torstai 14. kesäkuuta 2012

Mä laitan dödöä kainaloon

Olipa sitä sitten maalais- tai kaupunkilaistyttö, niin kainalot tarvitsevat aina jonkinlaista haisunestäjää :) . Olen kokeillut joitain luonnollisia deodorantteja haisukanaloideni taltuttamiseen ja tällaisia tuotekokemuksia on niistä kertynyt.

Now Foods Long-Lasting Deodorant Cream on erikoinen deodorantti siinä mielessä, että se on voidemaisessa muodossa. Ei kuitenkaan kannata erikoisen muodon hämätä, sillä tämä deodorantti toimii todella hyvin. Vaikka tämän dödön kanssa tarvitsee nähdä vähän enemmän vaivaa kuin roll-on- tai suihkemuodossa olevien dödöjen kanssa, niin se ylimääräinen vaivannäkö kannattaa ehdottomasti. Olen ottanut dödövoidetta purkista puhtaalla lusikalla ehkä noin pienen herneen verran, levittänyt sen ensin tasaisesti sormille ja sitten levittänyt voiteen kuiviin kainaloihin. Voidetta täytyy jaksaa hieroa iholle kärsivällisesti, että sen saa levitettyä iholle tasaisesti niin, etteivät kainalot näytä aivan talkkisen valkoisilta. Voidedödössä on puuterisen mieto tuoksu, joka säilyy pitkään. Vaikka dödö näkyy kainaloissa valkoisena, niin se ei siltikään tahraa vaatteita. Dödö pitää kainaloni yllättävän kuivina ja sen ansiosta myös hajuttomina pitkään.Aubrey Organics Men's Stock Natural Dry Herbal Pine Deodorant on miehille suunnattu dödö, jonka ostinkin miehelleni käyttöön, mutta koska tuoksu ei ole mielestäni ylettömän miehinen, testasin myös tämän dödön. Dödö on alkoholipohjainen, eli se saattaa kirvellä sheivauksen jälkeen suihkutettuna, mutta kirvely meni ainakin minulla ohi nopeasti. Tuoksu on mäntysuopaisen/saippuaisen mäntyinen, eli mielestäni käy myös naisten kainaloon, jos ei halua tuoksua kukkakedolta. Dödö kuivuu nopeasti, enkä ole huomannut sen tahraavan. Se pitää minut aika hyvin hajuttomana, vaikka aivan kuivia kainaloita en sillä saavutakaan. Tällä dödöllä voi myös raikastaa ummehtunutta tuoksua kainaloissa, jos niitä ei pääse/ehdi pesemään.
Home Health Herbal Magic Herbal Scent Roll-On Deodorant on miedosti yrttisen tuoksuinen dödö, joka kuivuu todella nopeasti ollakseen roll-on. Tuoksu on mielestäni miellyttävä sekä mieto ja käy sekä naisille että miehille. Dödö pitää kainaloni melko hyvin kuivina ja hajuttomina. Sheivauksen jälkeen levitettynä tämä dödö saattaa ärsyttää ihoa hieman.Aubrey Organics Deodorant Spray Calendula Blossom Natural on melko samanlainen kuin Aubreyn miesten dödö paitsi, että tässä dödössä on naisellinen kukkaistuoksu. Sisältämänsä alkoholin takia dödö kuivuu nopeasti ja saattaa siksi kirvellä sheivauksen jälkeen. En oikein ihastunut tuoksuun, sillä se on puuterisen kukkainen vähän mummomaiseen tyyliin.


Onneksi kokeilin vielä kerrostaa noita yllämainittuja dödöjä, koska sillä tavalla sain tehostettua dödöjen toimivuutta. Olen siis levittänyt ensin Home Healthin roll-onia kainalon iholle ja sitten suihkauttanut kaksi-neljä suihkausta joko Aubreyn mänty- tai kukkadödöä roll-on-dödön päälle. Tällainen dödöjen yhdistelmä pitää kainalot paremmin kuivina ja hajuttomina. Tuoksutkin menevät mielestäni hyvin yhteen, sillä Home Healthin dödön tuoksu on sen verran neutraali, että se sopii kummankin Aubreyn dödön kanssa sekoitettavaksi yhteen.

Alvera Aloe & Almonds Roll-On Deodorant ei pidä minua kuivana, eikä hajuttomana, vaikka sisältääkin alumiinia (alcloxa). Dödön kuivuminen kestää todella kauan ja se tahraa vaatteita vähän. Mielestäni dödössä on miellyttävä, selvästi mantelinen tuoksu, jossa on mukana häivähdys yrttejä. Dödö rauhoittaa ärtynyttä ihoa, eli tätä voi oikein hyvin laittaa myös sheivauksen jälkeen, eikä iho ärsyynny siitä.


Kuvat iHerbistä.

8 kommenttia:

 1. Luonnonkosmetiikasta Santella on kristallideo sekä rollina että kasteltavana puikkona. Tämä on pitänyt mulla kesät talvet jo monta vuotta. Välillä kokeilin tuon sisartuotetta joka taisi olla jokin sensitive tms. ja se ei pitänyt kesällä. Talvella sen kanssa pärjäsi.

  Vaikka joskus mieli tekisi vaihtaakin, en vaan voi kun toi on niin hyvä :-)

  Vinkki: sheivauksen jälkeen vauvatalkki käy dödöstä kyllä päivän verran, vältetään kaikki kirvelyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kokeillut kahta eri kristallidödöä, eivätkä kumpikaan pitäneet minua kuivana tai hajuttomana. Eivät siis sovi tällaiselle haisu- ja märkäkainalolle ollenkaan.

   Poista
 2. Mikä on siis lempparidödösi? ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatko noista edellä mainituista dödöistä? Tykkään eniten Now Foodsin voidedödöstä sekä Home Healthin ja Aubreyn mäntydödön yhdistelmästä.

   Poista
 3. Joo tarkoitin, mutta nyt alkoi kiinnostamaan myös mikä on lempparidödösi kautta aikojen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei oikein ole sellaista kaikkien aikojen suosikkia, koska mikään dödö tai antiperspirantti ei ole ollut täydellinen tai edes aivan mahtava. Nyt olen kyllä erittäin tyytyväinen noiden edellä mainittujen dödöjen yhdistelyihin.

   Poista
 4. Moikka Ellen!
  Kiinnostuin blogisi perusteella c-vitamiinijauheen käytöstä kasvoilla. Pitäisikö sen olla buffered vai ei? Ajattelin ottaa jonkun pienehkön purkin kokeiluun kun seuraavan kerran tilaan iHerbistä.

  Kiitos muuten mahtavasta blogista! Olen löytänyt täältä aivan liian monta tuotetta joita haluan kokeilla, esim. Revivan glykolihappovoide ja Now Foodsin hyaluronihapposeerumi. Mulla on ongelmana epäpuhdas, mutta pintakuiva iho, joka on myös jokseenkin herkkä. (Menee hermo!) Ootko muuten huomannut hyötyneesi laktoferriinin syömisestä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen käyttänyt ihan tavallista askorbiinihappoa, joka ei ole siis puskuroitua, koska puskuroitu C-vitamiini menisi hukkaan tässä käytössä, sillä C-vitamiinivesi/seerumi laitetaan kasvoille heti.

   Olen huomannut, että laktoferriini kyllä selvästi vähentää epäpuhtauksien määrää iholla.

   Poista