keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Erilaisia lisävalmisteita laihdutuksen avuksi

Joku voisi sanoa minua ainaiseksi laihduttajaksi, joka kyllä osaltaan pitäisi paikkansa, mutta en ole kyllä tarkoituksella oikein koskaan dieetillä. Yritän silti pitää jonkinlaisen kurin syömisissäni, etten ihan paisuisi hurjiin mittoihin, sillä kun ikää alkaa tulla, niin kehon aineenvaihdunta valitettavasti hidastuu ja niitä pahuksen kiloja saattaa hiipiä ihan huomaamatta lisää. Sen takia kokeilenkin mielenkiinnolla erilaisia "laihdutusvalmisteita". Laihdutusvalmisteet lainausmerkeissä sen takia, sillä tutkimusten mukaan oikeastaan vain suurista annoksista kofeiinia on oikeasti apua aineenvaihdunnan selvään tehostamiseen ja muista valmisteista saattaa olla marginaalista hyötyä. Tässä kuitenkin kokemuksiani muutamista valmisteista, joita olen onnistuneesti tai vähemmän onnistuneesti kokeillut aktiivisen saliharrastukseni ohella.

Vihreä tee -uute kapseleissa auttoivat kyllä laihtumaan, sillä kapselit aiheuttivat ainakin minulle pahoinvoivaa oloa ja ällötystä, eikä siinä tilassa todellakaan haluttanut syödä mitään =) . En huomannut kapseleista mitään erityistä hyötyä ja lisäksi otan vihreän teen hyödyt mieluummin juotavan teen muodossa.

L-karnitiini vähensi selvästi ruokahalua kahden kapselin päivätahdilla, mutta minkäänlaista rasvapoltto-ominaisuutta en huomannut.

CLA ei sekään vakuuttanut, sillä en huomannut mitään rasvanpoltto-ominaisuutta. Isoilla annoksilla sain vain vatsani erittäin sekaisin. CLA:sta on apua laihdutukseen, jos sitä voi ottaa todella suuria annoksia päivässä, siis todellakin useita grammoja päivässä. Rasittaa sekä kukkaroa että vatsaa =) .

Vadelmaketonitkin olivat turha ostos, sillä en huomannut niistä olevan yhtään mitään hyötyä.

Kahvipapu-uute vähensi ruokahalua, mutta mitään dramaattista usean kilon pudotusta ei ole todellakaan tapahtunut, vaikka sellaista kahvipapu-uutteen vaikutusta onkin hehkutettu. Kahvipapu-uute tasaa verensokeria ja sitä kannattaakin ottaa ennen syömistä. Otin tätä valmistetta kaksi kapselia ennen aamupalaa ja kaksi kapselia ennen päivän lämmintä ruokaani.

Glukomannaanista oli selvää apua, kun valmistetta otettiin ennen ruokailua. Glukomannaanikuitu turpoaa veden kanssa paksuksi kiisseliksi ja ennen ateriaa nautittuna se antaa kylläisemmän olon pienemmällä ruokamäärällä, sillä kuitu täyttää vatsaa jo ennen ruokailua, eikä ruokaa tarvitse syödä niin paljon kuin ennen kylläisyyden saavuttamiseksi. Sopii myös välipalan korvikkeeksi täyttämään vatsaa kalorittomasti.

Pomeranssista saa ainakin salille ja muuhunkin liikuntaan lisäpotkua. Pomeranssi sisältää synefriiniä, jonka pitäisi vähentää ruokahalua, antaa energiaa, polttaa rasvaa, lisätä aineenvaihduntaa ja auttaa painonpudottamisessa.Pomeranssi toimii parhaiten kofeiinin kanssa, eli olenkin ottanut pomeranssikapselin ennen treeniä joko kaakaokapselin tai yerba mate -tabletin kanssa. Koska mieheni kestää enemmän kofeiinia, hän ottaa pomeranssia guaranatabletin kanssa. Pomeranssi antaa selvästi lisää energiaa ihan arkeenkin kuin salille, ja salilla hiki lentää ihan eri tavalla pomeranssin jälkeen. Mitään dramaattisia hyötyjä en ole pomeranssistakaan havainnut, mutta kokonaisuudessaan pomeranssista on mielestäni ollut enemmän hyötyä kuin muista kokeilemistani valmisteista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti