perjantai 18. maaliskuuta 2011

Sisäisiä aurinkosuojia

Kysy melkein mitä vain -osion kommentissa kysyttiin onko olemassa mitään sisäisesti nautittavaa valmistetta, joka antaisi suojaa iholle auringon polttavia säteitä vastaan ja kyllähän niitä on.

Mielestäni paras sisäinen aurinkosuoja on vahva D-vitamiini. Olen syönyt vahvaa D-vitamiinia parisen vuotta ja varsinkin viime kesänä huomasin kuinka ihoni kesti paljon paremmin aurinkoa punoittamatta tai palamatta. Ihotyyppini on kyllä muutenkin sellainen, etten pala auringossa kovinkaan helposti, mutta iho ei edes punoittanut ollenkaan viime kesän helteiden aikaan, vaikka en aina jaksanut suojata ihoa voiteella.

Toinen todella hyvä ja tutkitusti toimiva sisäinen aurinkosuoja on voimakas antioksidantti ja karotenoidi lykopeeni. Syön lykopeeniä ympäri vuoden noin 15-20 mg päivässä valmisteesta riippuen ja keväisin tuplaan annoksen 30-40 mg:an koko kesän ajaksi. Lykopeeni auttaa suojaamaan varsinkin todella helposti palavaa ihoa ja muita ihotyyppejä se auttaa ruskettumaan helpommin.

Kolmas hyvä valmiste on astaksantiini. Se on myös voimakas antioksidantti ja karotenoidi, joten tekee elimistölle muutenkin hyvää kuin, että antaa iholle hyvän sisäisen aurinkosuojan.

Jos ihoa haluaa alkaa suojata sisäisesti kevään ja kesän porottavalta auringolta (toivottavasti kesä on taas aurinkoinen ja helteinen), niin noiden antioksidanttien syönti kannattaa aloittaa jo nyt ennen kuin aurinko alkaa porottaa kunnolla!

Trooppista säätä odotellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti