maanantai 21. maaliskuuta 2011

Sekaihon hankaluus

Sekaiho on yleinen ihon laatu/tyyppi ja sen hoitamiseen on kaikenlaisia tuotteita. Sekaihon hoidon tekee hankalaksi se, että vaikka iho puskee rasvaa pitkin vuorokautta ainakin T-alueella, niin silti kasvot saattavat olla pintakuivat. Eli pitääkö hoitaa ihon kuivuutta todella kosteuttavilla ja usein liian paksuilla tuotteilla vai hyökätä rasvoittumisen kimppuun järeillä ja yleensä kuivattavilla tuotteilla?! Siinäpä hankala kysymys, jota pohdin sekaihoisena itsekin.

Parhaimmaksi tavaksi olen itse huomannut sellaisen puolitien molempien iholaatujen kesken. Kuivatan tahallani rasvaisempaa ihoa esim. salisyylihappokuorinnoilla, jotka siloittavat ihoa, auttavat epäpuhtauksien kurissapitämisessä ja auttavat ihoa pysymään rasvattomampana. Samalla kuorinnat kuitenkin kuivattavat kuivia alueita, joten tehokosteutan ihoa hyaluronihappovalmisteilla, ja se hyödyttää sekä kuivia että rasvaisia alueita. Rasvainenkin iho tarvitsee kosteutta ja tehokosteuttavien tuotteiden käytön huomaa nopeasti myös rasvaisilla ihoalueilla, sillä niistäkin tulee pehmeät ja sileät.

Hyväksi havaittuja tuotteita ja käyttötapoja on kertynyt seuraavanlaisesti.

Pesen kasvoni miedosti vaahtoavalla ja hajusteettomalla Jason Naturalin puhdistusaineella. Kasvovetenä toimii mainiosti hajusteeton Thayersin kasvovesi. Meikin alle sopii hyvin aloe veran ja mustakuminaöljyn sekoitus, eli luraus aloe veraa ja sitten muutama tippa öljyä. Tuo sekoitus pitää ainakin minun ihoni yllättävän hyvin rasvattomana, eikä mineraalimeikkipohja sula tai katoa kasvoilta. Meikittömänä päivänä iholle eksyy ihon tarpeiden tai tunnun mukaan Now Foodsin hyaluronihapposeerumi, erilaisia happoja sisältävä kuoriva Devitan seerumi tai Revivan 10 % glykolihappovoide. Samat seerumit ja voiteet ovat myös yökäytössä. Muutaman kerran kuukaudessa teen salisyylihappokuorinnan, joka hillitsee rasvoittumista. Epäsäännöllisen säännöllisesti kuorin ihoa myös mekaanisesti mikrohionnalla.

Hoitorutiinini eivät pidä ihoa mattana, mutta iho ei myöskään hilseile koko aikaa kuivuuttaan. Ihonhoidossani on ikään kuin kultainen keskitie kahden ihotyypin välillä ja käytän tuotteita sen mukaan miltä iho tuntuu ja näyttää sekä miltä haluan sen tuntuvan ja näyttävän.

3 kommenttia:

 1. Hei,
  voisitko antaa vinkkiä enemmän tuosta tekemästäsi salisyylihappokuorinnasta. Millaista vahvuutta käytät? Kuinka nopeasti voi taas näyttäytyä ulkomaailmassa? Kumpi on parempi salisyyli vai glykooli?

  Kiitokset kiinnostavasta blogista!

  VastaaPoista
 2. Heippa, tein eilen illalla ensimmäistä kertaa salisyylihappokuorinnan. Käytin 25% vahvuista liuosta, jota pidin muutaman minuutin. Iho tuntuu hieman kiristävältä, mutta mitään muuta ei ole näin aamulla havaittavissa. Onko ihan normaalia? Riittikö vaikutusaika? En uskaltanut kauempaa pitää, kun ohjeessa sanottiin ensimmäisen vaikutuskerran pitävän olla ajallisesti lyhyempi.

  VastaaPoista
 3. Muutama minuutti 25 %:lle liuokselle on ihan hyvä vaikutusaika, eikä kasvoissa yleensä näy mitään kummempia seuraavana päivänä. Seuraavina päivinä iho saattaa hilseillä ja ihon rasvoittuvuus vähenee.

  VastaaPoista