perjantai 16. toukokuuta 2014

Oivallinen luomuvaihtoehto paksuille mineraaliöljyvoiteille

Alba Botanican Un-Petroleum Multi-Purpose Jelly on todella oivallinen, luonnonmukainen vaihtoehto paksuille, ihoa suojaaville mineraaliöljypitoisille (perus)voiteille. Voide on uskomattoman yksinkertainen INCI-listaltaan ja se sisältää pelkästään risiiniöljyä, kookosöljyä, mehiläisvahaa ja E-vitamiinia. Ei siis mineraaliöljyä, silikoneja, parabeenejä, glykoleita (esim. Propylene Glycol), hajusteita, väriaineita tai mitään muutakaan ylimääräistä, vain ainoastaan luonnollisia ainesosia.


Kuva iHerbistä.


Se on aivan mahtavan upeaa ainetta rutikuivalle iholle joko sellaisenaan tai kevyempään voiteeseen sekoitettuna. Paksu voide on rutikuivien ja halkeilevien kantapäiden pelastus, sillä osa voiteesta imeytyy ihoon ja osa taas jää ihon päälle suojaamaan sekä kosteuttamaan ihoa. Myös säärten kuivuudesta hilseilevä iho saa pelastuksen tästä voiteesta, kun pienen määrän voidetta sekoittaa tavallisesti käytettyyn vartalovoiteeseen. Sheivailun jälkeen tai muuten vain ärtynyt iho saa helpotusta voiteesta, sillä voide selvästi rauhoittaa ihoa.

Pieni määrä riittää pitkälle, sillä voide on niin paksua ja tuhtia, melkein kuin paksua liimaa tai todella öljyistä vahaa. Erinomaisen riittävyyden takia voide on todella edullista käytössä ja sen hinta-laatusuhde on uskomaton.

Tämä voide ei sitten muuten sovellu hiuksille ollenkaan, voin kertoa kokemuksen syvällä rintaäänellä =) . Se on niin paksua salvaa, ettei sitä voi levittää oikein mitenkään kuiviin latvoihin tai kosteisiin hiuksiin.

torstai 15. toukokuuta 2014

Todella kosteuttava silmänympärysgeeli

Alba Botanica Green Tea Eye Gel on mukavan kevyttä geeliä levitettäväksi silmänalusten iholle. Geeli ei tee ihmeitä rypyille, mutta sopii mielestäni todella hyvin rasvaisuuteen taipuvaiselle iholle, jolle ei voi levittää voidemaisempia silmänympärystuotteita, sillä ne vain tuhrivat silmämeikin päivän aikana. Onneksi tämä geeli ei sulata tai tuhri silmämeikkiä ollenkaan, vaan tasoittaa hienoja ryppyjä ja kosteuttaa silmänympärysihoa läpi päivän.


Kuva iHerbistä.

30 millin pumppupullosta on todella kätevää ja niin helppoa annostella nuppineulan kokoinen pisara geeliä sormelle. Otan yleensä yhden pienen pisaran etusormelle, laitan molempien käsien etu- ja keskisormet yhteen ja hieron geelin suurin piirtein tasaisesti kaikkien neljän sormen kesken. Sitten vain taputtelen sormilla geeliä silmänalusiin. Poikkeuksellisesti levitän silmänympärysgeelin vasta meikin jälkeen, en ennen meikkaamista, eli teen mineraalimeikkipohjan koko kasvoille ja peitän puuterimaisella mineraalipeitevärillä tummat silmänaluset ja vasta sen sen jälkeen levitän geelin silmänalusiin. Tällä tavalla saan luonnollisemman näköisen meikin, eivätkä silmänaluset näytä puuterisen ryppyisiltä, vaan silmänalusiho näyttää ikään kuin kosteammalta ja hienot rypyt tasoittuvat paremmin. Lisäksi mineraalipeitepuuteri pysyy paikoillaan paremmin, eikä häviä silmänalusten iholta päivän mittaan.

Geeli on hajusteetonta, joten se sopii myös herkkäihoisille ja -nenäisille. Se sisältää useita kosteuttavia ainesosia ja sopii siksi rasvaisen ihon lisäksi myös erinomaisen hyvin kuivemmallekin iholle.

Olen käyttänyt geeliä myös laskemaan ihan jopa silmäluomien turvotusta ja siinäkin geeli toimii mainiosti. Jos on enemmänkin taipumusta silmien turvotukseen, niin geeliä voi säilyttää jääkaapissa, jolloin geeli on levitysvaiheessa todella kylmää, virkistävää ja tehokkaasti turvotusta laskevaa.

tiistai 13. toukokuuta 2014

Tehokas retinoliöljy

Life Flo Health Retinol A 1% on voimakasta ja tehokasta retinoliöljyä, jota voi käyttää yksinään ihan sellaisenaan tai kosteusvoiteeseen sekoitettuna.

Kuva iHerbistä.


Öljy tulee kyllä kätevässä roll on -pullossa, josta öljyä voi rullailla iholle helposti, mutta koska öljyn määrää on tällöin vaikea arvioida, saattaa retinoliöljyä tulla pullosta iholle liikaa. Tällä tavalla kävi minulle ensimmäisellä levityskerralla ja olinkin muutaman päivän päästä melkoinen ilmestys, sillä ihoni punoitti selvästi sekä hilseili todella voimakkaasti ja voimakas hilseily kesti todella pitkään. Senpä takia laitoinkin öljyn tippapulloon, josta voin ottaa ihan vain muutaman tipan ja tällä tavalla voin tarkasti annostella öljyä vastaisen iho-onnettomuuden varalta. Pienelläkin annostuksella saan ihoni hilseilemään kohtuullisesti niin, että saan meikattua hilseilevän ihon suhteellisen tasaiseksi. Kannattaa tosiaan myös huomioida, että retinolituotteet tekevät ihosta myös hiukan ärtyneen punaisen näköisen, jos retinolia käyttää liikaa.

Kuten jo tuosta hilseilyonnettomuudesta voi päätellä, retinoliöljy on todella tehokasta ja se selvästi kuorii ihoa, joten säännöllisen käytön myötä kannattaa varautua eri asteittain hilseilevään ihoon. Öljy on sen verran tujua, etten käyttäisi sitä neularullan kaverina ainakaan siten, että levittäisin öljyä juuri neulatulle iholle. Ja koska tuote on tosiaan öljyä, niin sitä kannattaa käyttää iltaisin, sillä meikkiä olisi hankala saada pysymään niin öljyisen tahmean tuotteen päällä. Toisaalta taas öljyinen koostumus tekee tuotteesta todella käyttökelpoisen kuivalle iholle. Rasvaiselle iholle öljyä kannattaa levittää jonkun muun kevyen tuotteen ohessa esimerkiksi seerumiin sekoitettuna, sillä muutaman tippamäärän öljyä saa levitettyä iholle helpommin sekä tasaisemmin johonkin muuhun tuotteeseen sekoitettuna kuin yksistään ihan sellaisenaan.

Retinolin käyttö kannattaa lopettaa kesäksi, sillä retinoli ohentaa ihoa ja aurinko pääsee tekemään tuhojaan silloin helpommin. Tietenkin jos välttää auringonpaistetta parhaansa mukaan ja käyttää korkeita suojakertoimia ihollaan koko ajan, niin retinolia uskaltaa käyttää vähäisissä määrissä myös kesällä, mutta silloin täytyy olla todella huolellinen ihon suojaamisessa, ettei iho vain pääse palamaan. Syksyllä auringonvalon vähentyessä retinolia voi taas alkaa käyttää huoletta.

sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Kalaöljykapselit, jotka eivät röyhtäytä

Tai pitäisikö sanoa, että Jarrow Formulas EPA-DHA Balance -kalaöljykapselit eivät tuo mahdollisten röyhtäyksien mukana ikävää kalanmakua suuhun, vaan näihin kapseleihin on lisätty miellyttävää makuainetta, joka poistaa kokonaan tavallisten kalaöljykapseleiden syömisessä esiintyvän ikävän kalanmaun. Kapselit eivät edes tuoksu pahalta, vaan tuoksuvat makean mansikkaisilta.




Yhdessä kapselissa on 600 mg omega-3-rasvahappoja, josta EPA:a 400 mg ja DHA:a 200 mg, eli melko hyvin moneen muuhun merkkiin verrattuna. Syön neljä kapselia päivittäin ruuan yhteydessä, kaksi aamupalalla ja kaksi iltapalalla tai ennen nukkumaanmenoa. En ole ennen voinut syödä kalaöljykapseleita muulloin kuin iltaisin juuri ennen nukkumaanmenoa, sillä kalaöljykapselit ovat aiheuttaneet todella ikäviä kalaröyhyjä, mutta näitä Jarrow'n kapseleita olen voinut syödä huoletta ihan aamiaisenkin yhteydessä, sillä mahdolliset röyhtäykset ovat olleet mansikkaisia =) .

Nämä kalaöljykapselit ovat laadukkaita, sillä kapseleiden kalaöljy on tarkoin puhdistettua ja kalaöljyn puhtautta oikeasti tutkitaan koko valmistusprosessin ajan. Lisäksi EPA:n ja DHA:n pitoisuus per kapseli on korkea.

Purkin hinta-laatusuhde on erinomainen, vaikka kapseleita söisikin päivittäin useamman. Samaa tuotetta on saatavilla 120 kapselin purkeissa ja 240 kapselin purkeissa. Isompi, 240 kapselin pakkaus on inasen edullisempi per kapseli kuin pienempi pakkaus, mutta hintaero ei ole mikään järjettömän suuri.

Olen huomannut säännöllisestä kalaöljyn syömisestä ainakin yhden todella ison hyödyn: ovulaatiokipuni ovat vähentyneet selvästi, eivätkä kuukautiskipunikaan ole enää niin voimakkaat kuin mitä ne olivat ennen kuin aloin taas syödä säännöllisesti kalaöljyä. Ja onhan kalaöljystä paljon, paljon muutakin hyötyä ihan tutkitustikin =) .

Salisyylihappoa sisältävät kosteat vanulaput

Devita Natural Skin Care Acne Solution Pads ovat kosteita ohuita vanulappuja, jotka sisältävät 3 % salisyylihappoliuosta ja 1 % glykolihappoliuosta.

Kuva iHerbistä.


Salisyylihappo on erinomainen kuoriva happo rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle. Yleensä salisyylihappoa sisältävissä tuotteissa on myös paljon ihoa kuivattavaa alkoholia, joten nämä kosteat vanulaput ovat erinomainen vaihtoehto paljon alkoholia sisältäville, kaupallisille salisyylihappokasvovesille, sillä vanulappujen kostutusneste ei sisällä yhtään alkoholia, eikä niiden päivittäinenkään käyttö kuivata ihoa. Päivittäisessä käytössä mieto 3 % salisyylihappoliuos kuorii ihoa juuri sen verran, että epäpuhtaudet ja ihon rasvaisuus pysyvät kurissa, mutta iho ei ala hilseillä ja punoittaa merkittävästi niin kuin voimakkaan salisyylihappokuorinnan jälkeen.

Laput käyvät oikein mainiosti ihan tavalliseksi kasvovedeksi, eli ne viimeistelevät ihon kasvojenpuhdistuksen jälkeen. Lapuilla ei tietenkään voi, eikä kannatakaan, käsitellä silmänympäryksiä tai silmäluomia pesun jälkeen.

Pakkauksessa on 30 lappua ja jos haluaa nuukailla, niin puolikkaallakin lapulla saa käsiteltyä kasvot kokonaan. Jos lapun vielä kosteuttaa uudestaan esimerkiksi kasvovedellä, saa lapusta irti vielä viimeisetkin salisyylihappopisarat.

Purkin kansi täytyy sulkea käytön jälkeen aina mahdollisimman tiiviisti, ettei liuos pääse haihtumaan vanulapuista ja viimeiseenkin lappuun riittää varmasti nestettä.

Mielestäni nämä laput ovat todella mahtavia, sillä ne ovat niin helppoja käyttää ja ne ovat tehokkaita! Samalla laput säästävät vaivaa, kun ei tarvitse askarrella sopivaa salisyylihappokasvovettä salisyylihappojauheesta, vedestä ja alkoholista. Lisäksi näitä valmiita lappuja käyttämällä välttää omatekoisen tai ostetun salisyylihappokasvoveden sisältämän alkoholin käytön iholla.

perjantai 9. toukokuuta 2014

Luonnonmukainen "BB-voide"

Otsikon BB-voide on lainausmerkeissä, sillä tilaamani Devita Moisture Tints Multi-Benefit Beauty Balm SPF 15 -voide sävyssä Light ei ole mielestäni BB-voide. Voide ei vain ole tarpeeksi peittävää, vaikka muuten voide on kyllä erinomainen tuote, mutta erittäin peittäväksi Beauty Balm -monitoimituotteeksi en sitä kutsuisi.






Kuva iHerbistä.

Tämä Devitan voide on melko samanlainen kuin saman sarjan sävyttämätön, aurinkosuojallinen kosteusvoide, ainoana erona on vain tähän tuotteeseen lisätty sävy ja pienempi suojakerroin. Moisture Tints -voide on melkoisen paksun vahamaista koostumukseltaan, mutta levittyy iholle erittäin hyvin ja tasaisesti ihan pelkästään sormin levittäen. Lisäksi voide on ihana myös rasvoittuvalle iholle, sillä se jättää iholle satiinisen pinnan ja pitää ihon rasvoittumista todella hyvin kurissa käytön aikana. Kuivemmalle iholle voide taas antaa kosteutta ja pitää ihon kosteutetun näköisenä.

Voidetta voisi kutsua oikeastaan sävytetyksi päivävoiteeksi, sillä voiteesta ei ole suuremmin peittämään ihon epätasaista väriä, epäpuhtauksia tai matalia ryppyjä. Todella hyväkuntoiselle, normaalille ja tasaiselle iholle tämä voide riittäisi varmasti yksinäänkin, mutta jos meikkipohjatuotteelta kaipaa enemmän ihon värin sekä epätasaisuuksien peittokykyä, niin voiteen päälle kannattaa levittää vielä tavallisesti käytetty meikkipohja. Olen levittänyt voiteen päälle mineraalimeikkipuuteria ja voide sopii meikinkin alle todella hyvin, eikä meikkipohjasta tule liian paksun näköinen tai oloinen.

Taidan kuitenkin käyttää voiteen loppuun pelkkänä aurinkovoiteena, sillä ranta- ja ulkoilukäyttöön voide sopii mainiosti, sillä se on kevyttä, miellyttävän oloista iholla ja se tasoittaa ihon väriä ihan inasen, juuri sen verran, etteivät kasvot punoita todella selvästi.

tiistai 6. toukokuuta 2014

Hiusten laminointi, osa 2

Tein aiemmin postauksen tehokkaasta hiusten rakennekäsittelystä, eli hiusten laminoinnista, joka jämäköittää hiuksia ja antaa hiuksille todella hienon kiillon, ja useamman laminointikerran jälkeen olen saanut hiottua käsittelyn tekemistä tehokkaampaan ja kätevämpään suuntaan. Tässä vinkkejäni laminointiseoksen tekemisen helpottamiseksi ja laminoinnin onnistumiseksi.

Olen tehnyt laminointiseokselle vesihauteen keittiön lavuaariin, eli mahdollisimman kuumaa vettä lavuaariin, kulho veteen ja kiehuvaa vettä kulhoon. Sitten liivate kulhossa olevaan kuuman veden sekaan. Olen vatkannut liivatteen tasaiseksi massaksi vispilällä ja sitten lisännyt hoitoaineen seoksen joukkoon, ja taas vatkannut seoksen tasaiseksi. Tämä kaikki kannattaa tehdä nopeasti, ettei seos jäähdy liikaa. Vesihauteen veden kannattaa olla mahdollisimman kuumaa, jotta vesihaude jaksaa pitää seosta kuumana. Seoksesta tulee vispilällä vatkaamalla vaahtomainen, helposti hiuksiin levitettävä massa.

Kun seos on tasainen, olen levittänyt kuuman liivate-hoitisseoksen hiuksiin nopeasti, ettei seos ehdi jäähtyä ja jämähtää. Sitten kylpymyssy päähän ja myssyn päälle pyyhekankaasta tehty turbaani. Sen jälkeen olen lämmittänyt koko päässäni olevaa komeutta föönillä. Föönillä kannattaa lämmittää muhitusrakennelmaa useamman kerran vaikutusajan aikana, sillä lämpö selvästi tehostaa vaikutusta ja hiuksista tulee kiiltävämmät, kun muhitusrakennelmaa jaksaa lämmittää edes kaksi-kolme kertaa kunnolla lämpimäksi.

Tunnin-kahden vaikutusajan jälkeen tavalliseen tapaan huuhtelu, jätettävä hoitoaine ja mahdollinen muotoilu, ja hiukset ovat todella, todella kiiltävät sekä kuohkeat!

Hiustenhoitotuotteiden päivitetty suosituslista

Tässä päivitetty lista hyväksi havaitsemistani hiustenhoitotuotteista.

Sulfaatittomia, hellävaraisia ja kosteuttavia sampoita
- Organix South TheraNeem Organix Shampoo Scalp Therapé
- Innersense Organic Beauty Pure Harmony Shampoo
- BRöö Shampoo Frizzy to Sleek Silky Spice
- Shikai Natural Moisturizing Shampoo
- Nature's Gate Henna Shine Enhancing Shampoo
- Earth Science Deep Conditioning Shampoo Olive & Avocado
- Thorne Research Thorne Organics Shampoo with Vitamin E Unscented Blend
- Alba Botanica Gentle Shampoo Advanced Botanical Color Protection
- Acure Organics Moroccan Argan Oil + Argan Stem Cell Shampoo
- Earthly Delight Hair Care Shampoo Herbal
- Alaffia Enriching Shampoo Shea & Virgin Coconut
- Rainbow Research Colloidal Oatmeal Bath & Body Wash Fragrance Free
- Everyday Shea Moisturizing Body Wash Unscented

Kosteuttavia hoitiksia/tehiksiä
- Nature's Gate Henna Shine Enhancing Conditioner For Dull, Lifeless Hair
- Rainbow Research Henna & Biotin Herbal Conditioner
- Acure Organics Moroccan Argan Oil + Argan Stem Cell Conditioner
- Lily of the Desert Aloe 80 Organics Daily Conditioner
- Nature's Gate Aloe Vera Moisturizing Conditioner
- Alba Botanica Detangling Conditioner
- Biotene H-24 Natural Conditioner with Biotin 
- Earth Science Fragrance Free Conditioner
- Giovanni 50:50 Balanced Hair Remoisturizer
- Giovanni Smooth as Silk Deep Moisture Conditioner
- Kevin.Murphy Born.Again
- A'kin Ginkgo & Jojoba Intensive Moisture Vitamin Mask

Hyvä rakennepaikkaava hoitis
- Mill Creek Keratin Conditioner Repair Formula

Hyviä jätettäviä
- Alba Botanica Leave-in Conditioner Fragrance Free
- Giovanni Direct Leave-In Weightless Moisture Conditioner
- Beauty Without Cruelty Leave-in Conditioner
- Tigi Love Peace & The Planet Let It Be Leave-In Conditioner
- A'kin Lavender & Anthyllis 24 hour Intensive Moisture Leave-In Conditioner

Hyviä latvasuojia ja hiustenkiillottajia
- erilaiset luonnonöljyt ja -voit sellaisenaan pieninä määrinä
- Medicine Mama's Sweet Bee Magic All In One Healing Skin Cream

Hiushuuhde

Hauskasti hiushuuhteeksi nimetty Innersense Organic Beauty Pure Harmony Shampoo on ihan vain sampoota, vaikkakin todella hyvää sellaista.

Kuva iHerbistä.

Sampoossa on hiukan hyytelömäinen, paksu koostumus, joka vaahtoaa todella hyvin päänahassa. Se pesee päänahan ja hiusten juuret todella hellävaraisesti, eikä tämäkään sampoo jätä hiuksia öljyisen näköisiksi tai tuntuisiksi. Lisäksi sampoo ei kuivata hiuksia, vaan tuntuu oikeasti hiuksia kosteuttavalta hiushuuhteelta.

Parasta sampoossa on sen tuoksu, joka on kuin vastapuristettu mandariini. Pesun aikana sampoon tuoksu on aivan järjettömän ihana, mutta valitettavasti tuoksu on sen verran mieto, etteivät hiukset tuoksu erityisen sitruksiselta kuivuttuaan. Harmi, sillä tuoksua voisi nuuskutella päivät läpeensä.

Suloinen hajusteeton suihkusaippua

Peter Rabbit Organic Baby Spring Garden Wash and Shampoo Unscented Blend on sekä vauvoille, lapsille että aikuisille sopiva hajusteeton koko vartalon ja hiusten pesuneste. Pesuneste on todella hellävarainen iholle ja hiuksille, se pesee hyvin, mutta ei kuivata ihoa, eikä hiuksia.

Kuva iHerbistä.


Tuotteen hiukan hyytelömäinen koostumus vaahtoaa todella hyvin, kunhan vain jaksaa kärsivällisesti hieroa pesunestettä kämmenten välissä vähän aikaa. Sen jälkeen onkin paljon helpompi saada pesunesteestä muodostunut pehmeä vaahto levittymään tasaisesti joka paikkaan kuin että yrittäisi levittää suoraan pullosta tulluttta hyytelömäistä tuotetta ympäriinsä.

Hiusten pesussa pesunestettä tarvitsee hiukan tavallista sulfaatitonta sampoota enemmän, mutta kunhan pesunesteen saa levittymään päänahkaan, niin tuote vaahtoaa päänahassakin hyvin ja hiusten juuret sekä päänahka puhdistuvat oikein mainiosti. Vaikka pesuneste onkin erittäin hellävaraisesti pesevää, niin se ei jätä rasvaista tai öljyistä tuntua jälkeensä, eikä se mielestäni tee hiuksia nopeasti rasvaisiksi.

Olen käyttänyt tätä tuotetta ihan meikinpoistoonkin, sillä se pesee myös meikit pois tehokkaasti, mutta ei kuivata ihoa korpuksi ja hilseileväksi talvellakaan. Pesuneste on erittäin kosteuttavana pesutuotteena mainio myös intiimipesussa.

Pesunesteeseen ei ole lisätty hajusteita, mutta silti siinä on sellainen hieman perusvoidemainen, kirpeähkö tuoksu. Iho tai hiukset eivät jää kuitenkaan tuoksumaan miltään muulta kuin ihanan suihkunraikkaalta!


Olutta hiuksiin

Ei tarvitse pelästyä, en ole laittanut olutta suoraan pullosta hiuksiin, vaan kokeillut olueen tehtyä sampoota. Bröö-tuotteissa vesi on korvattu oluella ja näin sampoisiin sekä hoitoaineisiin on saatu muun muassa paljon hiuksia korjaavia proteiineja.

Kuva iHerbistä.


BRöö Shampoo Frizzy to Sleek Silky Spice pitäisi olla hiuksia silottava sampoo, mutta tuntuu enemmänkin kosteuttavalta ja jämäköittävältä sampoolta kuin silottavalta tuotteelta. Sampoo vaahtoaa todella hyvin ja vaahto on erittäin paksua, jotenkin todella voidemaisen paksua ja kosteuttavan tuntuista. En ole tainnut koskaan kokeilla niin luksusmaisesti vaahtoavaa sampoota kuin Bröön Silky Spice -sampoo.

Sampoo kosteuttaa hiuksia selvästi, mutta ei jätä hiuksia öljyisen näköisiksi tai tuntuisiksi, eikä päänahka rasvoitu tavallista nopeammin niin kuin joskus saattaa käydä kosteuttavien sampoiden kanssa. Hiukset ovat sampoon jälkeen todella jämäkät, ihan kuin hiuksiin olisi tehty keratiinikäsittely. Harmikseni minun hiuksiani sampoo ei kiillottanut ollenkaan, vaan sampoo teki hennoista hiuksistani hieman kiillottomat, mutta hiukseni ovat kummallisen alttiita tuollaiselle kiillottomuusvaikutukselle. Senpa takia uskonkin, että muiden kutreista sampoo ei tee kiillottomia.

Sitten pääsenkin tuotteen tuoksuun, joka on vähintäänkin mielenkiintoinen. Silky Spice antaisi ymmärtää mausteista tuoksua ja onhan toki piparkakuissa mausteita. Sampoo siis tosiaan tuoksuu piparkakulta, tai oikeastaan hieman hiivaiselta piparkakulta. Tuoksu ei ole mikään ylettömän ihana tai inhottava, ainakaan pesuvaiheessa. Hiusten kuivuttua hiukset tuoksuvat kyllä vähän piparkakkuisilta, mutta ei liikaa. Tuoksu saisi olla mielestäni jopa voimakkaampikin.

Vaikka sampoo onkin kosteuttava ja hiuksia jämäköittävä, niin en vain saanut sampoota käytettyä omassa karvoituksessani, joten päätin kokeilla sampoota koiran silkkisen karvoituksen pesussa. Siinä sampoo muuten toimii aivan järkyttävän hyvin: tekee todella silkkisestä turkista pörheämmän ja niin hyvän tuoksuisen. Tämä sampoo ei lähde kiertoon, vaan sillä pestään koiraa =) !