maanantai 7. toukokuuta 2012

Hampaat puhtaiksi ja vahvoiksi luonnonmukaisella hammastahnalla

Olen kokeillut paria luonnonmukaista hammastahnaa iHerbin valikoimista, enkä ole ollut tyytyväinen oikein mihinkään niistä. Kahdesta hammastahnasta tuli jopa kieli vähän kipeäksi jostain syystä, mutta miehelle ne eivät aiheuttaneet mitään ongelmia. Viimeisimmän suuhygienistikäynnin jälkeen aloin taas etsiä luomuhammastahnaa, koska käyttämäni vihreä Elmex-hammastahna ei pitänyt värjäytymiä poissa hampaista. Onneksi uskalsin kokeilla uutta tuotetta huonoista kokemuksista huolimatta.

Jason Natural Powersmile All-Natural Whitening CoQ10 Tooth Gel -hammastahna piparimintun makuisena yllätti positiivisesti. Hammastahna sisältää xylitolia ja fluoria, jotka molemmat ovat tutkitusti hyväksi hampaille. Tahna sisältää myös joitain hankaavia ainesosia, ne ovat juuri niitä värjäytymiä ehkäiseviä aineita. Yleensä luonnonmukaisissa hammastahnoissa hankaavana aineosana on ihan tavallinen ruokasooda, mutta liian usein ja liiallisesti käytettynä ruokasooda hankaa myös hampaan kiilteen pois. Jasoninkin tahnassa on soodaa, mutta ei onneksi kovin paljoa. Lisäksi hammastahna ei sisällä sulfaatteja, glykoleita (Propylene Glycol ja vastaavat), eikä parabeenejä.

Hammastahna vaahtoaa reilusti ja pienikin määrä riittää pesemään hampaat puhtaiksi ja raikkaiksi. Piparmintun maun vahvuutta ja hammastahnan raikkausvaikutusta voi säädellä lisäämällä tai vähentämällä tahnan määrää. Hammastahna ei ole aiheuttanut kieleen minkäänlaista kipua tai ongelmaa vahvasta maustaan huolimatta. Tuubi on iso ja siksi todella edullinen ja koska tahnassa on xylitolia sekä fluoria, hammastahna sopii vaikka koko perheen käyttöön.

Kuva iHerbistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti