tiistai 29. maaliskuuta 2011

Hiusmäärittelyä

Tässä useammallakin hiusfoorumilla oleva hiusmäärittely, joka auttaa haarukoimaan omat kutrit jonkinlaiseen lokeroon, jolloin on esimerkiksi hieman helpompi ottaa selvää mitkä tuotteet voisivat sopia itselle muiden ihmisten käyttökokemusten perusteella.

Hiusten kiharuus tai suoruus

Suorat hiukset
1a - Tikkusuorat hiukset.
1b - Suorat, mutta taipuisat hiukset, joissa ei ole näkyviä laineita.
1c - Suorat ja taipuisat hiukset, joista erottuu muutamia S-laineita.

Laineikkaat hiukset
2a - Löysät S-laineet.
2b - Selkeämmin erottuvat S-laineet, muistuttavat laineita letin avaamisen jälkeen.
2c - Selkeät S-laineet, joiden joukossa yksittäisiä spiraali-kiharoita.

Kiharat hiukset
3a - Isot, löysät spiraali-kiharat.
3b - Joustavat spiraalikiharat.
3c - Tiukat korkkiruuvikiharat.

Voimakkaasti kiharat hiukset
4a - Tiukasti kihartuneet S-kiharat.
4b - Teräviksi kulmiksi tiukasti kihartuneet hiukset, Z-kuvio.

Yksittäinen hius

F- Fine (hento/hieno hius)
Hius on melkein läpinäkyvä valoa vasten katsottaessa. Yksittäisiä hiuksia on vaikea nähdä. Sormien välissä pyöriteltäessä yksittäistä hiusta on vaikea tuntea tai se tuntuu erittäin ohuelta silkkilangalta. Yleinen hiuslaatu Skandinaviassa.

M- Medium (keskikarhea hius)
Hiukset eivät ole hienoja, eivätkä karheita. Sormien välissä pyöriteltäessä hius tuntuu puuvillalangalta: hiuksen tuntee, mutta se ei ole jäykkä, eikä karkea. Yleinen hiuslaatu eurooppalaisilla.

C- Coarse (karhea hius)
Hiukset ovat paksuja. Sormien välissä pyöriteltäessä hius tuntuu kovalta, karhealta ja jouhimaiselta. Karhean hiuksen pyörittelyn sormien välissä voi myös kuulla. Yleinen hiuslaatu aasialaisilla ja tummaihoisilla.

Hiusten paksuus/tuuheus

Laita hiukset ponnarille ja mittaa poninhännän ympärys.

i - ohut, vähemmän kuin 5 cm.
ii - normaali, 5-10 cm.
iii - paksu, enemmän kuin 10 cm.

Minun hiusmäärittelyni on 2aFii, eli hiuksissani on löysää lainetta, hiukseni ovat hennot/hienot ja hiusten paksuus on normaali. Hiukset ovat bsl-mittaiset.


Tässä hiukseni tänä iltana kuvattuna, latvat ovat hieman kiharat nutturan jäljiltä, mutta väri on mielestäni todenmukainen. Väri on siis oma, mutta seassa on hiukan vaalennettuja raitoja. Yritän saada värini mahdollisimman tuhkaiseksi ja käytänkin usein hoitoaineen seassa suoravärejä antamaan hiuksille hopeanharmaata sävyä.


Todella hoitavat ja lässäyttävät tuotteet eivät ole enää minulle tarpeen, koska en enää vaalenna koko kutristoa kuten ennen tein. Hiukset menevät ihan liian liruiksi liian hoitavista hoitiksista. Kuitenkin tuotesuosituslistani on koottu hiushörhöilyni aikana useamman vuoden ajalta, joten lista sisältää myös erittäin hoitavia ja öljyisiä hoitiksia, joita en itse pysty käyttämään enää, mutta joita voin lämpimästi suositella rääkätyille kutreille.

3 kommenttia:

  1. Vau! Kiitos tästä tietopläjäyksestä, siitä tulee olemaan paljon työtyä :)

    VastaaPoista
  2. Sinulla on todella upeat hiukset! Ja hieno tietoisku, kiitos siitä :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kehuista =) . Voisihan tuo pehko olla vielä paljon paksumpi, mutta kyllä mie oon aika tyytyväinen varsinkin hiusten nykyiseen kuntoon, vaikka melko tavishiuksethan mulla kuitenkin on.

    VastaaPoista