sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Vatsalle terveellistä steviaa

Haluan makeuttaa teeni sekä proteiinijuomani aina stevialla ja kokeilenkin mielenkiinnolla sen takia erilaisia jauhemaisia stevia-laatuja. Uusin löytöni on Planetary Herbals EarthSweet Stevia with FOS, joka sisältää vatsalle hyödyllisiä frukto-oligosakkarideja. Frukto-oligosakkaridit ovat fruktaaneja, sokereita, jotka luokitellaan kuitenkin kuiduiksi, sillä ne eivät imeydy vereen, vaan kulkevat suoliston läpi ja ovat sen takia oikeastaan kalorittomia. Fruktaanit ovat niin kutsuttuja prebiootteja, eli ne ovat hyväksi vatsan luonnolliselle bakteerikannalle.

Kuva iHerbistä.


Tämän stevian makeus on mieto ja sitä uskaltaakin annostella ihan reilulla kädellä, mikä mielestäni helpottaa annostelua, kun ei tarvitse laittaa steviaa aina jonkun tarkan mitan mukaan, vaan lusikalle voi hulauttaa purkista steviaa silmämääräisesti. Siirsin tätä steviaa tyhjään toisen merkin stevia-purkkiin, jossa on kätevä annostelumekanismi, sillä Planetary Herbalsin stevia tulee isossa, yli 200 gramman purkissa, josta steviajauhetta pitäisi annostella lusikalla tai muulla mittavälineellä.

Joissain stevioissa voi olla ikävä, karvas sivumaku, mutta onneksi Planetary Herbalsin steviassa ei ole mitään karvasta sivumakua, vaan maku on todella maukas, pehmeä ja mieto.

Yhdellä stevialaadulla saa siis makeutettua juomat ja samalla antaa vatsalle prebiootteja hyvien maitohappobakteereiden "ruokkimiseksi" =) .

1 kommentti:

  1. Kannattaa huomata, että nuo frukto-oligosakkaridit eivät käy kaikkien masulle. Ne kun kuuluvat FODMAP-hiilihydraatteihin ja voivat aiheuttaa ongelmia mm. ärtyvästä suolesta kärsiville.

    VastaaPoista