perjantai 29. kesäkuuta 2012

Nestemäistä makeutta


Jos haluaa välttää keinotekoisia ja mahdollisesti terveydelle jopa haitallisia makeuttajia, niin luonnonmukaisella stevialla voi makeuttaa ainakin juomia erittäin onnistuneesti. Lisäksi nestemäisen stevian etuna on erilaiset maut, eli nestemäiseen steviaan on lisätty maku. Tällaiset makusteviat käyvät erinomaisesti tavallisen valkoisen ja vihreän teen makeuttamiseen sekä maustamiseen.

Wisdom Natural SweetLeaf Liquid Stevia Valencia Orange on appelsiininmakuinen stevia, jossa ei ole kitkerää jälkimakua. Appelsiini maistuu mielestäni erittäin hyvin ja 4-8 tipalla makeuttaa ja maustaa ison puolen litran teekupin oikein mainiosti.

Wisdom Natural SweetLeaf Liquid Stevia Lemon Drop on sitruunanmakuinen nestemäinen stevia, jonka maku ei ole mielestäni kovin voimakas, kun taas mieheni piti sitruunaa voimakkaamman makuisena kuin appelsiinia. Maku on kuitenkin mukavan raikas ja sopii hyvin kuuman kesän viilentäjäksi jääteen muodossa.

Wisdom Natural SweetLeaf Liquid Stevia Berry on marjaisan makuinen stevia, jonka pinkki värikin kertoo mistä maku on saatu tähän nestemäiseen makeuttajaan. Maku ole kuitenkaan kovin voimakas ja marjastevia onkin mielestäni näistä kolmesta kaikkein miedoin.Kaikki nämä steviat ovat pakattu pipettipulloihin, jolla saa annosteltua tarkkaan juuri halutun tippamäärän. 60 ml:n pullo kestää todella pitkään, joten makeutusaine on edullista. Juomien makeuttaminen on mielestäni helpompaa nestemäisten stevioiden kanssa kuin jauhemaisen stevian annostelu, sillä jauhetta on vaikea saada aina täsmälleen sama määrä, kun taas nestemäisien stevioiden annostelu on helppoa pipettipullojen ansiosta. Teehen on helppo saada joka kerta esimerkiksi tasan 6 tippaa steviaa ja peräkkäiset teeannokset ovat aina samaan makeustasoon makeutettuja.

Makujakin on saatavilla useita, muun muassa suklaasta toffeeseen, hasselpähkinään ja piparminttuun, joten eri makuisten teiden juominen on helppoa ja edullista varsinkin, jos hankkii jonkun todella ison pakkauksen teetä. Esimerkiksi Prince of Peace 100% Organic Premium Peony White Tea -pakkauksessa on 100 teepussia pehmeää, aromaattista ja terveydellekin hyöydyllistä valkoista teetä ja erilaisilla makustevioilla makeuttamalla voi saada aikaan todella monia teemakuja.

Makeita teehetkiä =)

2 kommenttia:

  1. Ei voi olla totta, just ostin itekin makustevioita! :D Miksi muuten päädyit nimenomaan näihin? Esim. sisältö, alkoholittomuus (en muuten ymmärrä miksi jotkut niistä olivat alkoholittomia tai siis mikä hyöty siitä tulee). Sulla on yleensä joku tosi fiksu syy, useimmiten sellainen mistä itse en tiedä mitään/ei olisi tullut mieleenkään. :) Mä ostin vaan halvimmat, laskin joko tilavuuksia tai painoa käyttäen, en nyt muista :P Mulla on töissä lähinnä vain ja ainoastaan luppoaikaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy kyllä myöntää, että ihan pelkästään makujen perusteella valitsin steviat. Noiden valinnassa ei ollut mukana mitään erityisiä syitä tai perusteluja, vain maku ratkaisi tällä kertaa :D .

      Poista