tiistai 13. toukokuuta 2014

Tehokas retinoliöljy

Life Flo Health Retinol A 1% on voimakasta ja tehokasta retinoliöljyä, jota voi käyttää yksinään ihan sellaisenaan tai kosteusvoiteeseen sekoitettuna.

Kuva iHerbistä.


Öljy tulee kyllä kätevässä roll on -pullossa, josta öljyä voi rullailla iholle helposti, mutta koska öljyn määrää on tällöin vaikea arvioida, saattaa retinoliöljyä tulla pullosta iholle liikaa. Tällä tavalla kävi minulle ensimmäisellä levityskerralla ja olinkin muutaman päivän päästä melkoinen ilmestys, sillä ihoni punoitti selvästi sekä hilseili todella voimakkaasti ja voimakas hilseily kesti todella pitkään. Senpä takia laitoinkin öljyn tippapulloon, josta voin ottaa ihan vain muutaman tipan ja tällä tavalla voin tarkasti annostella öljyä vastaisen iho-onnettomuuden varalta. Pienelläkin annostuksella saan ihoni hilseilemään kohtuullisesti niin, että saan meikattua hilseilevän ihon suhteellisen tasaiseksi. Kannattaa tosiaan myös huomioida, että retinolituotteet tekevät ihosta myös hiukan ärtyneen punaisen näköisen, jos retinolia käyttää liikaa.

Kuten jo tuosta hilseilyonnettomuudesta voi päätellä, retinoliöljy on todella tehokasta ja se selvästi kuorii ihoa, joten säännöllisen käytön myötä kannattaa varautua eri asteittain hilseilevään ihoon. Öljy on sen verran tujua, etten käyttäisi sitä neularullan kaverina ainakaan siten, että levittäisin öljyä juuri neulatulle iholle. Ja koska tuote on tosiaan öljyä, niin sitä kannattaa käyttää iltaisin, sillä meikkiä olisi hankala saada pysymään niin öljyisen tahmean tuotteen päällä. Toisaalta taas öljyinen koostumus tekee tuotteesta todella käyttökelpoisen kuivalle iholle. Rasvaiselle iholle öljyä kannattaa levittää jonkun muun kevyen tuotteen ohessa esimerkiksi seerumiin sekoitettuna, sillä muutaman tippamäärän öljyä saa levitettyä iholle helpommin sekä tasaisemmin johonkin muuhun tuotteeseen sekoitettuna kuin yksistään ihan sellaisenaan.

Retinolin käyttö kannattaa lopettaa kesäksi, sillä retinoli ohentaa ihoa ja aurinko pääsee tekemään tuhojaan silloin helpommin. Tietenkin jos välttää auringonpaistetta parhaansa mukaan ja käyttää korkeita suojakertoimia ihollaan koko ajan, niin retinolia uskaltaa käyttää vähäisissä määrissä myös kesällä, mutta silloin täytyy olla todella huolellinen ihon suojaamisessa, ettei iho vain pääse palamaan. Syksyllä auringonvalon vähentyessä retinolia voi taas alkaa käyttää huoletta.

2 kommenttia:

 1. Kysymys: mistä saisi neularullan? :) Ja kiitos hyvästä blogista!
  Terv. iHerb-friikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muun muassa täältä saa laadukkaita piikkirullia: http://shop.owndoc.com/product-list.php?owndoc-dermarollers-pg1-cid59.html

   Poista