keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Kookoshoitista kutreille

Kuva iHerbistä.


Hugo Naturals Coconut Smoothing & Defining Conditioner on kermaisen paksu hoitis kuiville ja kurittomille kutreille. Hoitiksen INCI on todella yksinkertainen, mutta erittäin toimiva hoitavuudessaan.

Ostin hoitiksen oikeastaan pelkästään sen takia, että se sisältää kasviperäistä ja erittäin tehokkaaksi kehuttua rakennepaikkaajaa, kvinoaa, ja halusin kokeilla olisiko kasviperäisestä rakennepaikkaajasta mitään hyötyä. Rakennepaikkaavuus tuntuu tässä hoitiksessa melko vähän verrattuna keratiinirekkuun, mutta lisää potkua sekä rakennepaikkaavuutta hoitis saa nestemäisestä kauraproteiinista, jota olen lisännyt hoitikseen noin yhden tai kahden teelusikallisen verran per hoitokerta. Kauraproteiini ei tee hiuksista karheita, vaan antaa jäntevyyttä, kuohkeutta ja kiiltoa.

Jos hiukset kaipaavat kosteuden lisäksi kevyttä rakennepaikkausta tai hiukset selvästi tykkäävät proteiinipitoisemmasta hoitiksesta, niin tämä hoitis on oiva valinta kuiville ja/tai kiharoille hiuksille. Ainakin minun luonnonkiharat kutrini pitävät proteiineista, joista hennot hiukset saavat vähän lisää rakennetta ja yleensä kiharuus lisääntyy selvästi proteiinipitoisen hoitiksen jälkeen. Kuvauksensa mukaan hoitis myös silottaa hiuksia, mutta hiuksista ei onneksi tule lättänät.

Hoitis käy myös pikahoitikseksi, sillä se selvittää hiukset melko hyvin lyhyenkin suihkun aikana. Tehohoitiksenakin se toimii erittäin hyvin kermaisen paksun ja valumattoman koostumuksensa ansiosta.

Hoitis tuoksuu todella paljon kookokselta, mutta koska hoitiksessa on myös mukana kaakao- ja vaniljauutetta, niin hoitis tuoksuu mielestäni kookoksen, vaniljan ja suklaan suloiselta sekoitukselta. Yleensä en pidä kookoksen tuoksusta, mutta tätä hoitista voisin nuuhkia vaikka kuinka kauan hoitiksen sisältämän selvän suklaanuotin takia. Varoituksen sana kuitenkin vielä herkkänenäisille, sillä tämä hoitis tuoksuu hiuksissa pitkään ja tuoksu jää myös leijailemaan pään ympärille hiusten kuivuttua.

1 kommentti:

  1. Kiinnostavia arvosteluja, kiitos :) Pitää mahdollisuuden tullen pistää tätä tilaukseen sekä tuota "baby oilia", josta oli aikaisemmin. Onko tuonne iherbille muita alennuskoodeja olemassa kuin tuo -5% ensitilauksessa? Vaikka no joo, eipä nuo tuotteet kalliita ole :)

    VastaaPoista