. Tällainen on ollut ainakin oma kokemukseni. Tuota Pienen Tuoksukaupan hyaluronihappoa voi sekoittaa muutaman tipan kosteusvoiteeseen, seerumiin tai ihan pelkkään öljyyn, ja olen sekoittanut seerumia Now Foodsin hyaluronihapposeerumiin myös, tuleepahan oikein kunnon kosteuspommi iholle tuolla tavalla. Olen myös monesti levittänyt ihan pelkiltään yhden tipan silmänalusille.

Toinen mainio tuote, jota otin testaukseen ensin Pienestä Tuoksukaupasta, oli mustakuminaöljy. Mustakuminaöljy on todella hyvä perusöljy rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle, ja minun epäpuhtauksiin helposti taipuvaista ihoani öljy rauhoitti ihan muutamassa päivässä. Tilasin isomman pullon mustakuminaöljyä iHerbistä, kun olin ensin varmistanut tuotteen sopivuuden Pienen Tuoksukaupan 10 ml:n pullon avulla.Öljyn tuoksu on pippurinen, eikä tuoksu jää mielestäni leijailemaan kasvojen ympärille. Se on ohutta, melkein kuivaöljymäistä koostumukseltaan ja siksi öljy imeytyy hyvin ihoon. Muutama tippa öljyä esim. aloe vera -geeliin sekoitettuna toimii oikein hyvin rasvaisen tai sekaihon kosteuttajana meikinkin alla. Iho tuntuu pysyvän mattapintaisempana paremmin mustakuminaöljyn avulla. Minun ihoani öljy rauhoitti selvästi ja nopeasti. Laitoin öljyä myös näpyille, jotka nekin rauhoittuivat ja kuivuivat pois.

Öljyä voi myös ottaa sisäisesti, lukemani mukaan sillä voi olla paljon erilaisia, positiivisia terveysvaikutuksia, mutta itse en ole uskaltautunut nielemään tavaraa ainakaan vielä. Öljy tuntuu olevan oikein kunnon käärmeöljyä ;) .

1 kommentti:

  1. Mustakuminaöljy auttaa kaikkeen kaatumataudista jakomielitautiin. Asiasta on tehty paljon tutkimuksia. Haisee ja maistuu auton moottoriöljyltä, siis hyvältä.

    VastaaPoista