perjantai 1. kesäkuuta 2012

Aina ei voi voittaa

Ostin iHerbistä kokeiluun Santen tuotteita, sillä olen katsellut niitä useasti Ruohonjuuressa ja miettinyt niiden laatua. Tilasin kolme erilaista Santen sampoota ja yhden tehohoitoaineen, enkä sitten tykännyt yhdestäkään tuotteesta. No, aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta.
Sante Naturkosmetik Jojoba Care Shampoo lupaa hiuksille kiiltoa ja elastisuutta, mutta en kyllä huomannut mitään erityistä kiiltoa tämän sampoon jälkeen. Itse asiassa hiukseni kiilsivät vähemmän kuin suosikkini BWC:n sampoon jälkeen. Santen jojoba-sampoossa on melko voimakas hajuvesimäinen tuoksu, mutta onneksi se ei ärsyttänyt päänahkaani ollenkaan, eikä haju jäänyt leijailemaan pään ympärille. Sampoon koostumus on juoksevan geelimäinen ja sampoon saa vaahdotettua hiuksiin melko hyvin. Se vaahtoaa todella paljon ja pesee hiukset narskuvaksi asti. Olisiko sampoon alkoholipitoinen INCI syynä siihen, että sampoo takutti raidoin vaalennetut hiukseni ihan takkuun jo hiusjuurista alkaen.Sante Naturkosmetik Henna Volume Shampoo kertoo tekevänsä hiukset tuuheiksi ja kiiltäviksi niin kuin henna oikeasti tekeekin. Valitettavasti henna-sampoo ei tehnyt hiuksiani kiiltäviksi tai tuuheiksi. Tämänkin sampoon ominaisuudet ovat samanlaisia kuin jojoba-sampoon ominaisuudet: hajuvesimäinen tuoksu, geelimäinen koostumus, kova vaahtoamaan ja pesee hiukset takuttaen.Sante Naturkosmetik Velvet Rose Shampoo on tarkoitettu kaikille hiustyypeillä ja sampoon pitäisi olla pesutehoiltaan hellävarainen sekä hiuksia ravitseva. Ajattelin, että tämän sampoon pitäisi olla jo enemmän sitä mitä haen, eli hellävarainen ja kosteuttava. Valitettavasti tämäkin sampoo oli samanlainen kuin kaksi edellistä Santen sampoota, eli on kova vaahtoamaan ja liian kova pesemään. Ainoastaan tuoksu tässä ruususampoossa on eri, eli nimensä mukaisesti tuoksuu voimakkaasti ja mielestäni erittäin miellyttävästi ruusulta.


 
Kuvat iHerbistä.


Sante Naturkosmetik Mango 2 in 1 Hair Treatment & Conditioner nappasin ostoskoriin ihan pelkästään tuotteen sisältämän mangon takia, sillä tykkään mangon tuoksusta todella paljon ja mango on muutenkin ravitseva raaka-aine hiuksia ajatellen. Tuotetta voi käyttää tehohoitoaineen tai tavallisen pikahoitoaineen tavoin, eli hoitis käy muhituksiin pitkällä vaikutusajalla sekä suihkussa käytettäväksi lyhyellä vaikutusajalla. Hoitis on todella paksua ja kermaista, mutta onneksi sitä on helppo annostella putelin kätevän pumpun ansiosta. Yllätyksekseni hoitis ei tuoksunutkaan mangolta, vaan tuoksu on melko erikoinen sekoitus sellaista maamaista/tallimaista tuoksua ja sitten jojoba- ja henna-sampoista tuttua hajuvesimäistä tuoksua. Ei tuoksu ole mielestäni mikään paha, vain erikoinen ja ihan miellyttäväkin, kun se jää hiuksiin leijailemaan. Hoitotehoja tälläkään tuotteella ei ole erityisesti, vaikka hoitis kyllä selvitti pahinta hiusjuurten takkukasaa hiukan, mutta latvoja se ei saanut selviksi ollenkaan. Olisin silti odottanut enemmän kosteutusta ja selvitystehoa tältä hoitikselta, sillä Sante kuitenkin sanoo sen olevan myös tehohoitoaine, mutta ehkä minun olisi pitänyt tajuta yksinkertaisen INCI-listankin takia jo, ettei hoitis ole mikään superkosteuttaja. Jos tämän hoitiksen saa halvalla ja siihen jaksaa sekoittaa mukaan öljyjä tai glyseriiniä, niin sitten hoitis voisi olla ostamisen arvoinen. Ainakin iHerbin hinnalla hoitis on mielestäni kallis hutihankinta.

Toivottavasti nämä tuotteet käyvät ystävälleni, jolle ajattelin lahjoittaa kaikki neljä tuotetta. Hänellä ei ole kovinkaan käsitellyt hiukset, joten sampoot eivät varmaankaan takuta niin paljon hänen kutristoaan kuin ne takuttivat minun raidoilla käsiteltyjä pehkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti