torstai 31. toukokuuta 2012

Allergiseen nuhaan apua

Rakastan kesää yli kaiken ja vaikka kesä kokonaisuudessaan on aivan ihana, niin kesälläkin on ikäviä puolia. Siitepölyallergikkona kesä on useasti tukkoisaa sekä nuhaisaa aikaa ja vaikka käytössäni onkin oikeat allergialääkkeet, ajattelin kokeilla muutamia tuotteita allergisen nuhan lievittämiseksi.

N-asetyylikysteiini, eli tuttavammin NAC (meillä tämä lausutaan nakki :D ) on alunperin yskänlääkkeeksi kehitetty tioliyhdiste, joka toimii sellaisenaan antioksidanttina. NAC tekee elimistössä olevan liman juoksevammaksi, jolloin lima poistuu kehosta helpommin. Se taas vähentää hengitysteiden tukkoisuutta.

Aloitin ottamalla yhden Jarrow'n 600 mg:n kaksikerrostabletin päivässä yhdessä pitkävaikutteisen C-vitamiinin kanssa. C-vitamiini auttaa NAC:a imeytymään paremmin, sen takia NAC-purkissa kehotetaan ottamaan valmiste mehun kanssa. Vähän ajan kuluttua huomasin, että lima irtoaa hengitysteistä paremmin ja tukkoisuus helpottaa. Nyt otan tyhjään vatsaan yhden tablettin kaksi kertaa päivässä yhden C-vitamiinikapselin kanssa.

Tabletit ovat aika isoja, mutta onneksi ne saa nieltyä helposti niiden suikulamaisen muodon ja sileän pinnan takia. Tabletteja ei kannata jäädä maistelemaan, sillä ne ovat ikävän kirpeitä.
Toinen valmiste mitä myös kokeilen allergisen nuhan hoitoon luontaisesti on Healthy Originsin Pycnogenol. Joidenkin tutkimusten mukaan tästäkin olisi apua allergiseen kausinuhaan, mutta en ole vielä käyttänyt tuotetta niin pitkään, että osaisin arvioida onko tuotteesta hyötyä vai ei. Kuitenkin tämä patentoitu rannikkomännyn kuoresta valmistettu uute on voimakas antioksidantti, josta sanotaan olevan kaikenlaisia hyötyjä, joten jos valmisteesta ei ole hyötyä allergiseen nuhaan, niin on siitä ainakin antioksidanttihyöty. Pienet kasviskapselit ovat mahdottoman söpöjä :D ja pienen koon takia ne ovat helppo niellä.

Kuvat iHerbistä.

2 kommenttia:

  1. Wohoo!! Ihanaa, piristit kyllä päiväni totaalisesti! Olen nyt koko kevään kärsinyt ihan hulluna allergiaoireista, esim. 50m bussipysäkille käveleminen aiheuttaa niin pahan yskän, että kurkku ärsyyntyy ja turpoaa -> en saa henkeä. Puhumattakaan tästä yleisestä tukkoisuudesta... Täytyykin heti laittaa tilaus menemään! :) En olisi itse ikinä keksinyt edes etsiä tälläisiä tuotteita iherbistä!

    VastaaPoista
  2. Käytin pycnogenolia jo viime kesän ja jatkoin taas tänä vuonna keväällä. Hyvin on tepsinyt. Muutaman kerran on pakko ollut ottaa "tavallista" allergialääkettä (Benadryliä) muutama nappi yhteensä. Jopa tämän kevään koivun paha kukinta sujui pycnogenolin voimin. Suosittelen.

    VastaaPoista