tiistai 8. maaliskuuta 2011

Kysy melkein mitä vain

Toivomuksesta teen tällaisen Kysy Elleniltä -palstan, jossa voi tosiaan kysyä melkein mitä tahansa. En välttämättä tiedä vastausta, mutta yritän ainakin etsiä. Kannattaa kuitenkin huomata, että vastaukseni ovat mielipiteitäni, enkä todellakaan ole kauneus- tai terveysalan ammattilainen, pelkkä hius- ja kauneushörhö =) .

Eli kysykää kysymyksiänne kommenteissa ja vastaan sitten sinne, tai teen erillisen kirjoituksen asiasta, jos asiaa tuntuu olevan liikaa tai asia kiinnostaa enemmänkin.

212 kommenttia:

 1. Huulirasvoista kysyisin. Onko totta, että huulirasvat suorastaan kuivattavat huulia ja pitävät näin yllä huulirasvariippuvuutta? Mikä on se tai ne ainesosat, joita kannattaa välttää huulirasvoissa, jos ei halua tätä kuivattavaa efektiä? Voisitko suositella jotain hyvää huulirasvaa esim. iherbistä?

  VastaaPoista
 2. Itse en ole huomannut huulirasvan kuivattavan, mutta sen huomaan kyllä, jos en laita huulirasvaa ollenkaan päivän aikana. Mielestäni ajatus huulirasvan aiheuttamasta riippuvuudesta on hassu, mutta ymmärrän kyllä ajatuksen tuollaisen urbaanin legendan takana. Huulet kuivuvat, huulille laittaa huulirasvaa, huulirasva imeytyy tai kuluu pois, huulet ovat taas kuivat ja sitten täytyy taas laittaa huulirasvaa.

  Itse vältän huulirasvoissakin mineraaliöljyä, silikoneja, kuivattavia alkoholeja ja kemiallisia aurinkosuojia. Jos haluan suojata huulet auringolta, käytän siihen mieluummin fysikaalista aurinkovoidetta, jota levitän muuallekin.

  Aubrey Organisc, Merry Hempster, Badger Company ja Navitas Naturals tekevät ihania huulirasvoja. Suosikkini on tällä hetkellä Navitas Naturalsin kaakaohuulirasva: http://www.iherb.com/Navitas-Naturals-Cacao-Power-Lip-Balm-15-oz-4-25-g/23303?at=0 Iherbin valikoiman ulkopuolelta voin suositella Dr. Hauschkan huulirasvaa, sekin on todella hyvä huulirasva.

  VastaaPoista
 3. Etsin hyviä maitohappobakteereita IHerbistä. Onko sinulla kokemuksia näistä?

  VastaaPoista
 4. Olen käyttänyt nyt talviaikaan vahvempaa D-vitamiinivalmistetta (2000IU). Haluaisin kuitenkin kesällä vaihtaa hieman miedompaan. Mitä kannattaisi kokeilla?

  VastaaPoista
 5. Mitä mieltä olet Lushin palashampoista? Onko ne pelkkää hypetystä, vai onko niissä hyviä ainesosia? En ymmärrä mitään tuoteselosteista, joten kaipaisin niiden kantilta näkemystä.

  Kiitos jos viitsit kurkata niitä, jos et ole lush-käyttäjä.

  VastaaPoista
 6. Piipepo: olen ostanut tällaisia: http://www.iherb.com/Now-Foods-Gr8-Dophilus-60-Vcaps/635?at=0 Kun hankkii maitohappobakteereja iHerbistä, kannattaa hankkia sellaisia, jotka kestävät kuljetuksen. Kun laittaa hakusanoiksi "stabilized probiotics", niin saa esille ne valmisteet, jotka kestävät kuljetuksen ja sen aiheuttamat lämpövaihtelut.

  Hyasin: omia kokemuksia miedommista D-vitamiineista ei ole, koska itse vedän 125 μg:a = 5000 IU:a joka toinen päivä läpi vuoden, mutta kunhan D-vitamiini on D3-muotoista ja öljykapselissa, niin sillä pääsee jo pitkälle. Now Foodsin 1000 IU:n eli 25 μg:n kapseli on ainakin hinnaltaan edullinen: http://www.iherb.com/Now-Foods-Vitamin-D-3-High-Potency-1-000-IU-360-Softgels/16273?at=0

  Anonyymi: en ole kokeillut Lushin tuotteita, koska ne eivät ole mielestäni tarpeeksi luonnonmukaisia tuotteita. Katsoin muutaman palasampoon INCI-listoja ja pesevänä ainesosana oli Sodium Laureth Sulfate, eli se kaikkien tavallisin ja halvin pesevä ainesosa, joka saattaa aiheuttaa ihoärsytystä. Satunnaisotannalla katsotut muut tuotteet sisälsivät myös parabeenejä, joita mie välttelen. Jos haluat kokeilla pelkkiä luonnollisia ainesosia sisältäviä palasampoita, voin lämpimästi suositella Chagrin Valley palasampoita: http://www.chagrinvalleysoapandcraft.com/shambar.htm Babassu & Marsh Mallow on mun suosikki: ei pese liian narskuvaksi, antaa hiuksille volyymia ja tekee hiukset kiiltäviksi. Mielestäni on olemassa paljon parempiakin tuotteita kuin ne mitä Lush tarjoaa.

  VastaaPoista
 7. Tunnut tilaavan paljon erilaisia vitamiineja. Käytätkö kaikkia samalla kertaa vai kuuriluotoisesti? Minulta tuppaa kesäisin jäämään nuo vitamiinit pois, mutta muuten nappailen niistä vähän milloin mitäkin. Pitäisi varmaan laatia joku järkevä "suunnitelma".

  VastaaPoista
 8. Tuo palashampoo( http://www.chagrinvalleysoapandcraft.com/shambar.htm Babassu & Marsh Mallow) vaikutti kiinnostavalta, mutten ole tilannut muualta kuin Lushilta ja sielläkin kävi hullusti! Kortti meni vaihtoon, kun hakkerit olivat peukaloineet tilejä. Miten sinä yleensä maksat, kun tilailet paljon? Käytätkö Visaa vai Paypalia?

  VastaaPoista
 9. Mie kokeilen aika paljon erilaisia vitamiineja ja lisäravinteita, ja saatankin syödä vain yhden purkin jotakin ja jos en huomaa vaikutusta, niin en enää osta uutta purkkia. Muuten otan säännöllisesti melkoisen kokoelman lisäravinteita joka päivä, aamulla yhden satsin ja illalla toisen. Aamuvitamiineja ovat monivitamiini, C-vitamiini, D-vitamiini, rauta, lykopeeni, astaksantiini, biotiini, silica, MSM ja maca, sekä illalla sinkki, kalsium ja magnesium.

  Käytän vaihtelevasti Visaa ja PayPalia. Maksan mieluummin minulle uusissa ja tuntemattomissa nettikaupoissa Paypalilla. Koska minulla on Luottokunnan, ei pankin, hallinnoima Visa, niin uskallan maksaa Visallakin joka paikassa, koska ongelmien selvittäminen Luottokunnan kanssa on niin helppoa. Olen tehnyt aktiivisesti nettiostoksia noin kuusi vuotta ja ensimmäisen kerran luottokorttitietoni olivat päässeet vääriin käsiin, eli vuotaneet jostain minulle selkiämättömästä paikasta, vasta parisen kuukautta sitten, muuten olen saanut tehdä ostoksia turvallisesti ympäri maailman. Mielestäni nettishoppailu on turvallista, kunhan vain on itsekin huolellinen ja osaa pitää oikeuksistaan kiinni.

  VastaaPoista
 10. Mitä rautavalmistetta käytät?

  VastaaPoista
 11. Käytän Solgarin Gentle Iron -rautavalmistetta, joka ei aiheuta ikäviä vatsaoireita: http://www.iherb.com/Solgar-Gentle-Iron-25-mg-180-Veggie-Caps/10625?at=0

  VastaaPoista
 12. Miksi aha-voiteita ei saa käyttää, jos ottaa aurinkoa? Voiko niistä tulla jotain värihäiriöitä vai aiheutuuko niistä palamista?

  VastaaPoista
 13. Kemiallisesti kuorivat ainesosat voivat tehdä ihon herkemmäksi auringonvalolle. Iho voi tällöin palaa herkemmin. Jos haluaa käyttää kemiallisesti kuorivia tuotteita kesälläkin, niin vähintään SPF 15 on suositeltava suojakerroin, jos joutuu olemaan auringossa pidempään.

  VastaaPoista
 14. Hei! Tiedätkö mitään hyvää tuotetta, ulkoisesti tai sisäisesti, jolla voisi yrittää tehdä auringonvalon lempeämmäksi, eli saada rusketuksen helpommin haittoja karttaen. Esim. tuote, joka voimistaisi ihoa palamista vastaan tms.

  VastaaPoista
 15. Kaipailisin jotain kivoja hiusmallisuivustoja, onko sinulla tietoa sellaisista?

  VastaaPoista
 16. Olen nyt täysin tympääntynyt merkkituotteisiin kasvonhoidossa. En halua enää yhtä ainutta purkkia, josta ei kuitenkaan ole minulle mitään apua. Minulla on ns.t-alue kasvoissa, joka on ollut aina ongelmana. Loppupäivästä iho kiiltää aina. Toisin sanoen talvella ihoni on kuiva, että rasvainen. Sitten kun kesä tulee, alan jo näkemään painajaisia auringon aiheuttamista maksaläiskistä.

  Olisin kovin kiinostunut lähteä kokeilemaan Iherbin ihonhoitotuotteita. Olisiko sinulla heittää ideoita siihen, että mitä kannattaisi minun tapauksesssani lähteä kokeilemaan? Haluaisin löytää mahdollisimman luonnonmukaisia tuotteita, ei enää myrkkyjä kasvoihini....

  VastaaPoista
 17. Onko sinusta Laverna My Age sarja sinusta luonnonmukaista? (elikkä hyvät ainesosat ikääntyvälle iholle?)
  Blogi aineena olisi inci listojen suommennos osio, johon voisit vähitellen (ettei urakka ole liian iso)listata kosmetiikassa käytettyjä aineosia ja kertoa mihin niitä käytetään ja onko ne niitä vältettäviä. Kiitos mielenkiintoisesta blogista! :)

  VastaaPoista
 18. Pitkähiuksisena en hirveästi seuraa hiustrendejä, joten en valitettavasti osaa vinkata mitään hiusmallisivustoa. Muunlaista neuvoa en osaa antaa kuin, että kannattaa googlata.

  Laveran My Age -sarja on luonnonmukaista, mutta en sanoisi, että ne ovat mitenkään erityisen hyviä tai tehokkaita ikääntyvälle iholle. Mitä nyt katsoin INCI-listoja, niin aika vähän niissä oli mitään oikeasti ihoa hyödyttäviä ainesosia. Tehokkaita ainesosia ikääntymistä vastaan ovat erilaiset kuorivat hapot, kuten glykolihappo ja salisyylihappo, ja sitten tietenkin vahva retinoli. Myös hyaluronihappo on tehokas ainesosa hiusten- ja ihonhoidossa.

  VastaaPoista
 19. Kiitos tähänastisista vinkeistä! Tänään lähti oitis tilaukseen kantapäävoide ja raikastaja-spray. Oisikos Ellenillä mitään vinkkejä kaulahelttojen hoitoon/ehkäisyyn? Vai onkos niin ettei niihin tehoa kuin puukko?

  VastaaPoista
 20. Kiva, että vinkeistäni on apua =) . Hain iHerbistä haulla "firming serum" ja sain tulokseksi ihan mielenkiintoisen tuotteen mitä voisit kokeilla kaulan ja leuan alueen tiukentamiseen: http://www.iherb.com/Reviva-Labs-Lift-Firm-Serum-1-oz-29-5-ml/16622?at=0 Toinen tuote mikä voisi olla myös kokeilemisen arvoinen on Revivan 5 % glykolihappovoide: http://www.iherb.com/Reviva-Labs-5-Glycolic-Acid-Cream-1-5-oz-42-g/5075?at=0 Kumpikaan ei ole pahan hintaista, joten kokeilu ei tule kalliiksi.

  VastaaPoista
 21. Mainitsit jossain tekstissäsi, että käytät mineraalimeikkipohjaa ja peiteainetta. Muutoin sitten ihan tavallisia meikkejä. Tilaatko mineraalimeikkipohjan jostakin verkkokaupasta vai ostatko ihan suomesta? Olisin kiinnostunut, että mitä tuotetta käytät? Kiitos etukäteen ihanasta blogistasi!

  VastaaPoista
 22. Niisku, olen tilannut Meow Cosmetics -mineraalimeikkifirmalta peiteaineen, jota käytän tavallisena meikkipohjana. Peitepuuteria tarvitsee vain vähän, että se peittää haluamallani tavalla, se ei tee ihoa jauhoisen näköiseksi, eikä se sula, mössöönny tai häviä kasvoilta kuten monet mineraalimeikkipohjat tekevät. Lisäksi Meowilla on niin laaja värivalikoima, että sopivan värin löytäminen oli helppoa. Samaa peiteainetta käytän sitten ihan peiteaineenakin tietysti ja tummia silmänalusia peitän Lily Lolon keltaisella Peep-O-peiteaineella. Käytän harvakseltaan NYX Cosmetics -poskipunaa, highlight-puuteri on helmiäismicaa tai NYX:n Highlighter-tuotetta.

  VastaaPoista
 23. Hei Ellen!
  Kertoisitko millaiset hiukset sinulla on? Ajattelin, että näin voimme sitten vertailla, sopivatko lempihiustuotteesi myös meidän hiuksillemme. Kaiketi et ole kuitenkaan Ellen Jokikunnas :D

  VastaaPoista
 24. Nuori miehen alku tiedusteli äidiltään, että olisiko hänen mahdolllista saada jotakin puhdistusaineita ihonhoitoon. Alkaa murkkuikä painaa päälle ja olisi mukava hankkia pojalle luonnonmukaisia ihonhoitotuotteita. Jos lähtisin kaupasta ostamaan niitä, niin veikkaanpa, että iho vaan pahentuisi. Nehän nyt vain kuivattavat, eivätkä hoida ihoa laisinkaan. Ideoita Iherbin tuotteista?

  VastaaPoista
 25. Osram, millainen iho pojallasi on? On aika hankala antaa tuotesuosituksia, kun ei yhtään tiedä millainen ihotyyppi käyttäjällä on, eli onko iho rasvainen, kuiva, herkkä tai pukkaako se epäpuhtauksia. Omaa, joskus runsaastikin rasvoittuvaa sekaihoa puhdistan Jasonin kasvojenpuhdistustuotteella: http://www.iherb.com/Jason-Natural-Red-Elements-Gentle-Gel-Cleanser-7-25-oz-206-g/14750?at=0

  Se ei kuivata, mutta puhdistaa silti hyvin miedosti vaahtovan koostumuksensa ansiosta. Siinä ei ole mitään ylimääräisiä aineosia ja se on hajusteeton.

  Jos voisit kertoa poikasi ihotyypistä enemmän, niin voisin antaa useampia tuotteita vaihtoehdoiksi =) .

  VastaaPoista
 26. Pojan iho on todella herkkä ja kuiva. Tosin ns. t-alue on ihan normaali. Vähän tuntuu nyt otsassa ja nenässä pukkaamaan pieniä finnejä.

  VastaaPoista
 27. Osram, omakohtaista kokemusta ei ole, mutta olen lukenut tästä puhdistusaineesta pelkkää hyvää. Puhdistusaine on hyvä herkälle, mutta epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle: http://www.iherb.com/Desert-Essence-Gentle-Nourishing-Organic-Cleanser-Dry-Sensitive-Skin-6-7-fl-oz-195-ml/24157?at=0

  Jasonin hajusteeton puhdistusmaito voisi olla myös kokeilemisen arvoinen tuote: http://www.iherb.com/Jason-Natural-Red-Elements-Hydrating-Lotion-Cleanser-7-25-fl-oz-214-ml/11622?at=0

  Kasvovedeksi voisi hankkia hajusteettoman ja kosteuttavan kasvoveden: http://www.iherb.com/Thayers-Alcohol-Free-Unscented-Witch-Hazel-Toner-with-Aloe-Vera-12-fl-oz-355-ml/22436?at=0

  Kasvojen kosteutukseen voisi sopia herkkäihoisille tarkoitettu hajusteeton voide, jossa on aurinkosuoja sinkkioksidista. Pieni määrä riittää koko kasvoille, koska voide on paksuhkoa, mutta levittyy kuitenkin hyvin kasvoille. http://www.iherb.com/Desert-Essence-Gentle-Nourishing-Day-Cream-SPF-15-Dry-Sensitive-Skin-Fragrance-Free-2-fl-oz-60-ml/24155?at=0

  Oikeastaan vain kokeilemalla tuotteita voi todeta sopiiko tuote omalle iholle vai ei, ja aiheuttavatko tuotteet kukkimista tai ihon ärsyyntymistä. Toivottavasti jotkut noista tuotteista sopivat pojallesi ja saatte hänen ihonsa tasapainoon.

  VastaaPoista
 28. Anonyymi, en ole Ellen Jokikunnas, todellakaan :D . Tein nyt postauksen hiusmäärittelystä ja määrittelin samalla omat hiukset. Toivottavasti postauksesta on apua tuotesuositusteni suhteen.

  VastaaPoista
 29. Onko ne silikoonit shampoissa ja meikeissä pahasta? Miksi?

  VastaaPoista
 30. Mie olen vältellyt silikoneja ihon- ja hiustenhoidossa jo useamman vuoden ajan pelkästään sen takia, etten tykännyt siitä mitä ne tekivät minun iholleni ja hiuksilleni. Eivät silikonit ole ainakaan nykytutkimusten mukaan vaarallisia ainesosia, mutta en henkilökohtaisesti halua laittaa ikkunantiivisteenäkin käytettyä tavaraa omalle iholleni ja hiuksilleni. Mulla silikonit aiheuttivat kasvojen ihon kukkimista ja päänahan pahaa ärtymistä. Hiukset olivat myös melkoisen lättänä, liian liukkaat ja monesti myös lähmäisen näköiset silikonituotteiden jälkeen.

  VastaaPoista
 31. Suosittelehan jotain hyviä hammastahnoja iherbistä! Etukäteen kiittäen:)

  VastaaPoista
 32. Natural Dentist Peppermint Twist on ollut yksi hyvä hammastahna, josta olen tykännyt: http://www.iherb.com/Natural-Dentist-Healthy-Teeth-Gums-Peppermint-Twist-5-oz-142-g/11350?at=0

  Maistuu mielestäni vähän perinteiseltä Vademecum-suuvedeltä, on kivan raikas, eikä vaahtoa liikaa.

  Kunhan hammastahna sisältää fluoria ja mahdollisesti xylitoliakin, eikä sisällä sulfaatteja ja soodaa (Sodium Bicarbonate), niin iHerbin valikoimista voi etsiä hyviä hammastahnoja omien makumieltymysten mukaan, kun iHerbissä riittää erikoisempiakin hammastahnamakuja.

  VastaaPoista
 33. Suojaatko Ellen kesäisin mitenkään kasvojasi, jos otat aurinkoa? Tiedän, että tarpeeksi vahvan d-vitamiinin käyttö on hyvä alku ja muutaman muun vitamiinin käyttö. Käytätkö aurinkorasvoja kasvoissasi?

  VastaaPoista
 34. Hikoilevat kainalot, kädet ja jalat on joka kesäinen ongelma. Olen käyttänyt jalkoihin talkkia. Löytyisikö mitään luonnonmukaisia tuotteita, jotka auttaisivat näihin ongelmiin?

  VastaaPoista
 35. Kärsin talvisinkin kosteista haisukainaloista, enkä ole vielä löytänyt täydellistä ratkaisua ongelmiini. En valitettavasti voi antaa muuta ohjetta kuin, että voisit ehkä kokeilla jalkadeodoranttia, jos siitä olisi apua kosteille jaloille. Muualle vartaloon kannattaa kokeilla hajustettuja talkkeja, jotka tuoksuvat hurmaavilta.

  VastaaPoista
 36. Hei Ellen! Mistä on peräisin tuo upea rusketuksesi? Onko se luonnollinen, käytkö suihkurusketuksessa/solariumissa tai käytätkö itseruskettavaa? Kertoisitko myös merkin. Itse nimittäin haluaisin juuri tuollaisen värin.

  VastaaPoista
 37. Olisikohan tukkakuvan valaistus tehnyt tepposia, koska nyt kun luonnossa katson, niin en kyllä ole älyttömän ruskettuneen näköinen =) . Mutta kiitos värikehuista silti =) . Äitini kyllä kommentoi viimeksi nähdessämme, että olen päivettyneen näköinen, ja isä epäili, että käytän vieläkin itseruskettavia niin kuin tein joskus viitisen vuotta sitten. Mutta väri ei ole pullosta, suihkurusketuksesta, eikä solariumista, vaan säännöllisestä lykopeenin ja astaksantiinin syönnistä. Ihon sävy on selvästi sellainen kullankellertävänruskea, mitä ihoni ei ole ennen ollut ennen kuin aloin syödä noita kahta lisäravinnetta. Lisää luettavaa noista kahdesta lisäravinteesta mm. tässä: http://natur-ellen.blogspot.com/2011/03/sisaisia-aurinkosuojia.html

  Erästä itseruskettavaa voin kyllä suositella, jos jotain sellaista haluaa kokeilla. Voide teki mielestäni oikein hyvän värin iholle nopeasti vain yhdellä kerroksella ja ilman oranssia lopputulosta, eikä sen haju levitysvaiheessa ollut kamala, sillä voide tuoksui kirsikalle. Tilasin tätä voidetta useasti: http://www.tansolutions-uk.com/Fake-Tanning-Products-Dark-Very-Dark-Skin-Tone/Self-Tan-Lotion-Dark-Very-Dark-250ml/prod_8.html

  VastaaPoista
 38. Tilaat paljon erilaisia voiteita, joita ei saa heti kaikkia käytettyä. Miten säilytät kasvovoiteita?

  VastaaPoista
 39. Säilytän kasvovoiteita ihan kylpyhuoneen peilikaapissa tai laatikostossa, ja ylimääräisiä avaamattomia purnukoita säilytän vaatekaapissa laatikossa valolta ja lämmöltä suojattuna. Kaikkia muitakin harvoin käytettäviä tai avaamattomia hius- ja ihotuotteita säilytän vaatekaapin laatikossa. Kaikki hajuvedet sekä kynsilakat säilytän työhuoneen senkissä taaskin valolta ja lämmöltä suojattuna.

  VastaaPoista
 40. Olen miettinyt, että kestäisivätkö rasvat paremmin esim. jääkaapin viileäosassa, mutta silloin saattaa olla vaarana, että ainesosille tapahtuu jotain. Mutta sitten taas toisaalta, tulevathan ne rahtina usein kai aika viileissä lentokoneissa. Mene ja tiedä...

  VastaaPoista
 41. Mie säilön tavaroita juuri vaatehuoneessa sen takia, että jostain syystä meidän vaatehuone on kesät talvet selvästi kylmempi kuin muu asunto. Siellä säilyy hyvin kosmetiikka, joka ei ole aktiivikäytössä ja joka ei sen takia kulu pois niin kuin tavallisessa käytössä oleva kosmetiikka. Kyllähän se kosmetiikka joutuu altistumaan kuljetuksen aikana lämmölle ja/tai kylmälle ostaisi tuotteet sitten suoraan ulkomailta tai maahantuotuna Suomesta. Menee ainakin mulle liian vaikeaksi miettiä joutuvatko rasvat, kynsilakat ja lisäravinteet kärsimään lämmönvaihteluista ja miten sen saisi estettyä. Kyllä ne varmasti vähän kestää ja säilyvät silti ihan käyttökelpoisina, tai niin mie ainakin yritän ajatella =) .

  VastaaPoista
 42. Onko siulla mitään vinkkiä, kun iso finni tulee juuri, kun pitäisi juhlia ja aikaa olisi vaikka pari päivää yrittää nujertaa sitä?

  VastaaPoista
 43. Yksi tuote mitä voi kokeilla finnin nujertamiseen on mustakuminaöljy. Olen laittanut tipan öljyä finnin päälle ja finni kyllä laskeutuu siitä aika hyvin. Myös punotus laskee ja samoin isojen finnien turvotus. Pienen testeripullon voi tilata esim. Pienestä Tuoksukaupasta: http://pieni.tuoksukauppa.net/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=238m

  VastaaPoista
 44. Hei,
  tilasin vinkistäsi vaarinottaneena RevivaLabsin 10% glykolihappovoiteen. Mainio tuote. Mutta kuinka usein tätä tohtii käyttää? Pientä kuoriutumista on nähtävillä.. nyt ollut yövoiteena käytössä parisen viikkoa - joka ilta.

  Pidätkö taukoja käytössä?

  VastaaPoista
 45. Kannattaa seurata miten oma iho reagoi voiteeseen, että alkaako iho kuoriutua liikaa jossain vaiheessa, jos voidetta käyttää joka ilta. En pidä mitään suurempia taukoja voiteen käytöstä, joskus saattaa olla ilta-pari, etten voidetta laita, mutta enemmänkin se johtuu laiskuudesta kuin siitä, että pitäisin tarkoituksella taukoa voiteen käytöstä =) .

  VastaaPoista
 46. Edellistä voiteesta sen verran, että kannattaako sitä käyttää kesäaikaan? Ajattelin vaan, ettei naama kärähdä niin helpolla?

  VastaaPoista
 47. Mitä dödöä Ellen käytät?

  VastaaPoista
 48. Hei

  Osaatko kertoa vinkkejä reilu nelikymppiselle naikkoselle, jolla alkaa rypyt silmäkulmissa häiritä. Löytyiskö IHerbistä mitään vai pitääköhän ottaa jo järeämmät keinot käyttöön??

  VastaaPoista
 49. Jos iho on todella herkkä palamaan, niin mitään kuorivia voiteita tai käsittelyitä ei kannata kesän aikana käyttää/tehdä.

  Tällä hetkellä testaan miesten antiperspiranttien tehokkuutta omissa haisukainaloissani, jotka kostuvat ihan pelkästä ajatuksestakin. Hassuinta on, että kainalot alkavat haista varsinkin yön aikana. Nyt on käytössä Nivea for Men Silver Protect -roll on, jossa on hopeahippusia. Hopean kun pitäisi olla antibakteerista. Hyvä puoli tuossa dödössä on se, että alkoholipitoisuutensa takia se kuivuu todella nopeasti. Miehekkään tuoksun saan taltutettua suihkauttamalla vähän hajuvettä kainaloihin sen jälkeen, kun dödö on kuivunut.

  Silmäkulmien ryppyihin voisi kokeilla kuorivia voiteita/seerumeita sekä hyaluronihappoa ja jos ne eivät tee minkäänlaista tulosta, niin silmäkulmien ohutta ihoa voi käsitellä erittäin varovaisesti kemiallisilla kuorinnoilla.

  VastaaPoista
 50. Etsiskelen IHerbistä jotakin sopivaa multivitamiinia 40-kymppiselle naiselle. Olisiko sinulla heittää ideioita?

  VastaaPoista
 51. Olen tykännyt Now Foodsin kapselimuodossa olevista monivitamiineista, jotka ovat vahvoja sekä hyvin imeytyviä: http://www.iherb.com/Now-Foods-Liquid-Multi-Gels-180-Softgels/6112?at=0

  VastaaPoista
 52. Etsiskelen jotain superhyvää voidetta korppujaloilleni. Vinkkejä?

  VastaaPoista
 53. Minulla on pieni budjetti ja tarvitsisin yhden hyvän kasvojenpuhdistusaineen, jolla pärjäisi kesät talvet. Mitä suosittelisit, kun ei voi kokeilla monia.

  VastaaPoista
 54. Korppujalalle suosittelisin Himalayan paksua voidetta, joka käy hyvin varsinkin kuiville kantapäille ja muille kovettumille: http://www.iherb.com/Himalaya-Herbal-Healthcare-Organique-Intensive-Moisturizing-FootCare-Cream-Soliga-Forest-Honey-3-53-oz-100-g/20532?at=0 Päivittäistä kosteutusta voi tehdä vaikka Nubian Heritagen voiteilla, mangovoide on mun ehdoton suosikki: http://www.iherb.com/Nubian-Heritage-Mango-Butter-Lotion-with-Shea-Butter-and-Vitamin-C-8-fl-oz-238-ml/15952?at=0

  Oon tykästynyt Desert Essencen kasvojenpuhdistusaineeseen, joka tuntuu pesevän tehokkaasti, mutta ei kuitenkaan kuivata yhtään: http://www.iherb.com/Desert-Essence-Gentle-Nourishing-Organic-Cleanser-Dry-Sensitive-Skin-6-7-fl-oz-195-ml/24157?at=0 Vaikea tietenkin sanoa sopiiko juuri tuo puhdistusaine kaikille ja vielä vaikeampi arvioida sopiiko se sinulle, Anonyymi, kun en tiiä ihotyyppiäsi, mutta lukemani mukaan sopii hyvin herkkä- ja kuivaihoisille ja näköjään myös rasvaiselle iholle, mikä mulla on. Pullo on hyvän kokoinen ja riittoisuutensa takia edullinen.

  VastaaPoista
 55. Toivottvasti kesälomasi oli mukava! Sellaista kysyisin, että miten C-vitamiinia käytetään ulkoisesti. Tilasin Iherbiltä sitä jauheena, mutten enää löydä mistään, kuinka sitä käytettiin iholle.

  VastaaPoista
 56. Olenkin ollut aika hiljaa blogin suhteen, pahoitteluni siitä. C-vitamiinia voit käyttää ulkoisesti niinkin helposti, että otat kämmenelle pienen kukkarallisen C-vitamiinijauhetta vaikka kynnellä ja sitten lisäät jauheen sekaan tipan vettä. Sitten vain sulatat C-vitamiinikiteet veteen (sulamista voi auttaa kevyesti hieromalla käsiä yhteen tai sormella sekoittamalla) ja sen jälkeen neste vain nassuun. Helppoa kuin mikä ja tekee iholle nannaa.

  VastaaPoista
 57. Hei Ellen!

  Nyt on taas syksy tulossa ja lisävitamiinien ottaminen on välttämätöntä. Mikä on Ellen sinun käyttämäsi "vitamiinitarjotin", joita otat päivittäin. Minkä verran otat jotakin vitamiinia ja minkä vuoksi?

  VastaaPoista
 58. Kiitos vastauksestasi C-vitskun levittämisestä! Se on vielä epäselvää, että kuinka kauan tuota pidetään naamalla?

  VastaaPoista
 59. Niisku, tein nyt postauksen "vitamiinitarjottimestani". Kysy ihmeessä, jos joku jää epäselväksi.

  Vakikyselijä, annan sen C-vitamiiniseerumin jäädä iholle, sitä ei tarvitse huuhdella pois. Tarvittaessa laitan kosteusvoidetta seerumin päälle tai näin kesäisin ihon rasvoittuessa paljon, levitän meikin suoraan tuon seerumin päälle, kun iho on kuivunut. C-vitamiiniseerumi pitää ihon rasvoittumista kurissa, antaa iholle antioksidanttisuojaa ja heleyttää ihoa säännöllisessä käytössä.

  VastaaPoista
 60. Kysymys hiustenhoidosta! Minulla on tällä hetkellä tosi huonokuntoiset ja kuivat hiukset, ne haaroittuu ja katkeilee helposti. Luin netistä kaikkea hiustenhoidosta ja sainkin paljon hyviä vinkkejä, pystyn siis muuttamaan montaa asiaa entiseen verrattuna. Vaihdoin myös shampoon hellävaraiseen apteekin shampooseen ja sen lisäksi käytän aina pesun jälkeen kosteuttavaa hoitosuihketta. Onko hyvä näin? Sen lisäksi haluaisin alkaa käyttämään jotain tehohoitoa viikoittain mutta mitä? Oliiviöljy kiinnostaisi mutta miten sitä kuuluisi käyttää? Riittääkö tällainen hoito hiuksilleni vai olisiko jotain hyvä ottaa vielä huomioon?

  VastaaPoista
 61. Reelika, lukaisepa läpi vanha postaukseni hiusten hyvän kunnon saavuttamiseen ja ylläpitämiseen, sieltä saat lisää vinkkejä ja hoito-ohjeita: http://natur-ellen.blogspot.com/2011/02/vinkkeja-pitkien-hiusten-hyvan-kunnon.html

  VastaaPoista
 62. Kiitos, luin tuon tekstin. Minua jäi vaan mietityttämään, että tarvitsenko sekä tavallista hoitoainetta että hiuksiin jätettävää hoitoainetta? Osaisitko suositella sellaisia tuotteita, joita löydän ihan Suomesta kaupoista tai kampaajalta? Tarvisin ihan "kädestä pitäen"-neuvoja, että mitä teen ja missä vaiheessa.. Huomaa kyllä ettei ole tullut aiemmin panostettua pahemmin hiustenhoitoon :/

  VastaaPoista
 63. Kiitos C-vitamiiniseerumi-infosta! Ihanaa, että on tämä palsta :)

  Luin vitamiinitarjottimesi ja huomasin, että syön paljon samoja tuotteita. Hiukseni ovat tavanomaiset suomalaiset ohuet luirut, joita ei ole syytä pudottaa yhtään ylimääräistä. Sinä syöt tuotteita, jotka vahvistavat hiuksia ja ripsiä. Minulla on ongelmana hyvin kasvava "nukka" poskissa ja käsissä. Pelkään, että tämäkin karvankasvu lisääntyisi. Pillerit eivät välttämättä tiedä, mitä karvoja kasvattaa ;) En haluaisi yhtään lisää poskinukkaa, mutta hiukset saisivat vahvistua. Onko sinulla kokemuksia, kasvaako muutkin karvat?

  VastaaPoista
 64. Reelika, ehdottomasti kannattaa käyttää sekä poishuuhdeltavaa hoitoainetta että voidemaista jätettävää hoitoainetta. Kunnollinen jätettävä hoitoaine kuitenkin suojaa ja kosteuttaa hiuksia pesujen välissä. Suomessa on valitettavasti todella huonosti saatavilla oikeasti hyviä tuotteita. Joitain yksittäisiä hyviä tuotteita voi yrittää bongailla kampaamoista, kaupoista ja luontaistuotekaupoista. Etkö voi/halua tilata netistä, jossa valikoima on hurjan laaja ja todella edullinen Suomen hintatasoon verrattuna?

  Vakikyselijä, se on kyllä totta, että hiuksia vahvistavat lisäravinteet vahvistavat myös muita karvoja, niitä epähaluttujakin karvoja. Olen kyllä itsellä huomannut ärsyttävän nukkakarvan lisääntymistä kasvojen alueella, tai sitten ehkä olen vasta nyt kiinnittänyt siihen huomiota, en oikein osaa sanoa kumpi asian oikea laita sitten loppujen lopuksi on. Muualla kropassa karvankasvun nopeus ehkä on se ongelma, ei niinkään karvojen vahvistuminen. Samalla kuitenkin hiusrajaa koristavat, ennen todella ohuet "vauvahiukset" ovat saaneet voimaa kasvaa pidemmiksi sekä vahvemmiksi ja sillä tavalla vähemmän ärsyttäviksi. En siis osaa sanoa täydellä varmuudella aiheuttaako hiuksia vahvistavien lisäravinteiden syönti epähaluttujen karvojen kasvua, ainakaan häiritsevissä määrin.

  VastaaPoista
 65. Kiitos taas neuvoista, Ellen! En ollut tullut ajatelleeksikaan, että ulkomailta tilattuna saa varmasti halvemmalla hiustuotteita. En ole muutenkaan pahemmin netin kautta tilaillut mitään, niin siksi kai vähän aristelen. Sinä itse kun tilailet ilmeisesti aika paljon iHerbistä hiustuotteita, niin osaisitko heittää tähän jotain "settiä", jossa olisi kaikki tarvittavat tuotteet? Joko ihan tuotesuosituksia tai sitten vaan vähän tietoa, että millaista shampoota, hoitoainetta yms sieltä kannattaisi etsiä? Hiukseni on tällä hetkellä tosiaan aika huonokuntoiset ja aina olleet tosi hennot ja ohuet, hankala tukka siis kaiken kaikkiaan.. Tuotteet ei saisi siis olla mitään kovin raskaita, jotka lätsäyttää hentoja hiuksia entisestään.

  VastaaPoista
 66. Reelika, valitettavasti hiustenhoidon suhteen täytyy tehdä sellainen valinta, että haluaako tuuheat hiukset, joissa on paljon volyymiä, mutta jotka ovat sitten huonokuntoisemmat, koska hoitotuotteet ovat kevyitä, etteivät ne lätsäytä hiuksia. Vai haluaako hyväkuntoiset ja kiiltävät hiukset, jotka eivät ole aivan järjettömän pörröiset ja joissa ei ole ylettömästi volyymiä, koska kunnolla hoitavat tuotteet eivät anna volyymiä, vaan hoitavat hiuksia sen verran, että hiukset saattavat olla raskaatkin, mutta ne ovat ainakin hyväkuntoiset. Jos mennään ihan pelkästään hiusten hyvinvoinnin ja kiiltävyyden ehdoilla, niin seuraavat tuotteet ovat mielestäni todella hyviä:

  Hellävaraiseksi sulfaatittomaksi ja kosteuttavaksi sampooksi: http://www.iherb.com/Nubian-Heritage-Body-Wash-Mango-Butter-with-Shea-Butter-Vitamin-C-13-fl-oz-384-ml/11255?rcode=VEL476

  Pikahoitoaineeksi/tehohoitoaineeksi: http://www.iherb.com/Nature-s-Gate-Henna-Shine-Enhancing-Conditioner-For-Dull-Lifeless-Hair-18-fl-oz-532-ml/6201?rcode=VEL476

  Rakennepaikkaavaksi antamaan hiuksille rakennetta ja korjaamaan vaurioita: http://www.iherb.com/Mill-Creek-Keratin-Conditioner-Repair-Formula-16-fl-oz-473-ml/6603?rcode=VEL476

  Jätettäväksi hoitoaineeksi: http://www.iherb.com/Alba-Botanica-Leave-in-Conditioner-Fragrance-Free-7-oz-198-g/9497?rcode=VEL476

  Kaikki neljä em. tuotetta eivät mahdu samaan pakettiin, mutta siltikin kahdessa osassa tilattuna ovat edullisia Suomen hinta- ja laatutasoon nähden. Noilla tuotteilla pääsee jo mainioon alkuun siinä, että itse huomaa mitkä/millaiset tuotteet sopivat omalle kutristolle.

  VastaaPoista
 67. Etsin 16-vuotiaalle urheilijatytölle jotakin hyvää monivitamiinivalmistetta Iherbistä. Olen huomannut, että pitäisi syödä järjettömät määrät ruokaa, jos aikoisi saada kaikki välttämättömät vitamiinit siitä. Tyttö syö jo vahvaa D-vitamiinia päivittäin. Iho on aivan loistavassa kunnossa. Kasvojen iho tuntuu yhtä pehmeältä kuin vauvan "peffa". Hiukset ovat valtavan paksut ja pitkät. Ainoa huono puoli on se, että niitä lähtee ihan valtavasti. Varmasti jonkun vitamiinipuutoksen takia. Olisiko sinulla antaa ideoita? Kiitos etukäteen!

  VastaaPoista
 68. Jossu, itse olen tykännyt Now Foodsin kapseleista, joita otan yhden aamuin illoin. Tuntuvat imeytyvän hyvin, eikä niistä tule pahaa oloa. Vitamiinipitoisuudet ovat korkeita: http://www.iherb.com/Now-Foods-Liquid-Multi-Gels-180-Softgels/6112?rcode=VEL476

  Jos on paksut ja tuuheat hiukset, eli hiuksia on paljon yhden neliösentin alueella, niin hiuksia tietenkin lähtee enemmän sellaiseen henkilöön verrattuna, jolla on vähemmän hiuksia neliösentin alueella. Jos kuitenkin hiustenlähtö on selvästi normaalista poikkeavaa, kannattaa kokeilla MSM-kapseleita. Ne vähentävät hiustenlähtöä selvästi. http://www.iherb.com/Nature-s-Way-MSM-Pure-OptiMSM-1000-mg-200-VCaps/2488?rcode=VEL476

  Toinen lisäravinne mistä voi olla hyötyä, jos hemoglobiini on alhainen ja on muutenkin aneeminen, on rauta. Raudanpuute aiheuttaa hiustenlähtöä. http://www.iherb.com/Solgar-Gentle-Iron-25-mg-180-Veggie-Caps/10625?rcode=VEL476

  Silicasta voi olla myös hyötyä, sillä silica antaa potkua hiustenkasvuun. Ainakin itselläni silica on vahventanut sellaisia ärsyttäviä vauvahiuksia kasvamaan tavallisiksi paksuiksi hiuksiksi, eli tuntuu antavan voimaa hiusjuurille. http://www.iherb.com/Abkit-Body-Essential-Silica-Caps-with-Calcium-90-Capsules/10186?rcode=VEL476

  Toivottavasti näistä vinkeistä on jotain apua =) .

  VastaaPoista
 69. Hei Ellen,

  Kiitos tästä palstasta. :) Voisitko suositella jotain kalaöljyvalmistetta? Olen käyttänyt Mölleriä ja Optisanaa (Lidlistä), mutta haluaisin kokeilla Iherbiltä jotain riittoisaa, edullista ja tietusti tehokasta omegavalmistetta. Sen pitäisi olla kapselimuodossa, sillä en voi sietää kalanmaksan hajua. :)

  Terv. Miss M.

  VastaaPoista
 70. Miss M., pahoitteluni vastauksen viivästymisestä. Itse en tällä hetkellä syö omegavalmistetta, mutta jos söisin, niin ostaisin tätä: http://www.iherb.com/Natural-Factors-RxOmega-3-Factors-EPA-400-mg-DHA-200-mg-240-Softgels/4251?at=0

  VastaaPoista
 71. Kiitos suosituksesta. :)

  Terv. Miss M.

  VastaaPoista
 72. Lueskelin blogisi kokonaan läpi, paljon hyviä vinkkejä, kiitos niistä! :) Minua alkoi kiinnostamaan kemialliset kuorinnat kotona, mutta koska happovaihtoehtoja oli niin hurjasti niin en osaa itse päättää mikä sopisi minulle. Omistan rasvoittuvan ihon, jossa on T-alueella näppyjä muutamia ja nenässä mustapäitä. Suurin ongelmani on kuitenkin "kirjava" iho, eli arpia finneistä on paljon (ei kuoppamaisia). Ihoni ei ole herkkä. Osaatko yhtään suositella minulle sopivaa happokuorintaa? :)

  VastaaPoista
 73. Kiva, jos vinkeistä on apua =). Mielestäni voisit kokeilla 20 %:sta salisyylihappokuorintaa rasvoittuvuuden vähentämiseen, näppyjen kuivatukseen ja punaisten arpien haalentamiseen. Jos säännöllisellä salisyylihapon käytöllä ei ole mielestäsi tarpeeksi vaikutuksia arpiin, niin kokeile TCA-kuorintaa joko pelkille arpialueille tai koko kasvoille. Salisyylihappo on jo melko tymäkkä kemiallinen kuorinta, eli kannattaa aloittaa varovasti ja kun salisyylikuorinnat ovat hallinnassa, voit halutessasi kokeilla voimakasta TCA-kuorintaa. Salisyylihappo ja TCA ovat mielestäni ne parhaimmat kemialliset kuorinnat rasvaiselle, arpiselle ja ei-herkälle iholle. Hyviä lopputuloksia voi kuorintojen välillä ylläpitää glykolihappo- ja/tai retinolituotteella.

  VastaaPoista
 74. Miss M., en tiiä oletko lukenut Elleistä iHerb-ketjusta omegakapselikeskustelua, mutta halusin kertoa sulle, että luettuani lisää aiheesta, ostan itselleni seuraavat omegakapselit: http://www.iherb.com/Wellements-PharmaNutrients-Cardio-Omega-3-Fish-Oil-Fresh-Mint-1000-mg-60-Softgels/38429?at=0 sekä http://www.iherb.com/Wellements-PharmaNutrients-Life-Omega-3-Fish-Oil-Fresh-Mint-1000-mg-60-Softgels/38612?at=0

  Näyttävät olevan samaa tavaraa sisällöltään, joten katson onko käytännössä mitään eroa. Molemmissa kalaöljy on todella puhdistettua ja niissä on korkeat EPA- ja DHA-pitoisuudet. Aiemmin linkkaamani Natural Factorsin tuote on ihan hyvä, mutta kalaöljy voisi olla vieläkin laadukkaampaa.

  Tässä ihan asiallisessa artikkelissa lisää tietoa asiasta: http://www.dailymail.co.uk/health/article-1086799/Is-Omega-3-fish-oil-supplement-good--load-old-codswallop.html

  VastaaPoista
 75. Kiitoksia vastauksesta happokuorinta-kysymykseeni, aionkin kokeilla sitten tuota salisyylihappoa!:) Kysyisin vielä, että millä tavalla iho kuoriutuu sen vaikuuksesta? Isoina liuskoina, niin ettei kehtaa ulos mennä (miten tv-sarjojen muodonmuutoksissa ihot aina kuoriutuu) vai ihan pienesti, kuten esim Basironin käytön jälkeen? Kehtaako silloin käydä siis edes ulkona, kn sitä käyttää? Toivottavasti salisyylihappo toimii ja kiitoksia paljon avusta, olet todella avulias! :)

  VastaaPoista
 76. Iho kuoriutuu salisyylihappokuorinnan jälkeen tasaisen hilseilevästi, ei sillä tavalla isoina, ruskeina käärmeennahkalaattoina niin kuin käy TCA-kuorinnan jälkeen. Salisyylikuorinnan jälkeen ei tarvitse sairaslomaa, vaikka kuorintapäivänä kasvot kyllä punoittavat, mutta muuten voi olla ja elää ihan normaalia elämää. Pienen hilseilyn saa piiloon kosteusvoiteen avulla ja meikin alle ihan hyvin. Toivottavasti salisyylihappokuorinta täyttää toiveesi =) !

  VastaaPoista
 77. Haluisin kysyä sulta, että jos saisit valita viisi ihonhoitotuotetta sekä viisi hiustenhoitotuotetta, joita käyttäisit koko loppuelämän, niin mitkä ne olisi? :) Tuntuu että sulla on käytössä todella paljon tuotteita, mutta onko löytynyt mitään vakiintuneita lemppareita? :)

  VastaaPoista
 78. Edelleen happokuorintakysymyksiä, anteeksi! Olet vain ainoa jolla tuntuu olevan näistä tietoa. :) Luulisitko, että olisi turvallista tilata salisyylihappoa eBaysta? Olisi huomattavasti halvempaa kuin nettisivuilla, joista mainitsit postauksessasi. Se olisi 20% salisyylihappoa, alkoholipohjainen. Onko paha? Maksaisi vain 9 puntaa (sis. postikulut) vai voiko eBayssa myytävissä tuotteissa olla mitä vaan? :)

  VastaaPoista
 79. Kemiallisista kuorinnoista sen verran, että eihän sitä oikein koskaan tiedä mitä ostetut pullot sisältävät, eli sillä tavalla kaikki on vähän arpapeliä, vaikka ostaisi ihan tavallisesta nettikaupasta. Kuitenkin eBay-myyjän ollessa kyseessä kannattaa katsoa tarkkaan palaute ja yrittää hakea tietoa myyjän tuotteista muualta netistä. Joskus eBay-myyjillä voi olla tavallinenkin verkkokauppa ja tuotteista löytyy muiden ostajien mielipiteitä. Itse olen ostanut varsinkin kemiallisia kuorintoja sellaisilta kauppiailta, jotka olen havainnut muiden mielipiteiden perusteella luotettaviksi ja joiden tuotteista voi olla lähes 100 % varma, että ne ovat ehtaa tavaraa. Suosittelisin siksi ostamaan kemiallisia kuorintoja maineikkailta ja suosituilta myyjiltä, että varmasti saat oikeaa tavaraa, joka ei sisällä mitään ylimääräisiä ja mahdollisesti vaarallisia aineita. Kaikkein halvin ei välttämättä ole aina se paras vaihtoehto, varsinkin kun puhutaan kemiallisista kuorinnoista, jotka voivat tehdä pahaakin jälkeä iholle, jos ne on valmistettu väärin. Löysin mielenkiintoisen keskustelufoorumin, josta voi löytyä vielä lisää kemiallisten kuorintojen myyjiä, jos haluat lukea asiasta lisää: http://www.essentialdayspa.com/forum/

  VastaaPoista
 80. Oletko Ellen käyttänyt meikinpohjustusvoiteita? Yritin Iherbin sivuilta hieman etsiskellä, mutta laihoin tuloksin.

  VastaaPoista
 81. Niisku-10, tarkoitatko meikinpohjustusvoiteella mattapintaa antavaa, meikin kestoa pidentävää voidetta vai heleyttä antavaa voidetta? Itsellä ei ole kokemusta meikinpohjustusvoiteista, sillä käytän mineraalimeikkipohjan alla vaihtoehtoisesti joko riisipuuteria pitämään rasvaisuutta kurissa tai helmi- tai silkkipuuteria antamaan heleyttä. Tällainen primer-voide löytyi haulla, ainakin arvostelujen perusteella voisi olla kokeilemisen arvoinen tuote: http://www.iherb.com/Greensations-Youthful-Trends-Caffeinated-Makeup-Primer-2-oz-6-ml/25810?at=0

  VastaaPoista
 82. Tilasin noita PharmaNutrients Life-kapseleita. Ne tulivat nopeasti ja aloitin juuri käytön. Aika isokokoisia ne ovat, mutta toivottavasti teho on hyvä. Kiitos vielä vinkeistä! :)

  Terv. Miss M.

  VastaaPoista
 83. Miss M., kiva, että huomasit vielä myöhäisen kommenttini kalaöljyasiaan. Miekin olen alkanut syödä PharmaNutrientsin kalaöljykapseleita. Isojahan ne ovat, mutta onneksi niitä täytyy ottaa vain kaksi päivässä, kun joitakin kapseleita täytyy ottaa kourakaupalla =) .

  VastaaPoista
 84. Löysin juuri blogisi juures-foorumilta. Pidän! :)

  Osaisitko suositella jotakin iHerbin (tai muuta luonnonmukaista) nestemäistä meikkivoidetta ohuelle, herkälle ja kuivalle iholle? Nuo jauhemaiset mineraalimeikit tuntuvat olevan monen suosiossa, mutta pelkään että omalla ihollani ne saavat kuivat kohdat ihossani näkymään.

  Sitten kysyisin tuosta AO:n Lemon Clarifying with Shea Butter-shampoosta; peseekö se muotoilutuotteiden jäämät ja silikonit? Olen Curly Girl -metodin innoittamana siirtymävaiheessa täysin luonnonmukaisiin hiustuotteisiin, ja pitkään käyttämäni silikoniset latvasuojat ovat saattaneet jättää kerrostumia hiuksiin. Sulfaatillisen shampoon käytön lopetin jo ennen silikonista luopumista, joten pitäisikö minun vielä kerran pestä sulfaateilla silikonit pois, vai ajaako tuo juuri tilaamani Clarifying Shampoo saman asian?

  VastaaPoista
 85. Anteeksi tuplapostaus, mutta unohdin kertoa että meikkivoiteelta toivoisin kohtalaisen hyvää peittävyyttä couperosan vuoksi, mutta silti kuulasta ja luonnollista lopputulosta. Taidan toivoa liikoja. :)

  VastaaPoista
 86. Hihhuli, itselläni ei ole kokemusta luonnonmukaisista, nestemäisistä meikkivoiteista, joten en osaa suositella käyttökokemusten perusteella mitään tuotetta, mutta ainakin INCI-listojen ja arvostelujen perusteella AnneMarie Borlindin meikkivoiteet voisivat olla kokeilemisen arvoisia: http://www.iherb.com/Search?kw=borlind&cid=2623 Jos nuo eivät natsaa, niin sitten suosittelisin ostamaan joko värillisen päivävoiteen tai sekoittamaan nestemäistä tai puuterimaista peiteainetta suosikkikosteusvoiteeseen, jolloin voi itse säädellä sekoituksen peittävyyttä ja paksuutta.

  AO:n syväpuhdistava sampoo tuntuu kyllä pesevän silikonit ihan tehokkaasti pois. Kokeilin sitä juuri tänään, kun eilisen jäljiltä hiuslatvoissa oli silikoniseerumia ja se tuntui peseytyvän sampoolla pois oikein mainiosti, mutta latvoissa ei tietenkään ole silikonia kuin yhdeltä käyttökerralta. Sampoon pesevyyttä ja puhdistavuutta lisää askorbiinihappo, jota olen sekoittanut yhden teelusikallisen kunnon luraukseen sampoota. Kirkastaa hiuksia, poistaa metalleja ja puhdistaa hiukset perinpohjaisesti. Viimeisetkin silikonit kuluvat kyllä tulevien pesujen myötä pois, joten silikonijäämistä ei tarvitse huolehtia, kun siirryt CG-metodiin.

  VastaaPoista
 87. Kiitos nopeasta vastauksesta, Ellen! Noita Borlindin meikkivoiteita itsekin olen silmäillyt, joten taidan päätyä testaamaan sellaista.
  Nyt vain odottelen että AO:n shampoo (plus muut ihanuudet) saapuu postitse, ja heitän loputkin silikonimömmöt roskikseen! Ja tuota askorbiinihappo-vinkkiäsi voisin kokeilla myös.

  VastaaPoista
 88. Hei!
  Olen vaihtanut hiusvärini vaalean ja tumman kautta blondiksi. Voit varmaan arvata, ettei hiukset ole tästä riemastuneet. Onko sinulla suositella jotain oikein hyvää hoitoainetta superkorpuille latvoille?

  VastaaPoista
 89. Kiitollinen, oletko jo lukenut postaukseni hiusten hyvän kunnon saavuttamiseen ja ylläpitämiseen, jossa on vinkkejä hiustenhoitoon sekä tuotevinkkejä: http://natur-ellen.blogspot.com/2011/02/vinkkeja-pitkien-hiusten-hyvan-kunnon.html

  Hyvä perussetti hiusten kunnon näkyvään parantamiseen voisi olla tällainen:

  - http://www.iherb.com/Beauty-Without-Cruelty-Moisture-Plus-Shampoo-16-fl-oz-450-ml/11558?rcode=VEL476
  - Kevin.Murphy Born.Again tai http://www.iherb.com/Nature-s-Gate-Henna-Shine-Enhancing-Conditioner-For-Dull-Lifeless-Hair-18-fl-oz-532-ml/6201?rcode=VEL476
  - http://www.iherb.com/Mill-Creek-Keratin-Conditioner-Repair-Formula-16-fl-oz-473-ml/6603?rcode=VEL476
  - http://www.iherb.com/Alba-Botanica-Leave-in-Conditioner-Fragrance-Free-7-oz-198-g/9497?rcode=VEL476

  VastaaPoista
 90. Heippa

  Mulla on alkanut tulla taas lievää aknea. Kärsin siitä aikaisemmin kesällä, mutta se lähti ja on tullut nyt takaisin. Sain lääkäriltä viiden kuukauden pituisen antibioottikuurin, mutta en ehkä aio syödä sitä. Ajattelin kokeilla ensin muita keinoja, koska yritän vältää antibioottia mahd.paljon.

  Käytän saksalaista luonnonkosmetiikkaa kasvojen puhdistuksessa ja kosteuttamisessa. Erilaiset kuorinnat, naamiot ja tehokuurit eivät pure akneeni, joka ei tästä mene suuntaan eikä toiseen. Se pysyy ehkä lievänä sen takia, että hoidan kuitenkin ihoani.

  Kokeilin luonnonkosmetiikan lisäksi iHerbistä ostamaani kuollenmeren muta palasaippuaa ja merisuola-vesiliusta, mutta ei auta mitään. Mulla vain pehenee iho merisuolan jälkeen. Olen kuullut, että juuri tuo teepuu öljy olisi hyvää aknelle, mutta osaatko suositella mulle joitain teepuu-tuotteita iHerbistä? En usko, että sillä, millä ihoni puhdistan tai kasvovedellä on niinkään merkitystä, mutta se, millä ihoni kosteutan, on suurtakin merkitystä. Vaikka kuulisin mieluusti kattavan selostuksen monista eri tuotteista.

  Kasvojeni iho on helposti kiiltävä, rasvainen mutta toisaalta kuiva. Lääkäri vakuutti, että mistään allergiasta ei ole kyse, koska akne on lievä. Vaikkakin omissa silmissäni todella paha!

  Kirjoitit jossain vaiheessa niistä eri kuorintavoiteista, missä olisi joitain happoja. Mitä niistä voisit mulle suositella juurikin iherbistä ostettuna? Mietin sitäkin, että jos käyttää mahdottoman paljon eri tuotteiden tuotteita, niin mistä tietää, sopivatko ne yhteen, koska yleensä suositellaan pysymään korkeintaan kahdessa eri merkissä. Vaikkakin luonnonkosmetiikassa ei niinkään ole väliä, mutta silti. Kasvojeni iho on punaisuuteen taipuvainen ja joskus hiukan herkkäkin, muttei liikaa.

  Oletko muuten kuullut, että esim. bactosan, joka on tuollainen luontaiskaupopista saatava kuuri akneen, olisi hyötyä? En oikein ymmärtänyt, mihin sen teho perustuu, mutta on varmaankin kuitenkin parempi, kuin rankka antibioottikuuri. Bactosania löytyy melkein mistä tahansa verkkokaupasta, joka myy luontaistuotteita. (ilmeisesti ei kuitenkaan iHerbistä).

  kiitos etukäteen!Sussuliini

  VastaaPoista
 91. Sussuliinille!

  Näin kysymyksesi, joka on minullekin ajankohtainen, joten päästin kertoa oman kokemukseni. Lääkärini oli sitä mieltä, ettei kannata syödä lievään akneen antibiootteja. Minä sain antibioottivoidetta, joka on nimeltään Clindoxil. Voide on auttanut tosi hyvin. Kun iho paranee näpyistä voiteen avulla, siirryn Differin-voiteeseen, joka taas estää finnejen ilmaantumista. Hoito on tepsinyt tosi hyvin :)

  VastaaPoista
 92. Kuinka usein tuota C-vitamiiniseerumikäsittyä voi/kannatta tehdä? Tein eilen ekan kierran ja se vähän kirvelsi. Onko tässä vaarana, että iho ärtyy?

  VastaaPoista
 93. Finninen minäkin :lle

  Itse asiassa mä käytin kesällä tuota clindoxyl-geeliä, ja se vei joksikin aikaa aknen pois. Olin riemuissani. Myös uudet puhdistustuotteeni lievensivät aknea. Sitä ei saa kuitenkaan käytää kovin kauaa, koska on antibiootti. Nyt kokeilin toista ei-antibioottista, mutta muuten samaa, kuin clindoxyl ja se ei pidä näppylöitä poissa. Mulle lääkäri sasnoi, että akne on pitkäaikainen ongelma, ja voi olla että mikään tuote ei kokonaan poista aknea. Se tulee helposti takaisin. En halua lannistaa sua mutta näin se on ainakin mun kohdalla. Tämän takia mietin, että josko bactosan, joka nautitaan sisäisesti poistaisi ainakin joksikin aikaa aknen. Paljon on varmasti myös tekemistä sillä, mitä syö ja mitä ravintolisiä syö sekä muut lääkkeet. Oon huomannut, että pitempi lenkki ulkoilmassa myös jollain tapaa lieventää aknea.

  Toivon sulle parempaa tulevaisuutta aknen nujerrukseen! =) Sussuliini

  VastaaPoista
 94. Sussuliini, taistelen itsekin pitkäaikaista aknea vastaan, joka näin syksyisin ja talvisin riehaantuu varsinkin dekolteella, selässä ja käsivarsissakin ja kasvotkin saavat osansa. Erilaisilla ihonhoitotuotteilla olen saanut pidettyä pahimmat kukinnat kurissa ja lisäravinteillakin on varmaan oma osansa.

  Syöthän jo hyvin imeytyvää sinkkiä? Tässä yksi hyvä tuote: http://www.iherb.com/Now-Foods-L-OptiZinc-30-mg-100-Capsules/738?at=0

  Tein itse teepuuöljyä sisältävää kasvovettä lisäämällä muutaman tipan teepuuöljyä (http://www.iherb.com/Now-Foods-Organic-Essential-Oils-Tea-Tree-1-fl-oz-30-ml/956?at=0) Thayersin kasvoveteen (http://www.iherb.com/Thayers-Alcohol-Free-Unscented-Witch-Hazel-Toner-with-Aloe-Vera-12-fl-oz-355-ml/22436?at=0). Tehokasta finneille, mutta silti hellävaraista.

  Revivan 10 % glykolihappovoide yövoiteena pitää epäpuhtaudet kurissa erittäin hyvin ja iho on muutenkin sileä sekä tasaisen värinen. Tämä kemiallista kuorintaa tekevä voide on aivan ehdoton voide tuotearsenaalissani nykyään: http://www.iherb.com/Reviva-Labs-10-Glycolic-Acid-Cream-1-5-oz-42-g/5033?at=0

  Mie en ole koskaan huomannut, että eri merkkisten ja useiden eri tuotteiden yhdistely tekisi haittaa iholle, kyseinen käsitys taitaa olla kosmetiikkavalmistajien ja -myyjien omaa keksintöä, että saadaan myytyä saman sarjan tuotteet asiakkaalle. Käytän sellaisia tuotteita, joista huomaan olevan iholle hyötyä, olivat ne sitten mitä merkkiä tahansa ja vaikka niitä tuotteita olisi moniakin.

  Silläkin on merkitystä mitä meikkiä käyttää, tai ainakin mie huomasin suuren merkityksen siitä, kun jätin pois kaikki silikonit ja mineraaliöljyt sekä siirryin mineraalimekkipuuterin käyttäjäksi.

  En tiennyt Bactosanista ennen mitään, mutta nyt tutkin asiaa, että pystyin vastaamaan kysymykseesi tuotteesta. Aiheesta löytyikin aika paljon asiaa. Bactosanin teho perustuu Praventin-nimellä patentoituun maitoproteiiniin, joka on laktoferriiniä ja jonka pitäisi nostaa kehon vastustuskykyä taistelua aknea aiheuttavia bakteereja vastaan. Tuo Praventin on siis pelkkää laktoferriiniä ja tulee halvemmaksi ostaa vain laktoferriiniä, eikä jotain yhdistelmävalmistetta tai sitä patentoitua Praventinia sisältävää tuotetta. iHerbissäkin myydään Praventinia sisältävää tuotetta: http://www.iherb.com/FutureBiotics-AcneAdvance-90-Veggie-Tablets/7314?at=0. Yhden tutkimuksen mukaan laktoferriiniä pitäisi ottaa 800 mg päivässä, että siitä olisi apua aknen nujertamiseen, toisen tutkimuksen mukaan taas 200 mg riittää. Tässä Jarrowin tuotteessa on yhdessä kapselissa 250 mg laktoferriiniä ja jos haluaa kokeilla, niin voi ottaa kolme kapselia päivässä jaotellen kapselit päivän mittaan tai kokeilla yhtä kapselia: http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Lactoferrin-250-mg-60-Capsules/134?at=0 Mun ostoskoriin tämä tuote sujahti heti ja aion kokeilla tuotetta sillä isolla 750 mg:n annostuksella.

  VastaaPoista
 95. C-vitamiiniseerumista sen verran, että olen käyttänyt seerumia päivittäin pitkiäkin aikoja, eikä iho ole siitä pahastunut ollenkaan, vaan ennemminkin iho tykkää, että sille antaa kunnolla antioksidanttia päivittäin. Askorbiinihappo kirvelee iholla vähän, se on normaalia, mutta se kirvely vähentyy tai oikeastaan iho tottuu askorbiinihappoon, kun seerumia käyttää säännöllisesti.

  VastaaPoista
 96. Heippa Ellen!

  Kiitos tosi paljon vastauksestasi. Aion kokeilla näitä kaikkia. En tiedä vielä, valitsenko bactosanin vai tuon linkittämäsi lactoferriinin. tuota ensimmäistä lactoferiiniseosta en uskalla ostaa, koska siinä on paljon kromia, ja tuo annos tekee mulle sen, että sydän syke nousee yli sadan ja tuntuu, että sydän tulee kurkusta...=)

  Tuota kasvovettä, tee tree öljyä ja yövoidetta aion ehdottomasti kokeilla. Kysyisin siitä vielä sen verran, että kuoriutuuko iho yön aikana tuota käytettäessä, vai miten se toimii? Laitatko sitä ihan normipuhdistuksen ja yövoiteen jälkeen vai pelkästään puhdituksen jälkeen iholle?

  Saanko kysyä, mitä putsareita käytät? Voit suositella mun joitakin, kiitos =)

  Ootko kokeillut noita palasaippuoita, esim.Nubian Heritagen African black soap? Mä aloitin sen kokeilun viime viikolla ja nyt oon parissa päivässä huomannut, että iho on mennyt hiukan parempaan kuntoon. Vaikka se on saippua, se mun mielestä tuntuu iholla ihan samanlaiselta, kuin joku muukin luonnonkosmetiikan putsari. Mä ajattelin sitten tästä ihmettyneenä kokeilla myös tuota Nubian heritagen leomngrass&tee tree soap:ia seuraavassa ostoskerrassani.

  Hei sellaista vielä, että ootko kokeillut joitain tee tree voiteita kasvoille? Näitäkin voi suositella mulle...

  By the way...mä tilasin tänään ajan kosmetologille mikrohiontaan ja ultraäänipuhdistukseen, kun oli tarjouksessa. Oon aiemmin käynyt luomukosmetologilla, mutta ne ei suorita ultraääni yms. puhdistuksia. Mä vain häikästyin sen kosmetologin virheettömästä ihosta ja siis ajattelin, että nyt kokeilen tällaista!! Saa nähdä, mitä iho tykkää.

  Ja suuri kiitos Ellen sulle vielä!

  Sussuliini

  VastaaPoista
 97. Hei Ellenille vielä

  Mäkin käytän mineraalimeikkipuuteria. Mutta ne ei tahdo pysyä iholla hyvin kauaa, ja punaisuus ja kiiltely tulee läpi=( en tiiä, mikä siihen auttais...

  Sussuliini

  VastaaPoista
 98. Sussuliini, iho ei kuoriudu ainakaan mulla mitenkään hilseilevästi sen Revivan voiteen jälkeen, mutta iho on silti todella sileä ja jotenkin puhdistuneen oloinen. Vaikka selvää hilseilyä ei näy, niin selvästi voide kyllä kuorii kuollutta ihosolukkoa pois ihon pinnalta ja siihen erilaisten kuorivien tuotteiden teho perustuukin, eli ne kuorivat vanhaa ihoa pois, että uusi ja raikkaampi iho pääsee esille. Kuoriva vaikutus kuivattaa myös finnejä ja kuorii mustapäitä pois. Laitan Revivan voidetta ihan puhdistuksen jälkeen iholle, en laita voidetta alle, enkä päälle, sillä glykolihappovoide itsessään on aika rasvaista ja paksua. Joskus laitan alle Ecco Bellan salisyylihappoa sisältävää nestettä, joka sekin osaltaan auttaa kuorimaan ihoa: http://www.iherb.com/Ecco-Bella-Leave-On-Invisible-Exfoliant-Blemish-Remedy-3-2-fl-oz-60-ml/16238?rcode=VEL476

  Tällä hetkellä kasvojenpuhdistusaineenani on http://www.iherb.com/Metabolic-Maintenance-Naturally-Clear-Cleansing-Foam-8-fl-oz-235-ml/37583?at=0 Tuote on ihan kiva, koska se ei kuivata ihoa liikaa, mutta pesee silti tehokkaasti. En ole kokeillut palasaippuoita kasvojenpuhdistuksessa, mutta se johtuu ihan vain siitä, etten tykkää palasaippuoiden sotkuisuudesta. Käytämme miehen kanssa Nubian Heritagen African Black Soap -pesunestettä ja miekin olen huomannut, että selvästi rauhoittaa dekolteen ihoa. Tuotahan voi oikein hyvin käyttää kasvojenpuhdistusaineena, samoin kuin NB:n Lemongrass & Tea Tree -pesunestettä. Voit ihan hyvin tehdä tuosta NB:n teepuuöljyä sisältävästä pesunesteestä pieneen pulloon tujumman sekoituksen, johon sekoitat pesunestettä ja muutaman tipan teepuuöljyä, niin saat teepuuöljyä sisältävän puhdistusaineen, joka ei varmasti kuivata ihoa liikaa.

  Mulla ei ole kokemusta teepuuöljyä sisältävistä kosteusvoiteista, mutta sellaisenkin voit sekoittaa itse, jos tykkäät jostain tietystä voiteesta tai seerumista. Taas pienempään pulloon voidetta/seerumia ja muutama tippa öljyä.

  Kannattaa kokeilla myös kotona tehtävää kemiallista kuorintaa salisyylihapolla, on mielestäni paljon tehokkaampi hoito kuin kosmetologin tekemä mekaaninen ihonpuhdistus, mikrohionta, ultraäänipuhdistus tai kemiallinen puhdistus. Lisää tietoa kemiallisista kuorinnoista tässä postauksessa: http://natur-ellen.blogspot.com/2011/04/kotona-tehtavat-kemialliset-kuorinnat.html

  Mullakin on todella nopeasti rasvoittuva iho ja öljyisyys tunkee ihon pinnalle nopeasti otsan, nenän ja leuan alueilla. Mikään ei tunnu auttavan rasvoittuvuuteen ja kaikenlaista on tullut kokeiltua, mutta vähän aikaa sitten tuli hyvä tuotekombo vastaan. Kasvojenpuhdistuksen jälkeen en laita kosteusvoidetta iholle ollenkaan, vain pelkkä kasvovesi alle, sitten laitan päälle kaksi suihkausta suihkemaista primeria (http://www.iherb.com/Greensations-Youthful-Trends-Caffeinated-Makeup-Primer-2-oz-6-ml/25810?rcode=VEL476). Helpoin tapa levittää suihke tasaisesti kasvoille on suihkauttaa tuotetta käteen ja levittää tuote käsien avulla kasvoille, ja tuon primerin kuivatessa levitän kasvoille kabukilla riisipuuteria. Yksinään tuo primeri, eikä riisipuuteri pidä ihoni rasvaisuutta kurissa, mutta kombona ne toimivat todella, todella hyvin mineraalimeikkipuuterin alla.

  VastaaPoista
 99. Moikka Ellen

  Ja kiitos taas vastauksestasi. Hyviä vinkkejä annoit ihonhoitotuotteiden käyttöön!

  Mä kokeilen ensin tän kosmetologin tekemän ihonpouhdistuksen, kun nautin pelkästään jo siitäkin, että saan olla sen 1,5 tuntia kasvohoidossa=)

  Ehkäpä sen jälkeen kokeilen tuota salisyylihappokuorintaa, mutta hiukan arastelen vielä. Mulla ei ole ihan noin pahan näköistä aknea, kuin noissa kuvissa before and after.

  Onko tuo suihkemainen primer tarpeeksi kosteuttava, jos sen laittaa ilman kosteusvoidetta?Plussaa siitä, että se on luonnonkosmetiikkaa kokonaan ilmeisesti?

  Mitä riisipuuteria käytät?

  Sussuliini

  VastaaPoista
 100. Sussuliini, se suihkemainen primer on mielestäni aika kosteuttavaa, koska se sisältää glyseriiniä. Voithan aina kokeilla kumpi tapa käy sulle, kosteusvoiteen kanssa tai ilman. Oma iho on ainakin sen verran rasvoittuva, että pärjää hyvin ilman kosteusvoidettakin, kun ei tarvitse kosteuttaa pintakuivaa ihoa "piiloon".

  Salisyylihappo taistelee myös ikäänytmistä vastaan, eli jos ikä alkaa painaa tai muuten haluaa pysytellä nuorekkaan näköisenä, salisyylihappo tuo apua myös siihen.

  Riisipuuterin olen tilannut Coastal Scentsiltä aikoinaan: http://www.coastalscents.com/make-your-own-1/makeup-ingredients/fp-008.html

  VastaaPoista
 101. Heippa

  Laitatko tuon riisipuuterin kanssa mitään värillistä puuteria siis esim. sitä mineraalipuuteria?

  Tässä ihon rasvaisuudessa on se hyvä puoli, että ryppyjä tulee hitaammin. =) jos jotain hyvää haluaa ajatella..=D

  Tosin silmien alle on pienet juonteet jo tulleet mutta niitä ei hirveen hyvin huomaa, mun mielestä!?! Mutta oonhan jo hyvin päälle 30 vuotias. heh.

  Sussuliini

  VastaaPoista
 102. Niin kuin kerroin tuossa ylhäällä ihan lopussa, niin laitan sitten tavallisen värillisen mineraalimeikkipuuterin suihkemaisen primerin ja riisipuuterin päälle, eli tavallaan käytän kahta eri meikinalustustuotetta.

  VastaaPoista
 103. Hei Ellen,
  Kiitos linkistä, aion tilata tuota riisipuuteria. Osaatko suositella jotain muuta kivaa tuolta samalta sivustolta? Jotta saisi samaan pakettiin :)

  Kiittäen
  Vakikyselijä

  VastaaPoista
 104. Moikka Ellen

  Tuli yksi asia mieleen. Joskus kuulin, että joku pesi/kuori vartalonsa ihon suodatetuilla kahvinporoilla, kun esim. selässä oli aknea. Kasvoille en lähtis sitä kokeilemaan, mutta voi toimia muualla vartalossa. Voi olla hiukkasen sotkuista puuhaa, mutta kokeilla varmaan kannattaa, kun ei maksa mitään periaatteessa.

  Sussuliini

  VastaaPoista
 105. Vakikyselijä, Coastal Scentsiltä kannattaa tilata mm. meikkisiveltimiä, ne ovat siellä todella edullisia. Heidän suuri kabukinsa on aivan mahtava ja hinta-laatusuhde on aivan erinomainen: http://www.coastalscents.com/brushes/application/kabuki-brushes/br-102.html

  VastaaPoista
 106. Ellen jälleen!=)

  Mäkin katsoin tuolta Coastal Scentsiltä noita meikkisiveltimiä, ovat kyllä todella halpoja, kun niissä on vielä pitempi varsi!

  Ootko tilannut sieltä enemmänkin siveltimiä? Mulla haussa pyristettypäinen luomivärisivellin, mutta noista kuvista on vaikea nähdä, mikä on sellainen. Niistä ei oikein tiedä, onko ne litteitä päitä vai pyöristettyjä? Osaatko neuvoa tässä? Ja ovatko nuo luomivärisiveltimet sellaisia jämäköitä?

  Paljonko tuli sulla maksamaan postikulut Suomeen?

  Sussuliini

  VastaaPoista
 107. Meikkisiveltimeni ovat Coastal Scentsin tai EcoToolsin synteettisiä siveltimiä. Jos kuvista ei saa selvää millaisia siveltimet ovat, jokaisen siveltimen kuvauksessa kyllä kerrotaan millaisia ja mihin tarkoitukseen ne ovat. Arvosteluista taas pystyy lukemaan millaisia siveltimet ovat olleet käytännössä, sillä siveltimien laatu ja jämäkkyys vaihtelee. Postituskulut Suomeen määräytyvät paketin painon ja postitustavan mukaan.

  VastaaPoista
 108. Ellen

  Teinpä tilauksen tässä yksi päivä iHerbiin mieheni nimellä, jotta sain tuon alennuksen =)

  Ostin mm. sitä lactoferriiniä ja noita kyselemiäni tuotteita.

  Täytyy kyllä sanoa, että Iherb on aika halpa kauppa, verrattuna siihen, mitä Suomessa luonnonkosmetiikasta maksetaan, vaikka ne on Suomessakin edullisempia, kuin jotkut tunnetut merkit normikosmetiikassa.

  Ellen, onko sulla kokemusta esim. noista coastal scentsin poskipunista tai bronzereista?

  toiv. tuo lactoferriini auttais tähän akneen, mutta sitä varmaan pitäis syödä jonkin aikaa, ennenkuin puree... =)

  Sussuliini

  VastaaPoista
 109. En ole tilannut Coastal Scentsiltä muuta kuin riisipuuteria ja siveltimiä, joten minulla ei ole kokemuksia heidän meikkituotteistaan.

  VastaaPoista
 110. Hei taas!

  Ajattelin vielä kysyä ideaa joululahjaksi läheiselleni, joka menee pian rintasyöpäleikkaukseen. Haluaisin koota hänelle paketin, jossa olisi yleiskuntoa tukevia monivitamiinituotteita, omegaa tai jotain vastaavia. Voitko suositella jotain?

  Terv. Miss M.

  VastaaPoista
 111. Miss M., kysymyksesi on kinkkinen, koska en ole lääketieteen ammattilainen, enkä voi sanoa onko jostain tuotteesta pelkkää haittaa vai olisiko lisäravinteista oikeasti hyötyä rintasyöpää vastaan taistelevalle. Erilaisista lisäravinteista on ollut tutkimuksia, että vaikuttavatko ne syöpään ja kehoon positiivisella vai negatiivisella tavalla syöpähoitojen aikana, ja tutkimukset ovat päätyneet kumpaakin tulokseen, eli ihan varma ei voi olla onko vitamiineista hyötyä vai ei. Jos kuitenkin ajateltaisiin vitamiinilisistä olevan hyötyä, niin suositukset olisivat tämän suuntaiset:

  - monivitamiini, joka on hellä vatsalle: http://www.iherb.com/Now-Foods-Liquid-Multi-Gels-180-Softgels/6112?at=0
  - omega-3: http://www.iherb.com/Wellements-PharmaNutrients-Life-Omega-3-Fish-Oil-Fresh-Mint-1000-mg-60-Softgels/38612?at=0
  - D-vitamiini: http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Vitamin-D3-5-000-IU-360-Softgels/18335?at=0
  - C-vitamiini, joka on tärkeä antioksidantti: http://www.iherb.com/American-Health-Ester-C-500-mg-120-Capsules/10381?at=0
  - E-vitamiini, toinen tärkeä antioksidantti: http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Toco-Sorb-Mixed-Tocotrienols-and-Vitamin-E-60-Softgels/137?at=0

  VastaaPoista
 112. Kiitos taas oikein paljon! Tutustun ehdotuksiisi. Tärkeintähän lahjassa on tietysti ajatus. :)

  Tuota PharmaNutrients omegaahan olen tilannut ja voisin tilata nytkin, mutta se oli viimeksi pakattu niin, että pakkaus oli rutussa. Sellaista ei oikein viitsisi laittaa joulupakettiin. Purkit ovat tässä mielessä riskittömiä, koska ne säilyvät nätteinä, vaikka olisikin pakattu tiiviisti.

  Terv. Miss M.

  VastaaPoista
 113. Hei taas!

  Innostuin blogisi perusteella tilaamaan tätä:

  Ecco Bella Leave-On Invisible Exfoliant & Blemish Remedy, 60 ml

  ja se tuli tänään. Samalla tuli Revivan Brown Spot Night Gel, jota ajattelin kokeilla finniarpiin ja pariin maksaläiskään. Voitko neuvoa, miten tai missä järjestyksessä noita levitellään? Yleensä käytän öisin myös kosteusvoidetta (Jasonin E-vitamiinivoide on ollut hyvä!), koska ihoni on niin kuiva.

  Toivottavasti et ihan näänny näihin kysymyksiin. :)

  Terv. Miss M.

  VastaaPoista
 114. Ecco Bellan liuosta voi laittaa kosteusvoiteen alle tai käyttää sellaisenaan, jos ei halua laittaa sen päälle kosteusvoidetta. Revivan geeliä voit käyttää yksinään tai laittaa tuon Eccon Bellan liuoksen päälle yöksi. Kaadan Ecco Bellan liuosta hiukan sormille ja levitän sen kasvoille sormien avulla. Revivan geeliä otan puhtaalla pumpulipuikolla nokareen sormille ja levitän sitä koko kasvoille, koska geelin levittäminen tiettyihin paikkoihin kasvoissa oli niin hankalaa.

  VastaaPoista
 115. Paljon kiitoksia! Jännittävää päästä kokeilemaan. :)

  Terv. Miss M.

  VastaaPoista
 116. Hei Ellen!

  Tilaukseni Coastal Scentsista on jo perillä. Hurjan nopeaa palvelua. Kubukit ovat ihania. Kiitos vinkistä. Kaipaisin kuitenkin apuasi, sillä tilasi 4 näytettä erilaisista foundationeista. http://www.coastalscents.com/makeup/mineral-makeup-1/foundation.html

  Nyt vaan kävi niin, etten ymmärrä, mitä nämä ovat. Vaikuttavat puuterilta, mutta ovatko kuitenkin jotain meikkipuuteria, vai miksi niillä on tuollainen nimi kuin foundation, jonka luulin olevan meikkivoide?

  Näitäkö sitten sudin kabukilla? Ensiksi siis primeria, sitten riisiputteria ja viimeiseksikö näitä foundationeita, joita nyt sain? Pitäisikö väliin laittaa vielä meikkivoide ennen foundation-puuteria? Olen ihan ulalla!

  VastaaPoista
 117. Vakikyselijä, foundation tarkoittaa meikkipohjaa, eli tilaamasi näytteet ovat meikkipuutereita. Levittämisjärjestys menee juuri niin kuin arvelitkin, eli ensin laitetaan primeria, sitten riisipuuteria ja sen päälle meikkipohjapuuteria, eli juuri noita tilaamiasi näytteitä.

  Puutereita kannattaa laittaa lautaselle tai muulle sileälle alustalle pieni määrä, josta on sitten helppo ottaa kabukiin sopiva määrä puuteria niin, ettei vain tule liian iso määrä kerralla käytettäväksi kabukin pinnalle ja sisään. Kabuki kun saattaa imaista aika isonkin määrän puuteria ja sitten tuloksena on epätasainen ja liian paksu meikkipohja. Sitten vain osio kerrallaan (oikea poski, vasen poski, leuka + nenä, oikea puoli otsasta ja silmä, vasen puoli otsasta ja silmä) levitetään puutereita kasvoille ja aina ennen uutta osiota otetaan hieman lisää puuteria kabukiin.

  VastaaPoista
 118. Kiitos Ellen! Onneksi on tämä palsta :)

  VastaaPoista
 119. Ostin ulkomailta edullisesti erään Revlonin luomivärin, johon tykästyin. Mistä ulkomaisesta nettikaupasta minun kannattaisi tilata sitä lisää? En ole koskaan tilannut kosmetiikkaa mistään ja kaipaisin vinkkejä hyvästä ja luotettavasta paikasta. Jos tiedät suositella jotain tiettyä paikka, vinkkaa toki, mitä muuta sieltä kannattaisi tilata :)

  VastaaPoista
 120. Vähän riippuu siitä mikä Revlonin tuote on kysessä, että mistä sitä kannattaisi ostaa. Amerikan ja Englannin eBay nyt ainakin on pullollaan Revlonia. Yksittäisiä tuotteita saattaa löytyä monestakin eri nettikaupasta. Itse lähtisin metsästämään tuotetta kuitenkin eBaysta ensisijaisesti.

  VastaaPoista
 121. Ellenille

  Mulla on hakusessa nyt hyvä yövoide kasvoille. Onko sulla kokemusta, mikä voisi olla tällaiselle rasvoittuvalle iholle hyvä sellainen perusyövoide, joka olisi kuitenkin melko kermaista, koska ihoni kuivaa iltapesun jälkeen? Eikä yövoiteella ole niin väliä, vaikka se olisi rasvainen, koska se imeytyy ihoon yön aikana ja aamulla loput pestään pois. Ja myös kosteuttavaa naamiota etsiskelen, jonka voi laittaa iholle esim. kuorinnan/savinaamion jälkeen?

  Sussuliini

  VastaaPoista
 122. Mie käytän yövoiteena Reviva Labsin 10 % glykolihappovoidetta, koska se on sen verran paksua ja rasvaista, ettei sitä voi käyttää päivävoiteena meikin alla, joten se sopii oikein hyvin yöllä käytettäväksi. Kosteuttavien naamioiden suhteen iHerbin valikoima on aika surkea, eikä minulla ole kokemuksiakaan niiden suhteen. Itse laitan kuorinnan tai puhdistavan naamion jälkeen kasvoille hyaluronihappoa sisältävää seerumia: http://www.iherb.com/Now-Foods-Solutions-Hyaluronic-Acid-Firming-Serum-1-fl-oz-30-ml/7264?at=0

  VastaaPoista
 123. Hei Ellen
  Kyselin sinulta tuolla plazan sivullakin tuosta biotiinishampoosta kun mainitsit että siitä ei tule kiiltoa. Onko sinulla jokin erityinen merkki tai tuote jonka olet kokenut hyväksi iherbillä. Tuotahan mainostettiin että se kasvattaa ja tuuheuttaa hiukset hyvin. Mutta jos sinulla on joku tosi hyvä shampoo ja hoito niin voisin tilata sitäkin. Marjastaja53

  VastaaPoista
 124. Marjastaja53, mie olen tykännyt ihan hirmuisesti BWC:n sampoosta: http://www.iherb.com/Beauty-Without-Cruelty-Moisture-Plus-Shampoo-16-fl-oz-450-ml/11558?at=0 Siinä ei ole sulfaatteja ja se on todella hellävarainen sampoo, joka antaa selvästi kiiltoa hiuksille. Hoitoaineeksi voin suositella hennahoitista: http://www.iherb.com/Nature-s-Gate-Henna-Conditioner-Shine-Enhancing-18-fl-oz-532-ml/6201?at=0 Hoitis antaa kiiltoa, mutta antaa hiuksille myös vähän rakennetta ja volyymiä.

  Biotiinia on parempi ottaa sisäisesti, sillä ulkoisesti sampoon muodossa käytettynä se ei tuuhenna, eikä kasvata hiuksia pidemmiksi tai vahvemmiksi. Jos haluat vahvistaa ja kasvattaa hiuksia, niin biotiini, MSM ja silica auttavat siinä tehtävässä erittäin hyvin, varsinkin silican vaikutus on silminnähtävä.

  VastaaPoista
 125. Hei vielä
  Syön kyllä biotiinia jatkuvasti kun tuo alfalipoiinihappo vaatii sitä rinnalleen. Mutta yritän noilla antamillasi merkeillä eteenpäin. Ehkä se tuntuu että mikään ei tepsi tässä iässä (58v). Kiitos vielä kerran. Kertoilen sitten kun saan kokeiluun nuo tuotteet.
  t. Marjastaja53

  VastaaPoista
 126. Kyselen vielä seuraavaa: (Tilaus muuten lähti jo). Tiedätkö jotain tuolla pigmenttimuutoksiin esim. säärissä. Varmaan iän mukana tulee ja liittyy jotenkin aurinkoon kun huomasin kesällä kun käytin lyhyehköjä puolisääreen olevia housuja niin heti siitä alaspäin mihin aurinko pääsee osumaan on tullut sääriin värimuutoksia. Eli kysymys kuuluu; tietääkö joku hyvän pigmenttimuutoksiin tarkoitetun voiteen säärille. On tosi ikävän näköinen eikä voi oikein pukeutua muuhun kuin pitkiin housuihin. Marjastaja53

  VastaaPoista
 127. Hei,

  iHerb'in toimitusajoista olisin kysynyt.
  Onko normaalia, että toimitusaika on jo neljä viikkoa eikä vieläkään kuulu ?
  Minulla tällä hetkellä monta pakettia matkalla.

  Olet joskus elleissä listannut tilauksia ja toimituspäiväyksiä. terv yksielli

  VastaaPoista
 128. Minäpä vastaan, vaikken Ellen olekaan. Minulla on vielä tulematta 11.11. tilattu paketti. 13.10 tilattu paketti kesti 5 vk matkalla. Eli ihan normaalia. Tylsä odotella, varsinkin jos joku tuote on itseltä päässyt loppumaan.

  VastaaPoista
 129. Viime vuonnakin marraskuun ja joulukuun paketit oikein matelivat matkallaan, joten on aika normaalia, että paketteja joutuu odottamaan tavallista pidempään. Minulla on tällä hetkellä paketteja tulossa seuraavasti:

  tilattu ja lähetetty 11.11. --> ei ole saapunut

  tilattu 18.11. --> saapunut 29.11.

  tilattu 23.11. --> saapunut 7.12.

  tilattu 29.11., lähetetty 1.12. --> ei ole saapunut

  tilattu 5.12., lähetetty 6.12. --> ei ole saapunut

  VastaaPoista
 130. Kiitos näistä,

  Sain tänään 23.11 ja 27.11 lähetetyksi merkityt paketit ajoissa ihan normaaliin tapaan, mutta saamatta on vielä 10-11.11.2011 tilatut.

  Ihmettelen, kun ei koskaan ole viipynyt näin kauan. olisiko jotain tekemistä sen kanssa, että lähetyksissä Madre Labs'in tarjoustuotteita ?

  Ajattelin kysellä Customer Service'stä,odotella pari viikkoa ja sitten kääntyä luottokunnan puoleen, jos ei tule ? Vai onko jotain muita hyviä ehdotuksia ?

  Kiitos paljon infosta, tämä on ollut kovin poikkeuksellista, minulle aivan ensimmäinen kerta, kun on toiminut niin hienosti aiemmin, terv yksielli
  Tilasin muuten Tulsi+Pomegranate teetä ( Tohtori Mercolakin käyttää sitä ja makeuttaa stevialla ), pakkaus oli avattu ja yksi pussi puuttui, joten jonkun tarkastuksen läpi pakkaus on tullut. Onko jollain muulla vastaavia kokemuksia ?

  VastaaPoista
 131. Kysymys Ellenille
  Jääkö tuosta NB:n Mango butter lotionista pitkäksi aikaa iholle tuoksu ja onko se keinotekoisen tuntuinen tuoksu. Jos ei kovin voimakas ja kauan tuoksuva uskaltaisin kokeilla ehkä itsekin kun kuulostaa tuon juttusi perusteella hyvältä.
  t Marjastaja53

  VastaaPoista
 132. Nubian Heritagen mangovoide ei mielestäni tuoksu ollenkaan keinotekoiselta, voide tuoksuu kunnon mangojäätelöltä, eli siinä on mangon lisäksi vähän sellainen vaniljainen tuoksu. Tuoksu ei ole hurjan voimakas, mutta voide jää ihoon tuoksumaan kyllä ihan seuraavaan päivään saakka, vaikkakaan ei niin voimakkaana kuin heti voiteen levityksen jälkeen.

  VastaaPoista
 133. Heippa Ellen!

  Olen Käyttänyt suomesta saatavaa NaturaMedian Goji totalia monta pulloa. Se on vaan tosi kallista, kun yksi pullo kestää reilu kaksi viikkoa. Mutta sen avulla mä olen tosi pirteä ja jaksan lapsen kanssa peuhuta. Nyt katselin iherbistä vastaavia tuotteita ja löysin HealthForce Nutritionalsilta esim. vitamineral earthin ja vitamineral greenin. Onko sulla kokemusta näitä tuotteista, että onko ne hyviä? ovat aika tyyriitä, mutta kestävät lukemani perusteella paljon kauemmin käytössä, kuin tuo Goji Total. Myös tuota saman firman truly natural C vitamiiniakin ajattelin kokeilla. Onko sulla siitä kokemusta?

  Kiitos myös noista vinkeistä hiusten- ja ihonhoidossa! =)aion nyt tilata ainakin tuota Nubian Heritagen mangovoidetta ja paria mainitsemaasi hiustenhoitotuotetta. En ole vielä koskaan löytänyt hyvää hiuksiin jätettävää hoitista, joka tekee nää kiharat eläviksi, mutta myös silottaa, eikä jätä sellaiseksi afroksi.

  Sussuliini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki iHerbin tuotteet, joita olen kokeillut, löytyvät tästä blogista, joten jos jotain ei löydy haulla, niin en ole siihen tuotteeseen tutustunut ollenkaan. Valitettavasti minulla ei ole noista mainitsemistasi tuottesta kokemuksia.

   Poista
 134. Oon niin iloinen että löysin tän sun blogin!:) Pahoittelen jo valmiiksi sitä että kuinka pitkä tästä viestistä tulee, mutta kiitos jo valmiiksi!:)

  Eli, mitä eroa on hoitoaineilla, tehohoidoilla ja hiusnaamioilla, jos kaikkia pidetään tunnin vaikutusajalla? Haluaisin löytää se kaikista kostauttavimman (tai mikä nyt onkaan paras) hoidon kosteusköyhälle ja haaroittuville hiuksilleni joita on vaalennettu raidoin muutama kertaa. Oon jo harkinnut siirtyväni pelkkien hiusnaamioiden käyttöön, jos ne ovat parempia kuin normaalit hoitoaineet tai tehohoidot. Osaisitko vinkata jotain, mikä saattaisi olla ylivoimaisesti hiuksien kunnon kannalta paras? Olen nyt syksyn alusta lähtien käyttänyt myös öljyjä aina hoitojen kanssa, joten niitä varmasti jatkossakin tulen lisäämään hoitoaineiden joukkoon. Olen ainakin tekemässä iherbille tilausta, BWCn sampoo, Alba Botanican jätettävä ja Mill Creekin keratiini hoitoaine on ainakin tällä hetkellä menossa ostoskoriin. Mulla ei kuitenkaan ole mitään tarvetta tilata kaikkea iherbistä, vaan voin hankkia tehohoidon tai naamion vaikka muualtakin.

  Entä hiusharjat, mitä suosittelisit? Luonnonharjaksista puhutaan hiusystävällisinä, mutta musta vaan tuntuu että ne raastaisivat hiuksia hajalle. Liekö kuvittelua sitten vai ei, sitä en tiedä. :)

  VastaaPoista
 135. Janni, ero hoitisten, tehisten ja hiusnaamioiden välillä on oikeastaan koostumuksessa, eli toiset ovat paksumpia kuin toiset. Voisit kokeilla Kevin.Murphy Born.Again -tehistä, jota voi oikein hyvin käyttää sekä pikahoitiksena suihkussa sekä tehiksenä muhituksissa. Mielestäni tuo tehis on todella kosteuttava ja silottava.

  Mie tykkään ihan vain puuharjasta, se on mielestäni niin paljon hellävaraisempi kuin joku luonnonharjaksinen harja. Itselläni on jo useita vuosia vanha, mutta edelleen hyväkuntoinen Kent Woody Hog, jossa harjakset ovat puuta. Halvempiakin puuharjoja kyllä löytyy, jopa ihan marketistakin. Puuharjaa ostettaessa kannattaa tarkistaa, etteivät harjakset ole mistään kohtaa epätasaiset tai rosoiset. Jos hiukset takkuavat kovasti, kannattaa hankkia tuollaisen puuharjan kaveriksi Tangle Teezer, joka selvittää takut helposti ja hiuksia raastamatta.

  VastaaPoista
 136. Kiitos vastauksesta!:) Osaisitko vielä sanoa että mistä tuota tehistä saisi halvimmalla tilattua?

  VastaaPoista
 137. Janni, Feel Uniquesta ainakin saa Kevin.Murphya: http://www.feelunique.com/p/Kevin-Murphy-Born-Again-150ml

  VastaaPoista
 138. http://www.cheapsmells.com/ Hyvä ja halpa :) oletko kokeillut?

  VastaaPoista
 139. Hei Ellen
  Joskus tuossa aiemmin suosittelit tuota henna hoitoainetta, Natures gaten. Se on tosiaan hyväntuntuinen. Mutta oletko kokeillut saman sarjan shampoota onko minkälainen, kannattaako tilata. Tilasin kyllä tuota BWC:n shampoota. Hyvä on sekin mutta kävi vain mielessä että onkohan Natures gaten shampoo yhtä hyvä kuin tuo hoitoaine.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin kokeilla sitä uutta sulfaatitonta Nature's Gaten hennasampoota, kun sitä iHerbin joskus tulee, mutta tällä hetkellä myynnissä on sulfaattia sisältävä vanhan koostumuksen tuote, ja koska välttelen sulfaatteja, niin en ole tuota hennasampoota siksi kokeillut =).

   Poista
 140. Moikka Ellen!
  Minulla on käytössä bactosanin finneihin tarkotetut kapselit.
  Mutta mulla on ongelma sillä minun on vaikea niellä niitä koska ne ovat aika suuria. Joten voiko kapseleista kaataa niiden sisästä pelkät jauhot esim. nesteen tai ruuan joukkoon? Onko silti sama vaikutus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En näe kapseleiden avaamisesssa ja jauheen nauttimisessa ruuan mukana mitään haittaa, koska ne kapselithan kuitenkin sulavat vatsassa ja vapauttavat jauheen siellä ruuansulatukseen. Kapseleita avattaessa jauhe olisi vatsassa jo hiukan aikaisemmin. Oletko muuten huomannut, että Bactosanin vaikuttavaa ainetta, laktoferriiniä, saa halvemmallakin: http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Lactoferrin-250-mg-60-Capsules/134?at=0 kuin mitä Bactosan-valmiste maksaa?

   Poista
 141. Onko sulla kokemusta noista Giovannin hiustenhoitotuotteista? Sisältääkö kovasti silikonia? Itse en oikein osaa lukea noita incejä kun esim. silikonikaan ei aina ole selvästi "dimethicone". :/

  Entä mitä hoitoaineita iHerbistä kannattaisi tilata, kun haluaisin kokeilla sitä cwc-pesua? Käykö siihen mitkä vaan hoitoaineet, vaikka sama? Ostin kaupasta jotain halpaa hoitoainetta ja se olikin sellasta lirua, että oli tosi vaikeaa levittää sitä tukkaan ja tuntui muutenkin olevan ihan yhtä tyhjän kanssa. Kauanko ensimmäisen hoitiksen pitää antaa vaikuttaa tukassa ennen pesua?

  Mulla on värjätty, huonokuntoinen, hento tukka ja olen nyt kasvattamassa omaa väriä päähän. Mietin vaan, että tilaisinko esim. Giovannin tuotteita vai Avalon Organicsin biotiinishampoota+hoitista.. Vai olisko sulla parempia ehdotuksia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen käyttänyt joitakin Giovannin tuotteita ja erityisesti pidän Giovannin muotoilutuotteista. Vähän riippuu tuotteesta sisältääkö se silikonia vai ei, joten INCI-lukutaitoa kannattaa harjoittaa ainakin silikonien tunnistamisen osalta, jos niitä haluaa vältellä.

   Voit hankkia CWC-pesun esihoitikseksi ihan markettituotteitakin, esim. TRESemme Naturals Nourishing Moisture -hoitis sopii hyvin lotraustarkoitukseen, koska puteli on iso ja litrahinnaltaan ihan edullinen. Tarkoitus ei ole käyttää kalliita hoitiksia, vaan mahdollisimman halpoja, että niitä voi laittaa kuiviin hiuksiin kourakaupalla. Voit myös käyttää samaa hoitista ennen pesua ja pesun jälkeen. Lirua hoitista voi hyvin paksuntaa erilaisilla öljyillä, eli ihan kunnolla öljyä hoitispulloon vaan. Jotkut antavat esihoitiksen vaikuttaa ihan tuntikaupalla, tällöin tekee vähän kuin tehohoitoa samalla, mutta mie oon laittanut hoitista kuiviin hiuksiin vasta suihkussa juuri ennen hiusten kastelua ja sekin riittää hyvin latvojen suojaksi ja hiusten kunnon parantamiseksi.

   Giovannilla on joitain kivoja hoitiksia mitä voisit kokeilla, mutta Avalonin biotiinituotteet jättäisin kokeilematta sulfaattien ja silikonin takia. Hyvä perustuotevalikoima voisi olla tällainen:

   - http://www.iherb.com/Beauty-Without-Cruelty-Moisture-Plus-Shampoo-16-fl-oz-450-ml/11558?rcode=VEL476
   - http://www.iherb.com/Nature-s-Gate-Henna-Shine-Enhancing-Conditioner-For-Dull-Lifeless-Hair-18-fl-oz-532-ml/6201?rcode=VEL476
   - http://www.iherb.com/EO-Products-Keratin-Conditioner-Sulfate-Free-Coconut-Hibiscus-8-4-fl-oz-250-ml/39366?rcode=VEL476
   - http://www.iherb.com/Alba-Botanica-Leave-in-Conditioner-Fragrance-Free-7-oz-198-g/9497?rcode=VEL476

   Eli kosteuttava sampoo, kosteuttava ja rakennetta antava hoitis, rakennepaikkaava hoitis ja hyvä jätettävä. Lisää tuotevinkkejä: http://natur-ellen.blogspot.com/2011/12/vinkkeja-hiusten-hyvan-kunnon.html

   Poista
  2. Mulla itse asiassa on jo tuo BWC:n shampoo ja olen miettinyt, että onkohan se varmasti hellävaraista tavaraa, kun tuntuu että tukka jää ihan "ylipuhtaaksi" sillä. Onko se siis sulfaatitonta eikä kuivata päänahkaa? En ole oikein uskaltanut käyttää sitä, kun esim. MOPin kosteuttavaan shampooseen verrattuna se tuntuu todella pesevältä.

   Ja siis ensimmäinen hoitoaineko cwc-pesussa laitetaan kuiviin hiuksiin!? Sen on siis tarkoituskin huuhtoutua ainakin osittain pois samalla, kun kastelee tukan shampoota varten? Ilmankos mulla ei toi homma oikein toiminut, kun yritin suhrata sitä lirua hoitista märkiin latvoihin. :D

   Poista
  3. Jos sun mielestä BWC:n sampoo on liian pesevää, niin voisit kokeilla Nubian Heritagen pesunesteitä hiustenpesussa. Varsinkin mangopesunesteellä tulee melko samanlainen tulos kuin MOP:n sampoolla, eli jopa vähän liiankin öljyisen tuntuinen. Ainakin mun hiuksissa mangopesunesteellä pesun huomaa, koska päänahka rasvoittuu nopeammin ja varsinkin korvan luota hiukset näyttävät nopeasti todella likaisilta ja rasvaisilta, eli on vähän liian öljyinen käytettäväksi joka pesukerralla. BWC:n sampoo on sulfaatiton, eikä kuivata ainakaan mun päänahkaa yhtään.

   Jotkut laittavat esihoitiksen märkiin hiuksiin, mie taas laitan sen ihan kuiviin hiuksiin, jolloin ylimääräinen hoitis huuhtoutuu pois hiuksia pestessä. Mielestäni kuiviin hiuksiin levittäminen on suojaavampaa, koska hiukseen tulee ensin hiussuomuja sulkevaa hoitista, eikä hiussuomuja avaavaa vettä, mutta tämä on vain mun mielipide ja muut ovat olleet asiasta eri mieltä =) .

   Poista
 142. "Eksyin" tänne tuolta Karkkipäivästä :)
  iHerbiä olen vilkuillut välillä, mutta kuten sanottua kaupan layout on varsin sekava. Niinpä kysyisin varovasti, että mitä osaisit suositella sieltä ruusufinnin hoitoon? Olen niiiiiiiiin kyllästynyt ab-kuureihin joista ei ole mitään hyötyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kysyit vaikeita, enkä osaa valitettavasti muuta suositella kuin, että haet tietoa netistä sanoilla natural treatment for acne rosacea, koska minulla ei ole ihotautien tietämystä tarpeeksi, että voisin suositella tuotteita ruusufinnin hoitoon. Yhden mielenkiintoisen keskustelufoorumin löysin, joka on pyhitetty kokonaan ruusufinnille: http://www.rosaceagroup.org/The_Rosacea_Forum/index.php Uskoisin, että sieltä saat varmasti paljon parempia tuotevinkkejä kuin mitä mie voisin ikinä antaa =) .

   Poista
  2. Kiitos, pitääpä tutustua :)

   Poista
 143. Kuten edellinenkin kommentoija, minäkin tulin tänne Karkkipäivän kautta :) iHerb alkoi kiinnostamaan oikein urakalla. Yritin selailla kysymyksiä ja postauksia, mutta en löytänyt, että miten on noiden tullimaksujen/verojen kanssa iHerb-tilauksissa? Painoraja oli liittyen postikuluihin, mutta onko jotain summaa mitä ei kannata ylittää tm.? Kiitos!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alv:a joutuu maksamaan, kun tilauksen summa ylittää n. 43 €. Tulliveroa kannetaan vasta, kun tilauksen arvo ylittää 150 €, mutta alv:a joutuu maksamaan, kun alv:n summa ylittää 10 € (eli esim. 45 €:sta 23 % = 10,35 €).

   Minulla on tilauksia takana 120 ja kerran olen hakenut iHerbin paketin tullista, enkä silloinkaan joutunut maksamaan alv:a, koska paketin arvo oli niin pieni. Tilausteni summat pyörivät alle 80 $:ssa iHerbin pakettien arvorajoitusten takia, enkä ole joutunut maksamaan ylimääräistä yhdestäkään tilauksesta, vaikka paketin arvo on ollut reilustikin yli 43 €. Eli omalla riskillä voi tilata suuremmallakin summalla, sillä todella suurella todennäköisyydellä paketti ei joudu tullin haaviin. Mutta jos haluaa olla aivan varma, ettei tullin kanssa tarvitse asioida, kannattaa tilausten summa pitää alle 43 €:ssa ja muuntaa dollarit euroiksi käyttämällä aina tullin omia valuutanmuuntokursseja, joiden mukaan paketin arvo lasektaan, jos paketti jää tulliin: http://www.tulli.fi/fi/yrityksille/tuonti/valuutan_muuntokurssit/index.jsp

   Toivottavasti pystyin selittämään asian tarpeeksi selvästi, kysy ihmeessä, jos joku asia jäi vielä epäselväksi =) .

   Poista
 144. Mikä sun näkemys on siitä, että kuinka hyvin omaa päänahkaansa voi "opettaa" rasvoittumaan hitaammin? Olen jo perin kyllästynyt, kun äitini on aina moittinut minua siitä, että pesen päivittäin tukkaani. Nyt kuulin taas samanlaista kommenttia mutta toiselta taholta. Alkaa lievästi sanottuna jo mennä hermot, kun tämä pää ja tukkahan on minun ja itse teen sille mitä haluan... Silti muut kokee, että heillä on oikeus kommentoida asiaa jatkuvasti.

  Mutta mua ihmetyttää itsekin, että miksi en sitten ole onnistunut vaikka olen useita kertoja yrittänyt pestä vain joka toinen päivä hiukset? Mulla on tosiaan ohuet ja hennot hiukset ja se ominaisuus yhdistettynä rasvaisuuteen ei ole mikään kovin kaunis näky, se vaivaa myös itseäni. Jo toisena päivänä tukka on sellainen semi-likainen, että en kyllä mielelläni lähde esim. kaupungille sen näköisenä. Silti yritän sinnitellä aina seuraavaan päivään, jotta saisin pesuväliä pidemmäksi kuten "kuuluukin". En haluaisi tieten tahtoen tehdä hallaakaan päälleni mutta ei ole kiva kulkea epäsiistin näköisenäkään. :/ Eikö sullakin ollut rasvoittuva päänahka? Miten itse toimit asian suhteen?

  Ja sitten toinen kyssäri vielä: miten päin tehohoitoja kuuluu laittaa tukkaan, ennen vai jälkeen pesun? Siis jos sekoittelen esim. hoitoaineeseen öljyjä ja annan olla vaikkapa tunnin ajan vaikuttamassa. Jääköhän kovin lähmäiseksi tukka noin vai pitäisikö pestä shampoolla sen jälkeen? Häviääkö siitä sitten tehohoidon hyöty...? Amatööri kyselee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin olen yleisen useamman päivän pesuvälin painostuksen alla kokeillut useaan otteeseen edes joka toisen päivän pesua, mutta nopeasti rasvoittuva päänahkani alkaa vain kutista toisena päivänä talin takia. Olen pessyt hiuksiani jo vuosia joka päivä, eivätkä ne mielestäni siitä kärsi hillittömästi, sillä CWC-pesu, sulfaatiton sampoo ja kunnon hoitikset pitävät hiukset hyvässä kunnossa. Jos päänahka oireilee talin takia, niin mitä sitä turhaan itseään kiduttamaan pidemmällä pesuvälillä. Enemmän se päänahan ärsytys haittaa kuin se jokapäiväinen pesu. Ja tosiaan, hennoissa hiuksissa rasvaisuus tulee näkyville helpommin, eikä likaisen näköisissä hiuksissa ole mielestäni mitään ylläpitämisen arvoista.

   Tehohoitotapoja on monenlaisia:
   - perinteinen pesu, tehis, huuhtelu (parhain suoravärien kanssa lotraamiseen)
   - CWC-pesumainen muhitus, pesu, pikahoitis
   - tehiksen muhitus, päänahan ja hiusjuurten pesu sampoolla
   - öljyinen muhitus, koko kutriston pesu CO:lla

   Se mikä sopii omille hiuksille selviää oikeastaan vain kokeilemalla erilaisia tapoja, mutta kaikista on varmasti hyötyä kosteutta ja/tai rakennepaikkausta janoaville hiuksille. Lähmäisyys riippuu öljyn määrästä ja laadusta: suuri määrä öljyä jää usein vain lillumaan hiuksen pinnalle, paksummat öljyt aiheuttavat rasvaletin helmpommin kuin ohuemmat öljyt.

   Poista
 145. Mikä olisi hyvä latvasuoja? Olen käyttänyt Bonacuren silikonista latvasuojaa ja se on kyllä ollut ihan yhtä tyhjän kanssa. Hiukset katkeilee ja haaroittuu ihan samalla tavalla kuin ilmankin. Entä kannattaako käyttää lisäksi jätettävää hoitoainetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa käyttää jätettävää hoitoainetta joka pesun jälkeen, se on paljon tärkeämpi kuin latvasuoja. Jätettävä hoitis kosteuttaa ja hoitaa hiuksia, latvasuoja tosiaan nimensä mukaisesti vain suojaa latvoja mekaanisesti, eli muodostaa joko silikonin tai erilaisten öljyjen avulla hiusten pinnalle suojaavan kalvon. Itse en ole koskaan käyttänyt tavallista silikonista latvasuojaa, mutta olen kyllä pahimpina latvojen kuivuuskausina käyttänyt karitevoita latvasuojana. Karitevoi toimii ihan samalla tavalla kuin silikoninenkin latvasuoja, eli sulkee kosteuden ja hoitavat ainesosat latvaan. Suosittelenkin siis ostamaan todella hoitavan ja kosteuttavan jätettävän hoitiksen sekä pienen köntän karitevoita latvasuojaksi.

   Poista
 146. Moi!
  Ajattelin ostaa klipsipidennykset glitteristä, mutta ne eivät ole aitoa hiusta. Joten kauanko nämä pysyvät hyvässsä kunnossa jos niitä käyttää pari kertaa viikossa? Miten niitä tulisi hoitaa? Saako käyttää normaaleja shampoita ja muita hoitotuotteita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuitupidennyksiä voi pestä ihan halvimmalla markettikamalla ja hoitaa silikonisimmalla hoitiksella mitä kaupasta löytyy. Kuumuutta eivät halpiskuitupidennykset kestä yhtään, joten ei kannata suoristaa tai kihartaa. Vähällä käytöllä klipsipidennykset voivat olla pitkäikäisetkin, jos niitä jaksaa kuorruttaa halvalla silikonihoitiksella.

   Poista
  2. eli kuinka kauan suunnilleen kestävät? ja eikö kuitenki rullilla voi tehdä kiharia? :)

   Poista
  3. Kestävyydestä on niin vaikea sanoa mitään tarkkaa, koska pidennysten kestävyys riippuu itse pidennysmateriaalista, hoitotavoista, käyttömääristä ja käyttötavoista. Erilaisilla kiharruspatukoilla ja tarrarullilla pidennyksiä voi kihartaa, mutta millään kihartimella tai lämpörullilla kuitupidennyksiä ei voi käsitellä.

   Poista
 147. Help!
  Minulla on kamalasti punaisia näppyjä naamassa ja muutamia finnejä. naamani on siis aivan kauheassa kunnossa. mitä minun pitäisi tehdä?? olen ihan paineissa sillä minulla on kolmen viikon päästä rippijuhlatkin. Pesen naamani aamuin illoin neutrogenan visibly clear 2-in-1 wash and maskilla, jonka jälkeen käytän spot stress control kasvovettä, lopuksi levitän vielä oil-free moisturiser kosteusvoidetta ja rapid clear treatment täsmähoitoa. Lisäksi olen syönyt reilu kaksi viikkoa bactosanin kapseleita ja tuntuu että näppyjä ilmestyy vain lisää, onko tämä normaalia? voisitko kertoa jotain hyviä ja kenties toimivia ihonhoito vinkkejä? en halua näyttää kamalalta finninaamalta juhlissani...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä kaikki aknelääkkeet pahentavat ihon tilannetta ennen kuin ne alkavat parantaa ihoa, eli iho kukkii ensin ennen kuin näpyt alkavat kadota vähitellen. Jos Bactosan (laktoferriini) ei auta ihon kunnon parantamisessa, kannattaa käydä ihotautilääkärin pakeilla antibioottikuurin saamiseksi.

   Monet epäpuhtaan ihon tuotteet ovat todella kuivattavia ja ne saattavat myös sisältää ihoa vielä enemmän ärsyttäviä ainesosia. Epäpuhdasta ihoa kannattaa hoitaa mahdollisimman hellävaraisilla tuotteilla, ettei iho ärsyynny tuotteista liikaa ja ala pukata lisää rasvaa sekä epäpuhtauksia. Kannattaa pitää huolta siitä, että ihoa myös kosteutetaan, sillä epäpuhdas ja rasvainenkin iho tarvitsee kosteutusta.

   Voitko tilata iHerbistä ihonhoitotuotteita? Jos voit, seuraavat tuotteet olisivat hyviä:

   - kasvojen puhdistukseen: http://www.iherb.com/Nubian-Heritage-African-Black-Soap-Body-Wash-13-fl-oz-384-ml/8475?at=0
   - kasvovedeksi: http://www.iherb.com/Beauty-Without-Cruelty-Facial-Toner-Balancing-8-5-fl-oz-250-ml/5309?at=0
   - kosteuttaja päiväksi: http://www.iherb.com/Derma-E-Vitamin-A-Wrinkle-Treatment-Moisturizing-Gel-8-fl-oz-220-ml/14479?at=0
   - kuoriva tehotuote yöksi: http://www.iherb.com/Reviva-Labs-10-Glycolic-Acid-Cream-1-5-oz-42-g/5033?at=0

   Jos et voi tilata netistä, niin seuraavat Suomesta saatavat tuotteet voisivat olla kokeilemisen arvoisia, ne eivät ainakaan ole liian kuivattavia, eivätkä sisällä epäpuhtauksia villiinnyttäviä ainesosia:
   - kasvojen puhdistukseen hellävarainen vaahto: http://www.decubal.fi/mxcms.aspx?itemId=313
   - kasvovedeksi: http://tinyurl.com/788hy4f
   - kosteusvoiteeksi: http://tinyurl.com/6r469bt

   Meikkituotteiksi kannattaa valita mineraalimeikkejä, joissa ei ole silikoneja, mineraaliöljyä, parabeenejä tai muutakaan ylimääräistä moskaa, ettei iho tukkiudu.

   Kemiallisesti kuorivat aineosat, kuten salisyylihappo ja glykolihappo, auttavat myös epäpuhdasta ihoa, sillä ihoa kuoriessa ne kuivattavat finnejä pois ja pitävät ihon sileämpänä. Blogista löytyy lisää tietoa kemiallisista kuorinnoista ja mistä niitä saa, sekä muista kemiallisesti kuorivista tuotteista, joita olen netistä tilannut.

   Poista
 148. Hei Ellen!

  Olen etsiskellyt iHerbistä hyvää kosteusvoidetta talven kuivattamalle iholleni. Minulla oli ennen käytössä Avenen Hydrance optimale rich hydrating creamia
  INCI: AVENE AQUA, PARAFFINUM LIQUIDUM, GLYCERIN, PPG-15 STEARYL ETHER, CYCLOMETHICONE, CETEARYL ALCOHOL, CARTHAMUS TINCTORIUS SEED OIL , GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE , BUTYROSPERMUM PARKII (SAPOTACEAE SUKU), CETEARYL GLUCOSIDE, BENZOIC ACID, BETA-SITOSTEROL, BHT, C 13-14 ISOPARAFFIN, CAPRYLIC / CAPRIC TRIGLYCERIDE, CHLOROPHENESIN, DISODIUM EDTA, PARFUM, GLYCINE SOJA, HYDROGENATED COCO-GLYCERIDES, LAURETH-7, LECITHIN, PHENOXYETHANOL, POLOXAMER 188, POLYACRYLAMIDE, SODIUM CHONDROITIN SULFATE, SODIUM HYDROXIDE, AQUA, XANTHAN GUM) ,
  joka oli aivan täydellistä! Tosin haluan siirtyä luonnonmukaisempaan kosmetiikkaan, ja luettuani kosmetiikka-aiheisia postauksia netistä, en koe enää "uskaltavani" ostaa Avenea lisää esim. parafiinien takia.

  Nyt olen käyttänyt pari viikkoa Providan aloe-ruusu tehokosteusvoidetta, ja ihoni pukkaa pikkuriikkisiä finnejä, kutsun näitä kuivuusnäpyiksi, eikä se ole enää sileä tai pehmeä vaan karhea ja kova.
  INCI: Vesi, manteliöljy, sorbitoli, ruusu (Rosa centifolia), glyseryl stearate, cetearyl alcohol, alcohol*, Aloe barbadensis, cetyl palmitate, sheavoi (Butyrosperum parkii), kaakao (Theobroma cacao), auringonhattu (Echinacea a.), E-vitamiini (Tocopherol), C-vitamiini (Ascorbic acid).
  En todellakaan ymmärrä, miten näin voi olla, kun providan voiteen inci vaikuttaa niin paljon paremmalta...?

  Jokatapauksessa, mietin, että osaisitko suositella jotain hyvää kosteusvoidetta? En koe tarvitsevani mitenkään hirveän ravitsevaa voidetta, esim. Avenen cold cream joka myös aiheuttaa kuivuusnäppyjä ja karheaa ihoa, vaan ehkä enemmänkin kosteuttavaa.

  Kiitoksia vastauksestasi jo etukäteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kosteuttavia ainesosia kasvovoiteissa ovat mm. hyaluronihappo ja Sodium PCA. Nuo ovat ainakin sellaista kosteuttajien valioluokkaa, joita kannattaa etsiä voiteista, jos haluaa oikein kunnolla kosteuttavan voiteen.

   On tietysti todella hankala sanoa mikä voide sinulle voisi sopia, Sinini, varsinkin, kun itselläni on niin eri tyyppinen iho ja ihon ongelmat, mutta tässä muutama esimerkki voiteista, joita voisit kokeilla:

   http://www.iherb.com/Now-Foods-Solutions-Vitamin-E-Cream-28-000-IU-4-fl-oz-118-ml/6667?at=0

   http://www.iherb.com/Sibu-Beauty-Repair-amp-Protect-Sea-Buckthorn-Daytime-Facial-Cream-1-fl-oz/22299?at=0

   http://www.iherb.com/Now-Foods-Solutions-Vitamin-C-Sea-Buckthorn-Moisturizer-2-fl-oz-59-ml/35774?at=0

   Jos karheus vieläkin jatkuu, kannattaa kokeilla lisätä kosteusvoiteen alle kosteuttava seerumi, esimerkiksi jompikumpi näistä:

   http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Hydraplenish-Hyaluronic-Acid-Serum-Plus-Vitamin-C-1-fl-oz-30-ml/23583?at=0

   http://www.iherb.com/Now-Foods-Solutions-Hyaluronic-Acid-Firming-Serum-1-fl-oz-30-ml/7264?at=0

   Poista
 149. moips!
  Auttavatko jotkut e-pillerit akneen? Minulla on kolme erilaista ihon hoitosarjaa: neutrogenan, lumene natural code ja erisan youth(nämä kaikki on tarkoitettu epäpuhtaalle iholle). Mikä näistä voisi olla paras akne iholleni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Diane Nova -ehkäisypillerit ovat tuoneet monelle avun akneen, jos pillereiden sivuvaikutukset eivät ole tehneet käytöstä hankalaa. Erilaisten ihonhoitosarjojen sopivuudesta omalle iholleen voi päättää ainoastaan käyttäjä itse, eli kokeilemalla löytää ne sopivimmat tuotteet itselleen.

   Poista
 150. Tiiätkö yhtään kun oon lukenut et oot tehnyt itse itsellesi kemiallisia kuorintoja niin saako tätä: http://www.amazon.com/gp/product/B000PLUZL8/ref=s9_simh_gw_p194_d2_g194_i1?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-2&pf_rd_r=1F32NNF01NHAE3D8NNGN&pf_rd_t=101&pf_rd_p=470938631&pf_rd_i=507846 käyttää jos kasvoissa on vielä aknea jonkin verran?

  Tuo ei varmaan ole niin vaarallinen kuin tca mut ilmeisesti solunesteet eivät sitä neutralisoi joten pitää ottaa tuo neutralisointi aine myös mukaan mitä tuo tarjoaakin tuossa alempana? Meneekö tuo niin, että ensin pyyhitää kasvot alkoholilla, sitten esim pumpulipuikolla pistetään naamaa tota salisyylihappoa ja annetaan olla noin 5 min ja sitten neutralisointi ainetta ja sitten vielä huuhdellaan vedellä ja tarvittaessa pistetään jotain voidetta esim. humektania naamaan?

  Ainiin vielä sellasta, että kuoriutuuko iho samalla tavalla kuin tca:ta käytettäessä ja kauanko pitää piileskellä kotona auringonvalolta ennen kuin voi mennä ulos ilman aurinkovoidetta? Ja kaua parantuminen tuosta kestää? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä käyttänyt salisyylihappokuorintaa, vaikka kasvoissa on ollut tuoreita finnejä. Kuorinta kuivattaa ne tehokkaasti.

   Itse en ole käyttänyt minkään kuorinnan kanssa neutralisointia, mutta tavallinen ruokasooda ja vesi ajavat neutraloivan nesteen viran, jos sellaista haluaa käyttää.

   Tässä lainaus kemiallisista kuorinnoista tekemästäni blogitekstistä: "Ensin pesen kasvot huolellisesti ja puhdistan vielä meikin sekä puhdistusaineen jämät kasvovedellä. Sitten laitan käteeni ohuet lateksikäsineet, jotta suojaan käteni ja sormeni kuorintaliuoksilta. Otan vanulapun, johon laitan hiukan salisyylihappoa: Larachemin tuote on sen verran jänkkiä tavaraa, että pysyy hyvin vanulapun pinnalla, eikä imeydy heti vanulapun sisään. Levitän kuorintaliuosta kasvoille vanulapun avulla mahdollisimman tasaisesti ja annan kuorinnan vaikuttaa muutaman minuutin. Saatan myös lisätä liuosta tarpeen mukaan, eli teen useamman kerroksen kuorintaa. 20 % salisyylihappo on jo melko voimakas happo, jota ei edes tarvitse tai pysty pitämään kasvoilla kauan aikaa, koska kirvely ja polttelu on voimakasta. Vaikutusajan päästä huuhtelen kasvot viileällä vedellä, pesen kasvot varovasti vielä uudestaan kasvojenpuhdistusaineella ja levitän jotain yksinkertaista kosteuttavaa voidetta tai seerumia iholle. Sen jälkeen annan ihon vain olla ja rauhoittua. Yleensä teen kuorinnat iltaisin, että iho saa olla rauhassa kuorinnan jälkeen, en ärsytä ihoa enää millään meikillä ja sen poistolla."

   Iho kyllä ryppyyntyy ja hilseilee, mutta eri tavalla kuin TCA-kuorinnan kanssa. Ihon parantuminen kuorinnan jälkeen riippuu ihan kuorinnan voimakkuudesta ja kerrostuksista Siihen, että iho on taas ihan normaali, eikä hilseile enää mistään, menee ehkä noin 7-10 päivää, mutta tuona aikana hilseilyä voi onneksi meikata piiloon melko hyvin. Salisyylihapon aiheuttama hilseily ei ole kuitenkaan niin voimakasta kuin TCA:n aiheuttama. Aurinkoisella säällä ulos ei kannata mennä ilman aurinkosuojaa koskaan ;) . Korkeaa aurinkosuojaa käyttäen aurinkoisella säällä ulos voi mennä vaikka kuorintaa heti seuraavana päivänä.

   Poista
 151. Oukkei mitäs luulet onko amazon.com luotettava sivusto happojen tilaamiseen vai mitä sivustoa / sivustoja suosittelisit? Ja mites noiden happojen vahvuudet oikein menevät onko esim. 30% glykoolihappo vahempi kuin 20% salisyyli ja tca vahvin vai miten?

  Millä kasvojenpuhdistusaineella peset kasvosi muuten kuorinnan jälkeen? Riittääkö neutralisoiva aine + vesipesu?

  Mitäs mieltä oot onko tällänen hyvä happo? http://www.amazon.co.uk/IQ-Natural-Glycolic-Acid-Wrinkle/dp/B0079Y6KCW/ref=sr_1_14?ie=UTF8&qid=1330377272&sr=8-14

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko jo lukenut postaukseni kotona tehtävistä kemiallisista kuorinnoista: http://natur-ellen.blogspot.com/2011/04/kotona-tehtavat-kemialliset-kuorinnat.html ? Sinne olen laittanut nettikaupat, joista olen itse tilannut ja jotka ovat ulkomaalaisten keskustelupalstojenkin mukaan suosittuja sekä luotettavia nettikauppoja tilata kemiallisia kuorintoja.

   Erilaisia happoja ja niiden pitoisuuksia ei oikein voi verrata toisiinsa, koska hapot käyttäytyvät erilaisilla tavoilla ja happoja on saatavilla niin monissa eri pitoisuuksissa.

   Olen pessyt kasvoni ennen ja jälkeen kuorinnan ihan vain sillä kasvojenpuhdistusaineella mikä on ollut juuri sillä hetkellä tavallisestikin käytössä. Esim. Larachemin kuorinnassa on sellaisia ainesosia, joita vältän ihonhoidossa tavallisesti, enkä halua jättää niitä iholleni, joten puhdistan ihon kuorinnan jälkeen. Pelkkä neutralisoiva sooda + vesi -seos ja vesipesu riittävät myös.

   Itse en pitänyt glykolihappokuorinnasta, koska en havainnut siitä olevan silminnähtävää hyötyä iholleni. Glykolihappovoide taas toimii ihollani kuorintaa paremmin.

   Poista
 152. minulla on todella luonnonkiharat hiukset ja ne ovat myös aika pörröiset, ja suoristan ne joka päivä johon olen kyllästynyt joten jos pesen hiukseni tigin control freak shampoolla ja hoitiksella ja levitän lopuksi seerumin ja annan hiusten kuivua vapaasti niin suoristavatko nämä tuotteet hiuksia eli ovatko hiukset yhtään suoran suuntaiset tai loivat kiharat kun hiukset ovat kuivuneet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos hiuksesi ovat todella kiharat, niin mitkään tuotteet eivät hiuksiasi suorista.

   Poista
 153. minulla on viikon päästä juhlat johon meikkaan itse. Miten saisin luotua kestävän ja peittävän meikin sillä naamani on näppyläinen?
  Meikkipussistani löytyy meikkivoide, valokynä, valopuuteri, puuteri ja poskipuna ja aurinkopuuteri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäinen vaihe meikkipohjan luomiseen on kasvojen puhdistus ja kosteutus, ihon täytyy olla puhdas ja myös kosteutettu, että meikkivoiteen saa levitettyä iholle tasaisesti. Meikkivoiteen voi levittää joko puhtain sormin tai meikkisienen avulla. Sormilla levittämisen etuna on se, että sormien lämpö ikään kuin sulattaa meikkivoidetta iholle ja meikkivoide sulautuu ihoon paremmin.

   Meikkipussisi kaipaisi peitevoidetta, jota voit levittää pienen siveltimen avulla näppyjen päälle. Kaikkein parhain peitevoidesivellin on kapea, littana ja päästään pyöreäksi muotoiltu synteettinen sivellin. Pienellä siveltimellä saa parhaimman tarkkuuden.

   Meikkivoiteen ja peitevoiteen jälkeen ihon voi puuteroida todella kevyesti suurella vipalla. Sitten vähän aurinkopuuteria varjostuksiin ja poskipunaa sopiviin kohtiin poskilla. Valopuuteria (korostuspuuteria?) voi laittaa hiukan poskipäille ja valokynää silmänalusille.

   Jos iho alkaa rasvoittua päivän mittaan, niin ylimääräinen rasva kannattaa imeyttää nenäliinaan tai muuhun pehmeään paperiin ennen kuin laittaa vähän puuteria lisää nassulle. Kannattaa kuitenkin pitää puuterin lisääminen päivän mittaan minimissään, ettei kasvoista tule liian pakkeloidun näköiset.

   Poista
  2. Unohdin vain kertoa, mutta kyllä minulta löytyy lumenen beauty base peitepuikko :)

   Poista
 154. Hei,
  etsin hyvaa aurinkorasvaa jokapaivaiseen kayttoon ( myos meikin alle, huom asun Italiassa )iherbista. Entas mita deodoranttia suosittelette herkkaihoiselle samasta kaupasta ?
  Koodilla PIK438 saat 5$ alennuksen eka tilaukseta.
  Kiitos etukateen neuvoista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkein paras vaihtoehto olisi, että ostat oman aurinkosuojavoiteen vartalolle ja kasvoille.

   Vartalolle joku näistä:

   - http://www.iherb.com/Smart-Girls-Who-Surf-SPF-30-Mineral-Sunscreen-4-oz-110-ml/23760?at=0
   - http://www.iherb.com/Caribbean-Solutions-SolGuard-Natural-Skin-Care-SPF-25-6-oz/28048?at=0
   - http://www.iherb.com/Carribean-Solutions-Natural-Skin-Care-Sol-Kid-Kare-Water-Resistant-SPF-25-6-oz/28044?at=0

   Kasvoille:

   - http://www.iherb.com/Devita-Solar-Protective-Moisturizer-SPF-30-2-5-oz-75-ml/21363?at=0

   On vaikea suositella deodoranttia herkkäihoiselle, jos ei tiedä mistä syystä sanot ihoasi herkäksi: onko se kuiva, allerginen, helposti ärsyyntyvä vai jotain muuta. Alveran hajusteeton dödö voisi olla kokeilemisen arvoinen, jos siinä ei ole mitään ihoasi ärsyttäviä ainesosia: http://www.iherb.com/Alvera-Aloe-Unscented-Roll-On-Deodorant-3-fl-oz-89-ml/6101?at=0

   Poista
 155. Kiitos Ellen vastauksestasi!
  Tosta deodantista viela, kainaloden iho arsyyntyy helposti, taytyy olla tosi varovainen kainalokarvojen postamisenkin kanssa.
  Oletko kokeillut iherbin Dmae kasvorasvoja? Ite olen 43 vuotias ja etsiskelen jotain kiinteyttavaa voidetta + ravintolisia kasvoille , onko mitaan neuvoja? Entas silmanymparykselle ?
  Odottelen vastauksianne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kokeillut DMAE-voiteita vielä.

   Erilaisia kiinteyttäviä ravintolisiä on kyllä iHerbistä saatavilla, esim. hyaluronihappokapselit, kollageenitabletit tai -jauhe, r-lipoiinihappokapselit ja astaksantiini. Yksittäisistä valmisteista hyaluronihapolla ja kollageenilla on arvostelujen ja muiden ihmisten käyttökokemusten perusteella näkyvimmät vaikutukset, ne ainakin voisivat olla kokeilemisen arvoisia.

   Tämä silmänympärysgeeli napakoittaa ihoa väliaikaisesti, eli silloin kun geeliä on iholla: http://www.iherb.com/Reviva-Labs-Eye-Gelee-Concentrate-1-oz-28-g/16624?at=0

   Poista
 156. joo tarkoitin deodoranttia

  VastaaPoista
 157. Hei taas!

  Tilasin tällaista voidetta, koska pidin aiemmastakin Jasonin voiteesta:
  http://www.iherb.com/Jason-Natural-Pure-Natural-Moisturizing-Creme-4-oz-113-g/6234?at=0
  Nyt sitten vain käy niin harmillisesti, että meikkivoide rullautuu ja menee lopulta pieniksi murusiksi, kun sitä levittää tuon aloe-kasvovoiteen päälle. Johtuukohan tämä voiteesta, meikistä vai minusta? Voide jättää hennon kalvon iholle. Meikkivoide on ehkä hieman paksua. En haluaisi luopua siitä, koska ystäväni lähetti juuri muutaman putelin ulkomailta (sitä ei saa Suomesta ollenkaan).

  Aiemmin olen käyttänyt Jasonin E-vitamiinivoidetta.

  Terv. Miss M.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Miss M. =) . Rullautuminen voi hyvinkin johtua tuosta Jasonin voiteesta, jossa on aika reilusti silikonia. Jos vielä meikkivoiteessakin on silikonia, niin rullautuminen ja meikkivoiteen murentuminen kuulostavat hyvinkin tavalliselta oireelta. Yritä kokeilla jotain muuta voidetta meikin alla, että auttaisiko kosteusvoiteen vaihto siihen rullautumiseen.

   Poista
  2. Kiitos vastauksestasi! En tullut ajatelleeksi, että silikoni tosiaan voi aiheuttaa rullautumista. Silikonistahan paljon puhutaan, mutta olen suhtautunut siihen neutraalisti. Täytyy vastedes olla tarkempi ja tutkailla nuo tuoteselosteet.

   Terv. Miss M.

   Poista
 158. Moi,
  onko iherbissä toimivia retinoli voiteita?? onko kukaan kokeillut iherbin a-vitamiini voiteita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä iHerbissä joitain A-vitamiinituotteita myydään, mutta niiden tehoista en osaa sanoa, koska olen kokeillut vain tätä: http://www.iherb.com/Life-Flo-Health-Retinol-A-1-Advanced-Revitalization-Cream-1-7-oz-48-g/29793?at=0

   Voide oli mun iholle ihan liian rasvainen vain iltaisin käytettynäkin, eikä retinolia taida olla tarpeeksi, että iho kuoriutuisi kunnolla. Tai ainakaan rasvaiselle ja paksulle iholle retinolia ei ollut tarpeeksi, että voide olisi tehonnut.

   Poista
  2. Unohdin ihan kokonaan, että käytänhän mie välillä Derma E:n A-vitamiinigeeliä: http://www.iherb.com/Derma-E-Vitamin-A-Wrinkle-Treatment-Moisturizing-Gel-8-fl-oz-220-ml/14479?at=0

   Tämänkään tuotteen retinolipitoisuus ei ole rasvaiselle iholleni tarpeeksi korkea, että kuoriutumista tapahtuisi. Muuten on kyllä mainio geeli meikinkin alle.

   Poista
 159. Mitä retinoli voidetta sinä käytät ? Oletko muuten tykännyt Derma E-tuotteista ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä en käytä mitään retinolituotetta, koska en ole itselleni sopivan korkeapitoista tuotetta luonnonkosmetiikasta. Derma E:llä on silläkin niitä hyviä ja huonoja tuotteita, eli kokeilemalla löytyy hyvät tuotteet.

   Poista
 160. Neuvoisitko hyvän kollageeni ravintolisän??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on tablettimuotoinen kollageeni: http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-Collagen-Types-1-3-1000-mg-180-Tablets/19114?at=0

   Poista
 161. Ellenille

  Mitä silmänympärysvoidetta käytät tai voisit suoistella? Mulla on pieniä juonteita silmän alla,ei vielä silmäpusseja mutta tulollaan...ei sais olla liian rasvainen, mutta ei ihan liian kevytkään? Nim. vanhuus ei tule yksinään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tykkään Revivan silmänympärysgeelistä: http://www.iherb.com/Reviva-Labs-Eye-Gelee-Concentrate-1-oz-28-g/16624?at=0

   Siinä on ihoa hiukan kiristäviä polymeerejä ja kevyt geeli raikastaa, vähentää turvotusta sekä kosteuttaa.

   Poista
 162. Niin ja mitä tarkoitat tuolla CO pesulla? Nim. vanhuus ei tule yksinään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. CO-pesu tarkoittaa hiustenpesua hoitoaineella, eli Conditioner Only.

   Poista
 163. Kiitos Ellen!

  Miten sä käytät tuota mangobutteria hiuksille? Ja mitä se tekee hiuksille? Vanhuus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen sekoittanut mangovoita karitevoihin ja käytän seosta latvasuojan tapaan, eli kuiviin latvoihin pieni nokare voita. Olen myös sulattanut seosta ja sekoittanut sen hoitiksen sekaan tehomuhituksia varten. Kaikki paksummat voit, mutta varsinkin karitevoi, suojaavat hiuksia tehokkaasti ja kosteuttavat kuivia latvoja.

   Poista
 164. Hei,
  neuvoisitko shampoon värjätyille ohuille hiuksille ( pesen hiukset joka päivä ).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. BWC:n kosteuttava sampoo ei sisällä sulfaatteja, joten se on hellä hiusvärille, eikä sampoo ola liian kosteuttava tai kuivattava, että se latistaisi tai karheuttaisi hiuksia liikaa.

   http://www.iherb.com/Beauty-Without-Cruelty-Moisture-Plus-Shampoo-16-fl-oz-450-ml/11558

   Poista
 165. Olen harkinnut ottavani chi-silkkisuoristuksen. Minulla on todella kiharat, kuivat ja karheat hiukset, joita olen suoristanut yli vuoden lähes päivittäin. Minulta katkeilee ja lähtee tosi paljon hiuksia ja latvat ei ole kovín hyvässä kunnossa. Joten auttaako tämä suoritus minulle yhtään vai meneekö rahat hukkaan? Entä tuleeko hiuksista entistä huonokuntoisemmat? Haluan yli kaiken suoria hiuksia ja olen kyllästynyt suoristamiseen.

  VastaaPoista