torstai 15. toukokuuta 2014

Todella kosteuttava silmänympärysgeeli

Alba Botanica Green Tea Eye Gel on mukavan kevyttä geeliä levitettäväksi silmänalusten iholle. Geeli ei tee ihmeitä rypyille, mutta sopii mielestäni todella hyvin rasvaisuuteen taipuvaiselle iholle, jolle ei voi levittää voidemaisempia silmänympärystuotteita, sillä ne vain tuhrivat silmämeikin päivän aikana. Onneksi tämä geeli ei sulata tai tuhri silmämeikkiä ollenkaan, vaan tasoittaa hienoja ryppyjä ja kosteuttaa silmänympärysihoa läpi päivän.


Kuva iHerbistä.

30 millin pumppupullosta on todella kätevää ja niin helppoa annostella nuppineulan kokoinen pisara geeliä sormelle. Otan yleensä yhden pienen pisaran etusormelle, laitan molempien käsien etu- ja keskisormet yhteen ja hieron geelin suurin piirtein tasaisesti kaikkien neljän sormen kesken. Sitten vain taputtelen sormilla geeliä silmänalusiin. Poikkeuksellisesti levitän silmänympärysgeelin vasta meikin jälkeen, en ennen meikkaamista, eli teen mineraalimeikkipohjan koko kasvoille ja peitän puuterimaisella mineraalipeitevärillä tummat silmänaluset ja vasta sen sen jälkeen levitän geelin silmänalusiin. Tällä tavalla saan luonnollisemman näköisen meikin, eivätkä silmänaluset näytä puuterisen ryppyisiltä, vaan silmänalusiho näyttää ikään kuin kosteammalta ja hienot rypyt tasoittuvat paremmin. Lisäksi mineraalipeitepuuteri pysyy paikoillaan paremmin, eikä häviä silmänalusten iholta päivän mittaan.

Geeli on hajusteetonta, joten se sopii myös herkkäihoisille ja -nenäisille. Se sisältää useita kosteuttavia ainesosia ja sopii siksi rasvaisen ihon lisäksi myös erinomaisen hyvin kuivemmallekin iholle.

Olen käyttänyt geeliä myös laskemaan ihan jopa silmäluomien turvotusta ja siinäkin geeli toimii mainiosti. Jos on enemmänkin taipumusta silmien turvotukseen, niin geeliä voi säilyttää jääkaapissa, jolloin geeli on levitysvaiheessa todella kylmää, virkistävää ja tehokkaasti turvotusta laskevaa.

4 kommenttia:

 1. Oho, eipä ole tullut itselle mieleenkään laittaa voidetta meikin päälle! Geelimäinen tehokosteuttaja olisi kyllä paikallaan, omat luomet rasvoittuvat helposti päivän mittaan mutta kuivuvat kuitenkin tosi helposti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin puuterimaisen mineraalipeiteaineen päällä tuo geeli on todella näppärä, kun se tavallaan "sulattaa" sen peiteaineen iholle nätiksi, eivätkä silmänaluset jää kuivan jauhoisen näköisiksi, mutta tavallisten voidemaisten meikkituotteiden kanssa geeli on varmasti parempi meikin alla.

   Poista
 2. Onko geelin INCI millainen? Luomu, semiluomu, kemiallinen?

  VastaaPoista