tiistai 16. huhtikuuta 2013

Luonnonöljyt ihonhoidossa

Tässäpä kokemuksiani erilaisista luonnonöljyistä ihonhoidossa.

Kasvojeni iho on varsinkin talvella pintakuiva sekaiho, joka pukkaa välillä isojakin finnejä. Kesäisin taistelen rasvaisuutta vastaan. Vartalon iho taas kaipaa tehokosteutta koko ajan.

Luumunsiemenöljy: ehdoton suosikkini, imeytyy todella hyvin, on kevyttä, tuoksu on mahtava, poistaa myös meikit hyvin. Todella hyvä vartalonkosteuttaja hyvän imeytyvyytensä ansiosta.

Mustakuminaöljy: jotenkin puisen tai pippurisen tuoksuista vihreää öljyä, joka imeytyy ihoon todella hyvin. Sopii hyvin epäpuhtaalle ja rasvoittuvalle iholle, sillä öljy rauhoittaa ihoa. Rauhoittavuutensa takia olen käyttänyt myös sheivauksen jälkeen ärtyneille säärille.

Ruusunsiemenöljy: koostumus on aika rasvainen, mutta imeytyy silti todella hyvin ihoon. Teemäinen tuoksu.

Vadelmansiemenöljy: hyvin samanlaista kuin ruusunsiemenöljy, tuoksuu vain hiukkasen vadelmateelle. Kevyttä ja hyvin imeytyvää.

Mansikansiemenöljy: vihreä öljy tuoksuu hiukan yrttiseltä, mutta tuoksu onneksi häviää iholta. Imeytyy hyvin, ei ole liian rasvaista ja vain pari tippaa riittää koko kasvojen kosteutukseen.

Karitevoi: todella hyvä tehokosteuttaja korpuille kantapäille, haljenneille huulille jne. Koostumus on vahamaista ja pehmeää.

Kaakaovoi: hyvä tehokosteuttaja tämäkin. Puhdistamaton kaakaovoi tuoksuu mahtavasti suklaalta ja pehmentää ihoa karitevoin tapaan tehokkaasti.

Aprikoosinsiemenöljy: ihanan kevyttä. Poistaa meikit todella hyvin. Ei tuoksu oikein millekään. Edullisuutensa takia käytän aprikoosinsiemenöljyä perusöljynä, jota lutraan öljy + sokeri - sekoitukseen kuorintaa varten.

Viinirypäleensiemenöljy: kevyt öljy, joka ei tuoksu millekään. Ihan kiva perusöljy.

Kookosöljy: todella hyvä meikinpoistoon, jos jaksaa sulattaa huoneenlämmössä kiinteäksi menevää öljyä. Laadukkaassa neitsytkookosöljyssä on todella voimakas kookoksen tuoksu.

Manteliöljy: ihan kiva perusöljy vartalolle, ei pahemmin ihastuttanut tai vihastuttanut. Tuoksu on pähkinäinen ja koostumus on melko ohutta. Meikinpoisto käy ihan ok:sti.

Granaattiomenansiemenöljy: todella paksua öljyä. Tuoksu on maapähkinäinen. Erittäin hyvä kuivalle iholle talveksi yökäyttöön, päiväkäyttö on mahdotonta paksun koostumuksen takia. Kun tätä levittää yöksi kasvoille, aamulla kasvot ovat todella pehmeät ja kosteutetut.

Hampunsiemenöljy: todella voimakas vastaleikatun ruohon tuoksu, joka jää iholle. Öljy on todella ohutta ja sopi hyvin myös meikinpoistoon, mutta tätä ei sovi päästää silmiin yhtään, sillä se kirvelee.

Avokadoöljy: koostumus on melko ohut, tuoksu yrttimäinen. Poistaa meikit ihan ok:sti. Tuoksun takia en halua käyttää tätä iholle, sillä se jää leijailemaan iholle liiaksi.

Kukuipähkinäöljy: mielestäni todella mitäänsanomatonta, ei tee oikein mitään. Öljy on melko ohutta, tuoksu on vesimäisen neutraali.

Meloninsiemenöljy: vesimäinen tuoksu, ohut koostumus. Ihan kiva perusöljy.

Papaijansiemenöljy: samanlaista mielestäni kuin meloninsiemenöljy.

Tamanuöljy: ällöttävän voimakas tuoksu ja paksu koostumus. En voi käyttää tätä kasvojen iholle voimakkaan ja ällön tuoksun takia. Jos öljyä pääsee meikinpuhdistuksen aikana silmiin yhtään, seuraa älytön kirvely.

4 kommenttia:

 1. Kiitos hyvistä vinkeistä :) Millä tavoin öljyjä käytät? Sellaisenaan vai sekoitatko niitä esimerkiksi johonkin tuotteeseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen käyttänyt öljyjä ihan sellaisenaan sekä voiteisiin ja seerumeihin sekoitettuna. Esim. mustakuminaöljy on mahtava ärtyneen sekaihon öljy aloe vera -geeliin sekoitettuna ja luumunsiemenöljyä sekoitan perusvoiteeseen kosteutustehon lisäämiseksi.

   Poista
 2. Hei mistä tällaisia erilaisia öljyjä voi ostaa tai löytää..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ostanut useita erikoisempia öljyjä pienissä kokeilupulloissa Pienestä Tuoksukaupasta, isompia öljymääriä sitten iHerbistä tai muista löytämistäni verkkokaupoista. Joitain perusöljyjä löytyy luontaistuotekaupoista ja esimerkiksi Ruohonjuuri-kaupoista tai sen tyylisistä ekokaupoista.

   Poista